Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

НОЛА 7 / NOLA 7 https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Черни връх 73&markers=София,бул. Черни връх 73

НОЛА 7 / NOLA 7

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 269 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 211-220 от общо 269


бивш служител

-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-3
Потенциал
-2
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
1

Колеги недейте така с грубо ! Иначе към г-н/жа Анонимен защитник на фирмата - е няма угодия за Вас ! Сам казахте, че сайта е за това, човек влиза чете прави си преценка, и аз затова, за да не говорим общи приказки, споделих малко по подробно конкретна обективност и факти. Нали искаме да помогнем на кандидатите :-) Няма как всичко да и хареса на Нола това, което пишем. Проявете търпимост.

Аз нямам "успешен бизнес", но поне е перспективен :-) затова намирам още свободно време да съдействам тук на бъдещите лапни шаранчета.

Хайде до скоро, на Читателите - очаквайте нови глави за Криминалното Счетоводство, ТРЗ и Фиктивните Отпуски, и защо бях уволнена поради нежеланиете да съм интимно съпричастна към Ръководството. :-)))


бивш служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
4

До господин дядото със жълтите парашутки – много злоба, много нещо...защо, като те чета си мисля, ти нямаш шанс да управляваш хора, дори и сам да си си съдружник. Ами да, без обиди, имам успешен бизнес и вадя не лоши левове в края на всеки месиц. Каква дискусия да водя с теб? Нали ти зададе въпроса какво съм научил от фирмата – ами не само от нея, но и от образованието ми и от хората, с които общувам ЕЖЕДНЕВНО научих следното – избягвай простите и първични хора.... И, да, БГ ще се оправи когато такива като теб почнат да скачат без парашут?! Примерно... Нещо дискусия, или нямаш сили вече? Утре мисля да си мия колата, ОК ли си, 15 лева в кеш ще ти заплатя? Ако не ти е удобно, ще ти пусна една екскурзия, примерно до Trump Tower, да видиш и ти бизнес преговори на добро ниво и да разгънеш антерията и сланината с ракия там. Пък можеш и на изпит за Студент да се явиш. В момента губя пари, отговаряйки ти, надявам се го оценяваш, то маршрутката не ги знае тези неща или таксито. Айде със здраве и нищо лично, да не смее човек да си каже мнението... Пари назаем не давам за плащане на достъп до интернет!


представител на управлението

-42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-2
Работна среда
-5

Г-н Анонимен "комуникаторе" наистина ли си мислиш, че имаш успешен бизнес и седиш тук и пишеш под различни псевдоними, защитавайки фирмата. Май мързелана и лентяй си ти. Вместо да си въртиш успешно бизнеса седиш на потния си гъз тук и се чудиш каква глупост да напишеш- сайт за 1-часов работен ден и 80 дни платен отпуск. Така не се прави успешен бизнес, ама ти няма как да го знаеш това, работейки "там". Или бизнеса ти е свързан и на теб с басейни. Я като си толкоз отворен и да стане дискусия ей така .... ми кажи на какво те е научила фирмата.


бивш служител

39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
5

Бре, големи фермани, голямо нещо... Явно всички, които са толкова навътре и плюят по фирмата са били на висши мениджърски позиции там или най-малкото акционери, щом са толкова наясно с всичко, с това кой колко го мързи и кой колко пък е бил онеправдан, че не е подвивал крак от сутрин до мрак – това, разбира се, са фундаментални глупости. Защо хабите толкова време тук, а не работите или не си търсите работа?? Работих в компанията на два пъти, просто след първия път ми се наложи спешно да замина в чужбина. Върнах се и продължих, а след това създадох частен бизнес, който и до днес е успешен и прилагам много неща в него, научени именно в НОЛА 7. Всеки може да се оплаква от всяка сегашна или следваща работа, но мързела и лентяйството не са простили на никого – това си е доживотно при много хора. Вместо да мрънкате и да се въртите като лелки на панаир, създайте например и вие някакви сайтове и там се групирайте и се борете за едночасов работен ден и 80 дни годишен платен отпуск – желая ви лични и професионални успехи!


бивш служител

-4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-2
Потенциал
-1
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
1

“ИСКА СЕ ГОЛЯМ ТАЛАНТ ЗА ДА СЪСИПЕШ БИЗНЕС ЗА МИЛИОНИ“ ... Vol. 1


Да, напълно сте прави, че човек не трябва да е голословен, за тези, които искат да сверят информацията след направено интервю с Вас. Затова момент да си налея чаша 20-годишно Dom-че, отварям кедровата кутия с ароматни Cohiba's и запалвам една .... Подарък ми е от клиент от Испания :-) И такааа.
За да сме по конкретни към интересуващите се кандидати по Отдели, ще кажа, че фирмата твърди да е Всестранно развита, но всъщност е Локално недоразвита, разпиляна, прокъсана пасмина голословници, които не могат да се чуят отстрани какви ги говорят на клиенти и интервюирани.

1. Логистичен отдел – ако кандидатствате за длъжност в този „Отдел“ ще се сблъскате с невероятен хаос и спонтанни решения, липса на идея какво се търси, доставя и продава. Тук липсва всякаква адекватна преценка и прогноза за необходимите стоки и оборудване за сезона. Складовете както ще видите в София и другаде са силно казано складове, а купчина тъжна гледка на компания която се афишира с нелепото „Луксозна Премиум компания“ каквото и да значи това.
Преди години имаше голям екип от читави логистици, склададжии, които сравнително добре се справяха с българския и пазара на съседни нам държавици. С такъв екип в бума на строителството Нола 7 можеше да смачка и да се утвърди на пазара със добри доставки, цени, наличности и тн., но екипа беше тотално разбит, след като не издържа на ексцентричните многопластови маркетингови идеи на Ръководството. Изнасилените и алчни стратегии за тотално и бързо доказване на пазара, стигаха дотам, че продаваха с 30-40% китайски стоки по скъпо от европейското оборудване на колегите от конкуренцията. В бума на строителството преди кризата. Нереална ценова политика и спрямо румънския пазар, където се загубиха много перспективни клиенти, преди да се разрасне конкуренцията.
Другарката Л. Т. - емблематична водеща фигура, много енергия - ниско КПД. И не само тя.

2. Финансов отдел - ами то отдавна вече няма такъв от 3 години. Може би вече и няма нужда, след като се видя, че специфичните завишени изисквания на другаря Ваньо Танев да наеме финансист от ранга на Уорън Бъфет, но със заплата от 1200 лв. пропаднаха многократно :-) . Още повече няма как читав финансист да стабилизира и държи здраво юздите на една фирма, ако някой умник непрекъснато рови в кацата с мед и клати баланса. В момента ситуацията е такава, че логистика, финанси и търговия се администрират от един-двама души, и никой не знае какво точно се случва с бюджета. Има сериозни съмнения, че част от Хаоса който се случва е умишлен, с цел облагодетелстване на неколцина... Много пъти се случва служители да са финансово ощетени, оправданието е техническа грешка . Как пък един път служител не взе повече пари по-погрешка. :-))
Не знам защо Ръководството си мислят, че служителите са слепи и не виждат, че порочната финансова система пречи на читавите служители да работят и Евентуално да развиват фирмичката.

3. Търговски отдел – много интересна тема, за желаещите кандидат-търговци ! Разделение с гръмките Вътрешна и Международна търговия, но тук аморфните схеми на работа са по сложни и от Английската стокова борса. Тъй като вече фирмата има оскъден бюджет, се опитва да търси под вола теле и едва ли не ако може да наеме топ-търговци, които да инвестират със собствен ресурс и Нола да им дава процент. Друга порочна схема – търсят млади търговци, които неясно как да обикалят като пчелички из страната, и за жълти стотинки да им донасят в офиса дебели обекти. Отделно Нола отдавна има славата на не-коректен платец към външни търговци, партньори, доставчици и комисионери, и затова загуби добри отношения с много перспективни български и международни проекти. Господа бъдещи търговци - не очаквайте лекции, обучения, внимание и тн. Очаквайте в началото големи приказки, голи обещания. През годините Нола 7 достатъчно обучени търговци изгони поради агресивност, високомерие, изкуствено насаждане на вътрешна конкуренция и напрежение между колегите....
Просто няма ясна описана схема на работа, заплати, проценти, премии, бонуси, която да се спазва и всички да са сравнително доволни. Ще се сблъскате с дребни душици, които ще ви приласкаят ако сте им полезен, ако сте по кадърен, може и да ви бият шута.
Как се прави Нормален бизнес другарю Танев и Сие? Ами дръжте си на думата, не бъдете хлъзгав, не бягайте от отговорност, създадохте си идиотска конкуренция, която опорочи Нивото на пазара ! Знам, че това е трудно за Вас, понеже този бранш никога не ви е бил интересен, по интересно е да си киснем в сивото офисче и да забъркваме високомерни интрижки с хората...

4. Проектантски Отдел – Навремето този отдел беше Крайъгълен камък на пазара, който мачкаше наред конкуренцията ! Както Техническия така и Дизайн екипа – художници, 3D визуализатори, инженер-проектанти, интериорни дизайнери. Образовани хора, хора с идеи, които оставиха огромно наследство, което вече е разпиляно. Сега от този екип са останали една шепа разбит персонал, който не може да се нарече Екип, защото Ръководството винаги е обичало да лансира самостоятелните Звезди. Фирмата с несериозното си финансово отношение разпиля на свободния пазар редица обучени специалисти.


бивш служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-3
Потенциал
1
Местоположение
2
Колеги
2
Работна среда
-3

Vol. 2

5. Строително Монтажен отдел - „Голямата фирма, в която работели бая хора“ :-))) . Дори преди 6 години, когато фирмата беше 450 човека, строителите бяха 1/3 от фирмата, което е странно за Строителна фирма. Да не говорим, че поради липса на ресурс се наемат и подизпълнителски бригади със съмнителни умения, или просто Нола не може да си свърши сама работата. Щото е голямата фирма.... Да не говорим, че много от кадърните момчета си тръгнаха от срам, защото им омръзна да се излагат пред клиентите по обекти, сглобявайки некачествени китайски оборудвания. Сега може и да имате европейски стоки, но вече е късно, Конкуренцията не спи. Всички критики на монтажници в по предишни публикации са напълно вярни ! Фирмата в момента има неколцина не-избягали още монтажници, които все още са на кантар, поради забавяния на заплати и голи обещания.
„Нола 7“ в момента е сигурно 70-75 човека общо страната, каква голяма фирма, бе аланхоолу ? Поне дайте сравнение, спрямо кой ? Ми те кварталните магазинни вериги имат по голям ресурс ! Какви сте вие – Строителен гигант ли – ГлавБолгар строй ? ТРЕЙС АД, Асарел Медет ? Дженеръл Моторс ? Нола 7 една лопата нямат, какви пет лева.

Отделчето на Офис Мениджърите – Много перспективен отдел ! От тук тръгнаха няколко секретарки, които се развиха в широкоспектърни бойни единици !!! Не случайно някой беше написал, че фирмата се ръководи от такива женици, на които Другаря Танев е делегирал изключителни права да менажират всякакви технически и търговкси въпроси и да мътят водите по всички нива. Няма да забравя, като бяха назначили секретарка с псевдо-икономическо образование да ръководи Дизайн отдела !!! Познанията и по проектиране, стигаха до 5 клас Рисуване и Труд и Творчество.
------------------------------------
„Строителството е проста работа, но не е за всеки“
------------------------
Уникалното на тази фирма е, че почти никой от ръководните кадри не си беше на точното професионално място. „Рибата се вмирисва от главата“ :-)
Ще кажете тогава, е как така Нола 7 беше НОЛА 7 ?! Ами много просто – Често срещано в България явление, просто фирмата имаше късмета да започне в ерата на един неразработен пазар, да попадне на точното място в бума на строителството, с точните неповторими хора, които изнесоха на гърба си Търтеите и Големите Стратези .

Та в годините на многото обекти, малкото конкуренция и Многото Милиони, човек се Превъзбужда, повярва си малко повече.... става Арогантен, и точно тогава започваш да правиш най-големите ГЛУПОСТИ.
наливаш средства в безмислени или никога незавършени софтуерни приумици.
Когато имаха ресурси, учудващо не инвестираха в НИЩО ПОЛЕЗНО – нямат собствена база и складове, нямат сериозна техника, нямат нормален утвърден шоурум.
Отваряха се и се затваряха скъпи магазини на безумни за целта места – в бивши фризьорски салони, жилищни блокове, долнопробни складове в които ти говорят за спа, лукс и иновации.
На триците скъпи, на брашното евтини
Разнопосочна и „стреляща“ ценова политика.
Много слаб контрол на чуждестранните офиси, и затова ги изгубиха
Огромно текучество от кадри, нестабилен мениджмънт – наскоро ми припомниха култовата пренебрежителна реплика на Танев: „Е, и по гениални служители са напускали“ .
Интересното в случая е, че в България директорите като не разбират от нещо, нямат професионализма и смелоста да възложат Мениджмънта на истински можещи и образовани хора, а възлагат надежди на хора, на които просто имат „доверие“ ??!! През годините в Нола минаха и някои наистина трезвомислещи прозорливи личности, класи над Ръководството, но се отказаха да се борят с Вятърни Мелници.


Така се сринаха и Балакнстрой, повярваха си малко повече, решиха че освен да строят могат и да управляват туристически обекти, наляха едни пари..... И сега банките им взеха почти всичко.... Ами то със персонал от село, който не знае и български език, не се управляват 5 звездни международни комплекси, другарю Каназирев !

Какво още да кажем в заключение на новите Кандидати ? То половин България се изреди на интервюта в Нола :-) а раждаемостта спада, ресурса не е безкраен. Задайте си въпроса, защо конкурентни фирми в бранша нямат и една публикация в БГ Работодател ? Ако някой твърди колко е голям – елементарно, сверете оборотите на първите 7 фирми, за последните 3 години :-) и вижте, кой кой е, и къде е. Не вярвайте на всичко в сайтовете – те се правят от наети хора. Прозвънете малко повече телефончета, както и в чужбина :-)

Защото Нола 7 отдавна е много ниска топка, с големи претенции, която още известно време ще се носи по инерция...и ще се радва на Епизодични успехи. А вече трябваше отдавна да е Международен Фактор, с утвърдени позиции, но пропиляха шансовете си, защото Другаря си мислеше, че винаги където е текло, пак ще тече и може да се лигави с хората до безкрай.

Наиграхте се на големи бизнесмени, вместо да ръсите бисери по цял ден от бюрцата, се приберете в къщи, или се върнете във Университета да гоните студентките, за даскали може и да ставате - Аман от политолози и демагози !
Стига сте се издигали сами в собствените си очи !


настоящ служител

32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
3
Натоварване
2
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
4

Голяма драма става, че някакви хора пишат... и питат. Тук човек влиза и си прави някаква преценка след евентуално предложение от някоя фирма дали е ок или не. Не Ви познавам или пък се познаваме но сте си крила уменията в ПР и Маркетинга. Факт е че доста колеги си харесваме работата има бая несгоди но общата картина на фона на останалата в страната е да не казвам много добра но добра.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

"Не е необходимо извънземен ум, за да анализираш очевадното"

Като се оплескате пред клиент или на обект, после и 20 Пи-Ар агентчета да си наемете да замазват положението, няма смисъл. :-)

Агента, който се представя като различни настоящи служители, поне малко да разиграе персонажите, много еднотипни публикации :-))) ,не му се получава.

Фирмата се представя, като строителна.....била е може би строителна, администрацията им е по голяма от шепата монтажници, които са на хонорари.


настоящ служител

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Фирмата се развива доста добре аз съм от 3 години, това ми е втора работа и първата компания с подобен род дейност. Гледам и предишните коментари и е вярно че не сме малки, доста народ бачка при нас. Имаме и международна дейност. Условията не са лоши е има какво още да се желае, ако човек се примири с даденостите... За млади стари :) бачкаме всички има и бамбашка ама има какво да се научи от старото и обратното, що се отнася за технологии.


настоящ служител

37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
5

Каква е тая работа да пишем и резилим. И все тая черта българска да о....рем всичко, тръгнем ли да напускаме или се махнем и се почва черното. Фирма на 20 години със стотици служители не може да няма някоя черна овца, ама не мисля че е професионално да смесваме работа и лично пространство... Мен като служител далеч не ме брига кой с кой, пък кой с какво и прочие. Интересува ме колко са ми парите, колко работя извънредно и дали съм позволил да ми се качват на главата, как гледат на мен колеги и подчинени дори и 10 човека да са. Това кой с кой и прочие и дали е шеф и подчинен само идиоти и интриганти ги интересуват тия неща. За мен това е реалната картина за една фирма, а да си работил преди 100 години, някакви обороти и справки да правиш от регистъра, от къде това свободно време.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?