Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Opticentre /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 40 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-30 от общо 40


бивш служител

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
0
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
-5
Работна среда
1

Това е една абсолютна мелница за бели роби! Такова нещо като свободно време или каквито и да са привилегии не съществуват ! Работи се по 12 часа и под невероятно напрежение - очите ти стават леш от взиране в детайли. Колегите са със самочувствие на програмисти, а всъщност са кръгли идиоти, които освен да поправят букви и запетайки - друго не могат да направят в животите си. На присмех подлежат най-вече "ръководителите", които не знаят къде се намират - абсолютни дебили - без никакво образование и стаж (особено единия дебел и безмозъчен Final QA...) Подбрани са по единственото изискване: да спят в офиса 24/7 докато не си свършат работата- а работа има с по 1 седмица занапред!Честно - жалки сте ! ... :) 


бивш служител

-8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
1
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
2

Ако искаш да работиш от тъмно до тъмно - това е мястото за теб.
Ако искаш да бъдеш убиждан и да се чустваш слуга - това е мястото за теб.
Ако нежелаеш да имаш социален живот - това е мястото за теб
Ако искаш да се пребираш при семейството си кам 10-11PM - това е мястото за теб.
 


бивш служител

26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
2
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
5
Потенциал
2
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
4

Здравейте,
 
След като се начетох на някой доста крайни, и на моменти абсурдни коментари, реших да споделя моето(надявам се обективно) мнение.
 
Работих в Оптицентър 8 месеца и въпреки, че работата на моменти е МНОГО, гонят се на моменти нереални срокове и се седи до късно съм доста доволен от фирмата като цяло! Колегите са изключително готини и услужливи хора от които може да се научи много – от работа с indesign до бордова електроника. :)
 
Фирмата се занимава предимно с локализация на документи и рекламни матеряли, работи се главно с indesign, framemaker и с доста други неща но по-малко. Ако разбираш от framemaker или имаш желание да се научиш си напред понеже има доста проекти а хора за тях не. На интервюто ти дават тест на indesign който е лесничък ако си в час с типография и предпечат, има тънкости - питайте.
 
Работната среда е като цяло приятна, има смях макар и голямото количество работа, дори Мишел да е там (което не се случва много често) той по-скоро би ти помогнал с нещо от колкото да те сдуха или да те кара да се чустваш некомфортно.
 
Заплащането е доста добро като за Пловдив, всяка минута overtime се плаща, но дори ако си тръгваш в 6-7 всеки ден едва ли някой би се оплакал от възнаграждението си. Стартовата базова заплата не е кой знае какво но тя се увеличава всеки месец според това колко добре се справяш с работата и според това дали желаеш да се научиш на нови неща. Заплатите по някога закасняват с 1-2 дена но пък можеш да взимаш аванси. Желая да подчертая, че отношението към мен с парите винаги е било коректно, дори когато съм се дънил с нещо.
 
Стоенето до късно най-често се извършва от хората които проверяват/оправят грешките на другите или се занимават с някой по-тегав проект(а такива се намират). Първите няколко месеца няма как да си тръгнеш по-късно от 7-8 освен ако не си издънил нещо или просто не се справяш с работата. С времето започват да ти се дават по-сериозни проекти и да седиш малко по-докъсно, а ако ти се работи много, справяш се добре и си мазохист има вероятност да те повишат. След повишението, което междо другото можеш да откажеш, нещата загрубяват доста – има дни в които се седи до 12++ по най-различни причини(6000 символа няма да ми стигнат) но поне заплащането расте пропорционално а на следващия ден можеш и да позакъснееш.
 
Ядосаните хора по-долу явно са си правили някакви илюзий относно работата. Реалноста е, че във фирмата се работи адски много но се плаща добре, а допълнителен бонус са колегите от които можеш да научиш найстина доста.
 
Накратко ако не ти се работи, не си прави труда да ходиш там, в крайна сметка всеки сам си преценя. Няма смисъл да пишеш глупости тук просто защото не ти е отървало или не си успял да се справиш с работата.
 
Надявам се да съм бил обективен и да съм помогнал с решението ви за работа в тази фирма :)


бивш служител

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
5
Работна среда
-5

Всичко казано по-долу от Изморен Петров е вярно! Аз лично издържах 3 седмици
 


шубе го/я е и не казва!

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
3
Работна среда
-5

Реших и аз да се включа в коментирането на фирмата. Белким помогна на някои от кандидатите за работа да разберат защо не трябва дори да подават документи в тая фирма.
Шефа, когото по-долу накратко ще наричам Господин Мишел, и неговата дясна ръка, секретарка и вярно куче Кирил, когото накратко ще наричам Господин Киро, са двамата сладури, които превръщат таза иначе толкова хубава работа в АД - място на което не бихте искали да работите. То едва ли някой би искал да го мачкат и експлоатират в този офис, докато Господин Мишел се забавлява насам-натам с дясната си ръка.
И сега по същество за работата!Ще започна с единственото нещо което получава положителна оценка - заплатата. Началната доскоро беше 7-800 лв., и с многото часове допълнителен труд (които се заплащат) става една добра заплата.Обаче тези допълнителни часове са МНОГО брат, ама МНОООГО. Започваш в 9 сутрин, рядко си тръгваш преди 9-10 вечерта, случва се и да стоиш до 12, 1, 2... докато си свършиш работата. По думите на Господин Мишел ако работиш бързо ще свършиш навреме. Но обема на проектите е толко голям, че няма свършване. Постоянно ти дават нов проект, и след него друг, и после още един... и така до сред нощ. Така че колкото и бързо да работиш - все тая. Нямаш свободно време за нищо, ежедневието ти е работа - спане - работа. И цитирам друго изказване на Господин Мишел: "не си правете планове през седмицата", което води до това, че ако работиш бързо... ти дават още един проект. И после ОЩЕ ЕДИН!! ЗА ДНЕСКА Е БРАТ, НЯМА МЪРДАНЕ!!! Така че като оставим спането, 100% от времето ти е заето в офиса.
Атмосферата в офиса е ужасна през повечето време. До обед, когато Господин Мишел спи, горе долу бива, и напрежението е само заради спешните проекти (не че в тая фирма има не-спешни). След това става зле. Господина пристига в кофти настроение (сигурно защото дясната ръка не си е свършил работата) и с влизането започва да вика на всички за всичко: "защо не е готов тоя проект; Славчо, ще ме побъркаш психически; мърдай си гъза; в тоя офис никои не си използва мозъка; кой счупи стола; защо липсва една точка в тоя файл от 800 страници...". Това са цитати мили хора, не си ги измислям (за точката преувеличих, малко). А не знам как да опиша реакциите му ако някой се опита да каже че 12 часа работа идват в повече - запляшва безцеремонно с уволнение. И така държи всички в страх. Та уважение няма да намерите от страна на господина. И от дясната му ръка. Всъщност Господин Киро също е обект на викове и подронващо авторитета отношение, което само доказва колко е безнадеждно положението.
Ако искаш болнични или отпуска - трудна работа. Имаш температура и ти е зле - пий хапче. Искаш отпуска - не може, щото има работа. До последния момент не знаеш дали ще ти одобри отпуската, и дори ако те пусне, след няколко дни звъни да се връщаш щото има много работа. Общо взето Господин Мишел си мисли че те притежава, и то дотам, че трябва да обясняваш защо искаш почивка и какво ще правиш, и ако не му се стори важно, направо ти отказва.Развитие в фирмата няма, понеже има само 2 нива: шефа горе и катърите долу, които теглят ралото. Има 2 имагинерни нива катъри - старши катър 1 и помощник катър 2, но и двата вида просто теглят.
На бас че вече забравихте за единственото хубаво нещо - заплатата. Нормално, след толко стряскащи неща които изредих. И ви уверявам, че всичко това е истина, всички понастоящем работещи там катъри ще го потвърдят.
И последно - искам да се обърна към дясната ръка Киро. Hey, Kiro, ла хенте еста муи лока! What da fak? Oт 100 км. си личи че ти си писал тва опровержение малко по-долу, поне да си беше писал истинското име след толко четки. И как не те е срам да кажеш че заплатите не закъсняват? Хората разчитат на тия пари, и тва е единствената причина да са там. Не? Сещаш ли се за друга?


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Добре де дайте да видим, колко е това добро заплащане. И какво значи ако работиш добре няма да ти се налага да оставаш, това е глупаво да се твърди, защото зависи от обема и сроковете на поетата работа. И все пак кажете какво е заплащането, защото "добро" е много относително понятие и как точно се заплаща извънредния труд.


43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте.
Искам да се обърна към г-ца Катя. Първо, искам да отбележа ниското й ниво на езикова култура и множеството правописни грешки. 
След това, като бивш служител мога да кажа, че в "Оптицентър" се ценят хората, които си вършат работата и винаги са били стимулирани и възнаграждавани за труда си. 
Колкото до извънредния труд - всеки изнвънреден час се заплаща. А и ако сте си свършили работата както трябва, няма да ви се налага да оставате извънредно. Но в България всички мислят, че много знаят и могат, и искат малко да работят, но много да взимат. 
Заплащането е много добро. Ако имаш нужда от авансово заплащане, винаги го получаваш. А колкото до закъсненията - това е абсурдно! Може да е имало закъснения, само ако денят за заплати се е случил през почивен ден.
Колкото до отпуските, Катя, по закон работодателят решава дали може да получиш отпуск или не. А и ако има момент, в който обемът на работа не го позволява, не би било честно към колегите, не мислиш ли? И всеки служител си е получил годишния отпуск, който му се полага по закон.
Скъпа, Катя желая ти успех в търсенето на работа! :)
 


настоящ служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Абе, докога в тази България ще се оплюват така грозно най-свестните и качествените хора, бе. То май ще се окаже вярно, че в държавицата ни никой не търпи къдърните... Аман от комплексари


бивш служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
-5

Ще съзирам 5 неща с който се надявам да обхвана ситуацията в фирма:"Opticenter":
1. Във менаджерския отдел цари хаус и неточност. Което довежда до ескалиращи моменти на ненужно напрежение.
2. Работното време е неточно (min= 12 часа). Което довежда до натрупване на постоянна ежедневна умора.
3. Шефа се държи страшно неуважително, повишава глас и налага своето некомпетентно мненние. Налага на персонала да работят изванредно като ги заплашва с уволнение.
4. Заплатите се забавят с по 3,4 дена поради не уважителни пречини, което се съобщава с горе посочения неуважителен тон.
5. Няма елементарно уважение на личния живот от страна на шефа, не се пуска в отпуска по желание а по заповед на шефа (когато на него му е удобно).
P.S. На никаква цена не си заслужава да живеш така, да даваш всичко от себе си за някой които не те уважава на елементарно ниво.


бивш служител

20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
3
Натоварване
5
Потенциал
0
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
3

Привет на всички, които са тръгнали да търсят работа в тази фирма.... истината е горе долу такава:
1- Заплащането е под всякаква критика спрямо работата, която се върши (говоря за хората, които наистина знаят защо са там и си вършат работата, и които са там от скоро).
2- Откажете се от личен живот през седмицата- "женени сте за фирмата" :D Извънредните часове са всекидневни и то никак не са малко...да не говорим, че на заплата е съмнително дали се заплащат точно. Всеки извънреден час вдига напрежението за всички работещи във фирмата, понеже всеки е зависим от другия и това кога ще си тръгне от работа.
3- Реализация: нулева- робот :) На интервюто ти го казват, че развитие няма. Работа която може да хванеш само ако нямаш друга алтернатива за момента и колкото да не стоиш в къщи, и да взимаш някакви пари макар и малко.
4- Уважение има между колегите. Надявам се не е било лицемерно. :)
5- Привилегии- какво е това? :D
6- Фирмена сигурност- спокоен си, че имаш работа до късно вечерта. :)
7- Колегите- "тези", едно от малкото приятни неща във фирмата.
 

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?