Подробна оценка от Васил Димитров
Привет на всички, които обмислят по някаква причина да работят за въпросната компания. Чудех се, дали да напиша какво мисля по темата, но реших, че мога да съм полезен на някой. И така, преди около 2 месеца подадох CV по обява за техническа поддръжка с английски, пусната от Изи Консулт (което е някаква агенция за подбор на персонал). На следващия ден ми се обади едно изключително любезно момиче и проведохме интервю по телефона (бях в градинката пред Народния театър и се притесних, че е шумно и няма да се разберем), поприкзвахме доста на български, а след това и на английски, накрая, тя каза, че ще предаде кандидатурата ми към компанията, която си търси човек и ако преценят, щели да ми се обадят. Всичко дотук е супер, минаха 2 дни, обадиха ми се, този път от самата компания, a именно Съдърланд Глобъл Сървисиз България ЕООД и проведохме интервю. Говорихме доста (пак с девойка и пак любезна), към края на телефонното интервю, се оказа, че трябва да попълня нещо като психотест и още един за интелигентност, които тя ще ми изпрати по имейл, както и че ме кани на тест (не интервю), физически, в техния офис след 2 дни. Направих си тестовете и след два дни отивам в офиса в Сердика Център. На рецепцията ме посрещнаха, насочиха ме към асансъора и ме изпратиха към съответния офис и така се озовах в един коридор, по който минаваха разни хора, но нито един не изглеждаше да ме очаква, нито пък имаше портиер, та поне него да питам. Поразходих се наляво-надясно - имаше някакъв кът за портиер, бюрце, но портиер нямаше. Постоях си така в очакване и отдалече видях, че се задава някой, оказа се именно той. Дадох си личната карта, записа ме като посетител и ме попита: 'Вие за интервю ли сте?'(междувременно една девойка натрапчиво ме гледаше отстрани и мълчеше), отговорих 'Да', и се обръщам към девойката и я питам дали тя е човекът, който ме очаква, а тя ми изсъсква 'Не сте за интервю, а сте за тест'. 'Добре', казвам, ' Но все пак Вие ли сте?', отговори положително и ме насочи да тръгна с нея. Тръгнах, докато накрая стигнахме до една стая с компютри, малка, с три места, явно за тестове (нали съм на тест). Седнах и тя каза: 'Вероятно виждате тези компютри... те няма да ви трябват...' и извади един тест, принтиран на листове, и други листове с отговорите за зачертаване (още по-тъпо ми стана след грубото й отношение... понеже сме в 21ви век и при наличието на компютри, принтират тестове на хартия, за да опазват природата). Седнах, почнах като ученик да решавам теста и така час и половина, колкото девойката разпореди. Ставам, закарвам го където трябва, девойката я няма, питам друга какво следва и тя ми каза, че колегите ще се свържат с мен (до колко дни - никой не казва). И така след 2 телефонни интервюта, 2 онлайн теста (въпросника), 1 тест на живо и 10 дни чакане, аз не започнах работа в Съдърланд Глобъл Сървисиз България ЕООД.
P.S. На 10тия ден писах на девойката (Грациела Веселинова), но така и не получх отговор. Явно такива любезности са излишни в тази компания...
Здравейте, интересувам се как стоят нещата при AIRLINE RESERVATION SPECIALIST WITH RUSSIAN LANGUAGE ?
Не е много трудно да се сетиш каква игра играят тия в Бургас. Обявите им за набиране на хора с немски, френски и английски не слизат, а като им се обадиш да питаш за свободни позиции и да си подадеш CV за кандидатстване, ти казват че в момента не търсят хора. Май само бият тъпаните, че са големи работодатели, а в същност спретнаха някакво смешно офисче в мола, в което изтезават при нечовешки условия на работа млади хора.
Подробна оценка от ruvell
Sutherland Global Services e компания. която остави лоши впечатления за професионализъм. От отдела за подбор на персонала не спазват поети ангажименти за точен час и ден за провеждане на телефонни интервюта. Кандидатът за работа бива третиран още от самото начало като неравноправен партньор по трудовите отношения. Не се разяснява работната позиция пред кандидата. Липсва уважение към официалните празници, интервюто за работа се проведе на Коледния празник с закъснение от два дни и не в предварително определения час, а със закъснение от 5 часа. Отказът на компанията не е аргументиран и липсва обратна връзка, фирмата не отговаря на обаждания от кандидата за работа. От това отношение прозира подтискащ мениджмънт и липса на професионална етика.
Някой знае ли какви са заплатите за туристическите им проекти?
Може ли да споделите как са нещата за Technical support в Google проекта?
Подробна оценка от улчо
Здравейте.
Ако може някой да обобщи какви пари трябва да се искат да речем за позиция Technical Support за Google проекти. Питам, за да не се прецака или изложи някой.
Поздрави!
До Анонимен от 31.10.
Ако говориш немски, иди на интервютата и се пробвай. Лошото е, че и там не дават много информация, освен че се работи за сайт за онлайн търговия.
Някой ще обясни ли в Бургас какво е положението, защото от няколко месеца упорито набират хора с немски език? По кой проект работят, какво обслужват, какви са парите, какви са шефовете. От обявата им нищо не става ясно, освен че искат единствено и само да знаеш немски език. Ама какво ще работиш, освен че ще вдигаш телефона цял ден- един Господ знае? И офисът им е в МОЛа, което е супер странно как ще наблъскат там в административната част 500 човека, колкото твърдят, че ще наемат.
Здравейте, обадиха ми се за позицията Technical Support for Business Applications with English - Evening/Weekend Shift.
Моля, някой запознат да сподели мнението си за този екип и евентуално какво да очаквам/изисквам като нетно заплащане.(Тъй като от по-долните коментари разбрах че заплащането е по предварително договаряне,което е доста противопоказно за BPO компания от този ранг)
Благодаря