Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 207 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 207


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Опитах се да кандидатствам за позицията Data Center Monitoring Engineer, за която бях препоръчан. Не ми се обадиха и не получих повече информация за конкретната позиция, но кандидатствах и за друга позиция, за която ме контактира неадекватна рекрутърка. Имаше недоразумения в комуникацията ни още в насрочването на срещата за първия разговор, в която тя неглежираше детайли кога да се проведе и изобщо всичко, което казвам. След като отказах позицията и попитах за повече детайли за Data Center Monitoring, ми беше обяснено, че друга колежка отговаря за позицията и ЧЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕ С МЕН. 1 седмица не последва никакъв контакт от тяхна страна и се принудих да пиша през LinkedIN на съответното лице. Въпросите ми за повече информация бяха неглижирани, при което при повторно питане, не е последвал никакъв отговор до днес, а минаха 2 месеца.
При опит за контакт с други рекрутъри на фирмата, пак последва ефекта на глас в пустиня.
Некадърни и неадекватни са думите, с които мога да опиша екипа, който подбира работниците.


кандидат за работа

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Бях кандидатствал за съответната позиция - EMEA Deal Governance Consultant.

След проведени интервюта с ХР и мениджър ми бе казано, че ще имам имейл за тяхното решение. Чакам ги все още да ми върнат имейл (2 месеца близо станаха). Надявам се, че за нова година ще имам някакъв отговор. Иначе много били различни от другите фирми, те пускали обратна връзка на кандидатите. Пълни глупости!

Поздрави.


бивш служител

6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
1
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
-5

Който каквото ще да ви казва и независимо какви са колегите много зависи на кой се мазниш и на кой се харесваш.
Известно е от много време че НРЕ е голяма шубобаджинащина и всички са лели, приятелки, любовници, брат на жена му сестра на мъжа му и т.н.
Всичко е много наплетено и ако влезеш там като един работар и си мислиш че с работа ще изкласиш на някоя по готина позиция се лъжеш, защото ако мениджъра ти не те харесва си пре*ебан, независимо колко добре си вършиш работата.
Това се случи с мен, шефа ми ме ескалира за фейсбук пост, за който аз информирах човешки ресурси (HR) и случая беше потулен - защо? Защото ЧР която отговаря за моя отдел е сестра на жената на мениджъра ми, която също е в ЧР.
Да не говорим отношението на някои хора че е на ниво детска градина и кой-кого може да .....вкара в леглото.
Наистина аз се радвам че се махнах от там и препоръчвам всеки който иска да се развива да не ходи в НРЕ, да готино е да имаш в СиВи-то си че си бачкал за НРЕ и хората гледат на теб като добър кадър, но до там.


бивш служител

33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
1
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Работих известно време като Агент 1 в CCR Теам-а. Смело мога да кажа, че работата не е толкова опасна, напротив приятна е. Има много бенефити, поне имаше преди Короната да нападна.
В немския отдел работата е повече от улеснена, иска се само да може да говориш добър немски, като разбира се, е нужно и да знаеш кое е софтуеър и кое хардуеър. Специални умения не са търсени.
ХПЕ дава възможност за развитие, стига човек да поиска.

Средната стартова заплата за нормално работно време е между 1800-2100 лв., а ако работата е на смени е възможно да се стигне до 3500 лв. на всеки 3 месеца....и двете посочени заплати са в нето :)
Има и други бенефити, като мултиспорт карта, партнер намаления с разни фирми и така нататък.
Един много голям плюс (преди ковид-19) беше хоум офиса, който доколкото разбрах, си остава завинаги в ХПЕ. Така че, ако работата ви не включва б2б продажби, след обучението, което ще получите в началото, ще можете да си работите от вкъщи.

И така, успех, фирмата е супер, поне тийм-а, в който аз бях, ми хареса. За другите нищо не мога да кажа!


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте на всички.
Аз съм най-големия българин, най-оригиналния любовник, патриот, патрон. Като човека с най-голямата любовна писалка в България-26 сантиметра исках да разкажа,изкажа мнение. Да подкрепя Патриарха,който се е изказал преди мене. Патриархче евала и ти си голям българин.
Като Цар на Кибапчетата искам да изкажа мнението си за трите екипа на GDCто, MDCto:
За АПто мога да кажа, че са много готини пичове,мичове с тях човек може да ходи по манекенки, фармацефтки, мармацефтки и всякакви сгодни женички, да раздава кибапчета,кифтета, да къпи манекенките в шампанско и в джакузита, макузита .Поздрави големи българи.
В EMEAта пак има готини пичове и момиченце с изключение на един дет порти кат Цола Драгойчева и лъже кат вестник Правда. Него и Кольо Мамата не ще да го приближи. Поздрави и за големите българи тук
В АМЕРчето имам много готини и свестни колежки,молежки има и с тях един колега и той е голям българин. Много разбрани, работливи, веселени,румени, засмени.
Братя и сестри българи с мрънкане по форуми,моруми няма да стане. Трябва яко да блъскаш на работа и извън нея. Успеха идва с як труд, аз като човек бил с 4869 жени и кандидат за президент мога да го потвърдя. Затова порете ги риби и ги пълнете кат агнета, жасаите и без мрънкане.


шубе го/я е и не казва!

24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
-1
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
1

Като патриарх на GDCто съм длъжен да отговоря на коментара на колегата, който си позволи да дава характеристики на трите екипа. Когато говорим за HPE нека да не забравяме, тя все пак е създадена от хора и е нормално да има несъвършенства. Самият човек не е съвършен и това е нормално и за неговите творения. Всеки и всичко си има своите плюсове и минуси един от големите плюсове на HPE и на GDCто е че дават шанс на всеки независимо откъде идва и какво е учил. Да не всичко е перфектно но да не забравяме, че тези екипи са нови и е нормално да има трески за дялане. Сега нека ви дам мнението си за трите екипа в GDC:
1) GDC AP: Тук съм съгласен с колегата, екипът е пълен с готини хора и веселяци и нощните смени минават неусетно.
2) GDC EMEA: Ако не ви се седи на едно бюро без да правите нищо то ще ви хареса ЕМЕА. Тук ще имате шанс да видите и практикувате всички процедури, колегите са готини( освен един колега, който по неизвестни причини е фен на Хитлер, а идол му е Гьобелс защото лъже и плете интриги постоянно.)
3) GDC AMER:Колегите тук също са приятни и си вършат работата и може да се разбереш с две или три приказки, да понякога има грешки но е човешко да се греши и божествено да се прощава.
Развитие в компанията има просто сами трябва да се преборите за него, като мрънкате в разни форуми чеда нищо няма да стане. Само с мрънкане нищо не направихме за 30 години преход.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
4
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-1
Работна среда
-3

След няколко години в НP/НPE успях да формулирам проблемът на тази компания, който загатват колегите в предишните коментари. Тука има култ към посредствеността. Ако си мързелив, вечно мрънкащ, вечно искащ специално отношение провинциален некадърник с огромно самочувствие и никакъв опит и умения - това е твоето място. Със сигурност няма да те уволнят понеже непрекъснато омазваш пейзажа и дори носиш парични загуби на фимата, а даже напротив - ще ти вдигат заплатата, ще те пускат хоум офис понеже днес като си станал си решил, че не ти се идва на работа (хоум офиса не се ползва по предназначение, а за да не се работи, без да се пуска отпуска). Разбира се междувременно е добре да не си губиш времето и да изкараш поне няколко "романа" с предпочитания пол. И свалките и консумацията стават стриктно в работно време, няма да си губиш личното я. Карай така няколко години, като същевременно здраво лижи ..... на меринджейте и е много вероятно и ти да станеш шефче. Понеже те масово са абсолютни палячовци, винаги бутат за повичение хора, които не стават за нищо и не са им заплаха. В резултат почти всички позиции в тази фирма (95% поне) реално са стартови и кариера като професионалисти няма как да видите. Просто американците не са идиоти и няма да прехвърлят тук читави отдели с високи нива и съответно заплащане. Кол центрове и машинописти от supply chain-a - това е. Разликите между тимовете са минимални. Единствено хората може да са малко по-поносими в някой сравнен с друг. Навсякъде обаче ще имате некомпетентни и влюбени в себе си меринджеи (в НРЕ и 30-годишните на които са дали 7-8 подчинени дето още не са завършили бакалавър си мислят, че са върха на управленската теория и практика и могат да те спукат от смях с наизустените си лафчета), които смятат, че позициите им предполагат само да сочат с пръст, да раздават заповеди и да намират кусури, но не и да свършат нещо приличащо на работа за 5 пари. Между другото такива не се свенят и да дават оценки на личностно ниво каквито и майките ви не си позволяват. Абе въобще - жалка история. Тъпото е, че нещата, които зависят от американците са ОК и това можеше да е чудесно място, с много възможности за реализация, но типично нашенския провинциален манталитет го превърна в треторазреден сайт, където се пращат отдели, които искат да свиват или направо закриват в даден момент. Та на всички кандидати - ако пасвате на някой от описаните типове, това е вашето място. Ако обаче имате опит, знания и ви се работи, както и смятате, че кариера се прави с работа и постижения, а не с мазнене и участия в малоумни, нямащи нищо общо с работата "проекти" - по-добре не. Само ще си загубите времето и ще се нервирате.


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Накратко: HPE преподава ценни уроци като:
1) Как не се прави
2) Как да се научим да оцеляваме в среда на интриги и циркове и как да не се впечатляваме.
3) Бачкаторите ги тварим на макс а мързелите ги пускаме вечно в почивка и им удоволетворяваме всички искания.
Ако ще кандидатствате в GDC в някой от екипите ето кратко описание:
GDC AP: Готини пичове и веселяци с тях нощните смени минават неусетно
GDC EMEA: Там е голяма част от работата и има 4ма колеги които стават другите двама без коментар.
GDC AMER: (без коментар)


представител на управлението

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-4
Местоположение
-2
Колеги
-4
Работна среда
-2

Здравейте,
След обявената новина, че Неwlеtt Расkаrd Еntеrрrіѕе пpoдaва aĸтивитe и дoгoвopитe cи в Бългapия най- се притеснявам за кака ви Яна Тонозлиева кой ще я пляка. Едва ли ще падне на ниско ниво от някой български чорбаджия.


бивш служител

29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-2
Потенциал
2
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
5

HP/HPE/DXC си остава страхотно място за работа, парите са според приоритетите на всеки отдел в компанията, по-техническите са по-добре платени. Имам само хубави спомени, с малки изключения и съжалявам за решението си да напусна.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?