Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Джуниър 1998 ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Джуниър 1998 ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 166 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 166


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, настоящи, бивши и бъдещи колеги,
във фотографския бранш работя повече от 17 години.
Под знака на FUJI PRO PHOTO CENTER съм вече над 8 години и все още го правя. Работата ми харесва. Обучавал съм стотици кандидати за работа. Някои от тях имаха желание и се справяха, други отпадаха, било поради нежелание, било поради некадърност. Сигурен съм, че и съм засегнал по някакъв начин много хора, както при обучението, така и в съвместната ни работа. Такава е истината: Или ставаш и се справяш, или не се справяш и отпадаш.Много е лесно да се плюе, особено когато се чувстваш под някаква форма засегнат. Но, колко от пишещите тук, са се замисляли, дали са давали всичко от себе си в процеса на работата, дали не са се скатавали в режим 2х2 и дори са си почивали, докато работят при нас. Налагаше ми се да гледам как сънени, недоспали и уморени от почивката си колеги се чудят как да изкарат деня. Чакаха момента на затварянето на магазина, за да си отидат: вкъщи, на кръчма...Много от тях го повтаряха и пак и пак...Търпял съм, реагирал съм, според случая. Имал съм възможността да се уча от страхотни колеги, работил съм и с великолепни служители и сега има страхотни кадри. Всички те, които не са с нас, ми липсват... За съжаление живеем в ненормална държава, много неща не са както трябва да бъдат. Дори и тези, които я управляват не са достойни.Но мисля, че не тук е мястото да се водят лични войни, да се пишат някакви лични неща, да се изказват мнения, които изглеждат като извадени от жълтата преса. Писал съм го и преди:
Време е да спрем да се плюем, а да се захванем за работа.
Който не желае, нека да се маха.Желая успех на всички и нека по-добрите го достигнат първи.


представител на управлението

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
3
Работна среда
-5

Здравейте, работя във въпросната фирма и съм безкрайно разочарован от отношението спрямо служителите. В тази фирма нищо не е както трабва,нито условията на работа,нито заплащането постоянно го бавят. Искам да ви кажа изобщо да не ходите да работите за тази фирма, защото няма смисъл само губене на време.
 


бивш служител

-34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
3
Работна среда
-5

Работил съм във въпросната фирма и смея да твърдя,че недоволството на служителите е напълно оправдано.
Нека започна с няколко неща,които прочетох в предходни коментари.Една дама споменава,че е редно коментарите да са подкрепени с име.Лично аз запазвам анонимността и Ви съветвам да го направите.Всички хора с които имах някакъв пряк или косвен контакт във тази фирма(изключвам управителя и служителите,имам в предвид-техници,"шефове",човешки ресурси и пр) бяха изключително груби и недружелюбни-меко казано.Не споделям името си,защото именно те разполагат с всичките ми лични данни и се страхувам,че биха ми навредили ако разберът самоличността ми.Обръщам се и към всички,които по някакъв начин се опитват да опровергаят негативните коментари.Не се опитвайте да скриете очевадното.Хората разбират що за мошенници сте и няма как да заблудите с оправданията си.Има доста хора,представящи тази фирма за печеливша?!?!?!?Щом е така моля обяснете ми,защо обектите на фирмата в двата мола на Варна ги няма вече?Следват моите впечатления от работата ми там.Минимална работна заплата.Официално работно време за месец 180 часа.Не включвам по-ранното явяване на работа,за подготовка на машините.Работната среда е изклюючително натоварена.Техниката е амортизирана до краен предел!Постоянно нещо се разваля и връщането на работния режим се пада на кописта!Ако разгледате другите мнения няма да е нужно и аз да повтарям безумното предизвестие за напускане,задържането на първата заплата.Докато работих там постоянно идваха хора да си търсят неизплатени заплати.Поддръжката на масажиращите столчета в мола се пада на кописта и продавач-консултанта,aka хигиенисти!Достатъчно време загубих работейки там,не желая да си губя времето и сега да повтарям прекрасно обяснените обстоятелства от другите служители.ЩЕ ПРЕДУПРЕДЯ ХОРАТА,ЧЕ ТАЗИ ФИРМА ИМА НОВО ИМЕ:Джуниър Интернешънъл ЕООДУмолявам Ви не се захващайте с този кошмар.Ще си изпатите!!!


бивш служител

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

В бранша се твърди, че фирмата пере пари. Те нямат колегиални отношения с никоя фотографска фирма в България. Всички негативни коментари са верни. Никаква организация на работа никаква компетентност на управителите. Управителя на Дондуков не знае как да си попълни касовата книга при положение, че има плащане по банков път или пост терминал. Куриера го правят на луд защото няма определен график и часове кога къде какво да събира и т. н. Машините са под всякаква критика едно нещо може да го правиш 100 пъти защото машината няма памет (няма такова животно дигитален продукт без памет) Вместо да запамети поръчката и ако е x 2 бр. пускаш веднъж и после пак за да се раздели поръчката не става защото машината е тъпа и няма памет айде пак всичко от начало.
Не може в магазин на дребно да работиш със складова програма. (мое мнение) При положени е, че има три компютъра всичко се пише на ръка в тетрадка на края да деня се пускат отчети на шефа да може да заспи като види оборота. Попълваш някакви таблици безсмислени. Супер е мърляво на всякъде. Подобре без работа от колкото в тая фирма не си струва загубата на време и нерви.


бивш служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
4
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
2
Работна среда
-3

Здравейте! Аз съм бивш служител (и слава Богу!) на фирма Джуниър 1998 или т.нар. Джуниър Интернешънъл. Двете фирми всъщност са една и се ръководят от едни и същи хора. Само името е сменено (Защо ли?!). Искам да искажа дълбокото си възмущение и разочарование от въпросната фирма, която за пред клиентите си се подвизава под името Fujifilm Pro Photo Center! Това са нелоялни, некоректни използвачи, които знаят само да лъжат, изискват и заплашват с глоби служителите си! Работих в едно от фотоателиетата в продължение на 1 година. Видях и разбрах много неща за това време, които ме карат да съжалявам, че изобщо съм си пуснала CV-то. Накратко ще изброя най-важните минуси, с които съм се сблъсквала в опита си с фирмата:
1. НЕ ми платиха първата заплата, като тази „подробност“ ми беше споделена едва след като подписах договора си! Обяснението беше, че това е практика да се задържа първото възнаграждение. То се изплащало след като служителя напусне! Но не стига, че не ми дадоха парите ме задължиха едва ли не да се подпиша на ведмомостта, че съм ги взела. Голяма грешка от моя страна, признавам. Към този момент след като напуснах още не са ми дали тази първа заплата както и няколко дни неизползван отпуск, въпреки многобройните ми запитвания по въпроса- от тяхна страна има само и единствено МЪЛЧАНИЕ!
2. Предизвестието за напускане е 3 месеца!!!
3. Първоначалните им обещания за израстване във фирмата нямат нищо общо с истината! „Най-доброто“ на което можеш да се „надяваш“ е да станеш управител на магазина, което се убедих, че никак не е добра идея, гледайки отстрани как гърчат управителите и ги експлоатират дори повече от копистите и продавач-консултантите. А заплатата им от 350 лв става 450 хахаха
4. Постоянно напрежение да не те глобят за най-малката глупост, защото примерно си имал неблагоразумието да изпратиш e-mail-ите (да, те са няколко) с дневните отчети 1-2 МИНУТИ преди края на работното ти време! О, неее, те трябва винаги да се пращат СЛЕД работно време.
5. Всяка сутрин се налага да се ходи половин час преди да отвори магазина, за да се пуснат машините и компютрите, защото са толкова стари, че им трябва много време да загреят, но на кой му пука, че това в една нормална държава се брои за извънреден труд.
6. Като стана дума за извънредния труд- бъдете готови да ходите понякога извънредно на работа и този ден, разбира се да НЕ ви се плати! Вие сте длъжни да им работите безплатно!
7. Техниката е под всякаква критика- ПОСТОЯННО проблеми с машината за копиране, с ксерокса, принтера,компютрите, фотоапарата, картите памет, светкавиците... абе всичко дето го има просто отказва да работи! И кой трябва да се справя с положението, когато се появи технически проблем?- ествено, че продавач-консултанта или който е на смяна, без значение че си няма представа, а и не му влиза в задълженията да бъде поддръжка, но според шефовете явно не е така. Защото всеки се оправя сам. Няма техник, който да извикаш! Напуснал и той човека..
8. Връщам се на отчетите, които са дневни, седмични и месечни! Уауу цели три вида, а всички съдържат една и съща информация! Сигурно шефовете са малоумни, че искат да им пишем по няколко пъти едно и също нещо вместо просто да си влезнат в складовата програма и тя да им го покаже! Представляват едни огромни таблици, в които всеки ден трябва да се попълва всяка подробност от деня. Наистина всяка.От това колко броя, какъв вид снимки са продадени и цената им до колко листа брак А4 е направен за деня и още много, много неща... ако почна да изброявам ще ми трябват няколко дни писане. Само дето не са поискали да попълваме в колко часа ходим до тоалетната! А си пропуснал да впишеш нещо- а са те глобили!
9. Отпуските!! Ако ти разрешат да ползваш няколко дни през лятото да идеш на море ще е цяло щастие! Няколко пъти са ми отказвали отпуска без да има причина при положение, че има кой да работи. Ей така, щото шефа го е домързяло да я подпише. Или протежето му Марина е решила да се заяжда.
10. ВНИМАНИЕ!! Заплатите и авансите!! Започва се на 300- 350 лв. и ЕВЕНТУАЛНО се взима един мършав процент, ако се достигне таргета за работа средно по 10-12 часа на ден. Нищо повече. Тук мъката е най-голяма... правят се едни странни схеми с цел да объркват служителите си за кой месец какви пари взимат. Пример: една заплата се изчислява от 15-то число до 15-то число, т.е. засяга 2 месеца- от средата на май до средата на юни, да речем. А не както си е нормално да ти платят за целия месец май и за целия месец юни по отделно! Но в тази фирма думата „нормално“ няма значение. Като добавя и огромното забавяне от няколко седмици и ето резултата: получаваш някакви пари, за които вече си тотално объркан за кой месец са! С авансите същата работа... я ти дадат 100 лв. на време, я неее... по-скоро не.
11. ВЕДОМОСТИТЕ!!! Трябва да се подписват ПРЕДВАРИТЕЛНО, за да си „вържат“ гащите пред НАП и т.н., а служителите ще си чакат парите и чакат... и чакат.. А не си подписал, а са глобили управителя!! Тежко му.. На документи всичко трябва да е изрядно, че как..!
 
Това са малка част от проблемите в Джуниър 1998 и Джуниър Интернешънъл. За да не бъда само негативна ще кажа и едно положително нещо, от времето, което все пак не беше напълно загубено там. И това са новите знания за самата работа, която би била много приятна, ако горепосочените неща ги нямаше. Както и колегите, които имах щастието да бъдат добри, разбрани и търпеливи. Обаче всяко търпение си има граници. Много хора идват и си отиват от фирмата- КАДЪРНИ ХОРА. Текучеството е огромно. И от това губи само г-н Маринов, който не цени и не уважава служителите си, които НОРМАЛНО си хващат шапката и казват ЧАО.
Към новопостъпващите- не си правете илюзии! Няма да срещнете нормално и добро отношение, каквото очаквате, а само лъжи, проблеми, липса на логика и едно огромно мълчание. Колкото и да сте добри в работата си- НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА!!!
 


бивш служител

9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
2
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
0
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
0

Аз съм бивш служител на фирмата и никога няма да тръгна да плюя по този грозен начин, по който го правите вие, другите бивши служители. Най-малкото, което можете да направите е да изписвате имената си и да седите зад думите си. Не ги защитавам и потвърждавам казаното от бившите колеги. Да - така е. Заплатите се бавят, а в повечето случаи при напускане и не се изплащат, отношенията между хората във фирмата са под всякаква критика и тях ги има само на различните нива, но не и между тях. Прави сте - ужасно е. НО! Има едно много положително нещо в Джуниър и то е школата, през която минаваш. Подяволите, това на което ме научиха те, няма къде другаде да го науча. Вече разпознавам такива фирми като тях от километри и това ми помага изключително много. Много свестни и добри хора минаха през фирмата за кратките 6 месеца, в които работех там и изключително много се раздвам, че бях част от този колектив и че се запознах с всички тях.
Към новопостъпващите: Ако отивате само и единствено за парите - мястото не ви е там. Трябва да си харесвате работата. Работата е хубава, лека и приятна, хората с които ще работите, в по-голямата си част са страхотни и можете да научите много неща, които ще са ви от полза за напред в живота.
И още нещо. Не забравяйте, че рибата мирише от към главата!!! Работещите в Джуниър, които продължават да търпят своеволията на управителя не са виновни за тях. Има такива сред тях, които биха искали да поправят нещата, но не им се позволява. Просто техният праг на търпение е висок. Не ги упреквайте, че някои от тях не могат да си позволят да останат без работа в тези смутни времена. Всеки си знае положението и това, че продължава да работи там, не го прави виновен по презумпция.
Успех на оптимистите!!!
 


бивш служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
1
Работна среда
-5

В тази фирмица може да намерите само мълчание. Казвам само, защото пари очевидно никой не иска да ви плаща независимо, че работите на минималната заплата. Работите по цял ден, инвестирате усилия, умения и знания и получавате НИЩО. Точно така - едно голямо НИЩО. Работех там 3 месеца и получих големи обещания в началото, че договорът ще се сключи на датата, в която започнах работа и ще се плаща навреме. Договорът, естествено, не бе сключен с дата започването на работа, а повече от половин месец по-късно. Никой не иска да ти признае, че си сглобявал мебели във фотоателието или че си работил повече от две седмици.. От самото начало се сбълскахме аз и колегата с куп проблеми. Машината не работеше, както трябва. Техник няма. Складовата програма не работи - не е платена и така няколко месеца. Интересното става, когато дойде време да ти плащат. Тогава идват две девойки с коефицент на интелигентност не по-голям от този на щраус и ти заявяват, че има липси за незнам си колко лева. Липси няма, просто няма как да се въведат за една седмица продажби за два месеца. Да не броим, че не си бяха свършили добре работата. В същия ден пускат обява за работа за твоето място без да те информират. Хватката е, че не искат да ти платят и се надяват накой друг будала да се върже на този номер. Такива хора винаги се намират, особено във време на криза и безработица. Хората не са виновни, че са наивни (или поне не изцяло). В такъв момент на мен ми остана да си пусна Заявление по чл. 327 ал.1 т.2 от Кодекса на труда за неплатени заплати и да напусна без предизвестие. Което съветвам да направят всички бъдещи и настоящи служители при тази ситуация, защото по този начин си получават всички права и обезщетение за предизвестието (което в моят случай е 3 месеца). Търсете си правата, хора! И не се оставяйте на мошеници да ви манипулират!
Иначе работата приятна. Това, което получих са безбройните усмивки на хората, които са доволни от качеството на снимките и работата ми.


бивш служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
5
Работна среда
0

По- добре е да търкаляте аспиринчета по околовръстното и не си губете времето там! Важно е, че ако някой Ви каже: " ДОБРО УТРО!" В тази фирма- може да погледнете дали става въпрос за ПЪЛНОЛУНИЕ ( изобщо не търсете ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ, както и парите си)! Колкото повече работите, толкова повече затъвате с парите си ( които би трябвало да ги получите според политиката на фирмата, в другия Ви живот- евентуално) ! Това е най- доброто, което мога да кажа! За лудницата, в която ще попаднете- няма да коментирам.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Как е положението с фирмата в момента? Каква е заплатата? Прочетох доста негативни мнения.. не знам до колко са достоверни, но моля, който има актуална информация и впечатления да сподели, защото имам намерение да започвам работа във фуджи... ако има нещо съмнително по-добре да го науча сега..


бивш служител

-39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
1
Работна среда
-5

Явно тази фирма продължава да се подиграва с хората. Бях уволнен от фирмата месец февруари, след мен взеха друго момче но и той е напуснал ,защото не са му плащали. Сега след него ще вземат друг човек, и на него няма да му плащат, той ще си тръгне, след него ще дойде друг, и така фирмата ще си играе с хората на една игра наречена"ДЖУНИЪР 1998".Не се лъжете да започвате работа в тази фирма, по добре стойте без работа, винаги,,,,,винаги,,,,,винаги,,,,,има проблем с парите. Ако ме послушате няма да пострадате..............%%%%%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?