Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Бългериън Онлайн Рисърч https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,ж.к. Студентски град, ул. Александър Фол 2&markers=София,ж.к. Студентски град, ул. Александър Фол 2

Бългериън Онлайн Рисърч

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 52 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-40 от общо 52


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

И само да допълня за криенето на данъци - какъв осицален ефект имат.
Осигуряването на 310 означва, че взимате 243 лева чисто. Останалите 62 са удръжките ви за данъци и осигуровки които поемате вие. Работодателя отедлно плаща 68 лева за данъци и осигуровки. Което прави общо 130 лева.
Работниците в БОР средно взимат примерно чисто 900 лева. Бруто това са 1140 лева. Което означава 240 лева осигуровки поети от вас, а рботодателя отделно плаща 247 лева. Сборът е 487 лева.
 
Разликата от данъци и осигуровки които спестяват тези изедници е: 487-130= 357 лева месечно на човек.
Във фирмата по мое време рабитеха към 120 човека.
За една година се крият 12 месеца*120 човека*357 лева= 514 080 лева.
Следователно държавния бюджет е ощетен с половин милион лева само от 1 фирма. Представете си всички фирми в сивата икономика как ни ощетяват. 
 
А после ние псуваме държавата, че ни е виновна за всичко.
Да тя е виновна, защото не си ги търси тия пари и няма добре написани закони, но не знам какви са тия работодатели и каква съвест имат за да ни пързалят така. 


бивш служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-4
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-4
Потенциал
-3
Местоположение
-4
Колеги
0
Работна среда
-2

 Фирмата има жена-шеф. Така наречената леля Ванче, която се вживява като бюстител на реда и майка на служителите (за някои майка, за някой мащеха). Та да почнем по реда си
Заплащане - върви около средното за София. Чудесен старт за студентче без особени претенции. Леля Ванче е нечестна и каквото договорите такова ще взимате. Така, че не казвайте малки суми. Най-големия проблем е, че ви осигуряват на 310, което е абсолютното криене на данъци. Работодател който крие социални осигуровки трябва да влезе в затвора. Тва е доста солидно престъпление, но за съжаление държавата не я е грижа, засега. Пожелавам им един ден данъчните да им дойдат изотзад. Не съм съгласен по медиите да се тръби, че ще вдигат данъците на народа и цените на стоките, за да кърпят дупки в бюджета, а такива хитреци да се измъкват ненаказано. Да си купят свещи със всеки един спестен лев, им пожелавам аз.
Осигуряването на по-малка сума води и до друг проблем. Във фирмата има различни длъжности- проджект мениджър, сейлс мениджър, скриптър и т.н., но всички тези длъжности изискват много по-висок минимален осигурителен доход.
Проблема е решен като всички се водят по длъжност: "сътрудник обработка на данни". Така, че каквито и гръмки неща да си пишете в СВ-то като предишен стаж, в трудовата книжка ще има едно петно: еди колко си време стаж като "сътрудник обработка на данни".
Уважение: няма такова. За леля Ванче, сте евтина работна ръка която трябва да бъде послушна. Един път станете ли и трън в очите няма спасение. Тази жена не прави разлика между бизнес и лични отношения.
Привилегии: Дават ви ваучери за най-мизерния хипермаркет - "Билла". С една дума принуждават ви да пазарувате неизгодно. Ако работите след 1 часа вечерта поемат част от пътните разходи. Примерно: хващате такси за 6 лева. Те ви поемат 4.5, защото се предполага, че през деня е можело да си хването маршрутка за 1.5.
Фирмена сигурност: Ако сте послушен, работите много и сте роб комформист винаги съгласен със мнението на Ваня, можете да изкарате до пенсиониране там.
Ангажираност: Бих дал -5, но в инструкциите пишеше да не даваме екстремални оценки, защото няма да бъдат зачетени. Работите буквално като роб. Оставянето след работа и невзимането на почивки са често срещано нещо. Понеже фирмата се занимава с аутсорсинг, постоянно се натяква, че ако сгрешите, цялата фирма обира пешкира. Трябва да се мазните на някви американци, англични и японци независимо дали ви псуват и обиждат.
Потенциал: не много голям. Тия дет са тим-лидери са във фирмата от нейното основаване. като очаквате повишение в заплатата очаквайте и реципрочно на него изгърбване от работа.
Местоположение: Студентски град. Ада на земята. До офиса се стига през кал и мизерия. Ако сте студент ок - близо ви е. Но всеки друг квартал е прекалено лошо свързан с този елитен бастион на комунистическата архитектурна мисъл. Ако работите до 11, ще си отвисите от чакане да хванете някакъв обществен траспорт. Ако сте с кола трудно ще намерите паркиране.
Колеги: 50 на 50. Половината са супер печени които са приели съдбата си в лошите условия на труд. Другите са абсолютни мизерници които само слухтят и ходят да снасят. Има и много скатавки който ви влияят пряко на работния процес.
Работна среда: Една голяма конюшня с много гъсто разположени компютри един до друг. Промишлен шум колкото искате. Лятото някои не поддържат добра хигиена и започва да понамирисва.


настоящ служител

39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Според мен фирмата е много добро място за работа, даващо възможност за професионално развитие в интернационална среда, с гъвкаво работно време и изключително удобно местоположение за студенти. Колегите като цяло са супер готини и интелигентни хора(все пак зависи донякъде и в кой отдел ще попаднете, но като цяло - само суперлативи мога да изкажа). Работата в БОР ме научи на добра организация и разви доста ценни професионални умения у мен, които със сигурност ще са ми от полза и във всяка бъдеща работа. Също така се радвам, че мога постоянно да практикувам и усъвършенствам чуждите си езици. Стартовата ми заплата бе напълно удовлетворителна и не е вярно, че вечно остава същата - ако си вършите качествено работата, това в крайна сметка се забелязва и възнаграждава, макар и не веднага. Единственият недостатък, за който се сещам е, че не осигурява на пълната заплата, но пък има редица приемущества, заради които се радвам, че съм част от фирмата :)


бивш служител

4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
2
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-5
Потенциал
0
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
1

Абе каквото и да се говори, БОР е добро начало за работа в София. Добре учи на себеуважение, защото след като напуснеш фирмата цениш по-добре труда си. Всичките ми колеги, които познавам и са напуснали БОР, сега са на по-добро място, защото са се научили да уважат труда си след мизерията на заплащането във фирмата.
Никой никого не кара насила да работи в БОР, но въпреки всички изказани негативи фирмата се разраства и сигурна съм, продължава да учи на самодисциплина.


бивш служител

14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-2
Потенциал
-3
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
4

Моето мнение се припокрива с няколко горни, но аз ще ги подсиля ;)
БОР е хубава фирма, ако сте студент на зор без какъвто и да е опит. Няма да научите кой знае какво освен работа в екип, в истинския смисъл на израза.
Хората са невероятни. Не знам как се справя hr-ката, иначе има направо хора от кола и въжето, но всички са готини.
Програмистките практики са доста лоши като цяло. Тества се само под IE, това трябва да ви говори достатъчно. Работи се много и под напрежение.
Хубавото е, че дори да ви посмъмрят, оставят ви да се учите и грешките никога не са фатални, напр. за заплащането. В моя случай то беше доволно, но имаше колеги, които бяха много ощетени. Зависи в началото дали ще ви оценят високо или не. Нататък рядко нещата се променят.
Има доста нощни смени. Това е удобно за студенти, но не си въобразявайте, че ще можете и да учите особено, по-скоро ще ви се разбие психиката. Ако държите на образованието си, най-добре пробвайте на половин работен ден(което се изразява в седмица на работа, седмица - не).
Откъм компромиси за учебни часове, изпити и т.н. фирмата не е особено толерантна, но пък ако покажете, че за вас е важно, ще успеете да си извоювате малко независимост покрай сесиите.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Искъм само да попитам какво е горе долу заплащането за позицията Системен администратор


настоящ служител

18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
0
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
-1
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Работя в БОР от повече от половин година. Фирмата в момента наброява около 140 човека и продължават да наемат нови хора. За момента текучеството на заминаващи си и новопостъпили хора е намаляло, но по принцип го има. 
Страхотни колеги. Наистина откъм работа в екип може да се научи много.
Ръководството - не коментирам. Имат решения, които ме вбесяват адски и други, които са много малоумни, но като цяло се справят прилично.
Заплащането е ниско - няма спор, а шанса за развитие минимален. В общи линии - смятам, че е добра стартова фирма, създава добри работни навици, но повече от година две не бихте се задържали там.
 
Успех :)


бивш служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-3
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
2

Здравейте и от мен :)
Чета си тук разните мнения и горе долу са верни всичките - и положителните и отрицателните...
Просто не се знае Ваня дали е спала наляво или надясно и какво ще й скимне - може да е много злобна или добре настроена... Жена-шеф... това мисля че изчерпва коментарите.. Добре, че е Емо Нечев да й налива малко акъл в префарцунената тиква. За хората, които работят там- ми има супер готини хорица и супер смотани охлюви... Нормално, като се има предвид, че са събрани 90 човека на едно място. Не може да се харесваш с всички. Важното е да си се разбираш с колегите от екипа. Аз в моя екип съм нямал личностни проблеми, дори се бяхме събрали супер готин екип (10 човека), който впоследствие се изнесе с изклчение на тийм лидера - мисля че който е навътре в нещатата се сеща за кой екип става въпрос.
За хора без никакъв опит- става, доколкото знам ще местят офиса в Студентски град така че Ваня да може да замотае повече студентчета и да си им плаща мизерните заплатки вместо да задържи най- опитните си хора (които доколкото знам гони...). Всичко е за пари и като ти стане по- висока заплатата - чао! Ако си имаш мнение и то се различава от това на Ваня - чао! Ако не слушаш - чао! Все едно си в някаква комунистическа фирма - никой не те слуша, освен ако мнението ти не съвпада с това на Ваня. Другото, което ми прави впечатление - Винаги на Тошко му се пада "честта" да съобщава гадните новини, а Ваня се перчи като дойде време за ТБ или някаква полойителна новина. Тошко според мен няма манталитет за шеф, колкото и да си разбира от работата. Само с намигване и хихикане не става. В тая връзка - Ваня е мъжа от тях двамата :) Друго какво да кажа... Дразнещо е осигуряването на 300 лв... няма уважаваща себе си фирма, която да го прави. Достатъчно е красноречиво... но така ще си остане положението докато не се намеси държавата. Затова хората с възможности, опит и съответно - претенции се гонят и се наемат зайците, които Даньо (Соня), Чавдар, Ирина, Чочо и т.н да обучат. Това са хората, които дърпат фирмата, защото постоянно обучават новите хора, които не спират да прииждат поради умопомрачителното текучество (правете си сметката защо го има), а в същото време Ваня е готова да забие нож в гърба им - беше казаа на един от споменатите ми напускащи
колеги, че тийм лидера не става и въпросният напускащ ще го смени след време... - УВИ, Ваня - късно! Както е късно да си поправиш имиджа на студентска фирмичка, експлоатираща хората си до дупка, плащаща недостатъчно пари в сравнение с натоварването и с останалите фирми за маркетингови проучвания (изключвам братската GMI, където мизерията е същата или малко по-малка) и осигуряваща на 300 лв...

За хора без капка опит, готови на каквото и да е - става фирмата. За уважаващи себе си хора - не!

Успех на всички!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Една уважаваща себе си фирма, опитваща се да поддържа имидж на добронамерена и загрижена за своите служители, която обаче на моменти се отклонява от "правия път" и си действа, както Й скимне. Ръловодството претендира за лоялност към персонала, но аз от личен опит оставам с други впечатления по някои точки.
Работната атмосфера в самия екип на различните отдели е горе-долу на ниво (само ако тийм лидера обаче съумява да контролира положението и е достатъчно добре обучен, както и ако има съответните умения необходими на един здравомислещ и психологически стабилен ръководител да управлява "сбраните" в екипа хора, защото много неща зависят от заемащият тази длъжност и стреса на тези позиции съответно е доста сериозен, повярвайте ми:)....)
Трудовият климат обаче е нарушен до голяма степен от самият климат в помещенията - доста е задушно и некомфортно, много хора събрани в твърде недостатъчно перострорни помещения и стаи. Нужно е да се осигури по-здравословен трудов процес и това може би ще се случи с преместването на фирмата в новата сграда (да се надяваме).
Заплащането е твърде субективно и нерегламентирано според моите наблюдения.
Осихгуряването не е върху пълната работна заплата, може би затова екипите са основно от млади хора, главно студенти.
Наблюдава се текучество на персонала и няма големи възможности за развитие, дори почти никакви (най-високото израстване в йерархията е до лидер на отдел - само по един на тийм, или заместник такъв...а май някой беше описал по-подробно условията за това по-долу)
Колегите са готини - ако това ви изчерпва изискванията към желаната работа, там сте ОК. Аз лично имам доста по-големи амбиции, търсейкли подходящата длъжност и организация.
Успех.


настоящ служител

28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
0
Потенциал
1
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Единственото лошо нещо във фирмата е, че не осигуряват на реалните пари дето се взимат. Също мнението на служителите се слуша, но не се чува.

Освен тези две неща обаче, всичко друго е на топ ниво.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?