Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Съдърленд Глобал Сървисиз / Sutherland Global Services https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Ситняково 48, ет. 4. 1505 София&markers=София,бул. Ситняково 48, ет. 4. 1505 София

Съдърленд Глобал Сървисиз / Sutherland Global Services

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 801 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 581-590 от общо 801


бивш служител

4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
1
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
1
Колеги
2
Работна среда
-2

Започвам с едно уточнение - Sutherland е чиста проба кол център. Независимо за кой акаунт работите. Кол център, собственост на индуси.
И още нещо - има голяма разлика дали работите по технически проект - Cisco, Blackboard, Veritas, където се изискват солидни технически познания - или по стандартен проект - Amazon, Spotify, където единственото изискване е да владеете що-годе добре един чужд език.
ПЛЮСОВЕ: Високо заплащане, особено за техническите проекти, множество социални придобивки. В това отношение Sutherland е доста по-напред от всички останали, дори HP и IBM. Освен ваучери на стойност 60 лева получавате и gift карта, която се зарежда ежемесечно също с 60 лева. Допълнително здравно осигуряване с приличен пакет, 200 лева за зъболекарски услуги. Работното време се спазва.
МИНУСИ: Както вече казах, това си е кол център с всички произтичащи от това простотии. Примерно не можеш да си взимаш телефона в залата, ежедневно гавазите обикалят и записват. Не че нещо следва от това. Целта е да затвориш максимален брой кейсове, за да си хванеш таргета и евентуално да вземеш допълнителен бонус. По цял ден си със слушалките на главата и говориш с ядосани клиенти или им пишеш в чата и по e-mail. Някои акаунти изискват работа на нощни смени или "криви" часове от рода на 12:00 - 21:00 или 16:00 - 01:00. Огромен натиск от шефовете да затваряш кейсове наред, дори проблемът на клиента да не е решен. Супервайзорите/тим лидерите особено в техническите акаунти нямат никакво понятие от материята.
Възможност за развитие - минимална. Най-много тим лидер или SME, с което заплатата се повишава незначително, но отговорностите скачат.
Възможност за допълнителна квалификация - нулева, освен ако не сте в технически проект.
Колеги - повечето са доста млади и гледат на работата през пръсти, защото отлично съзнават, че са на въпросната позиция за кратко. Текучеството е огромно.
Работна среда - общо взето кофти. Стандартни офис кюбикъли, доста тесни и нагъчкани, високо ниво на шум. Офисите са на централни локации, което прави паркирането ежедневен кошмар, особено в Сердика център.
Като цяло бих казал, че е Sutherland e ОК за млади хора, които са още в университета или в началото на кариерата си и търсят работа с прилично заплащане. Работата обаче в никакъв случай не е с дългосрочна перспектива, натоварането е жестоко и след максимум 2-3 години човек просто изпушва. Хората с опит и над 30 години - по-добре стойте далеч.


бивш служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
-5

Никога не губете времето си в тази фирма! Стресът и нервите, които преминават през теб и оставят последствия не ги пожелавам дори на враговете си... Неопитни и слабо интелигентни ръководители, които не спират да се усмихват глупаво и да ти промиват мозъка, колко трябва да си щастлив, че се намираш там. Сектата Съдърланд, която те изцежда до капка, иска да си безмълвен, без мнение, глупав и жалък. От теб се очаква да бъдеш робот, а не човек.
Достатъчно дълго изкарах в тази фирма, в Бургас. Заплащането е нормално, не обаче супер добро, защото това е индивидуално определящо се понятие.
Нито един от моите колеги не остана във фирмата, затова се търсят постоянно нови хора. Хората, които най-много работеха и носеха големите бонуси за фирмата напуснаха почти по едно и също време. А онези лицемерни „ръководители“ дори не реагираха, само продължаваха да вирят носове и да си мислят колко са велики. Менажери, супервайзори,смита, всички са от онзи тип хора - нещастници, които дори не са запознати със същността на работата, а гледат тъпо и те питат „как така не си покриваш резултатите“. Има десетина показатели, които трябва да покриеш, за да стигнеш до бонус, който така и така може да не ти дадат, защото е “по лично усмотрение“. Единственото добро нещо беше, че колегите ти са там, макар че и с тях нямаш време две думи да си кажеш.
Живота ти се превръща в часовников механизъм. Натискаш стола и се взираш в компютъра, слушалките гърмят в ушите ти, а клиентите недоволни ти крещят. В същото време супевайзора ти крещи още по ужасяващо. Почивката ти е определена само ако успееш да получиш табелка. 15 минути минават тичайки из коридорите, за да се измъкнеш на въздух и компютъра ти изброява секундите. Ако закъснееш 1 минута пак ти се крещи, следват наказания, предупреждения... Ужаса е голям. А да не говорим за отпуската, която никога не можеш да си вземеш...
Мили хора, ако яко сте я закъсали поработете там, но внимавайте,защото за да напуснеш има 2 месеца предизвестие, а за спасение няма. С пускането на предизвестие онези ти вгорчават живота.
Диктатурата на тази „СЕКТА“ от мазни началници никой не е издържал дълго.
Не работете там хора!!!


бивш служител

4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-2
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
-3

И аз да споделя за компанията Съдърланд малко или поне за офиса и проекта където работех - безспорно заплащането и допълнителните придобивки към заплатата са много добри, плаща се навреме, картите с пари и ваучерите се получават също в поносими времеви рамки и като цяло този пакет е достатъчно добре сглобен и работи на ниво дори да ти остават малко пари за "черни дни", които понякога идват изневиделица. Колегите в проекта в който бях (с много малки изключения) са супер, разнородна компания, но страхотни като характер, излъчване и настроение - имал съм доста мрачни периоди, но те бяха там и с няколко думи успяваха да заличат негативното, за което им благодаря.

Работата си имаше своите предизвикателства в началото, като всяко начало и доста натоварване се получава (особено през последните месеци, когато се смалихме като бройка), но като им свикнеш на уж "оптимизираните" програми с които работихме, влачещи се със скоростта на осакатен гущер през пустиня и си направиш собствен ритъм на обработка на обажданията, се получават нещата, макар и в един момент да забравиш за добрите обноски и да призовеш всевъзможни майки и глаголи с подчертано интимен характер във доста голямо количество комбинации, които могат да накарат монтажна или строителна бригада да се възхити от това умение и да получиш овации от тяхна страна.

Това което го няма или го има, но е само на хартия и написано с големи букви по протежението на всяка стена в коридорите на офиса - уважението към хората и обикновените служители, които нямат право да мислят, да разсъждават, да дават идеи, да се оплакват, да генерират каквато и да е мисловна дейност извън работния процес. Освен това се наложи да ни сменят самия офис на работа и от едно слънчево, добре осветено място ни прехвърлиха в нещо като килер без прозорци и естествена светлина, където доста хора се разболяха, но на хартия всичко беше наред - как да тръгнеш да оспориш великите учения на мъдреца с неговите мъдри книги...

В началото бях залят с пропаганда като от филм прославящ комунистическите принципи и Политбюро на БКП, как човека е най-важния стожер, стълб, колона, еркер, козирка и прочие носещи и поддържащи архитектурни части на всяка сграда, но всъщност това се оказаха само празни думи, фалшиви като маратонки "Адибас", "Пуна" и други производни, без почти никаква стойност (като валутата на Зимбабве) и тези клишета ти се набиват в главата почти всеки ден, след време само ги регистрирах като информационен шум и толкова. Можеше и без тях, можеше и без циркови номера и клоунада, но явно такава е спусната политиката "отгоре" и се следи за стриктното ѝ изпълнение от определени индивиди, които с измислената си титличка обичат да парадират сред останалите и вървят като партийни секретари от близкото минало и само обхождат бавно пейзажа, за да видят някакво нарушение на трудовата дисциплина, като обърнат бадж или такъв носен не на врата и се започва една кореспонденция ум да ти зайде. Пропорциите на такова нарушение бързо достигат онези от популярните филми за разрушения по кината и даже ги задминават, като нещо такова се счита за близко до убийство по особено жесток начин. Самодоволството изписано на лицето на същите тези индивиди регистриращи такъв вид "нарушения" граничи с еуфорията по време на тържествата за честване на Нова Година и други големи празници от календара, без значение дали са християнски или католически. Но наред с тези много важни задължения не забравят да отскочат до игралната зала и да поставят няколко пайетки на гащите на Гробаря или Кейн в профила си на WWE16.

Цялото менажиране в тази система става посредством мейли, като всичко се препраща на по-горна инстанция, докакто не стигне до върха и после по обратен ред се спуска някаква резолюция, но не и решение до крайния получател, което реално няма някаква стойност, а повтаря клишетата заложени в политиката на компанията и в повечето случаи нищо кокретно като решение. Поне на тези мениджъри (от Site Lead нагоре) им препоръчвам да понаучат малко Управление на Кадрите или да запишат задочен курс по специалност Управление, за да придобият истински качества и да управляват наистина оптимално проектите си - предния ни Site Lead го видях сумарно 3 пъти през работния си цикъл там и този човек не показа нищо по-специално с което да се разграничи от кръга на "аз съм само за борбите и съм за малко", като идваше в офиса да ни "наглежда". Е, един път се е произнесъл авторитетно пред колегите, когато по въпрос от тяхна страна отговорил с нямащо нищо общо като квалификация, че ние сме били като "пожарникарите, полицаите и лекарите" по специфика на работа. Алоооуу, Земя вика Site Lead, Орбитален център имаме проблем, който се вижда дори и от космоса.

През съответния проект се смениха както Team leader-ите, така и доста хора си заминаха, поради едни или други причини, което не съм сигурен за какво точно е индикация, но май няма да е за нещо хубаво - щом като на началството не му дреме особено за тези смени и може би за съответния проект, за какво дори си говорим на т.нар. колективни събирания на офисите - бях на едно такова мероприятие и от сладникавост, блудкавост и престореност щяха да ми окапят зъбите, то не бяха речи, то не бяха хвалебствия, само липсваше един евангелистки хор да приглася "Oh, happy day" за фон. Захарен памук на тон - хапнеш нещо, глътнеш нищо... Като обобщение - заплащането и допълнителните придобивки са добре, колегите - супер, но другото иска още шлайфане и дооправяне, въпреки гръмките слова и речи в началото - не им се връзвайте много-много и толкова. За израстване по стълбицата (която е представена много цветно и е забавна като детска книжка за оцветяване) може и да помислите, но пак - свързано е с доста бумащина и не с реално управление, понеже повечето неща не зависят от Team Leaders, а от това какво се спуска отгоре по веригата, което е жалко за хората които имат умения и качества за управляващи. И е хубаво да си поискате по-висока заплата на входящото интервю - понякога е полезно.


настоящ служител

5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-2
Потенциал
-1
Местоположение
1
Колеги
4
Работна среда
2

Амазонче.
Има и добри и лоши страни.
Добрите - заплащането е такова, каквото си го поискате, затова на интервюто казвайте повече от това, което очаквате. разбира се, спрямо обема на работа и липсата на свободно време и сили в късните часове от деня не оправдават взимането на под 1500лв, но както и да е. Хората, с които работиш са много различни и лесно можеш да намериш нови приятели. Те са нещото, заради което би останал да работиш. Сердика е удобно място. Организират се игри, партита и други събития, които правят настроението по-весело и помагат да се сприятелим с колегите.

Негативни –
Никой няма да Ви иска мнението за нищо – независимо дали имате по-адекватно решение или предложение по даден въпрос. Вие сте никой и ще се съобразявате с решенията на ръководството – коментарите Ви за взетите решения са крайно нежелани. По мои наблюдения от повече от 2 години – когато трябва да се вземе решение за някаква промяна – то или ще бъде отложено, защото не е наложително, или ще бъдете неприятно сюрпризирани от възможно най-неадекватното решение на ръководството. От Вас се иска да сте тихи, да се усмихвате и да бъдете много изпълнителни.
Тенденцията е във фирмата да се назначават хора от провинцията и от малки населени места, в което разбира се, че няма нищо лошо, но идеята е, че не е ОК около теб да се крещи на всякакви диалекти от хора, които претендират, че знаят много, че имат себеуважение и че са доста над средно интелигентните. Не е приятно някой на мйеко да ти дава наставления какво и как да правиш. Развиват се йерархично точно тези нахъсанки и пред нищо неспиращи се прованс-пичове и мацки. Които независимо от позицията си,продължават да мекат и да се налагат по най-селски начин. Интелигентните и уважаващи себе си хора си тръгват, и си търсят късмета другаде.
Ейчарите са отражение на мнозинството от служители, които се наемат. Договорите са пълни с правописни грешки. Наемат се всякакви хора - от емоционално нестабилни до свръх интелигентни хора.
Колкото по-умен, гъвкав, можещ и способен си, с толкова повече неща те нагърбват да се занимаваш, защото това е ЧАСТ ОТ РАБОТАТА ТИ ;) Увеличение на заплатата си не очаквай, освен ако не се издигнеш с едно, две нива нагоре и за плюс 300 лв правиш работа за 3000.
Ако някой Ви вземе на мушка, ще ви следи като таен агент своята жертва и в първия възможен момент на издънка, ще Ви привика в стаичката "за малко да ти кажа нещо". Колкото и да Ви бива, да сте умни и ценни, случи ли се това неща - няма връщане назад. Не са харесвани хора с позиция, освен ако тази позиция не казва - Давам всичко от себе си и ще работя в името на каузата, без да имам претенции. Накрая ще получите ламиниран сертификат!

Ако се разпознавате в тези редове, искате да станете част от изпиващата корпоративна система, искате неусетно да си пропилеете времето в безсилие за каквото друго бихте искали да вършите от хобитата ви, или да е едно за сметка на друго, знаейки, че сте НЕЩО, НЯКЪДЕ за "добри" пари, идвайте :)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте. Бихте ли ми казали с какво точно се занимава проекта Google? Какво представлява?


бивш служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
5
Работна среда
-5

Това е най-ненормалното работно място в България. Като се започне от деградиралия персонал на портала до ниво мениджър.
Аз работих за проекта Google. Това беше най-ужасния ми опит в живота, като се започне от организацията чак до самия процес на работа. Долу горе се чувстваш като в карцер, трябва да си клокваш времето дори когато отиваш до тоалетна.
На нас ни беше казано че ще сме първите в нов проект , и ни беше казано на 3тия месец, а те са го знаели от началото. Започнали бяхме на почти двойно по-ниска заплата от всички останали преди нас , защото са искали да видят дали ще падне или не новия проект.
С течение на времето непрекъснато ти дават и нови и нови неща да правиш , които не са ти били част от това което си подписал и не се плаща за подобни неща, като те се приемат за благотворителност.
Мениджърите са най измислените хора там, които само Бог знае какво са правили за да са на подобна длъжност, вероятно са спечелили от лотарията. Очакват да си като предмет и да не казваш нищо ако не ти е ок, трябва да си като овца в стадо, след всички останали.
Това нещо да се почива на празник е някаква мечта, нещо почти нереално. Не стига това, ами се работи и уикендите , като почиваш или петък и понеделник или четвъртак и вторник.
Мястото където човек може да е най-висок performance за monthly stats, бива уволнен само защото е себе си , и това не се харесва на останалите хора, които може да слязат от дърветата и да излязат от пещерите някой ден.
Искам да кажа, ако човек не е на предела и адски адски много му трябва някаква работа, да не ходи в този 9ти кръг на ада.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Интересувам се относно проекта на компанията с ваканционните жилища - Homeway.
Интересен ли е, как е работата в него като натоварване, условия, екип, ръководител.
Разбрах, че се работи на смени, пълен работен ден.
Всичко, което споделите ще ми бъде от полза.
Благодаря.


настоящ служител

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
2
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
2

Досега никога не съм си позволявал да се изказвам негативно спрямо настоящ или бивш работодател, но политиката, която Съдърланд има, ме подтиква към това.
Започнах преди по-малко от 2 месеца и напускам скоро. Нещата са очеизбождащи: ръководителят на екипа на програмата е човек, на когото за нищо не му пука: адски тесногръда личност, която гледа само точки и запетаи /защото това са критериите за оценка!/, бие се в гърдите колко добър мениджър е, а в същото време е неспособен да сплотява хората в екипа и да работи "ЗА" хората, за да няма такова огромно текучество /4 човека за 3 месеца, правете си сметката, от повече от година екипът не е стабилен/, показва власт по доста особен начин чрез действия, явно показващи "кой коли и кой беси", никакви механизми за взимане на решения не са му отредени, защото всичко се спуска от Клиента. Този ръководител изпитва задоволство от това да му се козирува постоянно, лишен е от всякаква емпатия, за да може да усети настройката на служителите си и да им даде лично пространство, за да си свършат работата. Уж прави някакви компромиси с подчинените си, когато на някого му се налага да закъснее и прочие, но държанието е толкова неадекватно, че се чудиш дали разговаряш с робот или със живо същество.
Хубавото е, че хората в екипа са страхотни и непосредствени, и крайно вежливи и точни - те вършат цялата "мръсна" работа на този флегматичен ръководител, който дори осъзнава с година закъснение, че има определени изисквания по дадени процеси за спазване, които той е пропуснал! Просто е смешно и жалко! Всеки знае защо седи или си тръгва от това място, но по-безличен ръководител не съм виждал до този момент от жалките ми 10 години трудов стаж, и не мога да си представя да мога да се сработя с такъв човек, който не гради нещата по справедлив начин. Да не говорим, че отпуски трудно се дават, дори и на топ-пърформърите /!/, които заслужават най-много, а ръководителят си развява кончето както си знае: ако екипът ти е на дъното в тинята, и ти трябва да си там долу с него. Едни и същи правила се прилагат по различен начин, а същият този ръководител се бие в гърдите и гордо заявява, че "щом има правила, те трябва да се спазват от всички". Моля ? Лицемерно е. Жалко, че качествените хора трябва да понасят такова обидно отношение. Този ръководител е "изморен от живота" и е намерил едно много спокойно място, за да не прави кой знае какво. Дразнещо е.
А заплащането е ОК спрямо сложността на естеството на работата. Не всичко е пари, мили бъдещи служители. Препоръката ми е: бягайте по-далече от BPO организациите и не търпете тесногръдо поведение и неадекватност.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой може ли да даде мнение за следната позиция: Email Support for Spotify with German? Конкретно ме интересуват работната атмосфера и гъвкавостта на работното време - подходяща ли е за студенти, които държат да си посещават лекции и упражнения?


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Можете ли да кажете за Airlines Services Specialist w/English evening/weekend каква заплата да очаквам при положение че съм работил на летище (check-in), и като екскурзовод, учил съм 1 година туризъм, 3 години английска филология и имам 2 години и половина опит в кол център. Мисля да искам 1600 нето, вие как мислите?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?