Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

VMWare https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Г.М. Димитров 16А&markers=София,бул. Г.М. Димитров 16А
5 2 0
2 точки от 266 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 91-100 от общо 266


настоящ служител

29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
2
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
2
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
2

От 3 години съм тук и доста ми харесва.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Проблемът на VMware е, че над 90% от хората са програмисти, което в общия случай ще рече - млади, разглезени диванета, които си мислят, че са хванали Господ за шлифера. И да стане нещо, много добре знаят, че за 1 ден ще си намерят работа, оттам и огромните претенции и очаквания, които нямат много общо с действителността.
Иначе компанията е ПРЕКРАСНА. Казвам го като човек с над 20 години опит и кариера в няколко от най-големите IT компании в България, така че мога да направя сравнение. Заплатите са високи, допълнителните придобивки и бонусите са отлични, както и плановете за закупуване на акции на компанията. Има чудесни възможности за обучение, както и за вътрешни трансфери. Текучеството не е голямо. Техниката е висок клас, обикновено новопостъпилите могат да избират между Dell или Mac. Работи се здраво, има някои организационни неразбории и недомислици, но това е така във всички големи компании. Аз лично не съм имал никакви проблеми с ръководството, каквото съм поискал - техника, отпуск, обучение, работа от къщи, когато се е налагало - винаги съм получавал разрешение.
Като цяло в IT средите VMware има славата на един от най-добрите работодатели. А ако се съди по мненията тук, е по-зле и от колцентър :-)


настоящ служител

37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте!
Работя в компанията още откакто Sciant бе закупен от VMware. Инженер съм, с адекватна на познанията си, нито твърде висока, нито твърде ниска, позиция.
Като чета коментарите започвам да се чудя що за идиот трябва да съм, че да остана на такова място толкова дълго :)
От конкретно дискутираните имена по пробмените теми съм работил само с Васил Поповски в началото на кариерата си и съм останал от него с наистина добри впечатления. И като човек, и като професионалист.
За другите не знам. Съжалявам, че това се е случвало при нас, но компанията не е малка, има много отдели и организации. Нормално е да не са еднакви. Чувал съм за такива места, където сутрин те чакат на вратата, гледат те строго и си чукат по часовника, но аз лично не съм го виждал. Към колегите които четат това и са подложени на подобно отношение имам само един съвет - не го търпете! Потърсте възможностите за вътрешен трансфер (достъпни са през Workday платформата), харесайте си отдел, проучете как е там и действайте! Никой не е бил ощетен за това, че го е направил. Дори и хора, които са избрали крайно неподходящо време за това, предвид отговорности, рилийз цикъл и тн. - желанието им е било винаги уважавано. Няма да бъдете спряни, няма да бъдете уволнени.
Колкото до уволняването - имаше при нас един пич, който директно ни саботираше по някакви негови си причини. Демотивиран от решение, взето в предишния му екип, така беше решил. Жив и здрав да е. Отне над 6 месеца да бъде освободен. То не бяха опити, втори, трети шансове... разговори с хора нагоре по веригата... доста по-предпазени сте отколкото си мислите. Един отделен мърморко не може да ви уволни своеволно, колкото и да сте му криви.
Така... за настоящите служители толкоз.
Ако тепърва се чудите дали да кандидатствате или не - ами, направете го. Интервюто е процес, в който копманията избира вас, но и вие избирате компанията. Бихте ли почнали работа за някой само като сте чели коментарите в този сайт? Защо бихте се отказали да кандидатствате само по коментари? Идете да видите със собствените си очи, толкова ли не им вярвате? Ако не постигнете разбиране с хората, които ви интервюират - прав им път. От HR-ите не се страхувайте. Стигнете ли до техническите интервюта, те вече не могат да ви спрат. Като ви мотаят - тормозете ги! Не могат да ви прецакат за това. Искайте обратна връзка колкото пъти е необходимо. Ако днес ви отсвирят - утре пак! Понякога бавенето идва от мениджъра на екипа, за който ви интервюират. Ако сте попаднали на мениджър, който е склонен да ви ощети за това, че питате - бихте ли работили за него? Така че - питайте!
Нека разкажа за екипите, в които аз съм работил и защо съм останал толкова време тук. Колегите ми са били страхотни. Работата е била супер интересна. Мениджъри са идвали и са си отивали, в най-лошия случай не са ми пречели. Когато имаш достатъчно познания в областта, в която работиш - в техен интерес е да поддържат процесите в порядък, а да оставят оперативната работа на теб :) Имал съм късмета да попадна на хора, които го осъзнават. Имал съм и по-големия късмет, да попадна и на човек с огромен опит и страхотен усет за работа с хора. И най-вече с умението да прави работата интересна и вдъхновяваща. Както казах, компаният е голяма, така че има и такива - сами си ги открийте. Ако не попаднете на такъв от пръв опит - ходете по-често в кафенето, наблюдавайте, говорете с колегите. И после Workday платформата е пред вас. :) По-лесно е отколкото изглежда.
За парите - стигат ми да си гледам семейството и децата, да помагам на близките си, да давам по нещо за благотворителност. На вас дали ще ви стигат - зависи колко харчите и колко дължите.
За бенефитите? Couldn't care less! Никога не са ми били фактор. Като навсякъде в бранша са, предполагам. Здравните застраховки не са лоши.
Самата работа за мен е супер. Занимавам се с технологии, които са ми интересни и вълнуващи. Ако за вас не е така - Workday... или Udemy, според колкото ви е багажа.
Айде чао - бягам на тръстиката.
На вас успех! Четете, питайте, пробвайте, мислете. Не разчитайте някой да го направи вместо вас и да ви напише тук крайния резултат в true/false формат. Най-много да хванете един голям null така.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Като човек на ръководна позиция и често набиращ хора бих искал да попитам господата и госпожиците от HR-a на VMWare един интересен въпрос.

Защо на вътрешния Ви портал за работа имате позиции публикувани още от началото на 2018 година, че дори и от миналата, които в последствие въртите в сайтове като Jobs.bg и Linkedin?

Вие за 9 (понякога и повече) месеца не сте намерили кандидат за въпросната позиция (в което крайно се съмнявам) или просто си ги пускате за проучване на пазара и да поддържате добър имидж?

Ако е последното по-скоро престанете, защото залъгвате много хора по този начин и се вижда.


настоящ служител

-43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Пичове,за да взема и аз отношение относно промоушъните дискутирани в сайта , прегледах публикуваните код ревюта на въпросната Гергана Димитрова в системата,където всеки девелопър си пуска кода за ревю от колегите във фирмата.. не че имах лична нужда,то и аз съм виждал нелепици,дори откровени лъжи, написани като обяснение за нечие повишение .. то в тая фирма кой те е.. но ще коментирам вече така или иначе разгласеното за готвачката.. та значи,въпросната не е писала никакъв код,казвам го като програмист с достатъчен опит в писането на какви ли не апликейшъни..кода пускан за ревюта са някакви откъслечни тестове или преработка на такива.. дори има такива,в коита самите ревюъри са и писали,че директно го е копирала и че не се прави така.. Втрещих се!!! И това ми било синиър? Още повече като се сетя как ме разпукаха на интервюто, честно ви казвам напълно разбирам фрустрацията на останалите! Това е пълна подигравка с мен и с всички останали дето пишат код по 8ч. на ден 5 дена в седмицата!

Сега напълно ми става ясно защо спряха да пускат общите мейли с обясненията за всеки промоушън,явно псевдо лидършипа следи този сайт и вече не им стиска да ги обсъждат тука. и това ми било прозрачност! На мен ми прилича на едно огромно лицемерие!

И в завършек, търсене на Стоицова ми връща двама като резултат,освен вече добре известната Стоицова, изглежда вече и тя е пробутала брат си тихо мълком за мениджър.. Как и защо не е ясно? или май вече на всички ни е ясно..  явно само там кирията е голяма.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Нещо не разбирам. Тука има изписани маса терзания покрай мениджмънта, като потърсиш Васил Поповски, Кристина Стоицова, все позитиви и награди излизат?


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Скъпи "анонимен" кандидат за работа :) няма смисъл да четете отзивите тук, като цяло пишат само тези, които искат да си излеят мъките и оплаквания. Много рядко ще намерите свестен човек да изрази удовлетворението си. Така че, голяма грешка е да се повлияе човек от коментарите на недоволните. Просто отидете на интервю и се пробвайте, като изискате необходимата информация от ЧР и обясните ясно очакванията си. Компанията е много добра. Успех :)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,

Видях днес обява от въпросната компания за Financial Analyst. Стигнах до момента да натисна apply, когато се зачетох в коментарите тук и направо се отвратих от целия този негативизъм. И това не е само във VMware, а за абсолютно всяка компания от подобен ранк.

Още не съм натиснал "apply", защото като че ли единственото, което би ме накарало да се запътя към България е ако заплащането е на ниво и има добри корпоративни бенефитс. Видяло се е че като цяло работната атмосфера в България според този сайт е под всякаква критика почти навсякъде, разбрахме. Би било все пак добре, ако започнете да споделяте какво разбирате под "средно" заплащане, "малко над/под средното" и т.н.

Както вече някой по-надолу в коментарите спомена това е в бонус на всички нас! Тук в Германия има един сайт на който няма да споделям името, но е достатъчно популярен, в който за всяка компания има десетки/стотици споделени коментари и анонимни ревюта за заплати за почти всяка позиция.

Все пак да обобщя - ще съм благодарен, ако някой сподели инфо за финансовите позиции, какво е заплащането, какви са шансовете за развитие.

Поздрави


кандидат за работа

-8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-3
Колеги
0
Работна среда
0

Все още чакам feedback за това какво имам като пропуск, за да може да се подобря.
Но май работата е от умрял писмо да чакаш.

Съгласен не ставам за дев при вас, но поне обещанието което сте дали го изпълнете.

А и новото място вече е хептен неудобно ... може би е добре, че не стана работата


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Има ли някой запознат със ситучацията във Финансовия отдел. И по специално за позицията Senior Financial Analyst?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?