Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Тек Експертс https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,пл. Позитано №2&markers=София,пл. Позитано №2

Тек Експертс

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 249 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 181-190 от общо 249


настоящ служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

"Мачка" ти точно неможеш да се оплачеш от към възможости и отношение в Тек сещаш ли се, но реши да живееш с мама в чужбина и сега стана много отворен. С твоя позитивизъм и добро отношение, както и богат опит със сигурност ще преуспееш. Но понякога хората са лицемери и неблагодарни, такъв е живота, всеки има право на мнение и различно мислене.


бивш служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Честно казано, дори не си направих труда да го чета до край.

Това, което колегата под мен изказа, като аргумент а напълно вярно, за съжаление ако се касае до НОРМАЛНА фирма. А тази не е. В ТЕ имало място за мрънкане? От кога казването на чистата истина и представянето на фирмата в собствената и светлина е мрънкане?

Вероятно това ще бъде последния коментар, който пиша тук, защото явно няма смисъл - всеки дошъл "у софията", кефещ се на всичко що не е да копа лук на село си я харесва. Жалко и тъжно, наистина. В повечето хора, който познавах имаше огромен потенциал за развитие, пропилян на вятъра за 800-1200 лева. Да, наистина, някакъв старт.. Но НИЩО повече от това. Кой в днешни дни работи за такива пари? Наема ли ще си платиш, тока ли, водата ли..? И за твое сведение, колата съм си я купил сам и в УНСС не съм и стъпвал. Карта за паркинг също имах, но с течение на обстоятелствата - сещаш се.

Айде със здраве, че само се ядосвам. Когато се сетите, че става нещо повече от вас, заповядайте :)


настоящ служител

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
5

Да си способен на уважение в наши дни е почти толкова рядко, колкото и да си достоен за него. Който разбрал - разбрал, който не - с кейсовете ще разбере.
Ако най-добрият приятел на човека е кучето, то най-добрият приятел на ТЕ инжинера е мрънкането, поне що се отнася до мненията тук. Преди да премина към напоследък модерното „точка по точка”, ми се иска да уточня – не нося очила, не съм мениджър, не взимам сто лева на час и хич не съм търпелив.
1. Заплащане - вечната тема. Вероятно има изключения, но като цяло заплатите са право пропорционални на качествата, които притежава конкретния служител. Ако ти е първа работа или ако нямаш опит в тази сфера получаваш около 800 лв. Сумата е малка, но е добро начало. Да, вероятно в хранителните супермаркети се започва с по-високо възнаграждение, но има разлика дали редиш касетки с кисели млека или да работиш на чистичкото си бюро пред лаптоп. Тук ключовият момент е да разбереш, че първоначалните лишения и компромиси са необходими в името на една дългосрочна инвестиция, която може да ти донесе много повече от това да бъдеш отговорник на сектор „плодове и зеленчуци” и да взимаш 1200 лв.
2. Уважение – не винаги е даденост, не е и редно да бъде. Пред всеки обаче стои възможността да го спечели или загуби (безвъзвратно).
3. Привилегии – в това отношение личи старание от страна на мениджмънта да сме „в крак с модата” или иначе казано да следваме по-големите и утвърдени фирми. Тук обаче е важно да не се самозабравяме. Ако си в тази сфера от 5+ години, ако имаш 10+ сертификата в СВ-то си можеш да претендираш за парко място, но ако вчера си завършил УНСС , с международен бизнес, някак е нахално да се сърдиш, че няма къде да си спреш бмв тройката, която тате ти е купил. Все пак бил си на интервю, видял си къде е сградата, да си питал тогава.
4. Фирмена сигурност – характерно за нас българите е да превръщаме свободата в слободия. На всеки ще му се наложи да закъснее сутрин или в обедната си почивка, но като възрастни хора ние трябва да се грижим това да не се превръща в правило. И макар да не се коментира гласно, това се гледа и е част от начините за печелена на гореспоменатото доверие.
5. Натоварване – би било странно да няма нали? Има го, понякога не е никак малко, но ако го нямаше, нямаше ли да сме ненужни и безработни? Въпросът е риторичен. Опита ни учи как да се справяме с натоватването, а и имаме не малко ресурси, които да използваме в такъв момент.
6. Потенциал – тук също монетата има две страни. Някой две години не бил станал Л2 както му било обещано. Е аз мога да дам пример за колега, който бе промотиран за същата позиция преди дори да е направил 6 месеца. А ако трябва да говоря от първо лице също не бих се оплакал. За мен Тек Експертс се превърна в Тек Експрес, за по-малко от година нещата за мен се развиха така: започнах с желаното от мен възнаграждение, получих цялото време, което е нужно за да наваксам и да вляза в час, бяха ми направени не един и два компромиса и като капак на всичко получих и възможност за развитие (стъпка в страни), която едва ли бих получил на друго място. И всичко това без да познавам когото и да било преди да започна във фирмата.
7. Местоположение – тук би било нелепо да има две мнения. В центъра сме, мястото е комуникативно и почти на равно разстояние до всеки квартал на София ( бележка Перник не се води квартал,нито пък Нови Хан).
8. Колеги – предимно млад колектив, има всякакви хора. Наивно ще е да очакваме да ни харесват всички или да харесваме всички. Определено обаче могат да се срещнат интересни хора и да се завържат приятелства.
9. Работна среда – признавам, това с дрес кода не го разбирам. Не разбирам защо беше нужно да се въвежда едва ли не „насила”. Не схващам как възрастни хора можеха да идват на работа по къси панталони, чехли, потници и тн. Не е обидно да ти казват как да се обличаш, обидно е сам да не можеш да прецениш кое е уместно и кое не.
В живота нищо не е само черно или само бяло, в Тек Експертс също. Има много области в които можем да се подобри и много посоки в които трябва да се работи. Които го е срам, че работи или е работил във фирмата да го премълчава, не е трудно, всеки сам е властелин на СВ-то си. Които иска/може само да мрънка може да бъде сигурен, така Л2 не се става. И не че няма от какво да сме недоволни, но всеки сам решава върху какво да акцентира и в какво да задълбае.

++ @аманда, може ли 60 лв валчери и 40 лв кеш? Как беше онази поговорка за гроздето?!?


настоящ служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Сега ще мина и аз точка по точка
1. Заплата - Излязла му пяна на устата ми спри да я коментираш тая тема, като ти харесва в Про Маркет тичай натам те строят нови магазини също трябва им персонал сигурно ще си служител на месеца. Ха на ми вдигнаха заплатата с 30% ЗАСЛУЖЕНО веднага след 6-тия месец и докато аз след 3 години ще взимам 3-4 пъти по голяма заплата ти в Про Маркет ще бъдеш на същата. Но сполай ти стой и плюй
2. За уважението съм съгласен с предходния коментар кой каквото сам си направи!
3. Кажи фирма с повече от 300 човека в центъра на София дето е подсигурила паркинг на всички? Идвам и аз. Пък и ако и повечко ваучери раздадат екстра ей сигурно може и някой масаж да ми направаат, или пък и плодове за целия офис, запоследните неща нищо не казва? маааа гроздето винаги е кисело.........
4. Фирмен сигурност - да вярно е, докато някъде пикаят по часовник ние си излизаме спокойно.
5. Натоварване - нали за това му викат РАБОТА а не почивка, и докато има колеги дето само мрънкат и се прават че работят ние дето найстина го правим ще го отнасяме и заради тях, но вместо да се хапем и да ревем да хванем да ги изчистим тези тарикати
6. Потенциал - еми хващат ги то такова е нивото, аха ти си един от тези нереализирани младежи около мен дето се опитвам да обучавам по цял ден мислейки че всичко може даром да получи
7. Местоположение - брат и ти ли пътуваш от Перник? давай да се возим заедно...
8. Колеги - много яко :) е колегите са супер!
9. Работна среда - ейй страшно племе а, да отграднат зехтина от кухнята, дрес кода виж е друго нещо а дано всички разберат колко е важно да се къпем преди да идем на работа или да си купим нова тениска и пътъчки, по възможност затворени че и ноктите не си режем а не да ми сълзят очите по цял ден заради този дето седи до мен. Но на кой му дреме за хигиената важното е да сме по плувни шорти и да се проветряваме хмм и май направиха стая дето да се преобличаме, сега зимата ще е най яко.

Хайде всички дружно да изтрием Тек от CV-тата си, но има един малък проблем няма какво друго да напишем там и сега как да поискам повечко парици на мястото където отиваме нали сме IT специалисти, еххх толкова ли е трудно да приемете че има хора който найстина са успели да научат много и не всичко е черно и бяло

И между другото новите проекти не са лоши бе ти май знаеш много детайли дай да пием по една бира пред гимназията и да похейтим кво седим и пишем....


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
2
Привилегии
1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
-5

Такаа, тъй като чичко работодател ме ограничава със символите - ще трябва да бъда кратък, започвайки с критерийте изброени тук.

1. Заплащане - тая тема ми излезе пяна на устата да я коментирам. Ще кажа само, че в листа хартия закачен на "про маркет" беше обявена по-голяма заплата.. И да ви я вдигнат, то ще е да ви изцедят още 6 месеца, да ви кажат, как сте "the best level 1 performer", ама еееей тук нещо ви куца.. Ама иначе още 2 етажа си купуват. (+3 sins)

2. Уважение - тук вече, който както си го направи. За година и нещо се нагледах на всякаква мизерия, дето "пълни бюрата", както и на хора, който им се чудя на акъла какво правят там. (+1 sin)

3. Привилегии - по една карта за паркинг на екип (сериозно ли, пичове? 2 етажа сте "наели", ма няма място за 300-те ви останали служители, в случай че и толкова има). А, забравих и ваучерите, с който ви замазват очите на стойност цели 60лв. Като вляза в супера и чак се чудя за какво да ги пръсна.. (+1 sin)

4. Фирмена сигурност - признавам, не на всякъде може да имаш 3 обедни почивки по 45 минути и поне още 6 за по кафе\цигара. Трябва да си страшния дебил, за да бъдеш уволнен, макар че се сещам и за няколко такива случая. (I admit I have to remove a sin for this one)

5. Натоварване - ако ви надушат, че става нещо от вас - горко ви.. Най-добре си кретайте по пътя на най-малкото съпротивление, както повечето (80%). И без това не си заслужава. Хем ми казаха още в началото, но не.. Отидох с абицийте да се докажа и то какво? 3-но повече работа и отговорност за същото заплащане и едното "мерси". (+2 sins)

6. Потенциал - половината Л2 ги хващат от кол и въже, кълна се. Аз лично си останах с празните обещания и за развитие (в двете посоки - технически и административно), тъй като нямало място. Кое няма място, хората масово напускат и никой не идва, дори увеличиха началната заплата и пак няма кой да се мрази толкова, макар че били имали 3% turn-over (на ден?) ((+3 sins))

7. Местоположение - тук вече си зависи, в моя случай не намирам за адекватно да пътувам по 2 часа до офиса и обратно. (neutral)

8. Колеги - Тук работят едни от най-готините хора, който познавам for real. Съответно винаги трябва да има баланс от сорта на мрънкачи, дето хем нищо не правят, ама пък мрънкат от това и онова, същевременно една читава мисъл не са изказали как аджеба да се оправят нещата. Но все пак тук ще намерите мног млади, усмихнати и прекрасни колеги, но това да не ви заблуждава, все още не си заслужава да идвате. (+1 sin)

8. Работна среда - докато се налага сам да вдигам сървари и Л3 от някъде си да ме репортва защо съм го направил така, а не иначе до никъде няма стигнете. Не знам това дали не беше за раздел "колеги" но и докато си крадем зехтина и сметаните от кухнята, също няма да я докараме до никъде. Тоалетната въобще няма да коментирам, а новия дрес код е тотал щета - на 40 градуса с панталон ми беше най-якото изживяване евър, нищо, че колежките до мен си вееха деколтетата. (+3 sins)

A total of 13 sins under 8 points.
Quote - A graveyard would be less of a space waste.


Сериозно, нямах намерение да пиша фермани. Принципно само факта, че когато кажеш на някой "ми аз съпортвам еди кой си еди къде си" ти стига и е напълно показателен второ интерю да няма. Фирмата е всеизвестна, по-добре си изхвърлете трудовата книжка, ако ви е първа работа - ще направите услуга на себе си.

Не мога да приема за адекватна фирма някоя, която си сменя мениджмънта през 6 месеца, да не коментираме, че мениджъри стават външни лица, който никога не са били на стола на инженера. Говорейки за инженери, поне може да се похвалите, че сте се спънали пред немската гимназия докато си взимате бира и сте станали такъв, нищо че само сте минали покрай такъв. Говорейки за бира и гимназията отсреща - честа практика е да се набира персонал и от там, ама това ще да е заради 3 процентовия turn-over (сериозно, до там ли опряхте?). Пък и бирата е на почит, особенно в обедните почивки.

Сигурен съм, че ще се намери някой, който да успори всичко казано до тук, но както казах - кърлежи много. Пък и то си е комфортно, няма да забравя мрънканиците на колегите, когато шефовете щяха да идват за цели 3 дни, в който нямаше как да си ровят из фейса (бяха яко сад..). Интересното в случая, е че нямам представа кой ги държи на работа, имайки в предвид липсата на какъвто и да било трейнинг от страна на Тек. Пускат не на 3-тата семица в дълбокото, пък ти ходи съпортвай live (real-time) enterprise monitoring solution. Нооо, както казах, някой трябва да "пълни бюрата". Но пък и за тия пари - толкова, явно уважението е взаимно.

Както и да е, де. Най-важното, е че най-лошото отмина. Не намерих и за адекватно да те пръскат от работа и в последната ти седмица и да обираш кейсовете, защото нямало кой, нищо че едни хора си поддържат определена бройка от както са във фирмата, докато други след година и нещо все още не падат под 40, та трябва и тяхната работа да вършим? Въпросителни много, за съжаление за целия престой там отговор на много от тях нямаше.


++ Не се лъжете от новия "проект". Пълна измислица, условията са по-зле и от старите проекти, макар и заплащането да е двойно. Поне според мен не си залсужава, но вие сами се убедете.


настоящ служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Не, не е майка ти е!! Защо обиждаш момичето бе пендел, толкова си тъп че сигурно и на проститутка неможеш да платиш!! Седите тук и само плюете а сигурно в офиса сте по ниски от тревата и сърбате безплатно кафе, което впрочем хич не е лошо. Но да прави сте за едно че фирма като Тек дава шанс на всички и се опитва да направи "инженери" от въздухари като вас, ето това е което трябва да се промени. То дори и Харвард преподаватели да има материала като е лош няма как. Тек не е направила това или онова а вие какво направихте? седите като мишки и пишете по форумите, даже обиждате хората...Защо? Имате да казвате нещо? от Понеделник до Петък го направете, не зад гърба на човек или анонимно в който и да е сайт. Ако е толкова зле напускайте но го направете с достойнство и като големи хора, но забравих вие просто не сте такива. И онзи писатела две мнения по надолу, сигурно си бъркаш в носа по цял ден за да имаш време за такива писания да не си без работа или да са те изхвърлили или просто си един от Тек хората които се чудят какво да прават по цял ден вместо да помогнат на колегите си.

Истината е, че каквото и да се каже няма смисъл защото определени хора винаги ще бъдат в този hate mode, дано някой ден намерите място където ще ви носят на ръце и ще ви сипват в устите та да не се налага да си мръднете пръста! Успех на всички!


шубе го/я е и не казва!

-36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-3
Местоположение
2
Колеги
-5
Работна среда
-5

Да не е очилатото мишоче - мениджър тоя дето пише колко е готина фирмата. А Ейч арките могат спокойно да се пробват в една друга професия, където Аманда например ще взима конкурентното възнаграждение от 100 лева на час. Вярно, че малко по-други ще са й задълженията....


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Хора,може ли мнение за позицията "Engineer - Dynamic ERP? Мнения за проекта, какво пари предлагат и т.н


бивш служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
3

На фона на горното, няма да говоря подробно за лошо проветривия офис,недосегаемия климатик или недостиг на основни неща в кухнята, кафе, вода и прочие,тоалетната ще я пропусна, приемете че надали сте виждали подобно нещо ..Те ви дават пари-заплати вие да си купите сами .

Все пак като нещо хубаво ще кажа контактите, които може да завържете, мениджмънтът е отвратителен, но за него работят и свестни хора, хора които са на изчезване но още не са се ориентирали. Организират се все пак и така наречените общи тиймбилдинги и коледно парти,странното е как пак един път не се замислиха защо на същите присъстват по 10-20 човека от 350, ами аз ще ви кажа защото останалите ги ненавиждат , и да има и допълнителна здравна осигуровка... Дано да не ви се налага ..

Ще споделя моята история ..

1. Имах оферта, на база на която, подписаха договор- аз приех и сгреших. Да ти кажа голяма част от нещата си останаха само в офертата (разбирай работно време, заплащане,увеличение и други маловажни неща за тях .) Ааа и спазването на Кодекса на труда не им е силната страна, там ти си риба, и си роб подчинен така че бъди готов на всичко..
2. Началото беше готино - за някой току що започнал изглеждат не лоши пари (в последствие разбра всеки , че заплащането в сферата е 30% по - високо и се чувства доста прецакан), но пък имах 20 дни отпуск, в сравнение с 25 в останалата част на София (а.к.а. други фирми).Като те натискат до последно да ги вземеш, макс 5 можеш да прехвърлиш и то с клизма.
3. Имах колеги,които както си работеха и хоп - 2 седмици болничен... не знам защо, ама докторите казваха, че е от много добрите работни условия (така съм чувал).Дори някой преминаха през различни психически състояние - опасни за себе си и останалите
4. Офиса е на доста добра локация и може да се пътува с метрото, паркинга е за големите ти нямаш право.
5. Заплатите не закъсняват, дори и да го направят в рамките на ден до два идват.
6. Има доста добри почивки - 9ч. работен ден, 1ч и 30м почивки.
7. Ако си простичък човек - ще си като богопомазан - толкова си можеш, няма да те занимават, ще се правиш все неразбиращ и ще си там,ползващ вълшебните думи "не знам- или не мога" ..по-нисък от тревата но си ок, правиш всичко останало но не и това което ти е работа , е да говорят ти че не се справяш но какво ти пука бъде над нещата.
8.Ако имаш желание за развитие - ще се развиваш... в друга фирма естествено, там категорично не е мястото. Към това ще вметна, че мои колеги кандидатстваха за други позиции (опитваха се да се издигнат) и покриваха изискванията и е много забавно, когато вземат хора- шуробаджанаци, които и 1 от 10 изисквания не покрива, и даже нямаше адекватен отговор на въпроса "защо", а обратната връзка няма и няма да има ..та кой си ти .. една риба мислиш че заслужаваш отговор ли ...
9. Колкото по - кадърен си, толкова по - гърбен си.Ако разберат че нещо можеш значи ти вечно ще го правиш .. Замисли се - има да се свърши работа X. Можем да я дадем на Иванчо, щото той може, или можем да я дадем на Марийка, която не може и ще трябва да и висим на главата да я правим заедно и най-вероятно ще я усерем ... аз бих дал работата на Иванчо и бих си пуснал Justin Bieber (примерно).И така на Иванчо му се сипва с черпака, което постоянно дразни след като Марийка после получава бонуси щото е добра приятелка и знае къде да ближе ...
10. Има бонуси - ако си изкараш сървей - с една дума да молиш арабите , само да вметна че бройката след която плащат винаги расте - и с право можете да стигнете прага, дай нов все докато можете - че как се купува къща за 250 000 евра господин МИШОК (Country Manager ).Тренинги - какво е това няма такава позиция и няма да има, всеки сам да се оправя. Има и хора които са отворили Ексел и умножават A1 по B1 в калкулатор, вместо в Ексел и въпреки това вземат повече пари от теб (твой проблем пич, никой не те е карал на сила да почваш да работиш там, просто ще си ги гледаш).
11.Пролетта и Есента там е много готино- парното е към топлофикация демек докато не пуснат топлофикация и вие ще мрете, климатиците постоянно текът,да не забравите че те риби , вода да има да ви тече на главата. Ако от това ти става кофти - вътре и лято и зиме си мирише на пот и крака, мокета е постоянно осиран (дано си се успокоил малко).
12. Има готини колеги... макар, че повечето вече напуснаха и не останаха а и защо да го правят когато им се присмиват и ги наричат на официални срещи че са риби .
13. Ааа и да знаеш, безсрочен трудов договор който постоянно нараства без да знаеш ,(ама това не съм ти го казал аз, защото трудовата ти характеристика постоянно нараства а с нея и договоря само че никой не обръща внимание). Жалко е че стари моми на по 50 години HR- ки дори се кълнът че те в фирми където се правят измами не работят ..Хмм дали да не потърсим собствениците и да видим колко още фирми имат които нямат дейност ма имат приходи - как ли ??
14. Ааа и евентуално ако започнеш там, така ще ти украсят трудовата книжка, че въпреки, че си в ИТ сферата и 5 години си циклил на позиция support/consultant/ и т.н. други технични неща, признат стаж ще имаш евентуално ако станеш продавач във Фантастико,защото тук си оператор - незнайно какво оперираш.С една дума все едно си със средно образование нает.

Хайде честито.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Позиция Engineer - Dynamics ERP. Някакви мнения?

Щяло да има обучение в Microsoft.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?