Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Еконт Експрес https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=Русе,Тутракан 11&markers=Русе,Тутракан 11

Еконт Експрес

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 333 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 51-60 от общо 333


бивш служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-2
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
-5

Част: I

Пиша коментара си в 2 части, тъй като работните условия в Еконт не може да се опишат в 6000 символа.

Като начало - не препоръчвам да започвате работа там. Споделям впечатленията си от Управление, София.

Интервю

На интервюто с HR много неща ще бъдат спестени или представени изопачено. Финалният разговор в повечето случаи се провежда от самия Стив Джобс на Еконт - собственик, визионер или стратегически анализатор - както се беше кръстил последно.

Той ще ви задава абстрактни въпроси с филосовски привкус - какво искате от живота, защо сте избрали тази професия и коя книга сте прочели последно. Ако случайно сте човек с разностранни интереси, визионерът ще ви сложи етикет, че не знаете какво искате от живота и съответно - няма да ви приеме в “общността”.

Условията и договор

Ще ви кажат, че Еконт е проектно ориентирана фирма и затова месечното ви заплащане се калкулира така: минималната + т.нар. премия за постигане на “100% качество без дефекти”. Какво означава това? Ако сте казали, че искате да получавате чисто 2610 лв. - заплатата ви се пресмята сумарно - 610 лв. минимална заплата + 2000 лв. премия.

НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ! ЕДИНСТВЕНАТА СИГУРНА СУМА, НА КОЯТО МОЖЕТЕ ДА РАЗЧИТАТЕ, Е МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА. Това ще пише и в трудовата ви книжка. Останалата т.нар. премия е пожелателна и спрямо преценка на ръководител. Ще ви бъде изплатена частично или отнета напълно поради някакви абсурдни прични, които няма да разберете. Не очаквайте обяснение. Не вярвайте на HR лъжи, че се случва рядко. Глобите са постоянни.

Не хвърляйте пари за адвокат, аз вече го направих. Договорът е написан не във ваш интерес, а изцяло в полза на Еконт и фирмата има пълното право да не ви изплаща уговорената заплата, защото премията е пожелателна.

Еконт се опитва да слага политически коректни думи на всички нелепи неща в компанията и терминът отклонение е от тях - това е глобата, която служителят търпи, защото не е изпълнил качествено работата си или е допуснал грешка.

Т.нар обучение, за което ще платите 150-200 лв., е да ви обучат как да си настроите мейл клиента и да достъпите служебните софтуери.

Друго, което няма да ви кажат на интервюто, е, че заплатите се изплащат с 2 месеца назад. Ако първият ви работен ден е на 1 май, ще получите заплата на 25 юни.

За излизане в болничен също дължите голба. Това е така, защото собственикът не иска да ви плаща, за да си лежите болни вкъщи. А и като сте болни, не може да изпълните 100% качествено свършена работа. Това, че хората имат “дефекта” да се разболяват, не е негов проблем като работодател, дори напротив - той ви удържа по 50 лева глоба на ден за първите три дни (150 лв. на болничен + останалите удръжки от държавата).

Социалните придобивки също са мираж в Еконт. Официалната причина е, че липсата им се компенсира с “големите заплати”, но истината е, че Джобс не иска да дава на служителите си нищо даром. Няколко души се опитваха да предложат карти Мултиспорт, но веднага бяха заподозрени в заговор и тайно платено партньорство.

Дори кафето в Еконт се плаща - по 1 лев в кухненската касичка за всяка консумирана чаша. Ако събраните пари са по-малко от консумацията, хигиенистките подлежат на глоба и заплащат разликата от техните заплати.

Работна среда

Офисите на Управление са луксозни и дизайнерски обзаведени. Един стол струва много, а служебната техника е последен модел на Apple. Лъскава външност с червива същност - добра метафора за работната среда в Еконт.

На интервюто визионерът ще ви каже, че Еконт предлага развитие и бърз разтеж, какъвто няма да намерите никъде, но това са поредните приказки без покритие. "Който не иска да се развива, не е за Еконт" - казва милиардерът, който има възможност да получи най-добрата бизнес квалификация от най-престижните университети в света, но дори не си прави труда да научи английски език. Може би затова има изрично изискване CV-тата да бъдат само на български - уж от патриотични подбуди.

Целият “виш мениджмънт” е със завършен Русенски университет без никакви допълнителни квалификации и сертификати, което е жалко предвид многобройните възможности, които съвремието ни предлага. Въпреки всички високопарни приказки, визионерът и фамилията му никога няма да превъзмогнат регионалната си принадлежност - нито от гледна точка на говор (гордеят се с русенския си диалект), нито от гледна точка на светоглед.

Култ към личността

Може би вече ви е станало ясно, че Еконт се изчерпва с разбиранията и възгледите на визионера. Макар да не е компетентен във всяка област, той има категорично мнение и ако не сте съгласни с него - довиждане - както той сам казва.

Стив Джобс на Еконт е комплексна личност. Много хора с бащин комплекс го определят за “гениален” и с това го оправдават - всеки гений бил малко луд, но истината е, че се страхуват от него.

Интелигентни хора на ръководни позиции биват земеняни с 25-годишни стажантки, които, според думите му, може да нямат опит, но го гледат с жаден поглед и възхищение - готови да попиват знания.

Но любовта на Стив Джобс на Еконт е крехка и кратка. В началото ще ви каже колко много ви харесва и колко добре се справяте, след това ще се разочарова от вас и ще ви изгони. Междувременно ще ви подложи на измислените от него и прословути в цял Еконт “психо тестове за почтеност и издръжливост”. Това са умишлени ситуации в "регулирана среда”, които той създава, за да наблюдава и тества реакции.

Успешното преминаване през “психо теста” обаче не ви гарантира безоблачна кариера в Еконт. Във всеки един момент може да попаднете в ситуация, в която ще бъдете разбрани погрешно от визионера или някой ще ви въвлече в интрига. Така изведнъж от “служител-находка” ще се окажете “негоден”, “некадърен” и “неприятен”.

От този момент нататък дните ви в Еконт са преброени. Разочаровате ли веднъж стратегическия анализатор, връщане назад няма. Очаквайте глоби, заядливи коментари по време на срещи или публично порицание. Накрая ще се чувствате толкова унизени, огорчени и стресирани, че ще се молите тази агония да свърши по-бързо.


кандидат за работа

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Пълно недоверие към служителите: основната заплата е минималната, останалото се доплаща като бонус. А какво става ако се разболеете и не си изкарате бонуса? Или ако ви съкратят? Хората, които се съгласяват на такива условия са хора без трудов опит и без дългосрочно мислене.

Компаниите, в които съм бил до сега са МИ плащали, докато се обучавам, а не аз да ИМ плащам, както е в ЕКОНТ.

Хората със самоуважение и дългосрочно мислене няма смисъл да кандидатстват.


бивш служител

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
-3

В много компании съм била, всякакви хора съм срещала, но такова чудо каквото е Еконт, дори не съм си представяла, че може да съществува сред уж престижните фирми. Опитът ми е от централен офис на ръководството.

Нека започнем с най-фрапиращото, а именно - заплащането. В Еконт имат една схемичка, всеки работи за минималната заплата, а всичко, което сте се разбрали над нея, се води бонус. Осигуряват те всеки месец на всичките пари - минималната плюс бонуса. Тоест, в трудовата ти книжка пише, че работиш за 610 лв, но ако сте се разбрали за 3000 лв заплата, останалите 2390 лв ти се водят като премия и също си идват по картата ти. Къде е уловката? Подписваш договора с уговорката, че при ПРЕЦЕНКА на ръководителя на отдела, може да не ти бъде изплащана цялата премия. А тази ПРЕЦЕНКА никъде не е регламентирана какво точно представлява. Тоест, ръководителят може просто да не харесва как изглеждаш днес и затова да ти преведат по-малко пари и да ти наложат така наречените "ОТКЛОНЕНИЯ". А повярвайте, отклонения се налагат без никакви адекватни и обосновани причини. Понякога дори не ти казват, че имаш отклонение, докато не си видиш заплатата и осъзнаеш, че ти липсват пари. Та защо да те уведомяват, нали така е преценил ръководителят, кой си ти изобщо? Опитваш се да говориш с ръководителя, за да изясните ситуацията, но нeго все го няма и е зает.

Друг интересен факт. Ако си болничен, в Еконт ти удържат пари от премията в първите три дни, в които работодателят трябва да се погрижи за финансовата част. Така се грижат те - дават ти по-малко пари, пък ти ходи мри. Докато стигна до тази информация, разпитах поне 10 човека, никой не знаеше как стои въпросът с болничните, защото отново никъде не е регламентиран. От ТРЗ ми съобщиха с 1000 недомлъвки.
Докато си болничен, естествено, трябва да продължиш да си вършиш работата, нищо, че е за по-малко пари в тези дни.

Като цяло, за колкото и добри пари да се договориш като заплата, гарантирано ще видиш пълната сума в редки случаи. Това, което Еконт правят, е КРАЖБА, защото крадат от служителите си. Чудят се за какво да те глобят и с колкото се може повече пари. Отклонения се дават наляво и надясно без да са регламентирани официално никъде, но бонус системите, за които ти говорят на интервюто, никой не ги и споменава и който и да питаш, не знае. Пълни ИЗМАМНИЦИ И ЛЪЖЦИ СА!

Обучението, което ти предлагат - плащаш си го сам, около 150-250 лв, Еконт нямат пари да те обучават, те са бедни. Пращат ти някакъв ориентировъчен план, който е за няколко дни, но дори тези няколко дни се чудят какво да те правят. А договорът за обучение, който всъщност подписваш, е за 1 месец, но те НЕ го спазват и го нарушават. Реално истинско обучение НЕ получаваш, а само си даваш парите. После обаче се очаква да знаеш всичко, ако нещо не си знаеш, ами да си питал - отклонение и чао-чао, парички.

Мениджърите - няма такова ЛИЦЕМЕРИЕ, МАЛОУМЩИНА И НЕКАДЪРИЕ. Не разбират нищичко от по-модерните технологии и канали, трябва да им обясняваш като на ИДИОТИ. Искат работата да върви, но всъщност те я спъват постоянно с това, че искат да им се отчиташ, дори като акаш. Наели са уж специалисти в областите си, но тези специалисти не могат да вземат едно простичко решение, без да трябва да получат валидация за него от ръководител, мениджър, управител, Господ и Вселената. Чувстваш се като секретарка, защото постоянно трябва да им напомняш, че имате среща, да ги търсиш по 1000 пъти по телефона, да им пишеш имейли, на които НЕ ти се отговаря, айде после пиши пак напомняния и така до безкрай. Да, много са заети, но когато те искат нещо, трябва да стане ВЕДНАГА винаги, независимо колко си зает и дали си болен или в извън работно време, но когато важна част от работата ти зависи от тях, се ослушват и се правят на ударени.

Станах свидетел на много грозни случки - правят хората на нищо пред всички останали служители в офиса, а после ходят да ги прегръщат и инфантилно да се обясняват колко се обичали. Bitch, please.
Изключително безсърдечно и долно държание - уволниха хора без никакви, НИКАКВИ причини, и естестено - без НИКАКВО адекватно обосновано и подкрепено с доказателства обяснение. Уволняваха дори стажанти, крещяха по хората, натиск, заплахи, обиди, постояннен overtime без никакво признание. Всички се бъхтят като луди и си пишат с ръководителите, на които тъжничкият им животец е само Еконт, по нощите и уикендите. Никога не съм виждала такава стресираща работна среда и толкова безкрупулно и грозно отношение към хората.

От Еконт са изключително стиснати - дори кафето в офиса не е безплатно, плащаш си го по левче, че нали им трябват парички. Плащаш си и тийм билдингите, бонуси през крив макарон.

Иначе много се тръби колко се уважават всички в общността, колко семеен тип компания е, всички са едно голямо семейство и бла бла бла. Пробутват ти захаросани лайна, защото всъщност подстрекават доносничеството, лицемерието (защото който смее да изкаже истинското си мнение и да попита неудобен въпрос, набързо си тръгва), обиждат те, не зачитат личността ти и т.н.

Фирмите, с които Еконт работят, сигурно ги мразят - постоянно бавят плащания, сменят си мнението при всеки удобен момент, спъват работата, връщат по 100 пъти, истински кошмар.

Две положителни неща видях в тая гнусна дупка - колегите, които са страхотни професионалисти, умни и добри хора, и самото естество на работата - интересна и предизвикателна.

Но като цяло, Еконт е един голям минус.
Не пожелавам работа там и най-лошия си враг.


-39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-4
Работна среда
-5

изключително точно казано от потребителя по-долу , но Стив Джобс е като герой от детска приказка в клиничната картина на мартенския куриерлък. В Еконт се преплитат сапунки от типа Дързост и красота, известни личности от световния бизнес сякаш оживяват от мъртвите, светски блясък, ултрамодерно поведение и т.н. Маниакалното притегляне към будизма, което беше нищо повече от снобарски крясък в търсене на различността, сега е бързо и лесно заменено от мания по моторите. За да стартира любовта към моторите беше достатъчно само лама Оле да вдене, че Еконта бил експлоататор и унижавал работниците, а мнимата вяра в учението се базира само на материалния интерес. Ех, нищо не остава скрито под слънцето... Да се чуди човек как марката Спиди работи без семейни сбирки, псевдо духовност, мотори и футуристични фотосесии. Нужно ли е цялото това халосване и преструвки, за да ти функционира софтуера и търговските офиси да работят безупречно? При всичко това Еконт не е мръднал и крачка от статуквото да се бори за всяка индивидуална пратка, вместо да качи регулярните пратки на най-големите корпоративни потребители.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте ,изпратих пратка до град Плевен офис на Еконт Сторгозия до Виктор Димитров тел.0876674824 .Оказа се ,че системно лицето Димитров си поръча пратки по еконт но не ги потърсва и си изключа телефона или сменя номера .Съответно пратката ми се наложи да се върне за моя сметка.
А Виктор Димитров продължава да си изпраща пратки и да ги получава в същия офис на ЕКОНТ СТОРГОЗИЯ.


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
1
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
3
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
5
Работна среда
-3

Компанията е с абсолютно провинциално мислене. Мениджмънт екипа е едно семейство, баща, 2 дъщери, една любовница и няколко приятели от доверения кръг. Поради ясна линия на индивидуалност и поведение се копират компании и личности от световния бизнес, цитират се бизнес гурута, създават се абстрактни концепции за успешен бизнес. В действителност средата е изключително демотивираща, хора се освобождават без ясни причини свързани с работа, а по скоро емоционални. Мажоритарният собственик на компанията е голям естет, държи всичко около него да е красиво, като голяма част от младши служителите са момичета на пом 20 години, красиви и неопитни, но създаващи приятна офис атмосфера с външния си вид.
Наемат се хора за експеримнти на различни структури, без ясна визия и цел, освобождават се така бързо както се наемат.
Опит не може да е натрупа, няма от какво и от кого.
Пълна загуба на време, придружена с унизително и неоснователно освобождаване - уволнение, което дори не се съобщава лично, а през няколко човека.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Измамници. Вече, когато разбера, че дадена покупка ще ми бъде доставена с еконт, просто ще я отказвам. Алчността не води до нищо хубаво. Виждам Ви края.


5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
1
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
-1
Колеги
5
Работна среда
1

Компанията се продава изключително добре, обикновено мажоритарният собственик Николай Събев прави интервюта със стратегически кадри, но авторитарното управление е на всички нива - дъщери, любовници и доверени подлезуркащи служители са ключовите фигури, от които зависи бъдещето на всеки управленски кадър.
Да започне, с това, че тестът за интелигентност има 1 грешка, следва задължително обучение, което служителя заплаща - но обучението е само посещение в офис на куриер, логистичен център и централен офис, нищо реално обучаващо, за да оправдае плащането.
Трудовият договор, съобщен в последния момент е минимална работна заплта + комисионна, тоест във всеки един момент могат да ти кажат комисионната не е изработена.

В екип управление атмосферата е изключително демотивираща, от ден първи всички говорят за това как се уволняват хора без причина, а реално в повечето случаи причините са емозонални, а не професионални.

Поредната авториатарно управлявана компания, в която мжеш да си изгубиш времето и да бъдеш унизен, освободен без професионално обоснована причина, вероятно аргумента е стойностен единствено за лидера, а той е нелогичен и непоследователен. Единствено инерцията може да задържи работодателската марка на пазара на труда. Не се подлагайте на стреса да работите в тази комоания, както и не се пиддавайте на харизвата, с която ви я продават.
Копирането на Стив Джобс поведение вече е неприемливо, семейните авторитарни институции са смешни и лишени от всякакво чувство за бизнес!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Кандидатствах по обява, когато ми казаха по телефона, че трябва аз да им платя, за това да ме обучават, да работя при тях, за мен нещата приключиха на момента.Никога не бях чувал подобно нещо.Ако определен работодател има изискване за квалификация, то се посочва в обявата и кандидатие сами преценяват имат ли необходимата квалификация или къде и как да я придобият.Но това да ти искат пари, за да те обучават, да работиш при тях, на мен лично ми се стори пълен абсурд.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
Доволна съм от услугите на компанията. Всички служители, на които съм попадала са изключително учтиви и професионално подготвени.
Интересува ме къде се намира сградата на Централата в София. Не успях да се ориентирам в сайта им.
Предварително благодаря за отговора и желая успешен ден на всички!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?