Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 208 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 51-60 от общо 208


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

HP затъва в глобален план - всяка година turnover спада. за справки:  http://www.reuters.com/article/2012/10/03/us-hp-investors-idUSBRE8920Z220121003при положение че има 50 k клиента за регион(EMEA/APJ/AMX), на висшия management видиш ли му се вижда много да отдели 100 000 euro за подръжка на PostgreSQL на 2012 serv. Моята лична сметка е че това е под 1 уеро от клиент-абстолютно стинкаджийска история.
За офиса на HP в България просто няма какво да коментираме. Всеки е мениджър и нищо не му влиза в задълженията, освен да поства по цял ден във фейсбук и twitter, да решава задачите от домашното на децата си и да се изтъква колко е велик.пак за справка - вижте в някой работен ден да си намерите места в кафетата на бизнес парка камбаните - трудно ще ви е. всичко е заето с плужеци получаващи европейски зарплати.


кандидат за работа

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Искам да изкажа възмущението си , относно шубобаджанашката политика в тази фирма. За последната година съм кандидатсвал около 6 пъти 3 пъти за network administrator и network security administrator v HP. Като опит и сертификати имам следния опит: CCNA, CCNA Security, CCNP и в момента карам CCNP security. Имам 2 години опит в международен интернет доставчик като мрежов администратор и още 2 години опит като секюрити нетуорк администратов във финансова институция. Но това явно не стига. Аз нямам приятели мениджъри, няма кой да ми даде препоръка, поне да ме поканят на интервю. Иначе канят братя, съквартиранти, приятели , любовници, гаджета. Взимат ги без опит и знания на тези позиции и след 3-4 месеца ги гонят защото каквито и връзки да имат то не става, като нямаш елементарни познания. Пиша го това във връзка с възмущението си, че некадърен мениджмънт и некадърен подбор на персонала, гони младите кадърни българи в чужбина и същите тези некадърници на високо ниво , които избират свои познати да им работят без нужния опит, ще докарат до това компанията след няколко години да си пренасочи няколко хиляди към казакстан и индия и това ще е заради 50-100 идиота, които се подиграват с труда и знанията на хората.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Моето мнение е насочено към всички онези, които след няколко години стаж, немалко пропиляни дни за подготовка, кандидатстване и интервюта, та след всичкото това загубено време, разбираш че никой в тази компания не те е възприел насериозно, а само си е запълвал работния ден, като се е свързал с теб и сте започнали разговор относно дадената позиция... Неприятният момент е,че е добре да има механизъм за търсене на отговорност, надявам се един ден и това да стане, защото е процес и няма да стане от днес за утре.
Отношението за което споменах към кадърни и квалифицирани хора с немалък стаж  не изключва наемането на хора без стаж, както показва и практиката, така че лично за мен е обида. И да тръгне някой да ми обяснява как това било най- коректната компания - ОК, за теб може и така да е, след като преди това си работил в 22 гаражни фирми, на които можеш да намериш имената само във вестник "позвънете".
Колкото до това кой колко е отговорен, колко чете и се развива, другите също не сме паднали от луната, ама като видиш че някой е нает без грам стаж, само защото е от известна фамилия, или защото гаджето му  работи там, това е обида към труда, стажа, и квалификацията на всички останали, на които предварително си написал в обявата че държиш.
Относно приятелите при наемането на работа - тези приказки нетуоркинг и препоръки - може да ги запазиш за някой, който е наскоро приет в университет, и не е имал никаква работни взаимоотношения с никого.
А защо е мръсно за нас ли - ами защото няма значение кой колко труд е положил, практиката показва че важно  кой ще вдигне телефона , и ще те "препоръча", така де, нали това се казва препоръка, и нищо че си без стаж. Някой трябва да се занимава с такъв, да го хване от улицата , и да го прави човек.Няма нужда някой да уточнява, че не е ползвал приятелите си, ще те призная когато сам отидеш някъде, пребориш всички останали, и те наемат не защото имаш много приятели там, а защото би бил полезен за компанията.
Относно практиката в чужди фирми, както и това да работиш за себе си - уверявам те , че най- доброто е да работиш за себе си, ако разбира се целта ти не е да доиш работодателя за заплата и социални придобивки.
В момента в който аз започнах да работя за себе си, никой работодател до момента не ми е предложил оферта, която да си струва да се откажа от частната работа. Нищо лично.


настоящ служител

28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
2

Здравейте!
След 2 години работа в НР и аз реших да споделя мнението си за фирмата.
Сменил съм 22 "работи" преди тази, и с ръка на сърцето мога да кажа, че НР е най-добрият ми работодател до момента.
Коректни са в абсолютно всеки аспект, и мога с чиста съвест да ги препоръчам на всеки, който иска да работи в IT сферата.
Естествено(за моята позиция на съпорт) има и дни в които хабиш доста нерви, но като цяло компенсацията си заслужава ( не само паричното й измерение).
Тук трудът и  старанието се оценяват, и поне по мои наблюдения, колегите които заслужават ги издигат.
Дано се увеличат работодателите от нивото на НР в България!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Кандидатствах във фирмата преди известно време. Позицията беше доста сериозна, със значителни изисквания за опит, умения и образование. Обадиха ми се в рамките на няколко дни, откакто бях кандидатствал по обявата. В началото нещата се развиха доста бързо - за около три седмици се явих и минах успешно четири интервюта. Разбира се след последното интервю очаквах да получа предложение за работа, но за моя голяма изненада се започна едно доста дълго чакане, без почти никаква информация от НР. Минаха 3 седмици, след което ме информираха с някакъв стандартен email темплейт, че не съм избран.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До сервизен инжинер
 
Не ме разбирайте погрешно, моето мнение е насочено основно към хората, които се колебаят дали да работят там или не. Не бих могъл да дам адекватна препоръка на хората, които са преминали през интервюта и не са получили обратна връзка за това, това говори зле за HR отдела. Още повече ако се преминава през Адеко, това представлява ад.
 
Аз имам близо десет години стаж, в собствени и чужди фирми както и на свободна практика. Не искам да критикувам никого, знам че се справям отлично защото съм отговорен човек, който постоянно чете и се развива. По отношение на приятелите ми работещи в компанията, не съм ги използвал при кандидатстването и назначаването, но това нещо в белите страни се нарича препоръка или нетуоркинг и не разбирам защо е толкова мръсно за вас, като е нещо нормално. Не говоря за шуробаджанащината, която отново не сме я измислили ние, а се случва в цял свят.
 
Съвсем не смятам, че хората, които четат тук са лумпени или балами и точно за това написах тази уводна статия, за да надъхам тези, които се колебаят, защото се твърди, че умните хора се съмняват и премислят избора си предварително. По отношение на останалите мнения, мога да ви уверя, че съм ги чел и то не по веднъж.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Уважаеми  Уилям Редингтън Хюлет
От написаното мнение разбирам, че сте решили да се похвалите с това колко хубава работа имате, колко много пари вземате, и колко приятели имате във фирмата. Хубаво!
Но разбирам също, че нищо не сте разбрал от останалите мнения!!!
Имайте предвид, че тук четат доста интелигентни, грамотни и начетени хора, хора със стаж, и сериозна подготовка.
Хайде да уважаваме тези хора,  да уважаваме също и онези, които искат да получат наистина обективно мнение, и да си спестят времето и главоболията да кандидатстват, да ходят по безмислени интервюта...
Защо са безмислени ли - ами защото хора с 2-3 успешно преминати интервюта, тези хора са оставени в неведение в продължение на седмици и месеци.... И в крайна сметка обратна връзка не получават, и всичкото загубено време е обида за всеки интелигентен и уважаващ себе си човек.
Обаче вие тръшнахте в земята всички тях, и благодарение на онзи куп приятели, които работят там са ви прибрали под крило, някой ви чака да се научите кое как се прави, защо така се прави, ако омажете нещо да има кой да ви покрие... и сте тръгнали да поучавате хората - кое как било, колко сте доволен, и колко добре ви плащали, и то за първа работа. Брей, как пък другите не са усетили това?
От написаното излиза , че този работодател е  будала, да остави на улицата хора със стаж, и да вземе такива в които да инвестира, без да е ясно какво ще излезе накрая.
"... Също така разговярях с куп приятели, работещи там към настоящ момент или бивши служители преди въобще да отида на интервю.....
Всеки ден отивам с огромно удоволствие, върша си работата и понякога дори оставам малко след това...."
Според мен ако човек си върши работата, няма нужда да остава извънредно, но това си е мое мнение.
Преди да почувствате желание да критикувате някого , просто си спомнете факта, че не всеки човек е имал преимуществата и връзките, и приятелите , които сте имали вие. И хората, които са ги нямали са много по - достойни за уважение, отколкото такива като вас, за които 100 човека са вдиганли телефони, аман заман вземете нашия човек, че му трябва работа и хубава заплата.
Моя позната така я взеха без стаж, само защото е от известен род на архитекти, и така завалийчето се хвалеше с високата си заплата, без грам стаж. Друг мой колега, който дълги години се занимаваше с мрежи и администриране, изкара бая годинки в чужбина, защити и доста сериозни сертификати в сферата, подновява си ги всяка година или на две години в зависимост от сертификата, този човек след няколко интервюта, от същата компания дори не благоволиха да му се обадят... Сега дори се радва, защото като вижда на какви хора се дава лице, едва ли уважаващ себе си човек би искал да работи на такова място и да вади заплатите на такива, които се хвалят колко приятели имат на това място. Но ако някой е решил да пусне обява за да си запълни работния ден с интервюта това вече е съвсем друго.


настоящ служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Когато ми изкочи възможност да работя в ХъПъ България, първото нещо, което направих бе да погледна тук в този сайт и да изчета всички мнения. Също така разговярях с куп приятели, работещи там към настоящ момент или бивши служители преди въобще да отида на интервю. Мога да кажа, че бях със смесени чувства по отношение на това, какво да очаквам, защото навсякъде се пише и говори различно, в повечето пъти не много добро. Ето защо известно време след като съм в компанията искам да напиша тази кратка история, в която да ви разкажа за моят път, защото вярвам, че ще е полезна на колебаещите се, както бях и аз.
 
След като преминах едно телефонно интервю ме поканиха на място. Техническото ми интервю траеше почти час, абе общо час и малко си ме разпитваха за куп неща. Аз съм ходил на доста интервюта за работа, просто защото в един период когато сменявах работата реших да отида на максимално много места и да видя как се случват нещата в различните компании и мога да кажа, че това беше едно от най-приятните интервюта, които съм имал. Техническите въпроси не бяха много трудни, но ако покажеш знания могат да те задълбаят на по-сериозна тема.
 
Доста бързо след интервюто ми отговориха положително и може би в рамките на месец-два започнах да работя в компанията. Мога да кажа, че всеки божи ден с кеф отивам на работа, не само заради интересната работа, която имам възможност да работя (и която за съжаление няма да ви споделя, в кой отдел и с какво се занимавам), но и заради страхотните колеги, добра локация, заплащането е прилично и възможностите за развитие са много. Всеки ден отивам с огромно удоволствие, върша си работата и понякога дори оставам малко след това.
 
Може да прозвучи егоистично, но в момента се чувствам щастлив на фона на случващото се в страната. Работя с удоволствие и ми плащат добре.
 
Единствената ми мъка е факта, че първоначално работиш за Адеко. Много е трудно да започнеш директно за ХъПъ, а процеса на прехвърляне също е бавен ако не се постараеш в началото. До колкото ми е известно Адеко взимат не малка част от парите ти, и това хич не е приятно да го знаеш. От друга страна, ако покажеш качества можеш доста бързо да захвърлиш оранжевия бадж.
 
Всеки който се колебае, както бях аз преди да започна работа трябва да опита, защото така никога няма да разбере дали е за него или не. Всички сме доста различни хора, на някои им харесва да си седят все L1 (Първа линия) на други да се катерят нагоре, трети ги влекат административните процеси и менажирането и тази компания определено предлага възможност различните хора да се чувстват на мястото си, но винаги има и изключения.
 
Единствените ми неприятни моменти са някои безумни бюрократски процеси и лицемерните колеги, но повярвайте такива ги има в повечето фирми в България в пъти повече. Смятам, че тази компания е перфектната първа работа преди да натрупаш опит и да направиш нещо свое или да се изкачиш още по-нагоре, или пък отлична възможност да натрупаш компетенции ако желаеш да излизаш в чужбина. Съвсем различно е ако в CV-то ти пише че си работил в ТриалКонсултингИнжинерингЕнерджиХиперМултиГруп ООД или компания като Хюлет-Пакард, която всички в ИТ света познават.


настоящ служител

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
3
Работна среда
-5

В ХП започва процес на масови съкращения. Ако кандидатствате за работа и ви приемат има голяма опастност да ви уволнят до шестия месец. По - добре изчакайте да отмине това време. 


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работата е динамична, колегите са френдове, заплащането е адекватно, обученията са на ниво, привилегийте са без конкуренция! Който не може да следва три прости процеса и чака на готово да му се сипва в главата да си хои на село да гледа кравите. Там процеси няма и е по лесно. Няма компания от Fortune500 която да не ползва ITIL. Всички недоволни от положението, прав им път вратата е отворена. Има по 10 чакащи за местата ви. Който си мисли че в другите фирми ще си бърка в носа по цял ден много се заблуждава.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?