Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 194 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 194


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

HP си е HP, компанията на студентите или резервен вариант за всеки случай//все пак IBM са пред тях.
За момента компанията не наема хора - говоря за периода от Март до ден днешен , намира се в тъй нареченият Freez state .Или по-просто в процес на циклене. Ако случайно ви
викнат на интервю и не сте от София , не си правете труда да ходите ....няма смисъл. Ако сте от София и имате времето/желанието да си поговорите/поупражнявате речта с някой от хората на екипите а съответно и да пийнете кафе сте добре дошли.
Не очаквайте прекалено много от хората тук в БГ, от тях не зависи нищо.Всичко се спуска от някъде ,Германия най често.

Ако все пак решите да отидете и нямате отговор до 2 седмици , бонус от мен copy/paste-вам небезизвестният fuck you template answer- тъй като HR-те са по-по най в тази компания и не обичат да спазват време и като цяло да се напрягат.

Dear XXL,

Thank you for your interest in the position of XXL position, requisition # XXL with Technology.

We regret to inform you that we will not be progressing with your candidacy for this particular requisition.

Please note:
This notification is only applicable to the specific requisition # XXX
If you have applied, are currently interviewing, or have received or accepted an offer for any other position with DXC, this notification has no impact on that process.
We encourage you to continue to visit DXC Technology Careers and learn more about our current career opportunities. DXC is always looking for talented people who truly desire to make a difference.

We will continue to consider your profile and if your skills are found to be a match for any future open positions, we will contact you.

We wish you success in your career search.

Regards,


шубе го/я е и не казва!

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-3
Привилегии
1
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-5
Потенциал
-2
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
-2

Работя за НР от 8 години (сега за HP Inc.) и минавайки през този сайт, реших да дам оценката си за компанията, в която съм прекарал немалка част от живота си. Първо, трябва да направя изричната уговорка относно критериите за оценка, че някои от тях като "Заплащане", "Привилегии", "Фирмена сигурност", "Местоположение", "Колеги" и "Работна среда", отразяват цялостното състояние на фирмата, а другите са строго индивидуални в зависимост от тим-а, в който си, ръководството, проекта, по който работиш и т.н. По тях съм давал оценки в зависимост от личното ми състояние и позиция в компанията сега.
Заплащане - един от най-големите плюсове на компанията, наред с фирмената сигурност. Средното ниво съумя да се съхрани сравнително по-високо, отколкото в повечето компании в бранша. Разбира се, има и такива, които дават повече, но по сигурност и други критерии ситуацията в тях е доста по-зле;
Уважение - По-скоро го няма, трите минуса са за имейлите до целия тим и в СС до мениджъри от по-горно ниво, в които те "сравняват със земята" за допуснати неточности и дребни грешки, от които не зависят нито финансови резултати, нито удовлетвореността на клиента. Доста неетично! От друга страна, ако се посчупиш от работа, и то постоянно, може и да получиш признание. А може и не, зависи от моментното предразположение на шефа ти.
Привилегии - ваучери за храна и карти за отстъпка за фитнес, тенис и др. спортове не мисля, че отличават НР кой знае колко от другите компании. Може още да се поработи върху това (action item with Я.Б. и Д.Б.)
Фирмена сигурност - мисля че в друг коментар беше посочено, че хора със скромни възможности и грешки в работата си са търпяни с години. Става дума не за хора с протекции и връзки. Това говори само по себе си за сигурността на работното място.
Натоварване - в тим-а, в който работя, това е проблем № 1! Постоянен стрес, мултитаскинг, раздвояване, разтрояване, даже разчетворяване на вниманието, работа на празници... Съчетано с мегависоки изисквания като към машини и по някой път критика за несъществени неща, което вече споменах! Все пак, в повечето други тимове е значително по-спокойно, при все че при тях има много кол-ове.
Потенциал - сравнително малък тим, без почти никакви възможности за израстване вътре в него, ограничени възможности и за "придвижване по хоризонтала" в други тимове, поради спецификата на позицията. В другите тимове възможностите поне за "придвижване по хоризонтала" към трети такива са по-добри!
Местоположение - Бизнеспаркът си беше едно забутано и сравнително откъснато място до преди 2-3 години. С построяването на метрото и Южната тангента и разширението на бул. Ал. Малинов стана доста по-достъпен. Има какво да се желае относно дупките по улиците в Младост 4 и евентуалното разширение на някои от тях.
Колеги - всякакви. Почти всички са външно мили, любезни, спазват отличен етикет! Средата специално в нашия тим е доста конкурентна, всичко е на "високи обороти". В напечени ситуации обаче повечето колеги действат (или бездействат) в своя полза, не за тим-а или да подпомогнат другите.
Работна среда - голям недостатък е отвореното офис пространство, в което ерин говори, друг си чопли носа, трети се опитва да се концентрира върху работата... Климатиците не работят добре, понякога са "Дежурният заподозрян" за разпространението на микроби и зарази :(. Кухненският ъгъл все пак е сравнително добре уреден и предлага някакви възможности за хапване на спокойствие и евентуално почивка.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Хора, споделете какви наблюдения имате от HP Inc ? Колко може да се очаква като заплата за account manager и атмосферата по-добре ли е като заплащане от HPE и IBM ?


настоящ служител

7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
2
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
-1

Като допълнение към това, което каза Иван ще ви кажа, че тази компания потъва като титаник и не виждам светлина в тунела. Инженерите сме сигурно 400, другите не знам с какво се занимават. Обучение има, ако се вредиш. Аз съм изкарал към 20 технически курса, от ХПЕ за 3 години са ми осигурили 2, другите съм си ги плащал сам. Заплатата ми е по-ниска от новите момчета, които трябваше аз да ги обуча. Увеличение няма, защото фирмата и тази година няма пари, но това не пречи новите да се назначават за 200-500лв отгоре. Тука чух термина -"комфортна зона". Това ти го казват меринджеите, когато искат да те повишат, но ти се дърпаш, защото знаеш, че ще ти се увеличат отговорностите без да ти мръдне заплатата. Тази година си ъпдейтнах СВ-то, пожелайте ми успех, конкуренцията е голяма, защото повече от половината технически персонал си търси нова работа. Иначе компанията е добра за скатавки, и технически неграмотни хора(напоследък станаха много). Разбира се има и дни, когато не може да си почешиш носа, понеже най-различни меринджеи, симове и мимове те питат за ъпдейт през 5 минути, докато се опитваш да решиш поредния проблем. Искам да нахраня и БКП тима, така че онова пред скобите е храна и за тях. Булпрос плащат повече и няма напрежение, знам от колеги вече служители на тази компания, и те не познават граматиката като мен и Иван. Мда, бях слаб по БЕ, за това завърших ТУ, може анонимната долу да го използва срещу мен, явно е чела Сун-Дзъ. Не знам какво друго да споделя. Вече ме е срам да кажа къде работя и от колко време. Изповядах си част от болката, но ще спра до тук. Някой натегач, може да ме разпознае, после ще трябва да се лъжем с държавна сигурност.


42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
2
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Иване, първо се научи да пишеш на български език, а после изразявай мнение, че намерих няма да ти казвам колко грешки в поста ти.

Срам и резил за теб, човек на толкова години като теб , би трябвало да знае граматика и правопис.

Като харесваш Булпрос , отиди и работи при тях, имат сграда в Бизнес Парка, ама се съмнявам да взимат неграмотници като теб.

Между другото кандидатствла съм и при тях , но в последствие отказах офертата им.

Не е лоша фирма сигурно, не знам, но аз си държа на ХП.

Исках да работя за ХП и сега работя за ХП, какъв ти е проблема, че ти не можеш да работиш за такива фирми ли? - Ами това си е твой проблем, не мой, замисли се , защо не те взимат, може би не е само заради липсата на първите 7 години, а на първите 17 при теб.

И се пише СЪРВЪРИ , а не СЪРВАРИ (егати тъпанаря си). Да ще уча сървъри и рутери, дори, докинг станции и каквото прецени ръководството на ХП.

Аз затова съм именно в тази фирма, защото за разлика от много други , тук не само,че не се научаваш на технически понятия, но и те обучават в началото, след това ако трябва пак те обучават и преминаваш през различни програми и трейнинги.

Който го мързи да учи и не иска да се развива ( такива като теб ) да не кандидатства и да си плуе там където си е , но да не пречи на другите с глупостта и простотията си.

Всичко , което съм казала е вярно, не лъжа хората.

Говоря за моя проект, нямам идея в другите проекти как е , аз мога да говоря само за моя.

Така както плюя Съдърланд ( защото има за какво ), така ще хваля ХП, защото смятам така и не мисля да се обяснявам на теб или на когото и да било , и НЕ НЕ СЪМ HR и никой нищо не ми е плащал , за да изразявам мнението си.

Аз ще си изразявам мнението винаги , когато преценя и , винаги , когато ми харесва, независимо на теб дали ти харесва или не, изобщо не ме интересува какво мислиш ти.

Този сайт е за споделяне на мнения и аз споделих своето за хората , които се интересуват от тази фирма и от условията на работа в нея.

На теб ако не ти харесва - НЕ ЧЕТИ , А ПО-ДОБРЕ вземи някоя граматика за 1ви клас , че положението ти е ПЛАЧЕВНО!

Плаща се на цигани и турци , ти не го ли знаеш.


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-4
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
2

Да има по-добри и то български фирми, като Булпрос е една от тях, а като цяло даже Interoute са по-добри (и там е секс, но поне ти плащат). В момента сервитьорките взимат повече от тези на 1 ниво съпорт. Стига си лъгала в сайта хората, всеки има поне един познат в HPE и може да разбере, че има замразяване на заплащането, обученията и горе долу всичко. Такива като теб, които ги носят на гръб ще пишат, че е рай, ама как е тръгнало ще сте 10000 HR, 1000 меринджей и 100 технически персонал така, че си седай на дупето и чети за сървари и рутери, че ще трябва скоро да ге подържаш :)


37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
2
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Не мога да разбера от какво толкова ревете?

Ако мислите , че в някоя българска частна фирма ще ви е по - добре , ходете там и ще видите какво е.

Аз съм работила на много места , включително и за българска частна фирма, нека ви кажа някои неща :

1. Имаше забавяне в изплащането на заплатата, понякога ги бавеха с по 2 месеца и на никого не му пукаше кой как се оправя.

2. Натоварване - Свръхнатоварване

3. Уважение - Имаше някакво, но не е кой знае какво.

4. Социални привилегии - имаше някакви ваучери за храна в началото ,после ги махнаха.

5. Колеги - абсолютни интриганти, готови да те натопят във всеки момент , най -много един свестен да срещнеш.

6. Никаква възможност за развитие.


Така че какво се оплаквате от ХП.?

1. Заплатата се получава навреме
2. Работите в голяма , глобална компания с много възможности и ако искате и останете поне 9 месеца може да се развиете и да се качите по-нагоре в йерархията на компанията.
3. Било шуробаджанащина, работило се в кюбикали, било скъпо яденето.
Че в коя фирма няма шуробаджанащина? Вие какво очаквате - чудеса ли ? Нормално е да има, това е огромна фирма с много на брой служители.
Да, работи се в кюбикали - и какво от това ?
Хубавото е, че най - вероятно ще работите с млади и готини хора в приятелска атмосфера - ако смятате , че това може да се намери навсякъде - ЛЪЖЕТЕ СЕ!.
Да, в Бизнес Парка е малко скъпичко - обаче е готино, не може да го отречете, има млади хора навсякъде, лятото е супер, има пейки и езеро.
Също така има достатъчно кафенета и магазин.
Нека Ви кажа ,че моята сметка за храна ( най-голямата е била около 7, 8 лева , но най -често е 5 лв и нещо,което смятам , че е нормална цена за храна).

Ако мислите, че в ХП е зле, опитайте в Съдърланд , АЙ СИ СИ ЕС, Ай Би Ем и други - да видите там какво е и колко бързо ще решите да си тръгнете - особено от Съдърланд - там дори и до тоалетна не може да отидете, говоря ви буквално.

Относно заплащането - аз съм много доволна, това е, най-високата заплата, която съм получавала.
Разбира се заплащането зависи от това за каква позиция кандидатствате, какво точно ще работите и колко ще бъдете натоварени.

Също така получавате и социални придобивки:

Ваучери за храна - 60 лв
Ваучери за такси ако работите нощтна
Бонуси за представяне след 6 месец
Допълнително здравно осигуряване

Ако мислите , че това можете да го намерите в някоя частна българска фирма - Пак се лъжете!

Така че оценяеайте нещата, които имате и се радвайте, че работите в голяма и сигурна фирма.

Да ,Хп се раздели на две части , но това не означава , че фалират, напротив.

Има толкова много проекти тук, че има работа за целия китайски народ, така че дерзайте !


настоящ служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-4
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-5
Потенциал
-2
Местоположение
2
Колеги
-1
Работна среда
1

Ваучери за такси за нощните смени??? Каде ги видя тез неща? Ето как се хваща един лъжец :) Нощните смени са от 19:00 до 7:00 и защото в 7:00 има транспорт ти казват да се оправяш. Ще споменеш ли как в техническите екипи има дежурни през Събота и Неделя, а по закон не можеш да си дежурен два дена един след друг :)


40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
2
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Искам и аз да кажа мнението си за Хюлет Пакард.

От Ноември 2016 съм тук , Февруари 2017 ще станат 3 месеца.

За тези три месеца мога да кажа само хубави неща :

Първо : Харесва ми идеята да работя за тази фирма, макар че аз съм през Адеко. Винаги съм искала да работя за Хюлет Пакард и мненията , които съм чувала досега са били положителни.


Второ : Интервюто ми мина много бързо.
Правих тест и писмен и устен на английски,както и устен тест на испански.

След това ме поканиха на среща с Тим Лидера в сградата на Адеко. Беше Понеделник.

Там си поговорихме малко за моя опит, задаваха ми технически въпроси и правих технически тест.

В четвъртък ми се обадиха да ми кажат, че съм одобрена и ми пратиха инструкции с документите , които трябва да подготвя.

Много съм доволна от Адеко и от организацията на ейчарката, всичко стана много бързо.

Засега съм доволна , единственото нещо, което не ме кефи в моята позиция е нощната смяна, но ще свикна.

Има доста социални придобивки:
Ваучери за такси за нощните смени
Ваучери за храна - около 60 лв
Бонуси за добре свършена работа след 6 месец
Допълнително здравно осигуряване.
Допълнителни трейнинги от Адеко след 6 месец.

Заплатата се получава навреме, точно на деня , който е посочен в договора.

Сменила съм много кол центрове и съм напускала много поради различни причини , искам да кажа, че засега тук ми харесва най - много и бих окуражила всеки , който иска да кандидатства в ХП или в Адеко.

Проектът , към който работя е сравнително лек, хората са страхотни - предимно млади хора, атмосферата е приятелска и позитивна.


Така че ако искате , кандидатствайте!

По-добре да работите в ХП отколкото да ви съдерат 100 кожи в Съдърланд, казвам го от личен опит.

УСПЕХ !


настоящ служител

40 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
5

Здравейте, след три години работа реших и аз да напиша мнение. Работя в НРЕ, в GSD Supply Chain организацията. Имам доста сериозен опит в този вид работа преди да дойда в (тогава) НР и смело мога да заявя, че поне до 2014 когато аз постъпих, в София нямаше фирма която да дава дори близки до заплатите в НР за supply chain отдела. Сега се чува че IBM давали повече, обаче доколкото знам там си контрактор по дефиниция, без шанс да работиш директно за IBM.
Условията в офиса са отлични, аз поне се чувствам отлично там. Колегите са на доста добро ниво ако ги сравнявам с предишните ми работни места. Няма откровени тъпанари, с всеки можеш да си говориш нормално и работно и в свободното време. Разбира се има и много кариеристи и натегачи, но това е неизбежно. Като цяло обстановката е приятна и ненатоварваща и винаг можеш да си намериш "дружки" за пиене на кафе или бира след работа.
Натоварването е смешно малко, направо не ми се вярваше в началото. Аз се водя един от най-натоварените хора в отдела (по думи на колеги, не мои), а имам изключително много свободно време. Явно сме толкова евтина работна ръка, че на американците не им пука колко сме на брой.
Мениджмънта е изключително внимателен и коректен към служителите, чак се стига до крайности. Хора които очевидно не се справят са търпяни с години преди накрая да ги освободят. Ако имате желание да работите няма нужда да се притеснявате, че ще ви изгонят ако влизате малко по-бавно в работата или свиквате по-бавно с новата обстановка. Това е много важно особено за хората без опит.
Фирмата е изключително коректна и спазва всичко каквото е обещала - няма скрити уловки или неща "под масата".
Подчертавам, че мнението ми е на човек, който е започнал директно работа към HP, не съм имал взаимодействие със Софика или Адеко. Пълно е с колеги работещи към Софика, които много се оплакват, но пък ако се стараеш в един момент все ще те конвъртнат. Даже пред очите ми са конвертирали хора, които меко казано не го заслужават. Освен това не виждам защо някой току що завършил икономика на селското стопанство в УНСС със среден успех 3.00 в дипломата смята, че трябва да го вземат директно като тийм лидер или мениджър с 3000 лева заплата.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?