Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Opticentre /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 40 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 40


бивш служител

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-3
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-1
Потенциал
1
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
-2

За съжаление всички негативни коментари са толкова верни че не е истина, Аз се чудя как тази фирма все още съществува? Наскоро се срещнах с бивша колежка която работи към момента там с някаква надежда за подобрение но "едва ли". Заплати-същите(стартова 600-700 и развитие след година максимум до 1000лв, е има и някой които взимат 1200 НО това са в най-добрия случаи 15% от работниците).. Отношение-УЖАС! с този си коментар аз оставам анонимен поради две причини. Първата от която е че сегашния ми работодател ще му стане интересно да разбере повече за конкуренцията.. И втората е че имам лично мнение което няма да се хареса на ръководството на Опти. Супер е за даскало в работна среда, екипа е приветлив и отзивчив на помощ НО всичко останало е жалко. Ии между другото са ОК към хомосексуалисти и под това имам предвид че двете ръководителки или мениджърки са двойка и доколкото знам има и представител от мъжки пол, обачее ако човек от екипа си позволи да има каквито и да е било взаимоотношения с друг/а колега/колежка.. едно че е уж забранено от "ШЕФА" ами и отношението към него/нея се променя коренно към още по-отрицателно. Стига толкова съм дрънкал.. постарах се да съм доста обективен и изчерпателен, надявам се да съм накарал някой да се замисли над това дали изобщо иска да започне работа там.


бивш служител

-38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
-3
Колеги
-3
Работна среда
-5

Споделям опита си за компанията, в която работих преди повече от 3 години. Все още имам приятели там и за съжаление, нещата които ще напиша са все същите, както бяха и когато работех за тях.

Ще се опитам да бъда обективен и ще започна с позитивното, което за съжаление е малко. В Опти можеш да научиш доста, особено ако имаш желание. Цената на това обаче е доста висока, но за това по-нататък. Част от хората са много приятни и сред по-младите лесно можеш да изградиш чудесни професионални, а и приятелски отношения, което за съжаление не се стимулира, а напротив гледа се на него с неодобрение.

Отношението на собственика и мениджърите тогава беше скандално. Абсолютна липса на уважение, умение да се менажира компания и екип, непростими изказвания, действия, унижения, скандали и т.н. Модела на работа е "колкото повече работиш, толкова повече те затрупваме с работа". Овъртайма беше задължителен, работиш до откат.

Отпуски и болнични са почти забранени (направо са си през определени месеци), питат се въпроси от рода на "защо и къде ще ходиш". На национални празници се почива наполовина - част от компанията на едни дати, друга на други.

Има незаконна нощна смяна. Има нелицензиран софтуеър. Има двойно счетоводство. По банкво път минимална заплата, на ръка останалото. Ако имаш отпуска обаче, не ти доплащат - заплатат ти за месеца става наполовина. Ваучерите за храна ти се удържат от заплатат, за да се взимат данъчните облекчения. Ако искаш да те осигуряват на пълна заплата ти се съобщава,че е възможно, ако ти си плащаш сам осигуровките.

Компанията предлага сравнително добра заплата в началото, но въпреки прослуженото време и натрупани умения когато достигнеш определена сума всичко приключва. Овъртайма се изплаща, но положението е "стъкмистика".

Има и много други неща, силно се надявам написаното горе да се промени в бъдеще.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
Виждам, че сте много силни в копи-пейста и в беззъбите заплахи.
Но името на управителя на фирмата не е ПОВЕРИТЕЛНО. То е публично и лесно може да се провери в Търговския регистър. Фирми регистрирани под името ОПТИЦЕНТЪР има две на брой. Съответно ОПТИЦЕНТЪР ООД с ЕИК 160021199 и ОПТИЦЕНТЪР БЪЛГАРИЯ с ЕИК 203972725.
В т.7 от таблицата, а именно „Управители“, е записано ясно името на Управителя на фирмата.
Клишираното твърдение „Нашата фирма претендира да се развива на европейско ниво както професинално, така и в отношенията с човешкия ресурс.” е изключително интересно. Претенцията обаче се явява във формата на субсидии от ЕС в размер 272 629 лв. (това също не е поверително и лесно може да се провери). Въпреки това Фирмата от години укрива данъци и осигуровки, с които пари Държавата плаща вноска към ЕС.
Служителите се осигуряват на минимална заплата, а всъщност вземат на ръка 2 пъти и отгоре.
Ето Ви малко копи-пейст и от мен:
Чл. 255б. (Нов - ДВ, бр. 107 от 2014 г., в сила от 01.01.2015 г.) (1) Който укрие задължителни осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване или за здравно осигуряване в големи размери, като:
1. обяви осигурителен доход в по-малък размер от действителния за осигуреното лице;
2. не подаде декларация;
3. потвърди неистина или затаи истина в подадена декларация;
4. състави или използва документ с невярно съдържание, неистински или преправен документ при упражняване на стопанска дейност, при водене на счетоводство или при представяне на информация пред органите по приходите;
5. унищожи или укрие в законоустановените срокове счетоводни документи, счетоводни регистри или ведомости за заплати;
се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до две хиляди лева.
(2) Когато деянието по ал. 1 е извършено с участието на орган по приходите или регистриран одитор, наказанието е лишаване от свобода от една до шест години и глоба до пет хиляди лева, както и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 7.
(3) Когато задълженията за задължителни осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване или за здравно осигуряване са в особено големи размери, наказанието е лишаване от свобода от две до осем години и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.
(4) Ако до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд задължителните осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване или за здравно осигуряване бъдат внесени в бюджета заедно с лихвите, наказанието по ал. 1 и 2 е лишаване от свобода до две години и глоба до петстотин лева, а по ал. 3 - лишаване от свобода до три години и глоба до хиляда лева.
(5) Работникът или служителят, подлежащ на задължително осигуряване, не носи наказателна отговорност по ал. 1 - 4, включително и за подбудителство и помагачество.

От изложеното дотук се вижда, че попадаме в хипотезата на алинея (3) - Когато задълженията за задължителни осигурителни вноски за държавно обществено осигуряване или за здравно осигуряване са в особено големи размери (над 12000 лв.), наказанието е лишаване от свобода от две до осем години и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.
Останалото е работа на прокуратурата и органите на т.н. държава.


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте DTPitch,

Благодарим Ви за подаденото мнение.

Бихме искали да Ви уверим, че въз основа на Вашия коментар са направени необходимите проверки и са взети мерки за отстраняването на всички неизправности.

Нашата фирма претендира да се развива на европейско ниво както професинално, така и в отношенията с човешкия ресурс. Приемаме Вашия коментар като градивна критика и ще се постараем да подобрим условията на труд.

Припомяме Ви, че употребата на лични имена неправомерно се възприема като акт на нарушаване на договора в частта „Поверителност“, който Вие сте подписал и като Бивш служител не ви освобождава от това задължение.

Въпреки всичко се надяваме, че сме били полезни за Вашата професионална кариера и Ви пожелаваме успех с най- добри чувства!


бивш служител

-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
-5

Здравейте,
Искам да споделя мнението си за Оптицентър ООД, където работих до скоро. Целта ми е да информирам евентуални кандидати за работа, а защо не и настоящи служители.
Заплащане – Преди години заплащането беше доста добро, особено в началото, когато се увеличава всеки месец и си мислиш, че си ударил джакпота, но с времето нещата се променят. Увеличенията стават все по-рядко и едва ли могат да покрият тенденцията за увеличение в България и най-вече в сектора. Да не говорим за инфлацията. В днешно време продавачка в магазин взема колкото един DTP специалист (опитен и доказал се във времето с качество и бързина на работа). Платен отпуск реално не съществува, а болничния ти го вземат дори от крайната заплата. Има и ваучери за храна, които също ти ги вземат от крайната заплата. ИЗБЯГВАЙТЕ фирми с ДВОЙНО СЧЕТОВОДСТВО! – ще си спестите измислени глоби и няма да броите минутите, в които сте излезли от офиса да подишате въздух или да си вземете кафе.
Уважение – среща се понякога, но твърде рядко. Отношението на мениджърите е по-скоро като на лелки в детската градина. Опитват се да възпитават вече зрели и порастнали хора и не им се получава много-много. Служителката личен състав не знае значението на думата уважение. Всеки път като поискаш отпуск ти се сопва, че точно тогава не можело и Мишел едва ли ще одобри. Когато одобри обаче, някак забравя да ти каже и стоиш на тръни до последния ден, въпреки че ти предстои пътуване в чужбина, или сватба, или просто си решил да си избичиш айляка.
Привилегии – такова животно не съществува в тази фирма. Имаше някакъв опит преди време за приз „служител на месеца“, но някак замря. Както вече споменах ваучерите за храна ви ги вземат от заплатата, така че какви привилегии какви 5 лева.
Фирмена сигурност – сигурно е, че докато работи сървъра и все още тази работа не могат да я вършат машини, ще има и работа. Докога? Едва ли някой може да каже...
Натоварване – Нерядко се налага да останеш някой час след работа да довършиш някой проект, но с времето се свиква. Колкото си по-бърз, толкова повече проекти ти дават и затова има колеги, които не бързат много-много пък и закачат някой и друг час овъртайм. Ако си разбирате работата и като натрупате опит натоварването не е голямо. Най-важно е да си разпределяте правилно времето и да бъдете концентрирани. Колкото по-малко грешки допускате, толкова по-малко ще ви връщат корекции и ще си свършвате работата навреме. За новите колеги натоварването ще им се стори голямо, но с времето ще свикнат и те.
Потенциал – Развитието е голямо в на чалото, когато учиш нови програми и се сблъскваш с непознати езици. По-голяма част от работата е копи-пейст. Йерархия почти няма т.е. след 1-2 години работа като ти писне да копи-пействаш и няма накъде да се развиваш или напускаш (както направиха по-кадърните), или оставаш да циклиш и да чакаш пенсия.
Местоположение – Офисът се намира на удобно място. Кварталът е спокоен. Няма много места за паркиране, но пък е сигурно и ако ходите с колело, няма да ви го барнат.
Колеги – Има много колеги, които ще ми липсват, макар че повечето напуснаха преди мен. Винаги има към кого да се обърнеш за помощ и съвет. Не всички са сговорчиви и способни да помагат, но така е навсякъде. За жалост го няма колегиалния дух от преди години, когато след всяка втора смяна се събирахме да пием по бира и да си лафим, но хората са други, времената също.
Работна среда – Тясно и миризливо. Особено между 16:00 и 18:00 часа, когато е засечката между двете смени. Често се случва да не можеш да си намериш работно място, защото мониторите са счупени или липсва мишка. Някои колеги се изхитриха и си носят от вкъщи. Половината столове са в окаяно състояние. Водата не става за пиене. Трябва да купувате минерална. Тоалетната е изкъртена. Прозорците ги мие дъжда в най-добрия случай. Но за сметка на това е сменен мокета и бюрата са все още нови.
Надявам се да съм бил полезен...


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой да каже скорошно мнение за фирмата,някакви подобрения.

От коментарите става ясно, че не е много цветущо положението. Гледам вече са на смени би трябвало оставането след работа да се е премахнало.


бивш служител

23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
4
Потенциал
2
Местоположение
2
Колеги
2
Работна среда
4

Четейки мнения на мои някогашни колеги (ако изобщо са такива) се замислям. Коментираме университет или работно място. Учители? Не знаех, че извън обрезователната система такива съществуват. Постъпвайки на работа поне на мен ми се е налагало аз да се уча, а не някой да седи, да държи ръката ми и да ме гледа с доволен поглед всеки път, когато направя нещо вярно. Учиш се сам и само когато се затрудниш, търсиш помощ и съвет. Защо очакваш, че някой е длъжен да губи своето време, за да свърши нещо, което се очаква и сам да можеш? Виж, ако коментирахме универитет щях напълно да подкрепя. Там ти си плащаш, а те те учат (колко те учат и колко не, това е спорно, но в края на деня научил или не, отиваш и си плащаш семестриалната такса). На работното място обаче очакваш да получиш заплащане на база на положен труд. Труд, който не полагаш, защото просто си там, за да се учиш. Незряло и некоректно звучи, а и малко порочно като кръг.
И логичния ми втори въпрос - след като се говори, че хората там са с нулеви познания, как е възможно да те учат? Нали исконно ти си знаеш всичко, а те нищо? Странно ми звучи. И защо тогава не приключваш работата си по-бързо и качествено, за да не се налага някой да те проверява?
Opticentre си е школа. Място, където можеш много да научиш, но само ако имаш желанието да се развиваш. Ако очакваш някой да те държи за ръка постоянно и да трепери над теб, това няма как да се случи. Ако обаче искаш имаш възможност да работиш в доста динамична среда и да се сблъскваш ежедневно с предизикателства, които във фирмите от 09.00-17.00 малко трудно ще видиш.


бивш служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
-2
Работна среда
-4

Ами ако трябва да изкажа моето мнение е негативно !
1- Хората към който си прикачен да се учиш са доста нервни и изобилстват от интриги . Когато си завършиш даден проект и друг колега ти каже ,че си го изпълнил правилно въпросния "Учител" без да го погледне буквално ти казва да си го редактираш не за друго просто не е на кеф.
2- Интригите са на лице в цялата фирма има си пак разделението на клики както на всякаде дори когато напусках нямаше администрация от която да си взема документите 
 
3- Изключително надути хора на базата на 0 знания.
 
4- Извънредните часове са доста дълги и то в чакане на някой от колегите да провери даден проект или да изчакаш отговор от "кораба майка" и така може да осъмнeш там и да спестиш пътни като не пътуваш за работа на следващия ден
5- Заплащането не е в ред лично при мене някой хора дори се направиха на приятно разсеяни когато трябваше да заплатят и се наложи по друг начин да си потърся парите !
6. Всъщност фирмата работи за OptiCentre и е отделна фирма:)
7. Само едно нещо положително има и то може би е офиса който си е добър но може би това е само за да замаже вътрешния вид на фирмата :)


бивш служител

32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
4

Всеки има право на собствен избор за това как да живее живота си. Ако искаш да работиш - работи. Ако не искааш - свят широк. С какво право си позволяваш преценка на личния избор на хората в този колектив?
Мога да допълня само - страхотна школа, която дава не просто практическите умения, такива, каквито съгласете се излизайки от университета никой почти няма, но и дава възможност да работиш в среда, отношението в която е доста по-различно от обичайното за съжаление... кого да накисна


бивш служител

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
5

Мелница за роби. Поправи ме ако греша, но всеки има своето право на избор. Можеш ако искаш и в къщи да стоиш (дори и без да бъдеш роб на собствената си апатия и дребнодушие и да гледаш на света от височайшата позиция на плазмодийния всезнайко). Можеш да си битуваш както пожелаеш. Да се самоизяждаш ден след ден без да е необходимо да се взираш и да се събуждаш с чувстото на удовлетвореност и задоволство. И от позицията на кого си позволяваш да слагаш етикети. Груби и неоснователни при това. След като изборът ти на живот дотолкова те удовлетворява, защо си губиш времето в полемики по темата? Но ней се! 
Колективът е млад и средата за работа позволява това - да се научиш на едно малко по-различно отношение към работа и колективност. Да изградиш работна етика и да научиш неща, които поправи ме ако греша, но надали си и чувал, а какво остава да си правил в богатата си биография. И ако искаш да се учиш Оптицентър е доста добра алтернатива.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?