Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Олианс България /img/frontend/nomap.png"

Олианс България

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 97 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 71-80 от общо 97


настоящ служител

14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
2
Натоварване
2
Потенциал
2
Местоположение
5
Колеги
2
Работна среда
1

Ще започна с разяснение на оценките,които давам.
Заплащането е изключително подигравателно,особено що се отнася до дългогодишните служители на Олианс,които са минали и през Естийм и знаят за какво иде реч. В момента даже има пусната обява с обявена заплата между 1100 и 1400 бруто - да, ама сиреч в тези влизат 300те лева пари,които ЕВЕНТУАЛНО може да си заработиш над заплатата като премия. Сиреч, разликата е заплатите на чистак новите и на старшите служители не е кой знае каква...да не кажа никаква!
И като казвам "евентуално",то е защото,ако отсъстваш,без значение дали си бил в болничен,или в отпуск - ти се режат пари от премията за всеки ден,в който те е нямало на работа.Сиреч зимата,ако ти се налага,или имаш деца и боледуват - забрави да имаш премия. Лятото когато имаш дълъг отпуск - също забрави.. Макар че от гледна точка на отпуските - не се знае още колко време ще ги дават изобщо :)))) А от гледна точка на болничните вече много изнагляха - привикват хора като на разпит да им обясняват аджеба как така детето им е болно повече от 3 дни?!
На потенциал слагам добър щото видях краха на не една и две подобни фирми,които смятаха,че могат да разиграват служителите си,които не се стремяха да запазят старшите си опитни служители и,които си мислеха,че напливът от хора ще е безкраен :)))
Фирмена сигурност - ами Добра...може и с години да работиш,ако знаеш как да се слагаш,ама може и да излетиш от нищото - зависи дали си братовчед на главната шефка или супер модел единствен мъж на етажа!:))))
Привилегиите ги сведоха до минимум - ваучерите за храна от 60лв...едвам ги извоювахме преди години да ги вдигнат от 40 на 60...едва ли скоро ще се покачат. Резнаха лятната и зимната премии, за вдигането на заплати дори не се говори! А пардон - някои служители директно са получили отказ..да не чакат в близките 2 години...на други им е обяснено,че са закупили нови бюра и са направили двора с цветя...пак да не чакат увеличение на заплатите. С всеки изминал месец все повече закъсняват и самите заплати,с извинението,че френският шеф не ги бил одобрил още...факт е,че се е случвало на няколко пъти да не ги одобри,щото видиш ли надскачало бюджета (той не е мърдал от години) и тогава мистериозно се появяват някакви грешки от крайния клиент така че да ти намалят малко от премията,за да влезнем в бюджета!
За колегите...какво да ви кажа..интриги и злоба - хора,събрани от кол и въже, всеки със собствените си представи за величие :))))
Работната среда е именно както и други хора са писали тук - задушно!
Все още местоположението е на ниво!
Уважението,в което влизат заплащането,отношението и други неща,значи е под всякаква критика!
Питате защо съм тук? Чакам да видя дали сега март месец ще има увеличение на заплатите,а и работя върху себереализирането си в друго поприще. Т.е,ако първото пак не се случи - ще наблегна по-скоростно върху второто! ;)


настоящ служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
-5

Към анонимния кандидат за работа

Нивото на френския, което се изисква не е високо, с вашите 2 години френска филология ще се справяте отлично. Използва се ограничен набор от думи, френският е необходим само за разчитане на документи и малко писмено. Работи се само на компютър и в различните отдели се правят различни неща, но основно се изплащат фактури. Обучението е добро и постепенно се навлиза в работата. Но натоварването е голямо, има норма, а заплащането малко и работната среда не е много приятна. Надявам се да съм била от полза :).


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте ! Имам въпрос относно фирмата , касаещ настоящи или наскоро напуснали служители относно позицията , към която проявявам интерес. Обявената позиция е Оператор въвеждане на данни с френски език , бих искала да попитам някой запознат с какво по - конкретно се състои работата на тази позиция? Какво ще очакват от мен на работното място , до колко и как ще изпозлвам френския , заплащане и общи условия? Въпрос ми е породен най-вече от притеснение дали ще се справя ( уча френски от гимназията , изкарах 2 години в СУ Френска филология, но ще сменям с др. специалност и т.н , та практика като цяло почти нямам , но имам желание да работя в такава среда и т.н и т.н .. )
Благодаря предварително,ако някой реши да вземе отношение по въпросът ми:))


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Беше чудесна,невероятна фирма....Но беше Естийм......
Имаше лятна и зимна премия извън т.нар сюршарж-премия за свръхпродуктивност Това колегата" хммм работих достатъчно дълго"не го сподели.... Имаше коледни партита извън София...
Да, нямаше допълнително здравно осигуряване но ни.....
Откакто сме Олианс само зор,зор и пак зор! Да, има няколко нови проекта, о имаме кът за отдих....Във фирма със норма -кът за отдих ((((((: Джаги със забрана за ползване от 2 до 4 ,защото се пречи на колегите от партера,което е напълно нормално
Обаче прословутата норма вече е почти...... Ако заплатата растеше поне наполовина с темповете от нормата...Да ама не
Сега се разчита само на недостижимия сюршарж,който ако не дай си Боже отсъстваш повече от 3 дни ти го режат,лятна и зимна премия отдавна няма Добре,ама колегите у френско взимат поне 13 заплата,а тук Mr Al Shabaan остави само едни ваучери за храна от 60 лв...И на това трябва да сме благодарни....
Понеже под мен има въпрос за вдигане на заплатата....Ако ти я вдигнат с 20 лв, добре,ако ти я вдигнат със 60 си супер (:
В заключение ще добавя -невероятни колеги и офиса е на супер удобно място на минута от метрото


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Моля ви кажете по-конкретно на каква заплата може да разчита човек, ако получава бонуси? И каква е актуализацията на заплатите - казвате под 100 лева - но все пак има значение дали са 20 или 60 лева. Мерси предварително на тези, които ще ми отговорят :)


-34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-3
Местоположение
-3
Колеги
-3
Работна среда
-3

Абе вие в ред ли сте- красноречието е приятно занимание, но реалността е съвсем друга.
Липса на перспектива,еднотипна работа, която научаваш за 2 месеца,ниски за София заплати които устройват хората от провинцията да си плащат квартирата и да има за дюнери, доста висока норма и по 8 часа със слушалките на главата. Неприятно и дразнещо отношение от шеф екипите, които не взимат никакви решения за нищо.
Текучеството е голямо,но става за хора без опит и лелички пред пенсия.


бивш служител

30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
3
Натоварване
1
Потенциал
2
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
3

Всичко на този свят не е само черно или само бяло. Хората са различни и имат различни изисквания, различни очаквания. Затова всеки сам трябва да прецени дали позитивите или негативите са повече, защото няма идеален работодател, както и няма нищо перфектно в този свят... Затова не мога да разбера изцяло негативните мнения на бивши колеги... За мен лично позитивите бяха повече от негативите.

+
1/ Плаващото работно време - мога да дойда в 8, мога и в 10, важното е да си направя 8те часа.
2/ Нефиксираната обедна почивка, взимам я когато пожелая, а ако реша да ползвам 30 минути вместо час, ще си тръгна по-рано.
3/ Никакви проблеми за майчинство, връщане след майчинство, болничен по време на бременност. Прекрасно отношение и разбиране спрямо майките с малки деца.
4/ Няма фиксирани часове за пушене, пушиш си когато ти се прище. Няма проблем да излезеш да си купиш закуска, да си вземеш кафе, никой не ти държи сметка къде ходиш и защо излизаш.
5/ Няма установена йерархия, шефовете се държат приятелски със служителите. С малки изключения, шефките са разбрани.
6/ Приятелска атмосфера. Както на всяко място и тук може да срещнете всякакви образи, но сред толкова много служители, все ще успеете да намерите своите хора, с които да ви е приятно. Интрижки има като навсякъде, но аз лично винаги съм стояла настрана от тях - става въпрос за определени колеги дразнители, които пускат слухове или говорят зад гърба на останалите, но те са единици. Празнуват се общо рождени и имени дни, празнува се и без повод :-)
7/ Ваучери за храна, плодове или ядки/сушени плодове за служителите всяка седмица, страхотно коледно парти, допълнително здравно осигуряване.
8/ Местоположение на офиса - в широк център, на комуникативно място.
9/ Свободен достъп до интернет, свободно ползване на личен телефон. (посочвам го като +, защото на миналата ми работа това беше забранено)
10/ 24 дни платена отпуска
11/ Ако се наложи да се работи в събота (случва се сравнително рядко), ти се заплаща извънреден труд.
12/ Заплатите се изплащат навреме и без проблем.
13/

-
1/ Трудно е да вземеш отпуска покрай много почивни дни или да слееш между празници, особено покрай Коледа и НГ, защото тогава е най-натоварено.
2/ Изключително лоша вентилация на сградата, през лятото е много топло и задушно.
3/ Много хора в едно помещение, някои етажи са претъпкани.
4/ Шеф-екипите често са претоварени и не смогват с обучението на новите. Има екипи, в които си има колеги специално избрани да обучават, но не навсякъде. Понякога може да се случи на 10 човека да има 1 обучаващ, който снове между тях цял ден и се изнервя, че не успява да си свърши работата на своето работно място.
5/ Неудобни столове, някои са стари и счупени. Чух обаче от колежка, която все още работи там, че скоро ще им сменят столовете с нови... И обзавеждането с ново. Така че вероятно този минус ще отпадне. Администраторите отказват да сменят клавиатура или мишка в окаяно състояние, докато съвсем не спре да работи.
6/ Обучението отнема доста време, материята е абсолютно непозната. Трябва ти около половин година за да влезеш в час.

Заплащането е добро. Не е като в колцентровете, но пък няма място за сравнение що се отнася до натоварването и психическия тормоз там. Има си фиксирана заплата, която си е твоя, независимо от резултатите ти. А те се отчитат месечно. Има си норма и заработеното над нея се заплаща по схема, която е обвързана с продуктивност, качество и рекламации на твое име от крайния клиент. Последното е с фиксирана сума, като глоба, която ти се отнема от заработената премия. Ако си си седял на задника да работиш, вместо да се моташ по етажите, в "пушалнята" или във фейсбук, спокойно можеш да заработиш и месечен бонус, с който докарваш добра заплата. Ако има и някоя работна събота с извънреден труд, заплащането става повече от прилично. Увеличенията на заплатите са годишни и обикновено не са трицифрени суми. Има % и за прослужено време във фирмата, който се смята отделно.

Колективът е предимно женски, може би 90% от служителите са жени. Има служители с над 10 години стаж, има и много новопостъпили. Напоследък се напълни с младежи, току-що завършили висшето си образование, с високи изисквания и претенции без никакво покритие откъм владеене на език, резултати, старание, опит. Започват, виждат че няма да им се плаща за мотаене и празни приказки и напускат. Но съм забелязала, че това си е обща черта на младото поколение - очакват, че само да си покажат дипломата за висше образование и ще започнат да валят по няколко хилядарки месечно... Така се увеличава текучеството и се натоварват много обучаващите и опитните служители.

Да, има норма, но се съмнявам да има работно място, където да не искат от теб определени резултати. Дали ще е под формата на норма, на бройка или като резултат, си е въпрос на фирмена политика. Нормата рядко остава фиксирана с години, но и това намирам за сравнително нормално, все пак има динамика... Да кажем трябва да обработиш 120 искания за реимбурсиране на ден. Някои може да са от 1 стр, други от по 20 и нагоре, въпрос на късмет. За бонуса се отчита месечния резултат т.е. осреднена стойност за около 20 работни дни. никой не ти виси на главата да иска от теб задължително да направиш нормата за деня. Ако не си във форма или ти се паднат кофти документи, може и половин норма да направиш, а на другия ден да наваксаш. Ако искаш да заработиш бонус, но си по-бавен да кажем или се разсейваш през деня, оставаш извънредно вечер и доработваш, когато офисът се изпразни и е по-спокойно.

Аз лично напуснах поради семейни причини, така се наложи. Но един ден може и да се върна, както са правили през годините не 1 и 2ма служители.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Hе е необходимо допитване до мнението на медицински специалисти за тук списващите бивши/+недоволстващи/ кадри на ОЛИАНС, за да се очертаят щрихите на безспорната „обща картинка“ :
-високо самочувствие;
-високи финансови изисквания към Нас-Работодателите ;
-“позиви“ за бягство от работа/натоварване и отговорност ;
Все характеристики на хора ,които търсят не работа и препитание , а „бързи и лесни пари“-все и предимно в обзора на виртуалните формати.
Драстичната разлика между търсеното и предлаганото от тях ниво/-анти/ резултира в разбираемо и диалектично обоснован кратък престой /не труд/ и в следващата Фирма-Работодател.
Дипломи без личностни качества, несъобразени и не в контекста на естеството на която и да е сфера, са никому ненужни.
Реалността на всички времена винаги е изисквала адаптивност и константност, а не мнимо присъствие на хора с претенции без покритие на обективни базисни критерии за интегриране в съответната конкретика.
Колеги-Работодатели,патологията на мисленето,поведението и реакциите на т.нар. „бивши служители“ винаги може да бъде ориентир за Нас, особено при възможностите за информационен обмен във връзка с „миграционния поток от „бивши кадри“,щъкащи между фирмите и търсещи не работа, а тих пристан,
С пожелания за успешна 2017 под логото „Един за всички-всички за един „ и в контекста на неизменната френска класика :

Потърпевши Ваши Колеги / също Работодатели /


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Хм, чета и си мисля - колкото хора, толкова гледни точки. Работих във фирмата достатъчно дълго, за да мога да дам мнението си. Първо за заплатата - защото явно в БГ това си остава най-важното - има какво да се желае, но има и от кого да си го пожелаеш. Актуализира се според това как се справяш откъм качество на обработените досиета най-вече, и колко напредваш като количество. Преди Олианс бях в кол център със значително по-висока заплата. Е, да, има и условия - да си със слушалки по 8 часа на ден, да поемаш минимум по 70 обаждания в добрите дни, да чакаш ВСЯКА седмица оценката на тим лидера ти за работата ти и ако е под 80 процента - хоп на диванчето за специален разговор. Въпрос на избор. Сега за толкова коментираната норма - има я във всяка една работа, без значение дали ще се представя като таргет или като норма, но си има очаквания към теб като към служител. За изработеното над нормата има премия, която, добавена към заплатата,я прави достатъчно приемлива. Когато аз започнах, имах достатъчно добро и адекватно обучение от тим лидера - супер професионалист, който и по-къснобез колебания ми удари едно рамо, когато трябваше доста неща да променям в живота си. Не знам дали това е уважение, но знам, че е подкрепа, мисъл, най-малко желание, които за мен имат значение. После ме поеха специалистите качество, така че за достатъчно дълъг период от време имаш кой да ти помага, докато заработиш самостоятело. Дори и след това тези хора са на твое разположение. Поне в моя екип специалистите качество бяха и си остават хора, които наистина си разбират от работата, не пазят наученото в годините за себе си, ами го споделят. Е, понякога са троснати, но пък и ще намерят добра дума да те похвалят. За колегите - моите бяха в по-голямата си част супер пичове, от онези,който те карат да се усмихваш и да си казваш,че и в тази държава има готини хора. За интригите - какво да кажа, като за толкова време така и не разбрах къде се случват. Сигурно защото работата ме интересуваше повече, пък и тези, с които общувах, явно се вълнуваха повече от други неща. За мен по-важното е, че трупаш опит в сектор,който във Франция е един от най-успешните - допълнително здравно осигуряване. Как всеки ще използва този опит по-нататък, ами зависи от него. Сега, ако това не ви интересува, ами има и други аутсорс дейности, пробвайте се там. Между другото, Олианс имат доста приятен сайт, разгледайте го, вижте резултататите на фирмата, Интернет е и за това. Няма да споменавам допълнителното здравно осигуряване (работят с не лоши болници, между които и Правителствена), както и ваучерите за храна. Добре е обаче да се помисли и за малко спорт, че от седенето пред компютъра явно се трупат повече килограми, а и хората се поозлобяват :-) Май това ни е проблемът - все сме недооценени, попадаме на прости и тъпи мениджъри, но когато същите тези мениджъри ни питат какво да се промени, млъкване отведнъж, усмихваме се мило, но после с удоволствие тролваме във форумите. Аз си тръгнах по съвсем различни причини, не защото фирмата е кофти. Явно въпрос на гледна точка. Опитът си струва не само защото можеш да отидеш на работа в 10. Ще разбереш как функционира една по-добра система на здравеопазване, току виж си попаднал и на готини хора (включително тим лидери), каквито там безспорно има. Ще понатрупаш не лош опит от многото дейности, които ще правиш. А когато те стегне шапката, има къде да отидеш, нали така.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Хм, чета и си мисля - колкото хора, толкова мнения. Работих във фирмата достатъчно дълго, струва ми се, за да споделя какво мисля. Заплата - защото явно това си остава най-важното в БГ - ами има какво да се желае, но има и от кого да си го пожелаеш, така че не виждам проблем. Актуализира се според това как се справяш и как напредваш. Преди Олианс бях в кол център - да, заплата беше по-висока, така че който не го устройва не знам защо не се пробва там. Е, да, има условие - със слушалки на уши по 8 часа, с по 70 обаждания на ден минимум, а си закъснял една минута, а пишеш обяснения, отиваш до тоалетна - отбелязваш се в системата, ВСЯКА седмица ти се оценяват разговорите и паднеш ли под 80 процента, хоп на диванчето за специален разговор. Та искам да кажа - имате избор, хора, не знам защо ви е да циркулирате нон стоп в мрежата и да драматизирате. Когато аз започнах, имах достатъчно добро обучение, тим лидерът ми бе и си остава супер точен човек, който после ми удари едно сериозно рамо, когато реших да променям не малко неща в живота си. После ме поеха специалистите качество, а в моя екип това са хора, които си разбират от работата, понякога малко троснати, ама то и аз съм май доста често. Има обаче нещо по-важно, което ми се ще да споделя. Та значи тук се трупа опит, доста сериозен при това, в област, която във Франция е топ - допълнително здравно осигуряване. Научаваш повече от самите французи за системата им. Пък после нека всеки сам си прецени как да използва този опит. Е, сега, ако не търсиш това, ами има и други фирми, с други аутсорс дейности, всеки е свободен да се пробва. Има супер колеги, хора, с които ти е кеф да общуваш и за които си казваш - останали са пичове и в тази държава. Има и страхотни специалисти, познават работата, но и са онези, които ще споделят знанията си, та има кой да ти помага не само в началото, но и после. Има и кофти хора, пак като навсякъде. Колкото до прословутата норма, ами какво да кажа - и в заветната чужбина ти я искат за този тип работа, това е положението. Има обаче и сериозна премия за това, което обработваш над нормата - така заплатата става доста приемлива. Работното време за мен си остава голямото предимство - плаващо е, залага на твоята съвест, сам си преценяваш как ще го разпределиш така, че да си свършиш работата. Е, понякога понамирисва в офиса, ако някой колега е забравил да се изкъпе или си яде сандвича на бюрото, както и ако изповядва изконния страх да не простине, ако се пусне климатика. Та накратко - струва си да се започне работа във фирмата заради опита, заради общуването, заради хората, които действително са супер готини. Пък и Олианс имат страница в Интернет, попрочетете малко за фирмата, за резултатите й, поинтересувайте се как стоят на пазара, защото то и за това служи тоя Интернет. Няма да споменавам допълнителното здравно осигуряване към фирмата (между другото работят с не лоши болници като Правителствена), както и ваучерите за храна. Може би е добре да помислят и за някакъв спорт, че от многото седене хората понатрупват килограми и се поозлобяват :-) А, интригите - хахаха, ами явно който е участвал в тях, той ги е разбрал. За времето, в което аз бях, така и не разбрах къде се случват тези интриги - сигурно защото общуването ми е било с готините пичове. Тръгнах си не защото фирмата е кофти, така се случи при мен. Всеки сам за себе си преценява, а аз си мисля,че всеки сам за себе си трябва да натрупа опит, пък тогава да оценява толкова ли е отвратителна работата във фирмата. Май това ни е големият проблем - винаги всичко е гадно,вечно сме недооценени, все ни се падат тъпи и прости шефове, дето нищо не разбират, ама като ни питат какво, аджеба,искаме - свиваме се в черупките и млъкваме, но пък после с удоволствие тролваме из форумите. Аз взех много от тази работа, спечелих си уважение, тръгнах си с уважение. Въпрос на гледна точка.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?