Амазон е НАСИЛИЕ над хората. Искат да правиш по 8 обаждания на час. Абсолютен ТЕРОР.
Много от предлаганите работи "по морето" са в пъти по хубави от това да работиш в кол център и за индийци. Даже и на най-ниските позиции е в пъти по-добре от прашасалите офиси и "кюбикалите" и да взимаш по 60-100 обаждания от нервни клиенти. Най-малко повечето клиенти по курортите са усмихнати - просто разлика в социалната обстановка, така, че лично аз избирам да ми е забавно по цял ден, а не да се прибирам смачкан от десетки неприятни разговори. От мен Съдърланд е с доста ниска оценака, защото единствено заплатата става. Колко да става обаче - за месец, два, три после горчи...
В Съдърланд съм от миналата година и не мога да се оплача - стабилен работодател са и не се страхувам за работата си. Има шанс за израстване, но изисква много работа. Заплатата ми е по-голяма отколкото в Сайтел и си покривам всички разходи. Накратко - ако ви трябва сигурна работа без много притеснения е добре, ако си търсите сериозна кариера, може би не чак толкова.
Хаххаха кол център винаги е била гадната работа, докато си намериш нормална работа. Само тези от Съдърланд им се иска да е различно, но не е. Препоръчвам на кандидатстващите да четат тук преди да си губят времето. Генерално в немското комюнити /едното, има няколко / в София се говори доста за Съдърланд и останалите кол центри и преобладаващото мнение е доста негативно. Не препоръчвам
Ако уважавате себе си, не започвайте въобще да работите за Съдърланд.
Всичко, което съм чул и видял са празни обещания, липса на организация неуважение от страна на висшестоящите към служителите под тях. Пълно е с интриганти, които само се чудят как да подлеят вода на всеки.
Дойде момента, в който мога гордо да кажа, че вече не съм част от тази пародия на фирма.
Не ми харесва тук. Тия кол центри не стават и скоро мисля да търся нещо друго. От мене имат НЕ
Подробна оценка от German Speaker
Не бих препоръчал фирмата в никакъв случай. Наскоро четох статия и статистика в интернет, че хората работещи в кол център и БПО браншът са най-нещастни, доста токсични и депресирани. Последното важи, според мен за Съдърленд напълно. Локацията в София е много зле - вярно в модерна бизнес сграда, но не е приятна локация, няма къде да се паркира. Разиграват томбола за някакви свободни места, но я се паднеш я не - никаква сигурност, както и за работното място,с което потвърждавам написаното от колегите преди мен. Докато работиш, нямаш право да държиш мобилният си телефон в себе си и го заключваш е шкафче. Казват, че е заради сигурност и така искат клиентите, но мисля, че просто искат да те изстискат максимално. Не че поощрявам нищоправенето в офиса, но в Съдърленд нещата са крайни. Текучеството е ...феноменално... не се сещам за друга дума описваща магнитута на случващото се и как може да бъде описано по друг начин. В голямата си част, служителите са начумерени и много треперят за работното си място, но тя и системата на фирмата те кара да се чувстваш смачкан. Поточна телефонна линия е работата и не стига, че нямаш никакви привилегии, ами и работата те смачква до такава степен, че само чакаш да свърши смяната за да буквално избягаш от сградата - или поне така се чувствах аз, а и колегите изглеждаха така. Има интриги и точно те са поредени от написаното горе според мен. Има и готини колеги, но само това според мен е положително.
По начало БПО браншът е синоним на модерно робство, но с отнемането на привилегии Съдърленд води в класациите за възможно най-отвратително работно място. Не бих препоръчал на никого, защото на мен опитът ми с фирмата е по-скоро негативен. Единствено заплатата е ок и я плащат навреме. Мисля, че тенденцията, според това, което си говоря с мои приятели с немски и английски езици, да не работят в сферата на БПО, защото това не е престижна работа, а Съдърланд определено е топ най-гадно място и е по-добре човек да търси нещо друго, особено ако знае добре език и е учил в чужбина. В много други браншове и фирми се опитват да дават повече привилегии, докато в тази фирма ти ги отнемат.
Работя с немски език и съм доволна от условията до момента. Много си зависи от проекта. В проекта, в който работя мога да си сменям смените, ако нещо ми се наложи и обикновено се приема запитването. Аз съм студентка и бачкам на 4 часа и лично мен ме устройва заплатата (поне за момента).
Има много кадърни колеги, екипът е малък, но повечето са готини и като цяло не съм имала пререкания с обкръжението.
Приятели ето начин как може да си докарате странични доходи чрез т.нар сайтове за Адвъртайзинг, като най-големият в света с близо 10 милиона акаунта е сайтът https://www.coinpayu.com/?r=cuculcan
както и по-малките сайтове
и
Плащат в крипто валута.
Хубавото, е че колкото повече ги развиваш толкова повече ти плащат. Аз ги развивам вече повече от 4 години и съм супер доволен. Докарвам си до 0.06 BTC на месец, на текуща цена това прави около $1600.
Ако пък сте по-напреднали и разбирате от Блокчейн и смратконтракти част от печалбата в ВТС може да я депозирате за лихва между 4,08% и 5,10% на година в този сайт:
Като можеш по всяко време да си изтеглиш средствата в биткойн без да е нужно да заключваш сумата.
Аз лично така правя. Хем държа Биткойн хем ми плащат лихва. Това ми увеличава приходите от сайтовете по-горе. Като цяло се занимавам основно с това и отдавна вече не си търся работа. Ето защо ви пиша точно тук, тъй като, пазара на труда в БГ е меко казано неблагодарен.
Има начин обаче да работиш сам за себе си.
Относно последните две мнения под мене:
Интересно ми е колко пари ви плаща Съдърланд, за да пишете положителни неща, когато всеки вижда за какво става въпрос! И аз не си получих бонуса, да не говориме за отново уволнените колеги.
Ако това е начина да си вземеме бонусите, кажете към кого от Съдърланд да се обърнеме? Към Мишо ли?
Regarding the last two comments below me:
I wonder how much Sutherland pays you to write positive stuff when everyone can see what it's all about! And I didn't get my bonus, not to mention the colleagues who were fired again.
If this is the way to get our bonuses, who in Sutherland should we contact? To Misho?