Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

VMWare https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Г.М. Димитров 16А&markers=София,бул. Г.М. Димитров 16А
5 2 0
2 точки от 266 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 231-240 от общо 266


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте
От няколко години живея и работя извън България но понякога , в пристъп на носталгия, се интересувам за възможноста да се върна и работя в Родината си.
Така се случи че попаднах на обява от VMWare много близка до сегашната ми позиция и реших да изпрята автобиографията си с коментар че в момента не кандидатствам, а само искам да разбера малко повече за условията в разговор със служителите.
На следващия ден мил женски глас ми се обади за да проведем интервю. За мое учудване тонът на разговора беше съвсем учтив и дори приятелски, което ме обнадежди че манталитета на работодателите в Бг е започнал да се подобрява. Тъй като имах намерение да се върна в България в отпуск споменах че бих се радвал на възможността да мина през София за да водим разговра лично.
В същия този разговор (нямам навика да лицемеря на интервюта) споделих опасенията си от типичния Бг собственически (ориенталски) манталитет в посока мениджмънт -> персонал , но не получих еднозначен отговор. След бърза справка тук открих че опасенията ми не са напразни, и загубих желание да продължавам с това. около 2 седмици по късно получих второ обаждане (не си спомням името , но не бих и го споменал в помента) от представител на висшия мениджмънт с който проведохме нещо като техническо интервю.
Странното в случая че въпросите бяха в областа на няколко специалности и съвсем разхвърляни , очевидно човекът питаше само за неща които знае, или им трябва "момче за всичко" (многоръкия Шива ) Този разговор също бе в рамките на добрия тон , дори човекът спомена че много българи вече предпочитат да се завърнат и работят в България, нещо с което вътрешно не бях съгласен , но не исках да спорим.Поставих същите въпроси - а именно какво е отношението на управленския персонал спрямо работещите , и дали го има Бг синдрома и при тях.Водейки се от вашите мнения които прочетох преди това, дори попитах конкретно дали е практика при тях заради некадърен мениджмънт да си тръгват специалисти.Не получих отново еднозначен отговор, както и никаква конкретна информация за условията на труд, отговорностите за тази специалност , както и размер на заплащане. Аз и не попитах защото желанието ми за работа в low cost фирма не ми се стори много приемлива, и там където някой ще се учи да става менажер на мой гръб - благодаря - не.Нямам манталитет на опитно зайче, или обект за избиване на грандомании.
Дали че не съм се справил с техническото интервю, или заради парливите въпроси които зададох след известно време получих мейл че не съм избран за позицията и се наложи да отговоря че аз не съм и кандидаствал. Струва ми се че координацията в тази фирма не е на особено ниво , или на никой не му пука. Във всички случаи , изглежда, ще трябва да се простя с желанието си за момента да се връщам в България. Искам да използвам случая да посъветвам колегите които кандидатстват и тук, а и навсякъде - не се съгласявайте с всичко което ви кажат. Интервюто е тест за вас , но и за тях. Не започвайте работа на всяка цена. Уважавайте собственото си "АЗ"
Поздрави
 
Б.
 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Присъединявам се към питането на Кандидат :)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Кандидатсвам по една от новите работни позции обявени в VMware свързани с подръжката на internnal cloud infrastructure. Бих оценил труда и колегиалността на тези от вас, които биха казали мнението си и оценката за мястото където работят. Нещата, които ме интересуват са тези от които се вълнуваме всички, когато напускаме едно работно място за да го заменим с друго: заплата, сигурност (чести и необосновани увлонения), бонуси (каква база - месечна, годишна, няма), допъл. здравно осигуряване, бенефити, работно място, офис локация, паркомясто и разбира се ниво на натовареност (остава ли "дават ли" време да дишаме - или не е желателно). Благодаря на тези от вас, които биха си направили труда и отфрлили време да отговорят!


бивш служител

5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
0
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
0

Не съм съгласен.
Напускането на 30% от QA кадрите нормално ли е?
Наградата за свършената работа да е 'още работа нормално ли е?
Бачкането от вкъщи и по 10- 12 часа в офиса, за да си постигнеш безумните цели да бъде поощрено със следното писмо от лийда на екипа 'срамувам се от пърформанса на екипа, затова публични репорти няма да попълвате, ще ми пращате само на мен' нормално ли ти се струва?
А затваряне на стари съществуващи бъгове, с мотива, че 'били стари'- това означава зачеркване на труда на QA-те- това ако е нормално.
Наемането на senior девелопъри за писане на тестове също ми се струва странно решение. И нулевия прогрес в аутомейшън плана го доказва.
А 6 месечно мотаене по интервюта?
С радост си смених работата доброволно и доста бързо след започването на търсене на такава. На желаната от мен заплата.


настоящ служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
3
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
3

Чета предните мнения, и оставам с впечатлението че тук пишат само мрънкачите, недоволните или уволнените :)
Във фирмата всичко си е нормално.


настоящ служител

30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
2
Натоварване
2
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
2

Във VMware съм от около година и половина, работя като програмист и нямам никакво намерение сменям компанията поне още година. След една година пак ще взема решение. Както във всяка работа има силни страни, има и неприятни, но въпреки всичко VMware е място, което с чиста съвест мога да препоръчам на приятелите си. Заплатата не е лоша, но съм бил и на места, които ми плащаха по-добре. Избрах съвсем съзнателно VMware, защото смятам, че ми дава възможност да се развивам и не се смятам излъган.
Това, което страшно много ми харесва е transperancy-то.  В който и екип да работите, вие можете да виждате как се движат всички останали екипи и да се ориентирате в по-голямата картина. Хората са много открити, винаги е ОК да connect-нете в разговорите им, можете дори да се абонирате за повечето от "чуждите" пощенски списъци. Имаме дори общо техническо уики. Вътрешна социална мрежа базирана на socialcast, където почти всеки екип си има група.
Атмосферата е много нормална. Докато са на работа, колегите просто... се стараят да си вършат работата и да си помагат. Хората са откровени и директни един с друг (и с началството).  Ако напишете некачествен код или си свършите мърляво работата - ще получите feedback и следващият път нещата ще станат по-добре. Ако си вършите добре работата… няма да ви кажат "Браво", защото това се очаква, но много скоро ще забележите, че околните ви уважават, което… действа достатъчно мотивиращо.
Кариерно развитие - възможност винаги има, но това не е нещо, което ще се случи задължително. Уважението на околните е важно, обаче. Възможности за непрекъснато обучение: в офиса, дистанционно в платформата mylearn. В кубикълите понякога е шумно, но през повечето време се спазва етикета. Хуморът е на почит, имаме си дори пощенски списък sofia-fun.
Относно интервютата за работа - да: те са тежки, тромави, уморителни - говорите с твърде много хора и... да, наистина може да се срещнете и с колега, който се надува. Или с мениджър, който се надува. Съвсем естествено е, защото 90% от хората в нашия бранш са като петли и се дуят понякога. С такива субекти и трябва да се срещате, защото така е честно - за да постъпи един човек на работа, харесването трябва да е взаимно. Кандидатът за работа също трябва да има възможност да ни интервюира - и да се срещне още от началото не с някаква подборка от гениите или топ-симпатягите в нашия офис, а със съвсем нормални колеги - като тези, с които ще трябва да работи в бъдеще. Второ - извинете ме, ако прозвучи не достатъчно меко, но всеки, който иска да работи в екип и трябва да се научи на мъничко смирение: включително да прави неща, които са редни, но не му харесват. Дори нашия CEO Пол Мариц сподели, че се самонасилвал да ходи по разни консултации как да си improve-ва социалните умения. Та разговорът е добра възможност да покажеш, че наистина умееш да комуникираш с другите. И трето - тези, които участват в интервюта накрая се събират на кръгла маса и засичат мнението си. Дори най-скептичните към интервюта ни хора признават, че засега системата работи добре.
Във някои екипи на VMware съществува дори така наречения google-синдром: на едно място са събрани твърде много умни хора и добри професионалисти, в друга среда всеки от тях би се превърнал в естествен лидер. Но тук те са заедно. Получава се нещо като джунгла и за някои хора това е доста трудно. Но който издържи – подобна атмосфера може буквално да го изстреля нагоре професионално, учи се страшно бързо.
Начинът на работа варира от екип в екип, принципно да - на много места release-процеса е бавничък (и дори бюрократичен). Все пак в доста екипи вече се използват номера от Agile Programming-а и нещата явно вървят в тази посока.
Относно QE позициите (Quality Engineer, а не Quality Assurance) - не мога да кажа как е в целия офис, но тези, с които работим ние са супер-професионалисти и страхотни симпатяги. Смятам, че са доста уважавани в компанията и имат много добра възможност за развитие. На последното vRadio (вътрешната ни конкференция за иновации), близо 1/3 от спечелилите проекти бяха от QE-средите.  Tech-writer-ите също работят много добре.
(Като стана дума за vRadio-то - един от *множеството* начини, по които нещо наистина ценно може да бъде вкарано в компанията без да има нужда от одобрения на manager-и  и т.н.  Имаме си дори и социална мрежа "eureka", която е единствено с цел - ако имаш някаква ценна хрумка, да я споделиш бързо с колегите си, докато не е изчезнала от ума ти.
За жените – несъмненият факт, че много от тях са красиви не бива да ви подвежда, умът им е като бръснач. Имаме си дори блондинки-програмисти, при това - здрави програмисти. За не-техническите служители: HR и site департамента (също основно жени) – вършат си работата много повече, отколкото се изисква от тях. Имахме няколко много успешни проекта "social learning" - компанията е готова да една седмица допълнителен отпуск за доброволци, занимаващи се с благотворителна дейност. Единствено за да стане по-добра атмосферата, а не заради PR. Да - полза от това в човешко отношение има и за компанията, но има ли друг работодател в България, който е способен да направи такова нещо - защото аз не знам?
Относно сградата (www.capital.bg/biznes/imoti/2011/08/19/1142018_ot_zamuka_kum_ofisa/ ) - сградата си е супер, кафенето също. Да наистина, доскоро имаше проблеми с въздуха (хубава работа, но българска), преди месец проблемът беше радикално решен. Важно е да отбележа, че системата дърпа и чист въздух от покрива, а не върти един и същи, подобно на климатиците. Като пример как се работи със сградата: развали ли се бравата на някоя врата, сменят цялата врата, без да си играят. Не че има голямо значение, но тъй като понякога идвам рано сутрин мога да споделя оставащоτο невидимо за останалите ми колеги - че дори и чистачките са страшно симпатични. Ето това беше достоен край на текста ми! :-)


настоящ служител

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
3
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
-5

Мнението за фирмата много зависи от отдела, в който се работи.
Ако идваш като качествен контрол, ПАЗИ СЕ !!!
1. Тенденцията е да се наемат разработчици за инженери качествен контрол - уж ще пишат фреймуърк. Какво ли не прави човек за пари!
Замислете се обаче каква сума ще ви мотивира да спрете професионалното си развитие и да разчитате, че след половин - една година ще пишете код примерно на SILK, а до тогава ще цъкате на Excel, всепризнатата система за управление на тестови сценарии и ще пускате на ръка "автоматични" тестове в "background" до 8 вечер, а после ще получите признание, че не пърформвате добре, защото задачите и времето за изпълнение, поставено от мениджъра е нереалистично ? Освен това липсват планове на задачите, днес правиш това и второ  после трето и четвърто, в "background" пускаш на ръка автоматизация... И не забравяйте, че няма приоритет на задачите всичките са за днес, иначе еми - "low performer". Ако имате деца не ставате много за тая схема на работа, нали се сещате ...
2. Ако си дошъл в компанията преди 2 години е много вероятно заплата ти съществено да се различава в твой ущърб спрямо заплататите на разработчиците, които сега се наемат за качествен контрол да речен почти двойно.
3. Ако си от групата на качествения контрол, описан в 2, забрави за повишение. Ценят се хора, които са писали код като основно занимание до преди VMWARE, дори работата им да не е писане на качествен код в тази компания.
4. Практика е да се жертват екипи и проекти (цели екипи напускат по собсвено желание), вместо да се предприемат мерки към съответния мениджър, независимо от олакванията на всякакво ниво, независимо, че подхода "няма хора няма проблем" и "разделяй и владей" е не веднъж и не в един екип прилаган от съответния мениджър.
 
Ако си разработичик условията са много добри, стига да не попаднеш в екип с кофти мениджър. За радост повечето мениджъри са печени втази част на организацията.
 
Отделно, внимавайте за класа прослужено време.
Също имайте предвид, че политика на компанията е да се начисляват по 2.5 ден отпуска от 1 януари съответната година. Така че, януари можеш да вземеш 2.5 дена, февруари 5 (ако януари не си взимал) и т.н. Разбира се има вътрешни уговорки с мениджъра, но пак зависи на кого попаднеш.
Случва се да ти пообъркат дните полагащ се отпуск къде за добро къде не.
Относно фирмената сигурност: Случват се уволнения от днес за утре на 10% от качествения контрол. Хора с много опит, но неудобни ..., а не некадърни. Така че сами преценете дали и какво сте склонни да жертвата от принципите си, за да сте в компанията и да се развивате в нея.
Ако все пак решите да идвате: УСПЕХ и се пазете от мениджър в инициали В.С. !
 


бивш служител

22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
1
Потенциал
-3
Местоположение
-1
Колеги
5
Работна среда
2

Доста неща се промениха спрямо Сайънт. На практика, малко се подобриха и немалко се влошиха.
Всичко това беше балансирано чрез "подкуп" - доста по-добри заплати, акции + суми, заложени в договорите, чрез които хората се задържаха изкуствено, защото щяха да се получават след време (години).
В крайна сметка нещата се уталожиха и който напуснал - напуснал. Вторият удар беше когато фирмата се премести в новата сграда. Освен че е на по-кофти място, тя е и развъдник на вируси и бактерии, защото прозорец и отваряне са несъвместими думи. За капак, работните помещения са като хангари и освен хората по кьошетата, всички останали страдат от това, че около тях има активен пешеходен трафик. Добре че времето за изпълнението на задачите е пораздуто и човек има време да си свърши работата.
Развлеченията, които се предлагат са повече от добри, има хапване и пийване на корем. Наоколо има и нелоши заведения + стол в самата сграда. Има фитнес и разни игри като джага и други.
Хората са готини и много рядко се среща някой неприятен човек. Колегите общо взето си помагат и средата за работа е добра. Неприятното за някои е, че почват нещо, по команда от горе то не се довършва, подхваща се друго нещо или се сменя технологията и това води до чувство за недооцененост.
Проектите са дългосрочни и еднообразието тежи. Нови колеги се оплакват, че след сложните интервюта очакват да правят едва ли не софтуер за ракети, а се занимават след това с редене на формички. Развитие няма, но ако човек си реши, може да си седи и да се пенсионира във фирмата, като междувременно си изплати ипотеката. Е, в последните месеци има изключения.
В заключение, въпреки много негативни неща, които написах, като цяло фирмата е добра и бих я препоръчал, стига някое от гореспоменатите неща да не противоречи на мирогледа на съответния кандидатстващ.
 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Интересува ме какво е мнението и отношението към жените програмисти? Има ли такива във фирмата?


настоящ служител

28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
-1
Колеги
4
Работна среда
2

Като цяло, препоръчвам.
Интересни технологии, читави колеги. Разбира се има и стандартните "черни овце"...
Заплащането е ОК, бонуса се полага по договор, акциите купиха коли на много колеги, а на други платиха началните вноски по жилище.Офиса е малко на куцо място, но това е субективно. Недостаък е пълната климатизация и вентилация на сградата - не може да отвориш един прозорец :(
Обстановката и колегите са си ОК, в различните екипи има и различни дертове -къде повече къде по-малко. Нови технологии и идеи те заливат отвсякъде, даже идват в повече...
С отпуските и работното време рядко има проблем - когато ти е кеф, тогава. Често се седи до късно поради работата със САЩ, Индия или друг далечен офис, но не е проблем това да става и от вкъщи - осигурени са безплатни номера за говорене с чужбина, VPN и т.н. удобства. Може даже да си включиш дадена машина чрез WOL при нужда.
Потенциял за развитие като цяло има много, за хора от всякакъв калибър. Умните хора определено изпъкват и се ценят от всички
HR отдела като че ли живеят в някакъв свой-собствен свят, бюрокрацията е нормална за фирма от този калибър (6000+ човека по целия свят), но като теглиш чертата си на "плюс" :)

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?