Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

VMWare https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Г.М. Димитров 16А&markers=София,бул. Г.М. Димитров 16А
5 2 0
2 точки от 266 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 241-250 от общо 266


бивш служител

3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-3
Потенциал
1
Местоположение
0
Колеги
3
Работна среда
1

За QA екипа отново.
Прилично заплащане, заедно с финансовите инструменти дори над средното ниво. Нормални за сектора привилегии.
Интересна работа, научават се нови неща. Набляга се много на автоматизацията, ако нямате склонност да пишете скриптове не се пробвайте. Лично за мен това е положително, макар че понякога се изкривява в самоцел.
Отношението на програмистите към QA отдела е нормално - няма търкания.
Потенциал за развитие - нисък. Местоположението всеки може да го види и да прецени сам дали му е удобно.
Сериозни проблеми с мениджмънта при QA. Двамата най-свестни мениджъри напуснаха сами, квалифицирани хора, които си защитаваха екипите. Още двама на средно ниво напуснаха или бяха освободени. Налага се американски стил на управление - уволнения от днес за днес. Американските шефове издигат хора, които предпочитат да освободят половината от екипа си, вместо да балансират задачите разумно. За година и половина текучество от 15 човека при 40 човека QA екип...
Все пак има и свестни мениджъри/лийдове , ако решите да кандидатствате поразпитейте предварително къде ще ви пратят, за да не си пъхнете сами главата в торбата.


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
-5

Написаното за QA отдела е 100% ВЯРНО.И става и по-зле в някои екипи.
Средата е стерилна откъм работна комуникация - няма взаимопомощ и свободен обмен на мисли.Трябва много да внимаваш какво и пред кого говориш,как задаваш въпрос дори за ежедневните си задачи,защото не е ясно кой как ще го чуе и изтълкува,какви невероятни изводи ще си направи от това и как това ще се отрази на оценката ти,от която зависи почти невъзможното повишение в следващото ниво.И в добавка - невероятно некадърен мениджмънт,който прикрива грешките си уволнявайки хора.
Радвам се, че се отървах.:) И очаквам още колеги да го направят съвсем скоро.


бивш служител

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-5
Потенциал
-3
Местоположение
0
Колеги
2
Работна среда
2

QA отдел вече няма. Автоматизацията е обсебила мозъка на ръководството, което има огромен, ама наистина огромен късмет, че от програмистчета станаха директори, от рецепционистка - HR мениджър. Профилите, които се ценят за т.нар Quality Engineers е програмиране и аутомейшън. Джава и Силк. Правят се и курсове, за да ти се даде шанс да се развиеш, иначе "изпадаш от влака". Е, понякога изпадането е доста гръмко. През изминалата седмица махнаха 6 човека, занимаващи се с тестване. Пардон, аутомейшън. Сред тях майки с деца. При това от днес за днес. Благодаря за работата ви в компанията през последните 3-5-10 години (някои хора за бяха от времето на Wizcom), но се налага да се разделим, защото вече нямаме нужда от вас. 
Повечето стоят там заради акциите и сравнително добрите заплати. 
За съжаление, това което ще съсипе тази фирма е българският мениджмънт. Мениджмънт, който за Quality managers прави хора, които един ден нямат QA опит, мениджмънт който толерира уволненията на изключително кадърни хора, имали лошата участ да попаднат при уникано некадърни FLM, мениджмънт който се е самозабравил до степен чак да си повярва. 
 
Общо взето бягайте далеч, на Вмуеър България само името му е голямо. Там нямате какво да правите. Нито ще се учите от някой, нито ще работите в условията на невероятните процеси. Би било чиста загуба на време. 


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-2
Потенциал
-4
Местоположение
-2
Колеги
3
Работна среда
-5

Заплащането е на средно ниво, каквото е и в други фирми от този калибър. Индексации на заплатите се правят от дъжд на вятър. Има бонуси и възможност за опериране с финансови инструменти, като последното може да се разглежда и като минус заради нуждата от придобиване на умения да се борави с тях.
Привилегиите също са на обичайното ниво. Има допълнително здравно застраховане. Ежедневните закуски, плодове, сокчета и кафета не ги броя за особено важна придобивка. Храната в "столовата" на партерния етаж е на прилични цени, но за сметка на това не се отличава с особени вкусови качества. В района на новия офис има доволно количество места за хапване, но и дума не може да става за сравнение с местоположението на стария офис до театър "София". Към привилегиите бих добавил и наличието на средно по размери фирмено помещение за фитнес в сградата.
Сигурността на работното място е гарантирана, дотолкова доколкото фирмата няма да изчезне. Не дай си боже обаче да станеш неудобен по някакъв начин - било то защото не си достатъчно посветен на работата като "редови член на партията", било то защото си защитаваш хората от екипа от безумията и хаоса (ако си мениджър). Обичайната практика при такова възникнало "неудобство", е хората да бъдат изритвани, почти буквално, с моментално изземване на работните машини и спиране на картите за достъп, дори и да са работили години във фирмата. Грозна гледка.
Повишенията общо взето се случват със закъснение и често не следват нормалната логика, а се диктуват от конюнктурни съображения. Подходящо място за кариеристи, но не и за хора, които искат просто да си вършат работата.
Както споменах и по-горе, местоположението на стария офис беше по-добро - близо до парка "Заимов", в централна част на града. Макар и по-захабен и амортизиран, за разлика от сегашния офис клас "А", в него беше по-уютно. Новият офис няма отварящи се прозорци и се разчита единствено на климатичната система, която настройват вече в продължение на година. Няма и ключове за осветлението, което в началото създаваше проблеми, тъй като се регулираше единствено от датчици за движение.
Уважението и цялостната атмосфера силно варират между екипите. Може да попаднете на място, на което се чувствате много добре, при мениджър, който е с всичкия си и знае какво иска, отношенията ви с колегите са приятелски, помагате си и като цяло - работите в екип и трудът ви дава резултат. Възможно е обаче да улучите и екип, в който интригите са ежедневие, мениджъра се интересува единствено от това как да се натяга по-успешно на началниците си и нехае за хората, които е призван да управлява, което изнервя всички и води до спасяване поединично. Така че, ако ви се играе на тото - пробвайте.
В заключение - само мога да съжалявам, поглеждайки назад, че вече почти всичко, което направи навремето Sciant един от най-добрите работодатели в България, липсва във VMware. Вероятно немалка част от това се дължи на факта, че тогавашният шеф Стийв Кайл избра да не премине в ръководството на VMware и предпочете да стартира нова фирма. Изглежда не е бил глупав и е знаел какво ще се случи и че няма да може да му противодейства.


бивш служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
0
Натоварване
5
Потенциал
-1
Местоположение
-1
Колеги
2
Работна среда
-4

QA отдела се третира точно като роби на галера- хората се задъхват от много работа, а за награда получават още по- високи изисквания.
Хитруват на дребно менаджерите, една шуро-баджанащина е по високите постове. Новия QA директор наистина е програмист, но е готин човек и може и да опита да промени нещо. Но към момента е напълно безучастен и незабележим.
Вземах доста прилична заплата, но парите не са всичко- семейството, живота извън офиса също са важни! С удоволствие се махнах.
 
П.С. Лъскавия офис е доста зле- ремонтираха го на 1 година ползване, боядисваха основно 2 пъти.
П.С.2 Дев екипите все още са добре и нямат такъв натиск.
QA- бягайте далеч от VMware!


настоящ служител

-13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-3
Потенциал
-3
Местоположение
0
Колеги
2
Работна среда
-5

Говоря само за QA отдела.
Залатата е добра като цяло. Проблема както винаги е в мениджмънта на фирмата на средно ниво. Това са някои от мениджърите в България както и хората на тяхно ниво в щатите.
Е няма такива малоумен начин на работа както го правим тук! Елементарна логика няма в начина по който работим, само и само да се отчитат високи резултати по безсмислени критерии - например брой автоматизирани тестове на ден...
Има мениджъри които си качват самочуствието като тормозят хората по тях независимо от начина по които те си вършат работата.
Ако сте начинаещ QA и искате да поработите в голяма фирма - добре дошли!
Ако сте сериозен човек и си търсите сериозна работа - по-добре опитаите другате.


кандидат за работа

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-1
Работна среда
0

Сагата на едно кандидатстванеКандидатствах преди няколко месеца. В уречения ден и час отидох на интервю. Интервюираха ме последователно двама "колеги" от фирмата. Първият проведе интервю с мен под формата на събеседване в рамките на половин час. В няколко изречения ми описа архитектура на бизнес ниво и започна да пита какви технологии ще избера за да я реализирам. Един вид брейнсторминг. Опитах се да дам виждания за избор на технологии, въпреки крайно оскъдната начална информация. Реакцията на интервюиращия се състоеше единствено в репликата - "Ама защо точно тези, а не други?". Чак по времето на интервю с втория "колега" стана ясно, че първият ми е задал задачата да конструирам технологично архитектура на реален процес във фирмата им, по който първият "колега" и екипът му работят вече от половин година. И в рамките на шегата - че аз ако бях дал успял да дам цялостно и алтернативно вярно решение за 30 мин в ролята си на кандидатстващ за работа, първата ми задача след постъпването ми щеше да бъде да изволня целия екип за некадърност.Вторият "колега" ме интервюира на ниво програмни езици. В процеса на интервюто стана ясно, че технологията с който кандидатствам, Джава, няма никакво значение и че се очертава един пенкелер от програмни езици и технологии, според изискванията на различните проекти. С други думи - могат да ти дадат работа по проект с използване на който и да е програмен език и технологии според случая, както и да не се очаква специализация в дадена насока и развитие. И започна да ме изпитва въпроси от C++. Хубаво, ама аз кандидатствам с Джава все пак, както е и по обявата. Кулминацията дойде в момент, когато от позабравените ми спомени от С++ дадох що-годе верен отговор. По-нататъшно детайлизиране на отговора ми не бе възможно и му казах, че не зная отговора към момента, но винаги това може да се провери в последствие с компютър и хелп за езика. И тогава дойде изпуснатото откровение на интервюиращия - "Просто исках да те забия!". Последва искане да му напиша някаква иначе смехотворна фунционалност на Джава, обаче на хартия с химикал, за 10 мин засечено по часовник. Е това си беше вече окончателно извращение. В последните 10 години не бях писъл код по друг начин освен на компютър и съвсем естествено сбърках параметри на метод. Мисията на втория "колега" беше изпълнена на 100% - успя да ме забие. В този момент вече беше ясно, че интервюто като цяло бе една пълна аматьорщина. Без подготвени тестове за интервюта от тяхна страна, на базата на които да сравняват кандидатите, интервюта просмукани от кефа на интервюиращите и въпроси според как им дойде музата за деня, интервюиращи търсещи не предимствата на кандидатите, а търсещи преднамерено и единствено начин да "забият за невежество" кандидатите - за да могат интервюиращите да погъделичкат егото си на "велики специалисти". Хвала на такива интервюиращи.Епилог. След 2 седмици чакане, взех че се обадих да питам какво е решението им. HR-ката била забравила, че съм кандидатствал и бил на интервю, и ме помоли да почакам докато ще се свърже с "колегите" да ги пита. No comment.В крайна сметка не ме приеха, и въпреки това изпитвам едно странно удоволетворение, че изборът от страна на VMWare ми спести една излишна спирка по пътя на професионалната ми кариера. За което им благодаря.


настоящ служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-2
Потенциал
-4
Местоположение
0
Колеги
-2
Работна среда
-3

Много грубо отношение на някой мениджъри към персонала!
Средно ниво на заплащане.
Автоматизацията в QA отдела не се използва като средство за подобряване на качеството, а е самоцел.
Хората без опит в автоматизацията се третират като втора ръка.


шубе го/я е и не казва!

-22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
0
Потенциал
-3
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
-5

бих искал да споделя моите впечатления от фирмата. Заплащането не е на необходимото ниво според изискванията в обявите и приложението им в работния процес. Уважението отговаря на българския манталитет на управление оправдаван с наложени практики от централата на фирмата. Привилегии има и те са реализирани в работните помещения и заплащане. За сигурността на фирмата не може да се гарантира с краткия й престой на пазара особено с надутите цени акциите й, което предполага понижението им в краткосрочен план и пазарна декапитализа на фирмата. Потенциалът за развитие е обвързан с пъвоначалното заемане на удобна позиция. Местоположението на новия офис е по удобен за гостите от чужбина и възможност служителите да поемат праха и изгорелите газове на изкачващите се автомобили. Колегите са типични за този бранш, колкото и да искат да бъдат готини. Неудобни са новите работни места - липса на пространство да се завърти стола, малки помещения, но пък всичко е ново. Офисите на мениджърите са готини, както и заплатите им.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Това, което е важно да се знае за кандидатите за QA там е, че QA отдел дефакто няма. Всички са се втурнали да пишат автоматизация, програмисти за повишени на QA мениджъри, новият им QA директор е програмист, така че, ако си търсите работа като QA, определено не минавайте покрай vmware, само ще си губите времето. Нито фрешовете, нито плодовете или столовете ще ви накарат да идвате с кеф на работа, ако виждате как QA отдела е само на хартия и не сте писали бъг с месеци.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?