Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Тек Експертс https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,пл. Позитано №2&markers=София,пл. Позитано №2

Тек Експертс

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 400 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 400


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Кандидатствах за позиция свързана с обслужване на клиенти и управление на облачни технологии в офиса на фирмата в град Варна . За въпросната позиция по която кандидатствах обявата постоянно се скриваше и появяваше в продължение на два месеца някъде . Не ме одобриха в крайна сметка както знаете не посочиха конкретни причини а , се изпраща автоматично съощение че не са те одобрили . И за това не знам каква е обстановката вътре във фирмата . Стигнах до устно интервю което беше проведено от разстояние в платформата teams . Това което не ми допадна е че както и някой по долу беше написал , мениджърите не си включиха камерите все едно говорех с призраци . Единствено човешките ресурси си беше вкючила камерата . За моите разбирания това не ми се струва много сериозно . За заплащането нищо не мога да кажа не са ми казвали колко ще ми плащат . Друго което не ми хареса е че дават прекалено много тестове , и на интервюто също дават задачи . Работи се една събота и неделя на около месец и половина през останалото време съботите и неделите се почива . Успех на всички .


настоящ служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Ужасно. Всеки отдел е със сериозен недостиг на персонал. Хората работят по 14-18 часа на ден. Американското ръководство е пълна катастрофа – крайно некомпетентно, некадърно, неопитно и необразовано (сравнено с българите) – затова създава пълeн хаос. Те са там за собствения си интерес и за собсвените си пари, не разбират нищо от това което работят, но обичат да унижават хората и да демонстрират липсата на загриженост към работещите за тях „аборигени/роби от страна от третия свят“.

Това място е за вас, ако обичате:
да работите 24/7 за компания без ценности,
да бъдете използвани и малтретирани,
да не получавате уважение и признателност,
да работите в токсична среда,
да работите в непрофесионална среда,
да нямате баланс между работа и личен живот,
да докладвате на ужасни хора с липса на почтеност и професионални качества,
да работите в бъркотия с неефективни процеси, които създават ненужни пречки и разочарования всеки път, когато се опитате да изпълните задача...


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Чета мнения за 1800 лв заплата в КритСит, което беше факт доскоро, но от този месец заплатите на хората с над година стаж се вдига на 2100, на новопостъпилите също. Тези с по-малко от година стаж - гледат другите как си харчат. За сравнение в конкурентни компании заплащането започва от 2500 лв нето, като някои имат бюджет и до над 3000 лв за същите позиции с по-малко натоварване. В последните 2 месеца от КритСит са напуснали близо 20 човека и бройката расте, а в екипа влизат нови, чието (до)обучение пада на плещите на старшите критсит мениджъри, които са буквално заляти от кейсове и изнемогват. Има няколко човека с изключително лош късмет, които нямат направена година в редиците на екипа и вмомента дообучават 19-20 годишни новопостъпили, докато последните получават 20ина процента по-високи заплати от обучаващите ги. Някои от решилите да напускат бяха примолени от мениджмънта да останат, като бяха възнаградени с позиции Ръководител Смяна (без повишение на дохода) и статут във фирмата, въпреки вопиющата им некомпетентност и non-compliance в работния процес. При все, че личния състав е все по-ограничен и хора напускат масово, повечето от ръководителите смяна са изключително неспособни да водят работния процес, и създават условия за утежняване на работата, вместо да съдействат в олекотяването. Като цяло, мисля, че скоро и на мен ми е време да напускам, защото развитие няма ако не си любимец на лайн мениджърите, което значи да вършиш 10 пъти повече работа вместо тях, докато те си обикалят по мийтинги.


бивш служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-3
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-5
Потенциал
-3
Местоположение
-5
Колеги
3
Работна среда
-3

„Минава, големият кораб минава“ се пее в една песен от близкото минало. В Тек, случаят е – потъва, големият кораб потъва …
Предходните мнение са наистина забележителни и забавни. Минахме през лични нападки, икономически съображения и стигнахме чак до структурни оплаквания. Нямало обучение – че как да няма, цял отдел са създали, мисля че се казва РнД. Има страхотни технически трейнъри на 20/21 години с внушителен опит, който варира между 6 месеца и година. Мисля, че техническата им експертиза е неоспорима. Толкова е неоспорима, че почти всички „стари и опитни“ ПРТта и трейнери си тръгнаха, за да намерят бъдеще в компания с по-ниски изисквания. Друг фактор е безусловната подкрепа, която тези служители получаваха на дневна база от тяхната ръководителка, която ако хоум е „долу“, за да изпуши две три цигари подред поне по 7/8 пъти на ден. Но нека това не ви заблуждава нито за секунда, тя определено е един от най-самопожертвователните лидери в компания. Неведнъж работи до тъмна доба и изпраща мейли със задачи около полунощ. Та да знаят, простите ПРТта какво има утре за правене или по-скоро какво имат за вчера. Все пак доброто разпределение на времето и умението за поставяне на задачи са отживелица и хич не са необходими при избора мениджър.
Пък за избора на ТМи също е писано и доста още има да се пише според мен. Когато и да започне човек все ще е късно, каквото и да каже все ще е малко. В Дайнамикс бяха обвинени в сексизъм и липса на компетентност. Може и вярно да е, но пък гледайки колко дами има на тази позиция малко се съмнявам, но пък може мъжете да са жертвата …. така че щом го е казал народа спора е излишен. Ако вървим по етажите надолу, моля публикувайте тези снимки от чатове в Критсит. Наистина е интересно, а смея да предположа и забавно, да се види какви бисери са родени от мениджмънт екипа на проекта, като се има предвид, че поне 50% ТМите на етажа са със съмнителни качества и на ръба на специалните потребности. Не ме разбирайте погрешно, уважавам и подкрепям подхода да се дава шанс на хора с по-малко опит и потенциал. Крайност е обаче да бъдат промоутвани хора без никакъв опит (дори теоретичен) и лидерски качества на ниво „дежурен в гимназията“. И ако някоя ТМка се припознае, моля за извинение, аз вас ви разбирам, защото не е луд, този който яде баницата, а този, който му я дава.
За „любовните им истории“ само митове се носят, но пък какво, млади хора са иска им се. Моралът не е от качествата, за които се пита по интервютата, а пък гледайки коледните партита и тийм билдингите, все повече се убеждавам, че всъщност ако имаш морал няма да те вземат. Не е трудов казус, когато ТМ върти любов с гаджето на колега, проблем е когато ТМ върти (избора на глагол никак не е случаен) любов с членка на неговия екип, но за този НЕпрецедент трябва да слезем още един етаж и да се озовем в АСМС. Където е раят на вътрешноотборните забавления или както те сами определят общите си излизания – римски вечери. Кои сме ние да съдим горките ТМи че под въздействие на каквото там са избрали се поддават хитрите провокации на дамите от тийма. А и като цяло от тези ситуации всички печелят, и мениджъра че е разнообразил скучната си мултинационална връзка и дамата че е получила няколко процента увеличение. Пито платено. Но това са клюки, вярно няма как без тях, но не са нищо професионално.
Истинския професионализъм в половината от така наречения втори етаж е в това как се подбират ръководните кадри. Нека оставим на страна, че има ТМи без базова техническа компетентност и почти несъществуващи познания по английски, да оставим на страна и тези които все нещо им е попречило да дойдат до офиса да видят отбора си и когато все пак благоволят да направят този жест никога не е преди 9:30. Все пак лийдваме всички с личния си пример. Пък после защо нямаме резултати и Монет наизлизал – виновни са ни клиентите или онзи другия отбор който манипулира Монет с приложение. Иначе и те нямаше да са на таргет като нас. То няма проблем, че ние грешим като и другите грешат. Но каква друга посока на мислене можем да търсим в отбори водени от ОМ избран по старшинство, по симпатия или просто за да не напусне, но никога с конкурс или интервю.
Потърпевши има, но жертви няма. Ако някой се чувства жертва да напусне. Във всички коментари се казва колко малко се плаща. Интересно коя е индийката говорила за отрицателна инфлация и как заплатите не били намалявани тогава. На нея ще кажа, че в България такъв феномен не е наблюдаван осезателно в обозримото минало, че правилния термин е Дефлация, и че спрямо законодателството на република България намаляване на трудовото възнаграждение е незаконно в общия случай.
Ще завърша, както и започнах … с кораба. Този кораб потъва ако все още има някой, за който това не е очевидно. Премести се офиса от центъра в „на една поляна“. Замразиха се заплатите за повече от година и да се оправя кой както може. Нима на някой това му изглежда като фирма с дългосрочни планове? Ако все пак има някой с нарушено чувство за ориентация, нека добавим, закритите тиймове в Дайнамикс, намаления брой на агентите е Азур, а дори и напускащите не се заменят. При МФ положението е повече от очевидно, топят се отбори докато съвсем изчезнат, което е и стратегията за проекта. Както казват старите хора всичко е на доизживяване. И как ще е различно при още две локации покриващи европейската часова зона. Кой би плащал за капризни български гении при наличието на далеч по-ниско платени служители в Нигерия и Руанда?


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
1
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-3
Потенциал
-3
Местоположение
-1
Колеги
1
Работна среда
-1

Бивш служител от CRM Dynamics проекта.

Всички вътрешни процеси свързани с работа и възнаграждения, са в полза на компанията и с цел да са в положение да дават колкото се може повече работа и колкото се може по малко пари.

Performance bonus изисква добро представяне в продължение на 3 месеца, и само един от тези месеци да е лош, това проваля целия бонус. Всеки служител поне един път е изпускал бонуса след 2 добри месеца и 1 лош,

Самата работа е единтична с това, което правят internal Микрософт служители, но тяхното заплащане е 2-3 пъти повече на това, което ще получите Вие като вендор в тек експъртс. Също така, ще се опитват да ви асайват повече кейсове с някакъв предтекст, че в момента има голям volume или няма кой да го вземе, но това е редовна практика и като че ли целия мениджмент на проекта е устроен да не стигат хора и всеки да трябва да взима повече работа от предварително уговореното.

Заплащане и сумата от ваучери не са компетитивни сравнение с почти всяка друга компания. Последните месеци ваучерите се бавеха с по 3 седмици. Следователно компанията още не е изплатила ваучерите ми за последните 2 месеца,които работех там, дори след като лично бяха посикани от HR и обещаха да ги изпратят по Спиди, което така и не се случи.



бивш служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
3
Работна среда
-1

Изключително погнусена съм от фирмата. След години работа получих мижави 5% и някаква индийка да ни обяснява как не ни взимат пари, когато има отрицателна инфлация, затова да не ревем сега, когато не ни вдигат заплатата при реалната инфлация... Ужас.

Инженерите и колегите са супер, но е някак много демотивиращо да видиш мениджъра си да го използват за бушон на всички тъпи решения и прищявки.

"Лидерите" на етажа, Божидар Иванов и Красимир Атанасов са сексистки свине, които си измиват ръцете за собствената некадърност като постоянно хвърлят другите мениджъри и служители под моста. Единственото, което могат да правят те е да пускат репорти и да ръчкат "айде петичките", докато ти им обясняваш, че нямаш достъпи или кой да ти помогне, защото Майкрософт са решили да ви лишат от нужните инструменти за работа.

Огорчена съм, че някой е позволил на тези момченца, без елементарен опит в ръководенето на хора (ама иначе 8 години на тази позиция, моля ти се) да се разполагат с бъдещето на млади и кадърни хора. За 12 години трудов стаж не съм виждала по-голяма пародия на "Секшън" и "Глобъл" мениджмънт, по-голяма некадърност и шуробаджанащина като на тях двамата.

Ти му се молиш за повишение, дори не за теб, а за отбора ти, които от година бачкат на 1200лв, те ти викат, че плащат конкурентно. После овикват добрия ти мениджър, защо напускат хора...

Да не говорим по етажа какви сексизми се ръсят, особено от тях двамата, възмутена съм!


бивш служител

-33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-5
Работна среда
-5

Много натоварващо, много стрес наистина. Работила съм в няколко подобни фирми ама тук наистина е дъно! Страшно много некадърност на едно място :( Толкова народ напусна само за броени седмици и пак се взима куцо и сакато. Ако сте инжинери с опит по-добре пробвайте paysera, IBM, HP поне няма да си губите времето


бивш служител

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-4
Потенциал
-4
Местоположение
-1
Колеги
-4
Работна среда
-5

Наистина отровна работна среда, хаос, интриги и некадърност. Няма един, който да си тежи на мястото. Всичко е ала-бала. Ако фирмата имаше интерес да е успешна, щеше да си задържа кадърните служители, а не доброволно и целенасочено да ги гони...


настоящ служител

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
1
Колеги
-4
Работна среда
-5

Започнах след дълго омайване от recruitment тийма. Бях сложен в Dynamics екипа. Псевдотрейнингът беше воден от псевдотрейнърката Ния Иванова - момиче, което е от 1 година в компанията. Според career development roadmap-а, евентуално след 6-я месец може да те повишат, като за мениджмънт позиция се говори след поне 3 години работа във фирмата. Въпросната Ния изобщо не познаваше системите, за които трябва да обучава новонаетите и за седмица претупа трейнинга. Всичко, което запомних от нея е, че имало много пари във фирмата и тя си правила пари от рифъръли, и се готвеше да я правят мениджър (само след година стаж в Тек Експъртс...). Е, свирчоците винаги вършат работа! Като цяло всички са нови и никой не знае в цялост процесите. Слагат ти за shadow-ing хора на по 2 месеца там, които идея си нямат какво да правят и много скоро напускат. SME-то Георги Зафиров е ходещият хрипащ мъртвец. Имах чувството, че ще си умре на някой от тиймс мийтингите. В резюме - абсолютна дезорганизация, връзкарщина и театър. Който се е уредил да дреме там и да се прави на недосегаем си е ОК, останалите просто идват и си отиват. Но нещата никога няма да се променят, това е "голата" истина. Интелигентите хора нямат място в такива продънени фирмички. Колкото и да не харесвам Борисов, беше прав за нещо: "В БГ е останал само лош материал". Колкото и добронамерени да идват инвеститорите от чужбина, българинът ще омаскари всичко...


бивш служител

-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

В критсит отдела е плачебно!!!!!! Преди време някои беше извадил скрииншоти от чат на любимците на мениджърите във които имаше сексизъм, расизъм обиди към всички колеги, уговорки имаше всичко.... Всичките дето участват в хранежа са си на работа и им се дават позиции и се бутат да растат нагоре!!!!! Някои колеги се бъзикат, че женен мениджър таино върти любов с гаджето на протежето си и това всичкото се върти из офиса!!!! Тази същата мацка лично съм виждал какви расизми и обиди е писала!!!! Представете си как се работи!!!!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?