Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

VMWare https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Г.М. Димитров 16А&markers=София,бул. Г.М. Димитров 16А
5 2 0
2 точки от 138 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 138


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ма, нямате спирачки, или както казват сънародниците - нанайси феродо.

Толкова ли не се усещате, че ситуацията е "хвани единия, удари другия"? Всички участници в този водевил сте криви и вземете млъкнете най-накрая, че чак мен ме хвана срам за вас, пък даже не ви познавам. То бива, бива, ама чак такъв резил вече е прекален. Колкото повече я дъвчете тази история, толкова повече се излагате всички въвлечени без изключение. Кариерите си ги дискредитирахте, но оставете доза съмнение, че не всичко е било чак такъв гьонсуратлък, вместо с поведението си да доказвате, че е било даже още повече, отколкото е изглеждало преди.

Иначе, тукашният ВМ е готов за приз "Инкубатор на годината". Що стартъпи са се излюпили от там - цял кокошарник.

Хубава работа, ама българска...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ще взема и аз отношение с disclaimer: не мога да спазя предназначението на този сайт за изяви на теми: "Аз обичам моята работа" или "Аз мразя моята работа", дори и това - „Сайта е за работната атмосфера и трудовите условия във фирмите все пак!“, но мога да спазя същността му и да се включа като автор в така ескалиралата тема тук.
Да обобщя мнението си с 4-3 думи, след това и по-обстойно. След първата линия –„ Крадецът вика: „Дръжте крадеца!““ обрисуваща Дойчин Йорданов се появи и втора – „Гузен негонен бяга“ охарактеризираща Васил Поповски (може да се проверят в datastork.io, connecto.ai в Търговския регистър, linked in).
Първият, Дойчин, като мантра от пролетта на 2016 повтаря какъв демон е този, на който никой не иска/ може/ страхува се/ интерпретира да каже името и за целта ползва анаграма /инверсия/ дислексия/ наръчник по разузнаване и сигурност или объркване при изписването.
В блог-постовете си Дойчин пише, че е обвинен от партньора си в това, че откраднал идея, публикувайки сорс код на продукт, създаван в съвместно начинание. Аз проверих в Интернет и се убедих, че действително го е извършил. Интересно на какво основава преценката си, че в общ бизнес нещо е лично и негово? Не развива ли и в момента същият този продукт в DataStork? Или по скоро отдава под наем персонал на различни компании, крадейки го от VMWare!?
Вторият, Васил, така и не разбрах защо писа, какво иска да каже, какво постига и последва от това. От написаното разбрах, че активно е участвал в сделката при закупуването на българска компания от американска такава, при това с най-изгодни за участниците финансови условия. Бил страхотен Tech Stuff, но искал да бъде още по-добър Manager. Стигнал почти до Sr. Staff и VP (такава позиция никога няма да има в България, дори Диана Стефанова започна да го осъзнава). Не успява да защити конкретно и категорично Sr. Leadership срещу плюенето тук. Изнесените от него данни, цифри, проценти и пърсънтил са имагинерни и явно случили се преди девет години. Придобил безценен опит, взел грандиозни решения в корпоративната си кариера и решил да напусне компанията с 10 месеца notice, като преди това оставя организацията в добри ръце - OMG… в ръцете на… Кристина Стоицова, колежката за която вече писаха в по-ранни постове, дето затри най-големия екип -UI за начина, по който е влязла във фирмата и получавала повишения. Вече стана ясно кой и как я повишава. „Poor you PS CoE”. Новият стартъп на Васил се развива добре, благодарение на VMWare. Вторият му пост откровено звучи „гузен негонен бяга“, защото така и не става ясно кога и от кого се е почувствал засегнат в цялата история?! Подхващайки мантрата на Дочйин, Васил лично установява всички нарушения на Vonarok и взима мигновено решение, за да спести вреди на компанията. Само, че Компанията има процедури за това и те са: „The Company reserves the right to suspend the employee on full pay and benefits for as long as may be reasonably necessary pending the investigation of any disciplinary offence in accordance with the applicable legislation.” Освен, че Васил е в разрез със Staff Handbook проличава, че му липсват основни умения за управление на конфликти, при това основани на слухове/ доноси/ интерпретационни съчинения. Както е написал Дойчин в по ранен пост тук „Рибата се вмирисва откъм главата“, така и експертите по лидерство и организационно поведение съветват: "Сложете рибата на масата". Изразът означава повдигане на труден въпрос без агресия или враждебност. Аналогията идва от Сицилия, където рибарите, които са силно свързани по между си, поставят своя улов на голяма маса, за да го изчистят заедно. Те се трудят заедно и са възнаградени с една голяма рибна вечеря в края на деня. Васил, ти като доказан риболовец и кулинар и до толкова добре развил бизнес и мениджмънт умения във VMWare на база на това ли направи огромна услуга на Vonarok и го уволни!?. И аз лично проверих препратките, които препоръчваш и установих следните факти:
- Дойчин е участвал доста активно в стартъпа си докато е бил служител на VMware.
- убеждавал е хора да напуснат VMware (докато и след като беше инженер там) и да ходят в стартъпа му.
- стартъпа с Vonarok е регистриран преди Дойчин да си тръгне от компанията (може да се провери в Търговският регистър), и там управител и съдружник е била жената на Дойчин преди да му прехвърли дела си.
- използвал е ресурс на VMware за целите на стартъпа си
- Дойчин си тръгна от VMware по собствено желание като заяви желанието си за бъдеще да се занимава в областта на недвижимите имоти.
В третия си пост, Васил отново „замете“, защото не отговори на нито един от съвсем конкретно зададените му въпроси в коментара, последвал първите му два поста. Няма и да отговори, защото има много по-важни приоритети от това да се занимавам с Vonarok и подобни глупости. И пак недоумявам, защо тогава Васил писа и какво постигна!?
За убеждаването на хората да напуснат VMWare и да работят в стартъпи има много примери. Ето някои от тях доста показателни:
- Туан Фам/ Юлиан Сираков (Uber)
- Стийв Кайл/ Владимир Екимов (Мammoth DB)
- Иван Марков/ Чавдар Киров (Aviaso/Aerospace/Honeywell)
- Радослав Николов/ Васил Поповски (Connecto JSC)
- Дойчин Йорданов/ Иван Дачев/ Илко Драгоев/ Божидар Димитров/ Филип Белемезов/ Тео Тончев/ Асен Александров/ Деян Гунчев (DataStork)
Всички въпроси в този пост са реторични и няма нужда да спекулирате по темата. Достатъчно е да проявите интелект.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Е, щом е ескалирано до правния отдел - добре и поднасям своите извинения за инсинуациите. Просто ми беше невероятно, че въпреки такава брутална изцепка от един бивш и един настоящ, към онзи момент, ръководен кадър не се е стигнало минимум до дисциплинарно уволнение. Звучи невероятно, че са проявили такава не снизходителност, ами направо leniency. Там за какво уволнявате дисциплинарно? За office shooting spree ли?

Кой говори изобщо за оставане на такъв човек там?! Заподозреният се suspend-ва и започва ровенето, докато не се нареди цялата картина. Явно стандартите във вашата фирма са доста различни от очакваното, предвид имиджа й. За такова нещо принципно се гони по устав и до дупка. Неслучайно това е първата точка в етичния ви кодекс. Иначе защо изобщо си правят труда и разхода да пишат такива неща, щом като накрая всичко приключва с "разговор" и с "молба" кой откъде е? Такъв разговор би имал същия ефект и без един куп цветни наръчници със стандартен wording.

Поне се изясни, че замитането и замазването не са по инициатива на прекия ръководител, който съвестно е придвижил въпроса "нагоре", а са резултат от съображения нататък по веригата. Good to know, че и във VMWare ситуацията е като навсякъде другаде, т.е. морален релативизъм.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Тъй като в последните няколко мнения ме обвиняват в "замазване", "неетичност", непрофесионално отношение - един последен коментар от мен.

Нямаше никакво замазване на ситуацията. Всичко е ескалирано лично от мен до legal department-а на компанията, който е правил свое разследване по случая. Не съм нарушавал по никакъв начин правилата на компанията, нито съм извършвал действия извън компетенцията ми.

Това което евентуално съм "спестил" на Vonarog е дисциплинарно уволнение, с "молбата" ми да си тръгне. Но просто нямаше как той да остане на работа в компанията, след действията си последните месеци. Вътрешното разследване щеше да отнеме време, кой знае какви поразии щеше да направи за това време....
Дали компанията е имала намерение да го съди или го е съдила - не знам, цялата тази история се разви няколко седмици преди да си тръгна от компанията и когато си тръгнах още се водеше разследване.


А относно до колко е етично - ами нямам нищо против Vonarog, давам гласност на това което се е случило само и с идеята да се знае каква е истината. Истината дискредитира Vonarog, но това е по-скоро в резултат на неговите действия, не на моите. Истината понякога не е приятна...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Чекай, чекай малко – бе, вие във водеща световна ИТ компания ли сте там или в някоя българска селяния? Никога не съм бил част от VMWare, обаче имам опит в подобна международна корпоративна среда и правилата са много сходни. По съвпадение, нас също ни обслужваше NAVEX, обаче явно аз съм чел подробно и съм разбрал какво пише в разните етични кодекси и т.н., вместо да си позволявам да интерпретирам и усуквам правилата. Business Conduct Guidelines на фирмата ви са публично достъпни и им хвърлих едно око – абсолютно стандартно и близко до акъла ръководство. По т. A. AVOID CONFLICTS OF INTEREST са нарушени почти всички алинеи от „този, на когото не се споменава името“, съдейки по това, което Дойчин е описал в блога си. Такова чудо не се разглежда и разрешава на ниво пряк ръководител, а задължително се ескалира до Лигъл дипартмънта, защото очевидно е достатъчно сериозно да е от тяхната компетенция. Предполагам, че това не е направено, щом като се е стигнало до напускане по взаимно съгласие. Ама това можело да причиняло вреда на копманията и затова прекият ръководител бил взел executive decision – ха, ха. Не е негова работа да ръзсъждава върху такива неща. По тази логика, абсолютно всичко може да бъде смотано под килима, за да „не се излагаме“. Освен това, работата вече е разсмърдяна извън всякакъв контрол и вредата за фирмата ако все още не е налице, то много вероятно предстои. Диана Стефанова какво смята по въпроса и тя? Колко му е сега някой сеирджия, дори и външен за компанията, да вдигне телефона на NAVEX и да стане манджа с грозде, ей така за принципа? Да не мислите, че щом замесените страни вече са напуснали казусът е приключен?! Това да не е както в родната кочина – сгъстят ли се облаците, всеки се разбягва и пито - платено.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

И аз имам малко поглед върху това което се случи и мисля че Васко постъпи правилно като освободи Владимир Горанов (пък било то и по взаимно съгласие). Цялата тази случка се разигра 3-4 седмици преди самият Васко да си тръгне от компанията и мисля че направи голяма услуга на всички с освобождаването на Горанов. Нямаше нужда от излишни драми и съдилища и т.н.
Коментарите за "замитане" не са адекватни, тъй като са лишени от контекста на ситуацията.
Какъв е смисълът да оставяш някой на такъв пост на работа, пък после да го съдиш? Знаете ли колко вреда може да причини на компанията?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Уважаеми господа, усещате ли как се излагате всички, макар и в различна степен, като се замеряте с мръсното си бельо? Не ви ли е ясно, че в актуалното повествование всички сте антигерои и няма нито един протагонист? Дойчин не е ли знаел, че партньорът му е в конфликт на интереси и използва фирмен ресурс и комантдировки за да подпомага тяхното начинание? Макар към онзи момент вече да е бил напуснал самият той, това го прави съучастник и позицията му е морално укорима. Васил ако е проспал всичко това, значи не е наясно с длъжностната характеристика на позицията, която е заемал, а след като е разбрал пък, е замел всичко под килима, като е накарал въпросния играч да напусне по взаимно съгласие, което го прави укривател. На това ниво, човек не може да си позволи лукса да е прекалено гнуслив и да не действа by the book. Така остава впечатлението, че е замазал работата, защото е бил наясно, че тази простотия злепоставя и него, с оглед на това, че всичко се е развивало дълго време под носа му.

Главния антигерой няма да го коментирам изобщо - там всичко е ясно и няма място за интерпретации даже.

В заключение, всички се дискредитирахте в различна степен, но явно някой е готов да си плюе на името, стига да завлече и другите със себе си. Да ви обяснявам ли, че тарикат не писка? Язък ви за биографиите и претенциите, щом така лесно ги обезценихте и обективно погледнато с лека ръка си затворихте вратите към ентърпрайз сцената в България. Единственото, което мога да кажа на всички ви е shame on you, gentlemen.


бивш служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Васил, напълно подкрепям написаното за компанията.
VMware e най-добрата компания, в която съм работила. Научих много и опитът, който придобих работейки там е безценен. Също тама смятам, че VMware предоставя неограничени възможности за развитие на хората, които имат желание да работят много и да градят кариера в корпоративна среда.
Не разбирам обаче, как историята с бившия служител на компанията, която е тема на този форум вече 6 месеца, по-която и ти коментира, помага за по-добрия рейтинг на VMware на пазара на труда.
Дали рушенето на репутацията на някой е толкова важно? Дали не е самоцел на бивш съдружник в не успял стартъп?
Дали стартъпът на Дойчин не е регистриран още докато Дойчин е бил служител на VMware? Той дали не е също нелоялен служител?
Колко още служители на VMware имат стартъпи или правят комерсиален софтуер в извънработно време, използвайки ресурси на компанията? Нужно ли е за всички да напишем blogpost-ове с псевдоними (за да не ни съдят) и да ги разпращаме в социални мрежи и форуми за работа?

Силно не подкрепям и смятам, че е против основни етични принципи това да дискредитираш някой, използвайки псевдоним. Ако това, което казваш/пишеш е истина, съдът ще го потвърди. В противен случай е просто злонамерена клевета.


-43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-3

Г-н Поповски, вие сте един от малкото, наистина заработил и заслужил всичките си позиции, вие не сте от шуробаджанаците, това го знаят всички. За съжаление, сте един от малкото.. Лично аз съжалявам, че вие и други заслужили наистина високите си позиции, вече не сте част от тази компания.
Но все пак дълбоко недоумявам, как не го разбрахте този безскрупулен лицемер и интригант толкова много години какво е истинското му лице? Как не го разбрахте за 10+ години, вие и останалите представители на лидършипа при положение, че част от задълженията ви като мениджъри е да сте напълно наясно що за човек повишавате?!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ще взема и отношение по дебатите относно Vonarog, тъй като съм засегната страна в цялата история. А именно - аз бях директен мениджър на Vonarog, когато избухна скандала с него (той беше при мен около 1 година). Повечето от нещата описани от Дойчин са верни, вероятно всички, но аз лично съм проверявал само тези, които засягат конфликта на интереси който е имал Vonarog с VMware, и неетичните и некоректните му действия спрямо мен и спрямо VMware. Фактите:
- Vonarog е участвал доста активно в стартъпа си докато е бил служител на VMware.
- използвал е командировките в които съм го пращал за лични цели - именно за разговор с клиенти и търсене на инвеститори за стартъпа му.
- убеждавал е хора да напуснат VMware (докато беше директор там) и да ходят в стартъпа му.
- стартъпа с Дойчин е регистриран доста преди Vonarog да си тръгне от компанията (може да се провери в Търговският регистър), и там управител и съдружник е жената на Vonarog.
- използвал е ресурс на VMware за целите на стартъпа си
- Vonarog си тръгна от VMware по собствено желание, тъй като аз го "помолих" да го направи. Всъщност "помолих" е доста меко казано, не съм му давал избор и възможност да остане. Осъзнавам, че съм му направил огромна услуга, която не е заслужавал, тъй като ако не си беше тръгнал сам, щеше да бъде дисциплинарно уволнен и вероятно съден от VMware заради вредите които е нанесъл на компанията с неетичното и некоректно си поведение.
Текущият работодател на Vonarog не ми е искал референция за него, и по-добре (за Vonarog), тъй като нямаше как да дам положителна такава за него.

Не споменавам директно името на Vonarog, тъй като познавайки го, заради горното мнение, ще тръгне да ме съди. И въпреки, че заставам твърдо зад това което казвам и вярвам, че ще спечеля подобно дело лесно, в момента имам много по-важни приоритети от това да се занимавам с Vonarog и подобни глупости.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?