Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Олимп - ЮВ / Olimp - UV /img/frontend/nomap.png"

Олимп - ЮВ / Olimp - UV

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 69 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 41-50 от общо 69


настоящ служител

42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
4

Юрист съм в Агенция "Олимп" и исам да изкажа своето опровержение към съкратения или самонапуснал "бивш служител",по повод стабилността и сигурността във фирмата.Ужасно ми е неприятно да чета клевети!Искам да кажа,че когато кризата нахлу стихийно и влезе неканена в "Олимп-Ю.В. управителите се събраха и взеха решение да запазят всички на работа,но ни предложиха прекратяване на досегашното трудово възнаграждение за сметка на увеличено с много пъти повече процентно възнаграждение.В момента нашите доходи растят лавинообразно от реално сключените сделки.Явно колегата е напуснал сам от страх,че фирмата ще потъне и няма да успее да се справи успешно.Явно ,обаче след като е напуснал има информация за нарастналите доходи на тези,които не се уплашихме и останахме заедно да се борим и обидно и некоректно ни нарича"верни кучета"!Какво право имаш ти колега наш "бивш" да наричаш нашия работодател нелоялен и нечовечен след като не си останалда се бориш?!Добре ли ти беше 3-4 години да ти дават чисти пари винаги на време и никога без един лев удръжки и когато кризата е световна и всемасова да избягаш и да се криеш зад този форум като обиждаш бившите си колеги и бившия си работодател?Какво право имаш да говориш за лоялност и човечност като лъжата и злобата към нас са единственото ти оръжие,а страхът единственото ти качество?Искам да ти пожелая невероятно голям успех в търсенето на нов и по човечен работодател,но нас ни остави да работим достойно и честно така както го правим всички и се борим неистово с кризата.Истината е,че в "Олимп-Ю.В." могат да се изкарват много пари,но е и истина ,че човек за да влезе в темпото на фирмата трябва да вложи максималното от себе си,да се бори и да е търпелив,за да достигне до големите успехи.Бъди спокоен,колега за тези,които останахме в "Олимп",а ние в момента сме 76 служители и както каваш ти не сме взели заплатите си!Ние сме сигурни,че ще успеем да се вдигнем на крака,сигурни сме,че нашите доходи ще се увеличават1защото вэв фирмата цари невероятен оптимизъм и ентусиазъм от всички колеги!Атмосферата на работа е невероютно градивна.А искам да кажа,че парите все пак не са най-важното нещо на този свят!!!Наистина човечността и лоялността са най-важните качества ,за да работи човек с ентусиазъм и ние го срещаме и изпитваме всеки ден в " Олимп".


бивш служител

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
0
Работна среда
0

За съжаление оценката ми в повечето случаи е нулева, а относно стабилността, която ти дава фирмата на теб - ужасна, защото няма по-несигурно от това да не знаеш ще работиш ли утре или не! Всичко зависи от настроението на един човек!Потенциала за развитие и обещанията за обучение са още по-измислени. Движеха, подчиняваха и мотивираха работниците си единствено и само с пари, но сега когато тях ги няма - лъжат и не плащат и на малкото останали във фирмата "верни кучета". Това е повече от жалко! Изключително безотговорни работодадели! Когато прибираха комисиони със стотици хиляди и трупаха милиони на гърба на работниците си, не са се замислили дори, че има и лоши моменти и този извор може да пресъхне. Уви, този момент дойде и те са като ударени с мокър парцал. Разходите им са огромни, а приходите почти нулеви. Задълженията им растат лавинообразно! И на всичкото това отгоре, пускат обяви за работа с обещания за 1200 левова заплата, а не изплащат изработените заплати на собствените си служители. Назначават нови работници. Това е безочие! Верно е, че от криза се излиза с много, много работа, но когато не можеш да платиш за тази работа, и никога не си имал друг разплащателен капитал като човечност и лоялност, не можеш да разчиташ на самарянски труд безкрай!


настоящ служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
2

Ужасно място за работа,не си губете времето с глупости не си струва да хабиш нерви за "хора" като тях.


бивш служител

14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
1
Местоположение
5
Колеги
2
Работна среда
2

Работех в Олимп ЮВ дълго време, това което мога да кажа на всички желаещи да работят там е НЕ ГО ПРАВЕТЕ! Ще се отнасят с вас като с най-големите мижатурки и неудачници, ще ви крещтят. Няма да ви се ходи на работа, защото повече не ще можете да изтърпите непрежението и унижението на което ще ви подложат. Най-лошото е че "мениджъри" ще ви бъдат хора които нямат дори висше образование/повечето/. Това са бивши брокери, които сега избиват комплексите си и нямат необходимите управленски умения. Съчетанието на амбиция и простотия е отровно. Всички шефове на офиси крещят и унижават служителите си, държът ги в страх, така се управлява по Олимповски. Който не вярва сега, ще се убеди като постъпи на работа при тях, но след като е загубил ценно време и безценни нерви, уви. Има и нещо хубаво.... като ги напуснете....


бивш служител

17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
1
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
3

Това е фирма, в която единственото хубаво нещо е заплашането/сега май и то е под въпрос/На собственика му трябват не мислещи хора, а такива които само да изпълняват. Не се ли подчиняваш, "напускаш".Фирмата се потдържа на някакво ниво не защото има професионалисти, а защото има много пари /от каде ли / А ако не си им удобен, те освобождоват от работа съобразявайки се с "Кодекса на труда "- викат те в централния офис и секретарката ти връчва заповед в която пише, че те освобождават по "взаимно съгласие "????? , с единственото обяснние "така са решили"


бивш служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
-5
Работна среда
-5

2004-2005
Някои колеги използваха личните си контакти за да направят сделка, или да получат информация за такава. Прилича ли Ви на Алианц, Цептер.Главно назначават хора извън бранша, което е практика на много места. Много млади юристчета,брокерчета др.
Останах с впечетлението че повече ми се пречи отколкото ми се помага. Ръководителите на съответните райони ми назначаваха огледи, които по-старите колеги не желаеха, а докато аз си правих разходки в Стрелбище, Люлин, Център, участвах в изработката на първия сайт на Олимп, носех закуски на Управителката на фирмата телефона в офиса звънеше.Връщайки се на таблото гордо бе обявена сделка.
Участието ми в сделка бе изгубено с преминаването ми от един район в друг. Цитирам клиента: "..аз с теб искам сделка". Човека похарчи 180 000 еуро, а комисионната не бе у мен.
Свидетел съм на страха да не смееш да излезеш на обяд, почивка и настояването че на бюрото е много удобно да се нахраниш.
Заплата бе добра, но липсваше трудов договор и осигуровки. Не съм преговарял за пари взех това което ми подхвърлиха.
Видях много оферти, записах много ЕГН-та на потенциални клиенти(което бе според мен основна цел Мениджмънта), и накрая ми се заяви, че съм неконтактен, и съм за друг бранш.
Не ги упреквам за своята наивност, не бъдете наивни и вие.


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
0
Потенциал
-3
Местоположение
4
Колеги
2
Работна среда
1

Бих определила фирмата като типичен представител на малка /но с амбиции да е сред водещите/ агенция за недвижими имоти.
Защо типичен?- Поради изключително конкурентния пазар на недвижими имоти в София /Олимп действат само там, за провинцията нямат необходимия ноу-хау и структури, а и са прекалено мразени за да създават фрайчаизинг.../.
Водещото начало е да се дърпат комисиони и от двете страни, да не се работи с други агенции и да се подпомага клиента с т.н. правно обслужване, което представлява: току-що завършили момченца /за да издържат повечко на търчене напред-назад/ се наемат, дават им се добри стартови парички, учат ги на изкуството на рушвета, което всеки юрист знае, че е състав на предстъплението от общ характер активен подкуп, и започва висенето по опашки из администрации за вадене на документи. Ако това е някакъв правен опит в областта на вещното право- ?????? Ами те олимпските юристи една тъпа искова молба по ревандикационен иск не могат да подадат, за образуване на дела за неизпълнени задължения по комисионни договори ползват външни адвокати, е, ами за какъв стаж говорим.
Ето и нещо хубаво- ако сте пробивни и не се притеснявате да лъжете, да подкупвате и да тичате като разпрани по цял ден- бягайте в олимп- наистина дават добри парички, обаче ако искате да ставате юристи, които наистина вдяват от право- по-добре другаде!


бивш служител

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,
Аз съм адвокат и работех в"Олимп",като юрист,до преди година и половина.
Постъпих на работа веднага след като се дипломирах и работех там три години.И аз минах през 4 интервюта,но от много кандидати избраха мен.
Много съм доволен от условията ,организацията и отношението към мен от колегите и ръководството.Не съм си и представял,че за този период,във фирмата,ще натрупам толкова ценен опит в областта на вещното право.
След това реших да напусна и да продължа кариерата си като адвокат.
Бих препоръчал на младите колеги ,ако имат възможност да постъпят на работа в "Олимп" да не се колебаят.Аз останах доволен и мога само да благодаря.


29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
3
Натоварване
5
Потенциал
1
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
3

Внимателно прочетох всички мнения, публикувани тук. Ако нещата се гледат отвън, може да се каже, че голяма част от тях са истина, но и доста са преувеличени, за съжаление с превес към негативното. Когато кандидатствах, попълних в анкетата, че единственото, което ще ме накара да напусна, е унизителното отношение и тормозът на работното място. И до днес се отнасят с мен подобаващо, още повече, че докажеш ли се като отговорен и способен човек, няма от какво да се притесняваш. Истина е, че има голямо, текучество, но така е, защото хората идват и очакват заплатата си без да се постараят да я заслужат. Длъжността ми е технически сътрудник и до момента не виждам на пазара на труда такава добра заплата за напълно нормално работно време: понеделник-петък, 8,30-17,30 с 30 мин почивка. Вярно, работата е много, трябва да се свърши в срок, защото се касае до актуална информация за имоти и цени, но засега съм напълно доволна и нямам намерение да напускам. Всички, които изказват негативно отношение - не са професионалисти и не са готови да поемат отговорност и задължения. А за тези, които споменават роднинството - та това е частна фирма, собственикът сам решава кого да назначи. Големите компании на запад с а именно семейни. Това не е държавната фабрика, където да осъждаш, че шефът е наел роднините си. Ако сте решили да кандидатствате - не се бойте, струва си да опитате, но се подгответе за много работа и доказване на качествата си. Заплатата е отлична, работното време също, остава само да прецените, че вие сте човекът!


кандидат за работа

20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Прочетах по горните мнения. Наистина винаги ще има доволни и такива, които ще бъдат неблагодарни. Но истината е и друга и тя е съвсем проста. "Кучето скачало според тоягата". По-вечето от недоволниците на са научени да работят при голямо натоварване и техният труд да бъде ефективен и полезен както за фирмата така и за себе си. Освен това, както разбирам стартова заплата от 1000 лева е добро начало и ако наистина искаш да ги получаваш трябва наистина да си скъсваш ....от работа. Направете справка наоколо и ше разберете, че за тези пари хората полагат доста усилия и компромиси за да ги получавт.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?