Съдърленд Глобал Сървисиз / Sutherland Global Services https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Ситняково 48, ет. 4. 1505 София&markers=София,бул. Ситняково 48, ет. 4. 1505 София

Съдърленд Глобал Сървисиз / Sutherland Global Services

Можете ли да кажете за Airlines Services Specialist w/English evening/weekend каква заплата да очаквам при положение че съм работил на летище (check-in), и като екскурзовод, учил съм 1 година туризъм, 3 години английска филология и имам 2 години и половина опит в кол център. Мисля да искам 1600 нето, вие как мислите?

За всеки, който смята да кандидатства в техния Гугъл проект - недейте, освен ако не сте в крайна нужда и нямате избор (трябват ви парите). Подписвате един договор, след 2 месеца ви се казва, че ще правите това, това и това, което не влиза в договора. Висшия мениджмънт е на най-ниското ниво, което съм срещал. Израстването е нулево - трябва да израстнете 3-4 поста от агент, за да можете спокойно да обясните на бъдещия си работодател какво точно сте правили, без да се червите, че сте били квалифицирана секретарка, макар и "мениджър". Шуробаджанащината е на ниво, няма да израстнете, освен ако не спите, не пиете или не сте близки с определени селски пенюги, които са във фирмата от бая години.
За капак - като решите да напуснете, не можете да разчитате на коректност. Бавят плащанията на напускащи/напуснали служители, злословят по ваш адрес пред бъдещи ваши работодатели.

Всичко горе е от личен опит; който иска, да вярва. Моят съвет - НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ В ГУГЪЛ ПРОЕКТА ИМ, освен ако не ви грози опасност да няма какво да ядете. Не давайте някакви селски некомпетентни пенюги да ви определят бъдещето. Цигания е.

Здравейте, аз също се надявам някой да даде мнение за позицията- Airline Reservation Specialist With English Language :)Благодаря Ви предварително!

Да драсна и аз някой ред за бъдещите кандидат-работници.
Прекарах шест месеца (08.15-02.16) в тази фирма, в отдела "Амазон" и по-точно в Софийската му част. През повечето време бях телефонист.
Началното обучение бе на добро ниво. Kакто заради компетентния лектор, така и заради по-старшите колеги, които помагаха на нас, новаците.
Обучението и услужливите колеги позволиха бърза адаптация с работата. С това се изчерпват добрите думи.

Прочетох другите коментари и само мога да се съглася с коментара на колежката от 12.01.
В преговорите ми за продължаване на договора след шестия месец господинът Илиян не ме нарече число, но пък ми отправи един "комплимент". "Ти си добър пърформър, ти си добър ресурс. Ти си много добър ресурс."
Тука искам да обясня следното за тия, които са объркани.
Няма такова нещо като "човешки ресурси". Н. Я. М. А. Има човешки личности.
Ресурси са въздухът, водата, енергията, дървесината, рудата... Човеците не са ресурси!
Човеците не се раздробяват, не се натрошават, човеците не се флотират, не се излужват, не се валцуват,... безропотно и без възражение, по нечие желание и усмотрение.
Тая хилядолетна крива амбиция - едните да бъдат ресурси за другите, в случая с тази фирма е възприета от господата елегантно костюмирани рочестърски тумбаци, дето ни ги прожектираха на филмче.
Тия същите, макар да не поназнайват и бъклица от немската реч и да не шпрехат може би хич, въпреки това прибират парсата на нашия труд за своите високотехнологични посреднически услуги. Това им е "бизнес моделът"…, така да се каже. С всяко ваше мейлче, чатче или обаждане лекичко си подсигуряват родата за поколения напред. Отказва се информация за големината на дела на фирмата-посредник с аргумента "не е твоя работа", което ще рече, че може би става дума за лъвски пай.
Та господата във филмчето със свръхзагрижени лица ни афишираха ценностите на корпорацията им "Sutherland", сред които ПОЧТЕНОСТТА и ХОРАТА.
Сякаш всичкото, дето го цедят от нашата младост, не се озовава у техните банкови конта, не е в името на техния рахатлък, а раздава се може би на людете в нужда. Алабализми…
На презокеанските охолници тукашните протежета и копои, по случайност сънароднически, прилагат корпоративния маниер с размах. И те мислят човеку баш доброто. Хуманисти от класа, не падат по-долу от господарите си.
Човеците били ценност, а ги редят на опашка в нахално затегнатия табелков режим, когато искат да си отдъхнат. Пишат в офертата с болдван шрифт "бонус след третия месец", после разправят "то е по наше усмотрение" - и клъцнаха на нашата група премията за половината ноември. Служителката им, с която си стиснахме ръцете за договора, говореше за ваучери към 15-то число. Януари бяха на 26-то. Като потърсихме обяснение, "Вие в какво качество звъните, не е Ваша работа". Почтеността беше само паролка на фирменото парти, щото дадената дума няма никаква стойност. Макаронено-картофено деликатесно меню малко и за бачовците Велоди, Йаин и Райт, а?
За закъснения питат „кога ще отработваш“. За оставания след работно време от същия и по-голям порядък си правят пас. Нито ги изплащат, нито може друг ден да тръгнеш по-рано. Като звънне някой нахъсан човек две минути преди края на смяната, а има заплетен проблем с дъъъ(ъ)лга предистория и трябва 10-15 мин. разговор, няма мърдане… Имаше някакви неадекватни обяснения от типа, че „с повече умение няма да ти се налага да оставаш“, „мога да ти засичам ходенията до тоалетна“ и прочие казармщини… Тая лека девиация на работното време в полза на корпорацията и нейния предприемачески дух предполагам важи и за колегите, които са на чат.
Та… хората са ценност, но това може би важи по-конкретно за хората в костюми. Хората с дънките не са май чак баш хич ценност.
Въпросният менажерин, с когото преговарях, няма задръжки и след 6-те месеца изпитателен срок да отпраща хора "от утре" без да предизвестява или обезщетява. За тази си цел той разполагал с арсенал от формални "пет различни причини" (цитат от малката стаичка). Аз не стигнах дотам, но от думите му разбрах колко "постоянен" става договoрът след края на шестия месец. Предизвестия или обезщетения се дължат според менажера и след шестия месец само от наемния работник, не и от фирмата. Т.е. двойният аршин от изпитателния срок се запазва и след това. Вярно, че това е против трудовия закон, но както знаем от поезията и още повече от прозаичния живот, отношенията се направляват от друг един закон, известен нам като Робския закон на жълтия метал!
Болезненият опит показва, че този Закон е истинската Конституция на всяка държава и който друг закон, в която и алинейка по една случайност да му противоречи, става много често невалиден в тая си част. Който счете това за преувеличение в моя афект и поклати глава, оставям да трупа опит. И аз преди клатех глава…
На хората, които заради коварната икономическа принуда, щат, не щат, почват или остават в тая фирма, желая воля и кураж. Ако стиснете пръстите в юмрук и заформите един синдикат, на висшестоящите кариеристи гласовете ще се изместят с доста херцове нагоре, бас хващам! И ще почнат писукайки да ви изпълняват това или онова сега наглед уж невъзможно искане. Това, щото сте мнозинството и щото паразитът не може без гостоприемника.

Докато не стане това, ще се запази настоящото положение с тихи беседи и поучения в малката стаичка. И който си мисли "то и днеска не съм аз", когато дойде неговият ред, ще се оглежда напразно.
Затова...
ДЪРЗОСТ и ДОБЛЕСТ!

Здравейте,

Някой може ли да сподели какви са условията в Network екипите - тип на работа, възможности за развитие и обучение, натоварване, мнение за мениджмънта?

Благодаря ви!

Някой може ли да ми каже мнение за позицията Airline Reservation Specialist With English Language? Благодаря предварително!

Аз съм настоящ служител вече повече от година в проекта на Гуъл - technical consultat - evening shifts. Цялостното ми мнение е позитивно, заплащането е добро особено за хора без особе, обучението също. Продукът е обширен и в началото изисква повече усилия, за да се научи, но след това работата може да бъде медна. За други проекти на фирмата знам, че е много по-натоварено. За тези, които се интересуват колко да поискат съветвам 1300лв нето. Има бонуси и възможност за допълнително заплащане, стига да имаш желание. Това е от мен, поздрави и късмет!

Почти 3 години съм в компанията - на 90% заплатата остава тази, която е договорена при подписването, HR-а е под всякаква критика - не спазват уговорки, звънят на хора, които вече са във фирмата... За корпоративно развитие - трябва да се слагаш...
Много неорганизирано се случват нещата вътре в проектите (имам лични наблюдения за няколко проекта).

Сега доброто - доста добър социален пакет - ваучери, допълнително здравно осигурчване, работа по празниците (ако ти трябват малко повечко пари), добро местоположение, сравнително добри за бранша заплати.

Работих в проекта Амазон. Като цяло използвам всяка възможност да споделя колко зле бяха твърде много от нещата там. Ето и моите лични впечатления:
1/ Заплащането отнесено към средното такова в България е добро. Отнесено към стреса, който се изживява на дневна база обаче - съвсем не. Заплащането също така не се базира на това колко си добър в това което правиш и дори не на количеството работа, което си свършил, а на това колко си изнаглял на интервюто и колко са на зор в момента. Ако все пак решите да започнете там, знайте че трябва да си искате възможно най-много, ако е преди Коледа точно ще вземат и да ви го дадат. Аз взимах около 1200 лв нетно без да броя бонус и т.н.; Имаше хора с много повече опит от мен с по 1000 лв нетно и хора с много лош немски и пълен айляк за по 1600 чисто.
2/ Отношението на мениджърите - под всякаква критика. Това дори не може да се нарече мениджмънт. Човешкият фактор липсва при повечето освен 2,3ма които съм сигурна, че си плащат за това че не са роботи. Имах нещастието да седя до въпросните ръководни кадри последните няколко месеца от пребиваването си там и нещата които чух по адрес на работниците, подигравките и т.н. бяха покъртителни. Включително съм чувала Илиян (Team Manager) да казва как агентите са едни числа за него и че не го интересува че на еди си кого си си има проблем с детето и как няма да даде отпуска за това..Принципно се работи на смени и работното време беше от 8:00 до 1:00. На интервюто ме увериха, че няма проблем да ми съобразяват смяната с университета, т.е. всяка седмица да не е сутрин. Всяка седмица трябваше да ходя и да ме карат да се чувствам се едно ми вършат лична услуга за това. На интервюто ми беше казано, че ще се работи покрай коледа на 9 часа .. Глупости, още втората седмица на Ноември - оп, айде всички на 9 часа. Нито в Sufferland разбиране че учиш тегава специалност в технически университет, във ВИАС пък да не говорим за разбиране - резултата - първи бели косми, торбички и всеки ден пред нервен срив. Отделно те тормозят постоянно за overtime и ако им откажеш съответните физиономии. Един пък беше взел 70 часа overtime, а по закон не можело и го нахулиха яко и не му ги изплатиха всички кеш ами в една карта дето само на ПОС можеш да плащаш с нея.
3/ Работи се по абсолютно всички национални празници. На мен лично ми беше казано от ръководен кадър, че ще ми бъде платено по 3. Представете си изненадата ми, когато си получих фиша и не беше дори по 2, сещайте се че не става въпрос за 20 лв разлика. Отговорът им беше, че съответният ръководен кадър се бил объркал. (В последствие, след няколко месеца същия този го повишиха)
4/ Контролът на достъп е много засилен, което не е задължително лошо нещо, но трябва да се вземе под внимание. Ако сте привързани към телефона си, това просто не е вашето място, тъй като той седи заключен в шкафче, заедно с останалите ви неща. Нямате право на храна, напитки, химикалки .. абе вс на нищо.
5/ Разпределението на работа между отделните агенти е много интересно. В общи линии, кой на колкото може да издържи. Аз накрая не можех и до тоалетна да ида, щото имах 2 активни чата едновременно, пък ако няма мн чатове и мейл ми пускаха. Картичката за 15 мин почивка, която ти се полага по закон на 2,30 часа, често трябваше да я чакам по 4 часа, щото има опашка за нея, щото нямаше достатъчно бройки от нея съответно. Случвало се е и да не успея да я взема тази почивка изобщо, за което после съм била смъмряна. Не започвайте работа там ако не сте непукист с две думи.
6/ Отпуската ти е гарантирано одобрена ако си я пуснеш на 1ви януари.. След тази дата за лятото конкретно много сложно. За Амазон от Октомври до Януари отпуски има само за хората с връзки. Казваха ни, че след Януари никакъв проблем нямало да има в това отношение. Пак лъжи. 2 месеца преди планираното ми пътуване поисках отпуска от 3 дена и ми бе казано че било твърде късно...Показателен е факта, че при напускането ми, след една година работа, ми изплатиха 17 дни отпуска. То и по тази причина повечето хора си взимат болничен. Ако имаш повече от 3 дни болничен на месец не взимаш бонус. Коледна добавка също не взимаш ако вземеш че се разболееш Декември. Друг е въпроса че същата премия взимаш само и единствено ако си покрил и други 5-6 критерия, които не винаги зависят изцяло от качеството на работата ти, защото винаги ще се намери някой бесен че не му е дошла пратката на време, който ще те оцени негативно, пък ти кво си виновен че DHL не са я донесли на време.. Като го пиша тва да не решите че ме е яд че не съм могла да си върша работата добре - напротив - покривала съм си изискванията на 95 %, просто понякога зависи и какви случаи ще ти влезнат, а коледната добавка не бива да зависи от това - нали за това е месечния бонус, който забравих да спомена е смешен на фона на изискванията.
Сигурно пропускам много, много по-дребни неща, но сега за това се сещам - все пак имах щастието да напусна тази корпорация преди цели 6 месеца. Надявам се мнението ми да ви е помогнало! :)

Здравейте.Някой работил ли е по тази програма?Какви са ви отзивите?Airline Reservation Specialist
With German/ Italian and English Language