Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

VMWare https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Г.М. Димитров 16А&markers=София,бул. Г.М. Димитров 16А
5 2 0
2 точки от 261 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 211-220 от общо 261


клиент

13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
2
Потенциал
2
Местоположение
1
Колеги
2
Работна среда
1

Здравейте,
търся служители с опит, работили VMWare с java, предлагам работа за тези, които се интересуват.
Пишете ми на [email protected], за да Ви изпратя какви са позициите.
Благодаря Ви....
 
Ще чакам да ми пишете.
:) :) :) :)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Привет,
Някой има ли информация за PSO екипа - с какво се занимават, както програмистите така и тестерите?
Благодаря


настоящ служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-4
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
-3
Потенциал
-4
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
-1

Когато постъпвах във VMware, фирмата беше символ на качество и добри кадри. Предполагам почти за никого вече не е тайна че нещата са се променили драстично за последните години.
Основният проблем, който виждам аз (в подкрепа и на предишни коментари) е шуро-баджанащината. Мениджмънтът е под всякаква критика. Чудите се защо търсят мениджъри от 5 години насам? Много просто - желанието на хората на по-високи нива е да растат, а единстеният начин това да се осъществи е да имат кого да "мениджват". Напоследък се навъдиха доста некадърни хора - не само в мениджмънт, а и в R&D. И докато преди години кадри се наемаха трудно, в момента всеки мениджър си наема свои хора - послушни и удобни. Ако не лижеш нечии задник или не си човек на някого, много трудно ще пораснеш.
Нова политика на фирмата е и да наема чужденци, понеже амбициите за 1000 човека офис няма как да се осъществят по друг начин. За да дойдат тези чужденци обаче, скришно им предлагаме чувствитлно по-висока заплата от тези на българите - не е доказуемо естествено, но хората си говорим помежду си. Дискриминацията е залегнала в основата на подбора на персонал и това личи и от целите спуснати директно от баш шефката на фирмата - 20% от наетите хора да са чужденци.
Заплащането не е лошо, но в последно време с нищо не се отличава от това на останалите фирми, а новите такива, навлизащи на пазара просто ни отвяват. В дългосрочен план, акциите са добро преимущество, но трябва да ги почакаш 4 години, а и цената е доста нестабилна от 3 години насам. 
Уважението е нещо оставащо в миналото. Забелязвам нарастваща критична маса от безочливи и алчни хорица и (както споменах), да лижеш задници и да правиш мили очички е единствено с което можеш да растеш. Няма значение колко работа си свършил, колко код си написал и т.н. Повече се забелязва колко wiki страници си сътворил и колко много безсмислени мейла си изпратил.
Привилегии - има чат-пат. Храни и напитки в кафетерията, намаления за доста салони, магазини и т.н.
Фирмена сигурност - не мога да си представя какво трябва да се случи че да те отстранят от работа - може би да осакатиш някого или да стреляш с пистолет в коридора. Имаше заповед за намаляване на персонала преди година - в цял свят. Това засегна и нашия офис - съкратиха 15 човека, смея да кажа едни от най-добрите. Никой не каза истината защо точно тези хора избраха, но дори съкратените си знаят, че просто бяха трън в очите на разни пишман-мениджъри.
Ангажираност - работа има доста, можеш да не ставаш от компютъра цяла седмица и пак ще си заринат. Основната политика (отново дирижирана от "висшия" мениджмънт) в момента в т.нар. "bug fixing", понеже се доказваме пред щатския офис и уж печелим доверието им по този начин. Ако смятате че това ще ви развие професионално - заповядайте при нас.
Потенциал за развитие - ще се потретя, но държа да подчертая дебело - лизане на задници...с извинение и без извинение :) Трябва да си изключително добър кадър, за да не се налага някой да те дърпа или бута в посока развитие. Това е за QE и R&D track-a. В мениджмънт хората растат сравнително лесно, тъй като целта на висшия мениджмънт е да стават директори и VP-та, а за целта трябва да запълнят квотата от мениджърчета и послушковци. Както обаче споменах, там трябва да си нечии човек.
Местоположение - сградата се намира на 4ти километър, има 3 паркинга, метрото е на 10 минути. Наскоро взехме втора сграда, която се намира точно на кръговото. 
Колеги - имам привилегията и шанса да работя със страшно кадърни хора. За съжаление, тенденцията е те да се оттеглят от водещите си позиции и да отстъпват на политическите изгъзици на мениджмънта. Тъй както обясняваме, че директните мениджъри не трябва да са технически грамотни (политика на разни пишман мениджъри за да вкарат малоумните си дружки в йерархията), така и в дадени моменти се случва да дойде шефа ти и да ти обясни как да имплементираш нещо. Ще забележете доста мазни и лицемерни хора наоколо. Разбира се не всички са такива, но съм виждал ужасяващи екстремуми. Има и такива, които не се поколебават да лъжат безкомпромисно. Представете си типичен "enterprise" - това е то.
Работна среда - в зависимост от екипа, може да е доста шумна, доста тиха и т.н. В някои екипи и busines unit-и, по цял ден обикаляш по мийтинги за да осигуриш т.нар. visibility пред мениджмънта (за да могат да демонстрират красиви графики пред шефовете в щатите) и работата си я вържиш буквално в свободното време. В по-сериозни проекти, свързани пряко с печалбата на фирмата (ESX, vSphere) nещата са малко по-добре и не се отделя толкова значение на процеса, но и от там се чуват недоволни гласове - предимно от мениджмънт.
Във финансовия отдел, нещата са по-различни. За там има страшно много кандидатури и шансовете да те вземат на работа са малки. До скоро, директните им шефове бяха извън България, но се чува че ще им наемат тартор в офиса. Дали ще е нечии човек - оставям на вашето въображение ;)
Имаме си и нова организация за т.нар. консултанти, които обаче само по наименование са такива. Те по-скоро се явяват калфи на истинските консултанти в германия, швейцария и т.н. Ако питате мен, бих ги окачествил по-скоро като съпорт.
Ако мога да обобщя, политиката на фирмата е да имаме богато разнообразие от длъжности и етноси с които да имаме претенции пред Palo Alto за равностоен офис. Това което обаче никой не казва (а и мениджмънта вероятно отрича да осъзнае) е, че в щатите никой не се интересува от това, а от качеството на кода и продуктите. В някои екипи е добро, в други е доста ниско, но е факт, че само проекти с ниско ниво на възвръщаемост се ръководят тук.
Ако искате да имате известна фирма в резюмето си или започвате на висока позиция - може би си заслужава. Но ако смятате, че вземайки ви на MTS 2, тутакси ще израстете до Sr., може би ще почакате 4-5 години.


шубе го/я е и не казва!

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте на всички.
 
Преди броени седмици се разминах с добро предложение за стаж във фирмата поради лично моя грешка, но това на страна.
 
Личните ми впечатления са само позитивни. Хората които ме интерюираха порявиха висок професионализъм (и друг път съм бил на интервюта из корпоративните среди). Получих обратна връзка от отдела човешки ресурси и като цяло, макар и леко огорчен от моя личен неуспех с компанията, мога само да изкажа позитивни неща от моя контакт със служителите и'.
Кандидатурата ми беше свързана с поддръжка на мрежовата инфраструктура за това наблюденията са ми само върху този отдел. 


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В момента по една зала на всеки етаж е превърната в детска градина за децата на служителите и в офиса е някаква лудница. Ако исках да работя в такива условия, щях да стана детска учителка.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
бихти ли споделили нещо за позицията Financial Analyst - Commissions.
Въобще нещата във финансовия отдел как са? 
Изцяло ли работния език е на английски?


бивш служител

13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
-2
Потенциал
0
Местоположение
2
Колеги
2
Работна среда
3

Работил съм в фирмата доста години в QA отдела. В момента съм в друга фирма, но искам да споделя малко факти за хората които искат да работят там. Изрично отбелязвам, че това важи основно за QA отдела, в Dev отдела нещата не са толкова зле:
 
1. Изключително развита шуробаджанащина. Ако си работите нормално по 8 часа на ден, и НЕ ближете "каквото трябва" - забравете някой да ви забележи.
 
2. Изхождайки от предния факт, някой(разбира се има и много кадърни хора) от мениджърите и стафовете който бяха повишени последните години са пълна скръб както технически, така и като ръководители.
 
3. Невероятно нелеп "негативен feedback". Например - забиват ви да работите по проект в който няма планирана автоматизация 1-2 години. И после ви казват, че нямате automation skils и затова нямате добра оценка. Друг брутален пример - предлагате идея за развитие на иновация, тя се приема, и ви лишават от възможността да работите по нея, защото "ти до сега не си правил такова нещо"...
 
Лично аз не мога да се оплача от тая фирма - но всичко което съм написал по-горе са факти с които съм се сблъсквал и е добре хората да ги знаят.


бивш служител

17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
2
Потенциал
0
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
4

Работил съм в фирмата доста години в QA отдела. В момента съм в друга фирма, но искам да споделя малко факти за хората които искат да работят там. Изрично отбелязвам, че това важи основно за QA отдела, в Dev отдела нещата не са толкова зле:
1. Изключително развита шуробаджанащина. Ако си работите нормално по 8 часа на ден, и НЕ ближете "каквото трябва" - забравете някой да ви забележи.
2. Изхождайки от предния факт, някой(разбира се има и много кадърни хора) от мениджърите и стафовете който бяха повишени последните години са пълна скръб както технически, така и като ръководители.
3. Невероятно нелеп "негативен feedback". Например - забиват ви да работите по проект в който няма планирана автоматизация 1-2 години. И после ви казват, че нямате automation skils и затова нямате добра оценка. Друг брутален пример - предлагате идея за развитие на иновация, тя се приема, и ви лишават от възможността да работите по нея, защото "ти до сега не си правил такова нещо"...
 
Лично аз не мога да се оплача от тая фирма - но всичко което съм написал по-горе са факти с които съм се сблъсквал. Успех на всички кандидати :)


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
4

Абе гледам в този форум се хора дето не са ги наели по някаква причина мранкат и се оплакват....
Като настоящ служител мога да кажа че работата в VMware си е супер. Работя вече 4 години и съм много доволен от колегите и заплащането... Има много колеги са от 6 -7 години във фирмата. В повечето фирми, в които съм работил преди това хората изкарват 2-3 години и после се махат щото не ги кефи атмосферата, работата или шефовете... А тука това е по скоро рядкост. Без проблем можеш да си смениш проекта ако имаш желание. Имаме много нови колеги току що завърщили университета, които правят атмосферата доста весела. (въпреки че покраи тях се чусвам малко стар.) Като цяло всички хорица са супер точни и гледаме да си помагаме. Вярно че интервю процеса ни е малко бавничък, но в рамките на месец, месец и половина стават работите... Просто решението за наемане минава през доста хорица. Меринджеите ;) ни идват повечето от R&D което също е голям плюс при работата с тях. 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Търсят R&D Manager вече 5-та година, поня обявата излиза прес последните 5г. периодично. Изводите всеки сам да си ги прави.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?