Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър ЕООД /img/frontend/nomap.png"

Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 208 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 208


бивш служител

29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-2
Потенциал
2
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
5

HP/HPE/DXC си остава страхотно място за работа, парите са според приоритетите на всеки отдел в компанията, по-техническите са по-добре платени. Имам само хубави спомени, с малки изключения и съжалявам за решението си да напусна.


настоящ служител

29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
3
Привилегии
4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
3

В техническите екипи заплащането е добро. Предлагат се нощни смени, както е работа от вкъщи, което смятам за огромно предимство. За годините, през които съм служител полчих множество бонуси, увеличения на заплата, командировка в западна Европа, безплатни обучения и още други придобивки. Доволен съм от отношението и харесвам работата.


бивш служител

2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
1
Местоположение
-1
Колеги
-3
Работна среда
-3

Годишните оценки са по традиция празни обезщания и глас в пустиня.. Наскоро назначихме един тим лийд на изпълнителска позиция в новата ми компания. Неотдавна казвах, че с лоши ръководители нищо добро не чака българския офис (в този ред на мисли и България), ама е време HR-ите и мениджърите да се вземат в ръце и да започнат да назначават квалифицирани кадри, да оценяват служителите, да въведат програми и дългосрочни стратегии за развитие. Колега администратор от HP ми подля вода и заби нож в друга фирма, та се наложи да се обяснявам по дисциплинарно производство. За щастие не се доказа вина и се разминах, но думи нямам за подобни ограничени и злобни екземпляри. Бъдете внимателни какво правите (всичко черно на бяло), с кого дружите и какво споделяте. Корпоративните плъхове са навсякъде около нас, без значение от типа на организацията. Фирмата в България е продадена и в момента цари още по-голямо нароварване и дезорганизация след сливането. Възможно е да се тръгне нагоре, но хората, които се занимават с нищоправене, клевети и генериране на ненужна работа трябва да бъдат освободени. Да вярваш ли?!?


бивш служител

29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
2
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
5

В отговор на предишния потребител мога да кажа, че HP не се отличава кой знае колко много от IBM.
Аз прекарах доста време и в двете и не мога да намеря кой знае каква разлика. В IBM като че ли заплащането е по-добро за повечето специалности. Но път вътре цари пълен хаос. Повечето шефове са нови и нямат много представа, какво точно правят там и какви цели да поставят на служителите си.

HP на мен ми се струва по уредената фирма и с повече поле за изява и разтеж от към позиции, но както споменах там заплащането малко куца.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

HP си е HP, компанията на студентите или резервен вариант за всеки случай//все пак IBM са пред тях.
За момента компанията не наема хора - говоря за периода от Март до ден днешен , намира се в тъй нареченият Freez state .Или по-просто в процес на циклене. Ако случайно ви
викнат на интервю и не сте от София , не си правете труда да ходите ....няма смисъл. Ако сте от София и имате времето/желанието да си поговорите/поупражнявате речта с някой от хората на екипите а съответно и да пийнете кафе сте добре дошли.
Не очаквайте прекалено много от хората тук в БГ, от тях не зависи нищо.Всичко се спуска от някъде ,Германия най често.

Ако все пак решите да отидете и нямате отговор до 2 седмици , бонус от мен copy/paste-вам небезизвестният fuck you template answer- тъй като HR-те са по-по най в тази компания и не обичат да спазват време и като цяло да се напрягат.

Dear XXL,

Thank you for your interest in the position of XXL position, requisition # XXL with Technology.

We regret to inform you that we will not be progressing with your candidacy for this particular requisition.

Please note:
This notification is only applicable to the specific requisition # XXX
If you have applied, are currently interviewing, or have received or accepted an offer for any other position with DXC, this notification has no impact on that process.
We encourage you to continue to visit DXC Technology Careers and learn more about our current career opportunities. DXC is always looking for talented people who truly desire to make a difference.

We will continue to consider your profile and if your skills are found to be a match for any future open positions, we will contact you.

We wish you success in your career search.

Regards,


шубе го/я е и не казва!

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-3
Привилегии
1
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-5
Потенциал
-2
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
-2

Работя за НР от 8 години (сега за HP Inc.) и минавайки през този сайт, реших да дам оценката си за компанията, в която съм прекарал немалка част от живота си. Първо, трябва да направя изричната уговорка относно критериите за оценка, че някои от тях като "Заплащане", "Привилегии", "Фирмена сигурност", "Местоположение", "Колеги" и "Работна среда", отразяват цялостното състояние на фирмата, а другите са строго индивидуални в зависимост от тим-а, в който си, ръководството, проекта, по който работиш и т.н. По тях съм давал оценки в зависимост от личното ми състояние и позиция в компанията сега.
Заплащане - един от най-големите плюсове на компанията, наред с фирмената сигурност. Средното ниво съумя да се съхрани сравнително по-високо, отколкото в повечето компании в бранша. Разбира се, има и такива, които дават повече, но по сигурност и други критерии ситуацията в тях е доста по-зле;
Уважение - По-скоро го няма, трите минуса са за имейлите до целия тим и в СС до мениджъри от по-горно ниво, в които те "сравняват със земята" за допуснати неточности и дребни грешки, от които не зависят нито финансови резултати, нито удовлетвореността на клиента. Доста неетично! От друга страна, ако се посчупиш от работа, и то постоянно, може и да получиш признание. А може и не, зависи от моментното предразположение на шефа ти.
Привилегии - ваучери за храна и карти за отстъпка за фитнес, тенис и др. спортове не мисля, че отличават НР кой знае колко от другите компании. Може още да се поработи върху това (action item with Я.Б. и Д.Б.)
Фирмена сигурност - мисля че в друг коментар беше посочено, че хора със скромни възможности и грешки в работата си са търпяни с години. Става дума не за хора с протекции и връзки. Това говори само по себе си за сигурността на работното място.
Натоварване - в тим-а, в който работя, това е проблем № 1! Постоянен стрес, мултитаскинг, раздвояване, разтрояване, даже разчетворяване на вниманието, работа на празници... Съчетано с мегависоки изисквания като към машини и по някой път критика за несъществени неща, което вече споменах! Все пак, в повечето други тимове е значително по-спокойно, при все че при тях има много кол-ове.
Потенциал - сравнително малък тим, без почти никакви възможности за израстване вътре в него, ограничени възможности и за "придвижване по хоризонтала" в други тимове, поради спецификата на позицията. В другите тимове възможностите поне за "придвижване по хоризонтала" към трети такива са по-добри!
Местоположение - Бизнеспаркът си беше едно забутано и сравнително откъснато място до преди 2-3 години. С построяването на метрото и Южната тангента и разширението на бул. Ал. Малинов стана доста по-достъпен. Има какво да се желае относно дупките по улиците в Младост 4 и евентуалното разширение на някои от тях.
Колеги - всякакви. Почти всички са външно мили, любезни, спазват отличен етикет! Средата специално в нашия тим е доста конкурентна, всичко е на "високи обороти". В напечени ситуации обаче повечето колеги действат (или бездействат) в своя полза, не за тим-а или да подпомогнат другите.
Работна среда - голям недостатък е отвореното офис пространство, в което ерин говори, друг си чопли носа, трети се опитва да се концентрира върху работата... Климатиците не работят добре, понякога са "Дежурният заподозрян" за разпространението на микроби и зарази :(. Кухненският ъгъл все пак е сравнително добре уреден и предлага някакви възможности за хапване на спокойствие и евентуално почивка.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Хора, споделете какви наблюдения имате от HP Inc ? Колко може да се очаква като заплата за account manager и атмосферата по-добре ли е като заплащане от HPE и IBM ?


настоящ служител

7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
2
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
-1

Като допълнение към това, което каза Иван ще ви кажа, че тази компания потъва като титаник и не виждам светлина в тунела. Инженерите сме сигурно 400, другите не знам с какво се занимават. Обучение има, ако се вредиш. Аз съм изкарал към 20 технически курса, от ХПЕ за 3 години са ми осигурили 2, другите съм си ги плащал сам. Заплатата ми е по-ниска от новите момчета, които трябваше аз да ги обуча. Увеличение няма, защото фирмата и тази година няма пари, но това не пречи новите да се назначават за 200-500лв отгоре. Тука чух термина -"комфортна зона". Това ти го казват меринджеите, когато искат да те повишат, но ти се дърпаш, защото знаеш, че ще ти се увеличат отговорностите без да ти мръдне заплатата. Тази година си ъпдейтнах СВ-то, пожелайте ми успех, конкуренцията е голяма, защото повече от половината технически персонал си търси нова работа. Иначе компанията е добра за скатавки, и технически неграмотни хора(напоследък станаха много). Разбира се има и дни, когато не може да си почешиш носа, понеже най-различни меринджеи, симове и мимове те питат за ъпдейт през 5 минути, докато се опитваш да решиш поредния проблем. Искам да нахраня и БКП тима, така че онова пред скобите е храна и за тях. Булпрос плащат повече и няма напрежение, знам от колеги вече служители на тази компания, и те не познават граматиката като мен и Иван. Мда, бях слаб по БЕ, за това завърших ТУ, може анонимната долу да го използва срещу мен, явно е чела Сун-Дзъ. Не знам какво друго да споделя. Вече ме е срам да кажа къде работя и от колко време. Изповядах си част от болката, но ще спра до тук. Някой натегач, може да ме разпознае, после ще трябва да се лъжем с държавна сигурност.


42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
2
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Иване, първо се научи да пишеш на български език, а после изразявай мнение, че намерих няма да ти казвам колко грешки в поста ти.

Срам и резил за теб, човек на толкова години като теб , би трябвало да знае граматика и правопис.

Като харесваш Булпрос , отиди и работи при тях, имат сграда в Бизнес Парка, ама се съмнявам да взимат неграмотници като теб.

Между другото кандидатствла съм и при тях , но в последствие отказах офертата им.

Не е лоша фирма сигурно, не знам, но аз си държа на ХП.

Исках да работя за ХП и сега работя за ХП, какъв ти е проблема, че ти не можеш да работиш за такива фирми ли? - Ами това си е твой проблем, не мой, замисли се , защо не те взимат, може би не е само заради липсата на първите 7 години, а на първите 17 при теб.

И се пише СЪРВЪРИ , а не СЪРВАРИ (егати тъпанаря си). Да ще уча сървъри и рутери, дори, докинг станции и каквото прецени ръководството на ХП.

Аз затова съм именно в тази фирма, защото за разлика от много други , тук не само,че не се научаваш на технически понятия, но и те обучават в началото, след това ако трябва пак те обучават и преминаваш през различни програми и трейнинги.

Който го мързи да учи и не иска да се развива ( такива като теб ) да не кандидатства и да си плуе там където си е , но да не пречи на другите с глупостта и простотията си.

Всичко , което съм казала е вярно, не лъжа хората.

Говоря за моя проект, нямам идея в другите проекти как е , аз мога да говоря само за моя.

Така както плюя Съдърланд ( защото има за какво ), така ще хваля ХП, защото смятам така и не мисля да се обяснявам на теб или на когото и да било , и НЕ НЕ СЪМ HR и никой нищо не ми е плащал , за да изразявам мнението си.

Аз ще си изразявам мнението винаги , когато преценя и , винаги , когато ми харесва, независимо на теб дали ти харесва или не, изобщо не ме интересува какво мислиш ти.

Този сайт е за споделяне на мнения и аз споделих своето за хората , които се интересуват от тази фирма и от условията на работа в нея.

На теб ако не ти харесва - НЕ ЧЕТИ , А ПО-ДОБРЕ вземи някоя граматика за 1ви клас , че положението ти е ПЛАЧЕВНО!

Плаща се на цигани и турци , ти не го ли знаеш.


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-4
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
2

Да има по-добри и то български фирми, като Булпрос е една от тях, а като цяло даже Interoute са по-добри (и там е секс, но поне ти плащат). В момента сервитьорките взимат повече от тези на 1 ниво съпорт. Стига си лъгала в сайта хората, всеки има поне един познат в HPE и може да разбере, че има замразяване на заплащането, обученията и горе долу всичко. Такива като теб, които ги носят на гръб ще пишат, че е рай, ама как е тръгнало ще сте 10000 HR, 1000 меринджей и 100 технически персонал така, че си седай на дупето и чети за сървари и рутери, че ще трябва скоро да ге подържаш :)

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?