Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Бългериън Онлайн Рисърч https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,ж.к. Студентски град, ул. Александър Фол 2&markers=София,ж.к. Студентски град, ул. Александър Фол 2

Бългериън Онлайн Рисърч

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 52 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-30 от общо 52


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте!Разбрах отнякъде,че една седмица се работи,една не? Дали някой може да ми каже истина ли е и ако да,за кои отдели се отнася? Благодаря ви предварително.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Преди време работих за компанията и ще изкажа набързо своето мнение без крайности. Количеството работа, което ви се полага в най-голяма степен зависи от това в кой отдел сте. В някой отдели натоварването не е никак малко, а пък в други колегите си чешат задника. Издигането в йерархията зависи главно от това колко време вече работите там, а не от личните ви постижения. Компанията води политика за набирането на млади кадри. Тоест ако сте роден преди 1990 година, забравете да започнете работа там. Заплащането що-горе бива за хора с никакъв опит в областта (или изобщо никакъв), но не бива да очаквате големи увеличения с времето. Националните празници не се признават, тъй като се работи за чужди клиенти. Като казвам, че не се признават, това означава, че не само не се почива на тях, ами не се заплащат и двойно, както законът го изисква. Фирмата укрива и данъци. Една част от заплащането се осъществява чрез банков превод, а другата на ръка. Това, което ми прави впечатление е, че новопостъпилите служители до голяма степен биват селектирани по симпатии, вместо компетенции. Абе, ако търсите работа, колкото за запълните CV-то става, но за кариерно развитие не може да става дума.


настоящ служител

23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
1
Потенциал
1
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Ако бях се доверил на коментарите по-долу, никога нямаше да започна работа тук и щях да направя голяма грешка!
Работата е добра и всеки ден може да се научи нещо ново стига да имаш желание. Винаги може да се разчита на колегите и тийм лидерите сред които има страхотни професионалисти. Ако се стараеш и покажеш резултати, ще се забележи и оцени, дори и да не е веднага.
Работата тук е много добър старт за кариерата и дори да няма развитие, е място на което може да научиш много неща за тази индустрия, което помага занапред ако си търсиш нова работа.
За хора с много големи амбиции, има много по-добри места, където разбира се и изискванията, натоварването и заплащането са по-големи. Така че като за стартово работно място е идеалната възможност!


настоящ служител

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
1


Здравeйте,

И аз мога да потвърдя, че нещата в тази фирма не са добри никак,като цяло компанията има потенциал,но те и така както се държат със служителите си. Просто те сами си ги гонят.За тази година нз, но може би ~100 души напуснаха (на мен ми остават няколко седмици също).
Мениджмънта буквално се подиграва със служителите си, аз изкарах 3 години,като в началото си мислех,че има недежда, но за този период има екипи които са обновени изцяло,защото хората масово бягат.Тази година дори 50% от теам леадеарите,които имаха стаж по 7-8 години (където се очаква, че положението е по-добро).
За 3 години заплащането ми беше увеличено с общо 150 лв (50 лв на година), което сами преценете.Работа има толкова, че дори в 80% от времето забравете да си проверите дори личната си поща. Бонуси -тази дума е непозната за компанията (поне от БГ страна).За 13 заплата и дума да не става. Овъртайм се плаща, ако си симпатичен и си седиш и мълчиш,но ако попаднете там, задължително го избягвайте. Има ваучери за храна(малко ограничени-важат за била и някой заведения само),които се водят към заплатата, а не отделно,както е почти навсякъде.
Осигуровките са под критика, далеч няма общо с истинските (въпреки, че от пресните колеги се носи слух, че е малко по-добре в това отнешение), но пак не е както е по закон. И долу е споменато за листчетата,на които пише какво се водите, защото ако е това за което кандидатсвате в кодекса на труда има минимални прагове,които при някои позиции заплатата,която получавате е по-ниска от този праг.
Работното време е малко по разчупено,според който е отдела, но масовото е 16:00-01:00, 11:00-20:00 и има още няколко опции,където според региона и дали сте късни смени.
Мястото не е толкова лошо,въпреки че нали студентски град (поне има избор за места за хранене), но явно не и случайно, че масово работят студенти,и това е явно и политиката на фирмата, да не си задържа кадърните кадри и да ги развива, а да си търсят постоянно нови хора.
Хора които направят година започват да се изнервят,въпреки че има какво още да се научи,но напрежението се усеща и в останалия колектив с малко повече стаж. Има хора които се примиряват,но след 2-рата година грам не ги интересува какво става там,но в никакъв случай не може да ги виня (най-малко сравнението -в компанията,която отивам,след 6 месеца е договерено увеличение от 300 лв,докато тук за 36 месеца увеличението--май споменах по горе),затово коментари са излишни.

Наистина единственото готино в тази фирма са хората,които работят там или поне работиха там,но се надявам че традицията ще се запази поне това в това отношение.

И наистина ако искате да работите там и сте между 20-25 години,мястото може да ви даде среден старт,но след 25+ приоритетите са други и просто след година,две ще ви откажат благодарение на страхотната "мотивация" от ръководството и ще съжалявате, че сте си губили времето там.


шубе го/я е и не казва!

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
2
Работна среда
2

Здравейте!

Имам/имах няколко много близки приятели в тази компания и отдавна искам да споделя следното:

1. Заплатите са ниски за сектора.
2. Няма заплащане на извънредното работно време, което често се налага.
3. Няма допълнително заплащане за работа по национални празници.
4. Умните служители се ориентират възможно най-бързо към напускане.
5. Осигуровки - осигуряват те на по-ниска сума, а не на реалната. За да бъда по-точен, ще кажа, че те карат да си избираш една от няколко по-ниски суми, на които да бъдеш осигуряван.
6. Работата е много и напрегната.
7. При проверка на данъчни във фирмата се раздават листчета със сумата, на която трябва да напишеш "правилното" число.

И както казват всички, всеки сам си избира и решава. При толкова много аусорсинг компании в София, не виждам смисъла да си губите времето.

Благодаря за вниманието.


бивш служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
1
Колеги
2
Работна среда
-3

Както се казва в предишния пост - и аз вече не съм роб :)
Да започна отначало: "Заплата" - мизерна, напълно несъответваща нито с натоварването, нито с качеството, т.е може да седиш и да си клатиш краката цял ден и пак ще взимаш толкова колкото някой , който се скъсва от работа(в някои случай дори и много повече). Важно е как си се "продал" на т.нар. HR-ka и колко пъти си й целувал "д-то".Уважението - дори по-малко от никакво. Важното е да се гърчиш и да мълчиш. Ако случайно решиш да си отвориш устата ставаш вечно набелязан като виновник, за каквото и да е било.Привилегиите са изкючително малко, или по-точно никакви. За привилегия се смята, че работиш във фирмата.
И аз ще спомена факта, че те осигуряват на много по-ниска заплата. За студенти не е кой знае какво, но за хора който вече се замислят по-сериозно за бъдещето - не става. Не коментирам укриването на данъци, то се подразбира за какво става дума. Натоварването е непоносимо (имам впредвид отдела в който бях, но доколкото знам и в другите не е по-добре положението). Извънредния труд не се заплаща (а често дори и се налага или изисква, но това си зависи от отдела) дори и да се обадиш , почти сигурно е че ще се заядът или ще изкарат ,че такъв нямаш. Работи се на почивни дни, не се заплаща както е редно, естествено. Твърди се ,че почиваш на чуждите празници - в най-добрия случай се почива на половината от тях, тъй като някои все пак трябва да сте в офиса (дори и половината не е гарантирано, зависи и от тийм лидера в какво настроение е). Ако си вършиш работата както трябва - ще те натоварват повече, че и ще го отнасяш и за другите; ако не - ще си клатиш краката и ще си взимаш заплатата. Колегите са найстина 50/50. Има много готини хора , но и много низки такива. Переспектива за развитие няма, да не говорим за заплатата. Колкото си се договорил отначало, толкова ще взимаш и след години. Евентуално се увеличава с някаква смешна сума. Местоположението не е чак толкова зле - има удобен транспорт, но все пак това е "Студентски град"...

Трябва да се съглася, че има нещо положително във фирмата - учите на самоуважение и ценене на собствения труд. Научила си много и съм благодарна за старта, но и съм изтърпяла и нагледала също толкова много противни неща.
Ако си срудент и нямаш особени претенци е перфектния старт, но ако търсиш сериозна работа не започвай.


бивш служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
-5

Защо се радвам, че вече не съм РОБ на БОР (забележете, че БОР прочетено на обратно значи роб и точно така се отнасят към служителите в тази фирма).
 
1. Заплащане - мизерно за това, което се върши, за всичкия стрес и отговорности и особено при положение, че американците дават огромни суми за заплатите на българите, а тези суми потъват в джобовете на няколко човека в т.нар. мениджмънт и реално хората, които вършат цялата работа, получават смешни трохи!
2. Осигуровки - наполовина на работната заплата, в най-добрия случай. Не е подходящо, ако смятате да оставате без работа някой и друг месец, да разждате дете или да се пенсионирате някой ден.
3. Нощен труд - не се плаща
4. Транспорт в 23.00 - не се плаща
5. Оувъртайм - може да го платят, но може и да се заядат.
6. Реалната ви позиция в трудовата ви книжка - мечти...най-много да се сдобите с оператор база данни, ако сте примерно проджект мениджър.
7. Уважение - нула
8. Вазможност за развитие - минимална
9. Експлоатация - на макс.
10. Бонуси - няма
11. Увеличение на заплатата - веднъж на 2 години с общо 50 лв. евентуално.
12. Гаври със служителите от всякакъв абсурден характер - ежедневие.
Циганят се за всяка стотинка и правят хиляди шашми, за да избегнат "хващане" от Инспекцията по труда на всичките си незаконни дейности. Имат наглостта да изискват от служителите активно съдействие в тази връзка.
Накратко - ако изпитвате поне капчица самоуважение, не се забърквайте с тази фирма. Не бъдете роби.


бивш служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
1
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
2
Работна среда
-1

Фирмата като цяло не е зле, в предвид че се води българска иначе с българи не се работи в общия случай.Общо взето като категория попада в областа на маркетинга.Заплащането е средно,ако сте до към 25 години примерно става,но за по възрастни които търсят дългосрочна работа не бих казал.че си струва ,защото развитие няма.От към заплащане могат евентуално да ти добавят 100 лв колкото да замажат положението,но за тази работа са малко.Месстоположението е ужасно,няма никакви удобства,защото е зад фантастико в студентски.Ако не сте от София,сигурно ще ви е ок,но в противен случай е ужасно.Но това е целево,защото хората които работят са основно студенти и си живееят наблизо.Зависи според отдела ,но да там работното време е гъвкаво точно за студенти, за вече хора със семейства нямат работа там. Работи се следобед до нощно време,изцяло нощни смени ,от обяд до полунощ и ако сте късметлия нормално раб време.Причината поради която и аз се махнах от там,първо са парите и това че вече нямах личен живот и доведе до скандали, а все пак вече градя семейство.За работа на 2 места,но е доста мъка,защото в фирмата си има работа,ако сте студент редовно е идеално,особенно ако сте студент в унсс,нов български или някой още по измислен.Ако сте в някое техническо училище също става,но  ще все пак там е малко по-трудно.
За късните смени се покриват разходите,често се остава след работа...което ако попаднете там го избягвайте,защо овъртайм няма да получите.
Както е писано и долу,фирмата е насочена към студенти,ако сте стигне да започнете там искайте максимално висока сума за да може да коментирате и да стигнате до някакво приблизително адекватно заплащане. Осигуряването е на минималния праг по категория,като се водите обработка на база данни или нещо от сорта, въпреки че реално се прожект маниджър,QA и т.н.
Тимовете като цяло са приемливи,но има накъде да се развиват към по-добро.
Този бизнес може да се каже динамичен,поради различното естество от клиенти,но се прави едно и също.Предполагам е ясно че фирмата е оутсорсинг и на веригата е последна общо взето.Проблема е че както е известно Индия е номер 1 в тази област и се очаква пазара да бъде превзет.
За около година и малко не бих казал,че съжелявам но все пак когато градиш семейство ,дом и искаш развитие и нормален живот трябва да продължиш,но на друго място.
Ако сте студенти,там е мястото за Вас.


16 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
2
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
2

Доста неща в мнението на Андрю Йордановски са верни, но някои не съвсем. За българските официални празници - да, работи се на тях и за съжаление(но и типично за фирмата, която е доста разходоспестовна) не  се заплащат двойно. На американските праници повечето колеги не работят, но все пак се изисква някой да останат за coverage(май им плащат 10 лв. за труда и ако няма достатъчно доброволци, тормозят останалите). Тези американски празници не се пишат като отпуск, а като дни, през които не се работи по време на национален празник, т.е. не ги вземат от 20-те платени дни почивка. За криенето на данъци всичко е истина и е може би най-големият недостатък на фирмата, редом с липсата на възможност за професионално развитие и реално повишаване на заплатата(а не веднъж на високосна с жълти стотинки). Върви обяснявай на следващия си работодател с какво реално си се занимавал, като в трудовата ти кнжика пише някаква асбурдна длъжност, осигурявали са те на не повече от половината ти реална заплата, че и трудовата ти характеристика е подигравка - ще кажеш, че и маймуна да сложиш, ще е достатъчно квалифицирана. Плюсовете на фирмата са основно за студенти - може да се съчетава с учене, местоположението е добро, заплатата е средна, но като за първа година стаж на студент без опит - напълно задоволителна. Наистина работата в БОР учи на усърден труд и самодисциплина. Повечето колеги са готини, тимът е млад, по разбираеми причини :)


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Съжалявам, че така пиша по много мнения наведнъж, но се пресещам за нови и нови неща, а в системата ми пише, че опцията за промяна е в процес на разработка от сайта.
 
По същество:
Исках да кажа, че т.к. във фирмата работите с приоданци (американци, англичани, австралийци, японци...) се налага да работите на българските официални празници.
 
По кодекс на труда, служителя има право на 20 дни платен отпуск (освен ако не е договорено повече) + официалните празници.
Примерно за 2011 има 8 официални празника които се падат в работен ден. Което значи 28 платени почивни дни.
Какво прави Бългериън Онлайн Рисърч? Работите на всички официални български празници, т.к. в Америка и Англия не ги греят за нашата независимост, освобождение или православен великден.
За това обаче не ви плащат двойно както е по кодекс на труда.
Вие ще попитате ами какво правим с Американските празници? Да, на 4 Юли (независимостта на САЩ), на деня на благодарността и деня на труда за САЩ в Бългериън онлайн рисърч не се работи. Но ви принуждават да пишете тези дни като платен отпуск. Които ви се намалят от тези 20 по закон.
Така, че за нормалните хора ако през 2011 ще почиват 28 дни, вие ще почивате само 20 и винаги 20!!!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?