Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Sutherland Global Services /img/frontend/nomap.png"

Sutherland Global Services

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 624 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 624


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Пичове не знам защо въобще се занимавате с тия Аз от три години не работя никъде, и си докарвам по 1BTC на всеки 6 месеца от този сайт https://freebitco.in/?r=15568018


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Още от както бях студент мечтаех да работя в такава фирма и моята мечта се сбъдна, работейки за „Съдърланд„ вече от 4 години и съм много щастлив от този факт, че съм част от такъв великолепен екип. Които е всеодаен, неуморен и загрижен за всеки един член в него.
Толкова е хубаво, когато идваш на работа сутрин и виждаш колегите си усмихнати, както и нашите ръководители и по-висши шефове, които те поздравяват и закрилят бащински, все едно сме им деца. Те се грижат за нас и нашето благо, полагайки непрестанни усилия да се чувстваме комфортно в една среда, където всеки един служител бива ценен..
Невероятно е, че моята мечта се осъществи и сега работя в такава фирма. Вече мога да си позволя да си купувам най-новият айфон или нещо друго, тъй като за тази цел имам необходимите средства...


бивш служител

30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
2
Работна среда
1

Прабългарите са група полуномадски племена, които се появяват за пръв път в историята в Източна Европа през късната античност. Приема се, че част от тях става една от основните племенни групи, участвала в етногенезиса на съвременните българи, както и в този на днешните волжки татари и чуваши, а в някаква степен и на балкарците.[1][2][3] Прочути са като отлични конни войни, според някои изследователи техният произход може да бъде проследен до Централна Азия.

Съвременните изследвания показват, че евразийските степни племенни съюзи са били твърде разнородни, като днес учените предпочитат етногенетичните теории пред тези за конкретен етнически произход на отделните племена.[4] Смята се, че прабългарският племенен съюз също не е бил еднороден, а се образува през II-VI век от спойката на разнородни етно-лингвистични елементи – ирански, угърски, тюркски и други, повечето произхождащи от Централна Азия,[5][6][7], като социалният елит вероятно е с тюркски корени.[8][9][10][11] Сведенията за езика на прабългарите са оскъдни, но повечето лингвисти го причисляват към групата на тюркските огурски езици.

През 480 г. те са наети от Византийската империя да се бият срещу остроготите. Привлечени от богатствата на Византия някои прабългарски племена, най-вече кутригурите, непрекъснато нападат дунавските провинции на империята в следващите десетилетия. Около 560 г. се появяват аварите които побеждават прабългарските племена. Така те ги поставят във васална зависимост спрямо Западнотюркският хаганат. Обединени под управлението на Кубрат, прабългарите се освобождават и създават в Понтийско-Каспийската степ държава известна на Византия като Стара Велика България. След смъртта на Кубрат държавата му се разпада под ударите на хазарите.
В резултат на тези събития неговите петима синове поемат в различни посоки. Най-големият от тях, Батбаян остава в степите северно от Азовско море и е подчинен от Хазарския каганат. Петият от синовете, Алцек мигрира в Италия, а четвъртият – Кубер, се присъединява към аварите в Панония. Котраг, вторият син на Кубрат, мигрира към средното течение на река Волга, където основава Волжка България която просъществува до 13, век когато е покорена от монголската Златна орда. Третият син, Аспарух мигрира към устието на р. Дунав и завзема Малка Скития, откривайки за прабългарите път към Долна Мизия, където те създават Първата българска държава, която съществува до 11 век, когато е завладяна от Византия.
Прабългарите са наричани от ранносредновековните византийски, латински и арменски летописци с различни имена като: българи, кутригури, утигури, скити, мизи, хуни и др. Формата „прабългари“, както и алтернативните „протобългари“, „първобългари“, „древни българи“ и „хуно-българи“, се използват в съвременната историография за да се разграничи ранносредновековният народ от формиралия се по-късно съвременен български етнос.

За произхода на името „българи“ има множество различни хипотези, една от тях го свързва с тюркския корен bulga- „смесвам“, „разбърквам“, тоест смесен народ.[12] На същата основа възниква и предположението, че „булгар“ означава „бунтовник, метежник, размирник“. Според друго обяснение „булгар“ може да произлиза от булга, наименованието на разпространен в Средна Азия и Сибир подвид на белките, който е възможно да е бил тотемно животно на прабългарите.[13] Привърженици на хипотезата за ирански произход на прабългарите (вижте по-долу) свързват името с думи от осетински (бългерон – „човек, който живее в покрайнината“) или пущунски (булгар – „човек, обитаващ отвъд планината“).[14] Други хипотези, като цяло отхвърляни в наши дни, извеждат името от митичен прародител, наименованието на реките Волга и Буг и други.
С произхода на прабългарите се занимава прабългаристиката. Понеже той е неясен, съществуват множество теории и хипотези за него. Редица учени ги смятат за тюркски племена които се появяват в Понтийско-Каспийската степ през 4 век, където се смесват с хуните.[5][6][7][8][9][10][11][15][16][17] Според иранската хипотеза, прабългарите са ирански племена от западните райони на Средна Азия – Памир и Хиндукуш, вероятно увлечени от миграцията на хуните. Друга теза застъпва смесеното им формиране като народ. Същевременно всяко от първите две схващания включва и участието като влияния, асимилиране и т.н. на население определяно за доминиращо от другата теза. Всъщност разликата между тях не е само в спора дали прабългарите са основно арийци или тюрки, а кое е първичното.

Най-ранният европейски източник, споменаващ прабългарите е т.нар. „Анонимен римски хронограф“ – списък изброяващ племена и народи, написан на латински през 354 г. от неизвестен летописец.[18] Прабългарите според него населявали земите около Каспийско, Азовско и Черно море, стигайки на юг до предпланините на Кавказ. Според някои съвременни български изследователи, данни за по-ранно присъствие на прабългарите в Европа (2 век сл. Хр.) се съдържат в някои латински версии на географски карти на Птолемей, където те са показани (под етнонима ‘Буленсии’) като обитаващи територията край северозападния бряг на Черно море източно от река Аксиакус (Южен Буг)[19][20][21], но тези тълкувания са спорни.

Лонгобардският историк Павел Дякон в неговата „История лонгобардикум“ пише, че прабългарите убиват първия лонгобардски крал Агелмунд (което е станало през 439 г. на територията на днешна Словакия).


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ние, които сме служители на „Съдърланд„, изразяваме своето неодобрение спрямо възможността да се приеме - Закона за социално подпомагане. С който да бъде позволено безпризорното отнемане на деца от техните семейства. Защото това е посегателство спрямо децата и техните права, които държавата позволява да бъдат съзнателно нарушаване, отнемайки правото на родители и поставяйки под съмнение техния авторитет.
Всяко едно дете има правото на достоен живот, но не и по този начин!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

GoDaddy проект;
1.Възможност за развитие в проекта има голямо, стига да сте пед**ли.
2.Заплащане за левъл 1 агент е 1500-1700 бруто по договор , реално някои хора взимахме двойно на това чисто.
3.Смените... възможно най-гадните за вас.Ако не сте се сваляли с мениджмънта , ще карате нощни смени рано или късно.

В следния видеоклип можете да видите акаунт мениджъра Радо Йотов , тийм мениджър Радо Вълчев и настоящ агент ( най вероятно след тази проява ще се издигне 1-2 позиции) в ге*ски музикален клип.Ако ви се работи в подобен стриптийз клуб , заповядайте в BSR2.

https://www.youtube.com/watch?v=I2i10DtaN2I&feature=share&fbclid=IwAR07rpIp1-E_2ahYlPDvolRHhMHB7RMhaDFTX9q6ImQuT2ZCvL2JiVkZaJY


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Фирмата е боклук и ще си остане боклук!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Когато тази фирма направи свои филиали в Япония, Южна Корея, Унгария, Полша, Чехия и Франция ще бъде призната, но дотогава....


-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

Това е една фирма предлагаща кашлящи и подсмърчащи на клиентите служители. Всичко живо стои с якета на един страхотен студ и течение зимните месеци. Аз помня едно време в училище,че това се случваше от недостиг на средства и ни даваха дървени ваканции, обаче в колцентровете явно някакви други теории има. Течението и свежия въздух,който нахлува в офиса, демек студа, те поддържали по жизнен и работоспособен, докато ако стоят на топличко на служителите им ставало хубавичко и им се било доспивало и не били толкова работоспособни.... После пък се почва теорията ,ето всички кашлят и подсмърчат, но това не е от студа нахлуващ през прозорците и течението ,а щот има вируси и за да се спасим от вирусите трябва по цял ден, не може за по 5 минути на някакъв интервал от време , ами цял ден трябвя да е студеничко и да са отворени прозорците... Значи няколко месеца имах колеги ,включая и аз,които не спряхме да боледуваме, но имаше няколко човека, които не стояха закотвени на бюрото си да ги блъска течението и студа,а си се разхождаха,потичваха насам натам постоянно, и си им беше топличко, понеже не бяха на телефон , отворят широко прозореца и офейкат нанякъде, другите да му мислят... И вече разбрах, клиентът ще разпознае кол центъра ситуиран в България по подсмърчащите и кашлящите на телефона оператори...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Разпадането на СССР е една от най-големите геолопитически катастрофи на 20 век, тъй като си отиде един съюз, който бе сътворен от обединението на хората-работещите, бариера против капитализма и експлоатацията на човека от човек...
С благодарности към
1. Владимир Илич Ленин- наш вожд, теоретик и предводител
2. Йосиф В. Сталин за това, че избави света от фашистката гнет и агресия, велик теоретик и практик на ленинските принципи, довели СССР до върха на социално-икономическото развитие в света. Вечна му памет!
3. Леонид Илич Брежнев за неговото упорство в управлението..
И не на последно място на другаря Тодор Живков, който изгради една просперираща България.
Вие, другари ще бъдете помнени и тачени!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Уважаеми дами и господа,
през годините на своето съществуване „Съдърланд„, смело, безукорно и целенасочено отстояваше себе си, независимо от ситуациите в които се намираше, но под вещото управление на своите ръководители, успя да запази себе си. Като с това се утвърди и продължава да го прави, независимо от процесите, които протичат.
Трябва да се знае, че това се дължеше не само на висшестоящите кадри, но и на техните служители, които неуморно се трудеха на предела на своите сили, за да постигнат задачата, която се изразяваше в изграждането и затвърждаването на фирмения авторитет като такъв пред останалите нейни конкуренти. Които с презрение желаеха нейното падение, но това не се случи, тъй като Волята и Разума стоящи в основата на дейността проявиха своите сили. За пореден път доказвайки, че усърдието на този, който го проявява е над всичко останало, независимо от наложените през вековете ограничения, които да бъдат в ролята си на бариера пред разгръщането на човешките възможности. Обект на преследване и порицаване през времето на историческите периоди като „зли сили„,„дяволско изкушение„ и т.н. Освобождавайки се от илюзията за бог и някакво „божествено наказание„.
Тук трябва да вметна, че висшият ръководен състав има нуждата и от своя самокритика по отношение на работата. Тъй като самокритиката е съществена по време на работният процес. Давайки възможност да се анализират постигнатите резултати и действията довели ги до тях. Нужно е самоконтрола да бъде приоритет не само за ръководството, но и за служещите, тъй като и те могат да попаднат в лоното на егоистично-нарцистичното суетене.
Дами и господа, моят апел към всички Вас е - бъдете хора, бъдете истински хора!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?