Здравейте,
моля за мнения за работа във фирма Юск в Божурище,
и магазини. Интересувам се от позициите Офис Асистент.
Благодаря!
Въпреки изчетените коментари за тази верига,реших да кандидатствам за работа в нея.Интервюто беше с клиширани въпроси,но получих обещание за обратна връзка в рамките на 5 дни.Така и не разбрах те какви хора търсят,не ме и интересува.След като пресрочиха обещания от тях срок,за информация,все пак благоволиха да ми напишат,че не ме одобряват.Както и да е,доста е интересен фактът,че обявите им за работа, се въртят през месец -два.А като клиент,никога не са успявали да ме спечелят.Та,драги госпожи и господа HR-и,спазвайте си сроковете за обработна връзка.Нещо толкова малко,говори много за вас и за работодателят,когото представлявате.
Подробна оценка от Милионера
Не е лоша фирмата! . Някога работех там, после се преместих другъде но условията си бяха пак същите, няма голяма разлика; Тук - Там или където и да е у нас . Като цяло в България е така: трябва да бачкаш 40 години, да плащаш осигуровки, и накрая ако доживееш до 66 г. ти дават пенсия колкото да имаш за храна и лекарства.
Поради тази причина преди 7 години реших да напрявя нещо с оглед на моето бъдеще, като започнах всеки месец да отделям малък процент % от скромната си заплата и депозирах в "BITCOIN ". Тъй като откакто е създаден в дългосрочен план цената му винаги върви нагоре. Идеята ми беше някой ден, като стана на 50г. ще съм спестил достатъчно средства в "BITCOIN" за да не е нужно да чакам мизерната си пенсия. Приятели не искам да изглежда самохвално в момента съм на 35г. и живея в красивата тихоокеанска страна Таити (Френска Полинезия) и май няма да трябва да чакам 50г. за да се пенсионирам, тъй като дори и в най-големите си мечти не съм и санувал че цената на " BITCOIN " ще нарасне толкова много. " BITCOIN" е най-доброто решение за съхранение на стойност.!!!!!!
Вие също може да направите така и със сигурност в дългосрочен план няма да съжалявате.
Ето линк как може да си купите от най-голямата бораса за крипто в света: https://accounts.binance.info/register?ref=L7ZP0VQK
Без да обиждам хората със селски произход мога да кажа, че шефа на Дистрибуционния Център е цървул. От най-евтините - гумен, а не истински от свинска кожа. За да си вземе личния бонус кара хората да работят повече за по-малко пари. Пести от всичко, дори и храната става все по-отвратителна. За безплатното кафе да не говорим чия пот е.
А Борислав Борисов дето стана Технически енжинер е просто нещастно момченце. Отрасъл е в мизерия и това го прави потайно злобен към всички. Целият е изприщен от някаква кожна екзема заради злобата си. Да не дава Господ, както се казва. Приятелката му 2 години не можеше да забременее от него и накрая и се наложи да ползва донор, че с инвитрото е скъпо а и водело до рак казват.
Подробна оценка от Христов
Юск си е чужда компания и горе-долу навсякъде има стандарт за работа, независимо кой град е. Хората навсякъде са различни, казвам го от опит, защото съм имал възможност да обиколя голяма част от магазините. Подборът на кадри е добър, още на ниво тестове и интервюта се прави добра селекция. Екипите се подбират добре. Цели се изграждане на екипи и хората да работят и решават проблемите заедно. Това се поощрява. Както навсякъде има и плюсове и минуси, но за млад човек особено докато учи е прилична работата в магазин.
Документацията, още при обученията и онбординга трябва да се усъвършенства - трябва да се представят по-добре ценностите и културата на компанията, защото хората имат нужда да я разберат добре.
Понякога има недобра организация на работа и яснота кой какво прави. Обучението очаквах да бъде доста по-сериозно.
Аз бих искал да кажа, че съм доволен през моя опит с работата в склада на JYSK в Божурище, България. Работя тук от 2 години и не съм видял нищо лошо. Положителните неща във фирмата са:
- Сигурност - голяма фирма, всичко е на светло, има колеги от над 5 години във фирмата, постоянно се развива.
- Работна среда – коректна и от двете страни – както ние трябва да спазваме работното време и правилата, така и те ни уважават и ценят. Има поле за развитие, постоянно се предлагат обучения и курсове. През няколко месеца ни правят събирания – риболов, тим билдинг и т.н. и фирмата плаща всичко.
- Работно време – работим на 2 смени – от 14:30 до 23:00 и от 6:00 до 14:30. Почиваме на официалните празници и събота и неделя. Винаги когато се е налагало да работим извънредно са ни плащали допълнително.
- Колеги – в нашият отдел за аутбаунд смяната е задружна, разбираме се страхотно и няма никакви интриги. Има много колеги от Сърбия, които са големи пичове и няколко пъти в годината си правим събирания в Димитровград.
- Заплащане – има пари за гориво, 200 лв ваучери за храна и само срещу 30 лева има закуска и обяд в столовата. Бонусната система е направена така, че за хората, на които им се работи да си докарват още 4-500 лева отгоре.
Отрицателни неща:
- Работата е тежка. Все пак е работа в склад, физическа работа по преместване на кашони. НЕ е за всеки.
- Понякога храната в стола не е с най-високо качество, но вината е в готвачите, не толкова в Юск..
- Както на много места, така и тук - който не му се работи и иска да почива по цял ден ще мрънка и ще е недоволен.
има липса на морал в тая фирма!
Ама май и тия в Дания са същите, затова и в Дистрибуционния център в Божурище е така.
Бобчо Борисов го направиха мениджър без да има представа от работата, ама е доносник и спомогна за уволнението вече на няколко човека - и Калин и Янко от фасилити, и шефа си, за да му седне на стола, и Наско от склада, и Яни ИТто, и двама инженери, дето им имаше зъб. А той самия играе далавера с боклуците и чистотата, ама шефа си затваря очите, защото тоя му е кука.
Уволняват хора с опит или ги пращат някъде в глуха линия, за да издигнат някой некадърник и доносник, дават му по-ниска заплата и шефа очита икономии, а после взима 4 заплати бонус, а заплатата му е 20 хилки
Работата за хората расте, а заплатите им падат. Защото не могат да се справят с работата дадоха доставките за Сърбия и Босна на Унгарския дистрибуционен център. Тук камиони висяха по няколко дена и няма кой да ги натовари.
Заради ниските заплати всеки краде каквото му падне. Хванаха няколко човека, ама колко още не могат да хванат.
Пиша отзив за главния офис в Божурище. Ако мислите да работите там, не си го причинявайте. В ЮСК няма поле за развитие, правят се срещи с мениджъри на всеки шест месеца и се говорят само празни приказки и обещания с години. Ако не си част от така наречената "група на Шаро", която тероризира цялата фирма с интриги и си мисли, че фирмата е бащиния. Общо взето както навсякъде, ако не си гъзолизец или не спиш с някой от ръководството, то нямаш шанс да стигнеш до където и да в тази фирма. Разликата е че условията и заплатата тук не си заслужават стреса. Средата е супер токсична, особено за по-млади хора. Други минуси - локацията е ужасна, пътува се супер много време, вечер има ужасни задръствания за излизане от индустриалната зона, няма осигурен транспорт, само 1 ден хоум офис, което е направо смешно, храната в стола е ужасна и няма от къде да се яде наоколо. Накратко, по-добре не си губете времето и нервите за ЮСК БУЛ.
Много трудно наемат хора в кампанията на склада през април, карат ги да работят почти всяка събота до края на ноември. После освобождават тия, дето са най-добрите, за да не плащат толкова високи заплати. Кеф е да те освободят в края на изпитателния период.
Много хора така им избягаха в Зора и в Ролпласт.
Храната в столовата е ефтина и отвратителна, масово се отказват от нея и си носят в кутии.
В склада е студено и мрачно - пестят ток и газ.
Навсякъде има камери и всеки доносник седи пред екрана и търси материал да те натопи.
Най-опасен от бандата на доносниците е Боби Борисов - отговаря за безопасния труд. Вече уволни няколко човека хванати в крачка. Приятел е с всички във Фейсбук, а после доносничи лично на шефа, че е видял някой с болничен да се хвали във Фейсбук как работи частно.
Тоя Боби уволни вече и двама, за които снесе на шефа информация, че са пенсионери и могат да ги разкарат от фирмата без да обжалват. И получава бонуси за уволнените
Винаги ще има мрънкащи, а тук пишат само недоволни. Доволните за какво им е да пишат?
На фона на Сивата икономика в България в склада на ЮСК не е зле! Заплата на средното ниво, осигуровки, медицинско осигуряване, топла храна, качествено работно облекло, комфортна работна среда. Е, в някой Кол Център седиш без да се движиш и работиш само с единия пръст, ама все пак някой трябва и да разнася кашоните.
Бонусите са от 10 до 50%, според кой колкото си го може. Периодично излиза и възможност за работа в събота или извънредно в работния ден, и това също се плаща.
Има над 40 българи от Западните покрайнини в склада. От 4 години пътуват всеки ден през границата. Смятай дали им е зле!
Сърбите си правят двойно на нормата и получават бонуси без да мрънкат. Е, има разни шефчета дето им завиждат и искат да им махнат бонуса, ама рискуват да си заминат и сърбите. А те са най-стабилните във фирмата! Бетон!
Ваучери за храна, пари за бензин, отстъпки в магазините на Юск.
Има и курсове за развитие. Вече 2ма шерпи се издигнаха в офиса и са САП оператори.