Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Луксофт /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 44 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-30 от общо 44


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Коментарите, които прочетох тук, са повече от глупави.
Работех в Луксофт 6 месеца по проект, който, за съжаление, приключи. През цялото това време бях повече от доволна. Тиймлидерите и шефовете бяха страшно добри и можеше да се разчита на тях, винаги ти влизаха в положение.
По-готини колеги не съм имала и не мисля, че някога ще имам.
Работата по въпросния проект беше приятна, макар и еднообразна.
Заплати се изплащаха навреме.
Естествено, има и неща в мениджмънта, които според мен куцат, но всичко останало е перфектно и откъм заплащане, и откъм атмосфера!
За мен опитът в тази компания не беше работа, а удоволствие и с радост бих се върнала отново някой ден!


-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-1
Потенциал
-1
Местоположение
3
Колеги
-1
Работна среда
2

Ще коментирам главно за администрацията на фирмата в България. Луксофт ми даде урок да не работя с руски мениджмънт. Принципът на работа е - руски и украински мениджъри по отдели дърпат конците на служителите си в България. Ако възникне конфликт на интереси между мениджърите, го отнася служител на по-ниско ниво. Изключително ниски заплати! В администрацията заплатите са високи само за техническите позиции и служителите там се ползват с по-добри условия, останалите са млади служители с по 1-2 години стаж и мизерно възнаграждение. Администрацията на Луксофт е обслужващ персонал на служителите, които работят по проекти. Тренингите, които компанията предлага са също кухи и безсъдържателни в голяма степен. И най-психиращото е, че всеки трепери някой да не го обвини, че се държи лошо. А подобни обвинения всеки може да получи от колегата си - не си се усмихнал на някого, аргументираш се по даден въпрос и си вече конфликтен.


бивш служител

5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
3
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
1
Потенциал
1
Местоположение
-2
Колеги
1
Работна среда
-1


С две думи: като цяло съм доволен, но положението много зависи от това към кой клиент си. Някои са с перспективи, други (банката най-вече) са като цяло скучни и има много местене от проект на проект заради променени планове на клиента.

По-подробно:

1. Заплащането по мои наблюдения е средно или малко над средното. Преди 2-3 години даваха доста повече.
Плюс на фона на повечето компании в бранша е, че наистина дават повишения на заплатата при промени в ролята, а не само празни приказки какви прекрасни възможности за развитие са.

2. Уважението пак зависи от проекта. Аз бях много доволен от моите мениджъри, други имаше много недоволни. В началото имаше голяма драма с украински мениджъри - там доклокото разбрах нямат почти никакви защити на работниците и шефовете колят и бесят - но в един момент тукашното ръководство се противопостави и впечатленията ми са, че положението се подобри. Текучеството също намаля (много хора напускаха през първата година, последните две не е така).

3. Привилегии - стандартни, допълнително здравеопазване, тенис/конзолни игри, и т.н.

4. Фирмена сигурност: пак зависи от проекта. В банката някои хора смениха по три проекта за две години. Тукашното управление се старае да ги задържа, но зависят от това какво се търси. Предлагат и много релокация, в Полша и Румъния, но не знам детайли за условията там.

5. Натоварване: стандартното за бранша, някои се счупват от работа, други се почесват.

6. Потенциал: стараят се да издигат вътрешни хора, по мениджърските срещи половината са започнали на по-ниски позиции.

7. Честоположение: офисите на Цариградско до мола мен много ме дразнят. Стига се бързо до центъра, но като цяло е грозно и въздухът е предимно бензинови пари.

8. Колеги: в началото беше много голяма скръб, много нови хора събрани на куп и почти никаква задружност. Постепенно се поопознават и вече е по-забавно.

9. Работна среда: офисите в "Европейски търговски център" според мен са относително кофти, некадърно построена сграда, неудобни столове и т.н. Не е нетърпимо, но е по-зле от Бизнес парка например.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако някой има мнение за счетоводния отдел (условия, заплати...) моля да сподели.


-34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
-5
Работна среда
-3

Луксофт е фирма, която съчетава най-лошото от България и най-лошото от Русия с най-лошото от аутсорсинг индустрията.

От България са взели шуробаджанащината, простащината и некадърността.
Повечето шефове и шефчета от българска страна са съученици или приятели от преди. Всички са парашутисти - никой не се е издигнал благодарение на някакви качества.
Тия шефчета си водят приятелите, жените и любовниците, които не знам дали минават интервюта, почти не идват на работа, но получават заплата. Не че не вършат нищо - когато дойдат на работа обсъждат политиката и футбола по цял ден и създават обстановка сякаш си в кръчма в Люлин пълна с пияни скинари. Това, което няма да чуете от тях е да обсъждат новостите в програмирането, архитектурата на продукта и как да се подобри, или някой интересен софтуерен проблем. Иначе имат самочувствието, че знаят всичко - самочувствието на невежите.
Има разбира се и хора извън този кръг - хора от улицата за попълване на бройката. Някои от тях не знаят как се използва тоалетна с течаща вода. Интервютата са смешни. Заплатите са ниски.
Има тук-там и добри програмисти, QA специалисти и администратори, заблудили се от фалшивите обещания на фирмата - все пак някой трябва да работи, за да се пишат отчети. Но те не се задържат дълго. Въобще текучеството е огромно.
Естествено за никакво кариерно развитите ако не сте от приятелския кръг на шефчетата не може да се говори. За заплатите важи същото.

От Русия са взели диктаторската система на управление, бюрокрацията, параноичните мерки за сигурност, убиването на всяка лична инициатива и свобода.
Руснаците се отнасят към българите като към крепостни селяни, на които те - руснаците - снизхождат да дават заповеди и да подхвърлят милостиня.
По стените има плакати като от сталинските времена насаждащи параноя и доносничество. Навсякъде има камери и движението на хората се следи. За компютрите да не говорим.
Има цяла армия от чиновници като в социалистическо държавно учреждение. Единственото което те произвеждат са безумно количество вътрешни правила и документи, които работещите трябва да четат и после да държат ИЗПИТИ вурху прочетеното. Не се шегувам.
Има и доста руснаци и украинци командировани в България. Те стоят отделно от българите и никой не знае какво всъщност правят. От тях нямате никакъв шанс да получите съдействие в работата, напротив - ще ви мотаят, ще ви бавят и ще крият информация от вас. Ще доносничат срещу вас и ще се опитват да ви прецакат по всякакъв начин, за да могат да тикат напред своите хора.
Говори се, че в Украйна се водят на работа много повече хора, отколкото реално има и някой прибира заплатите им. Познайте кой трябва да работи и за тях. Познайте и кой е виновен, когато нещо не върви.
От Русия идват и бутафорните тържества, безсмислени игри и фалшивия външен облик на фирмата. На тези тържества човек се чувства така, като предполагам са се чувствали пионерчетата по време на задължителна манифестация.

Отделно от всичко това Луксофт притежава най-лошите качества на аутсорсинг фирмите.
Взимат се проекти, които никой друг не иска - нископлатени, западащи продукти, стари технологии, невъзможни срокове, съмнителни дейности за разследвани компании.
Ако сте програмист - забравете за писане на нови неща - в най-добрия случай ще оправяте чужди бъгове. И то ако имате късмет. По-вероятно е да се занимавате с глупости нямащи нищо общо с програмиране.
Основната ви дейност в Луксофт обаче е да си попълвате Джирата, да четете и да пишете безсмислени имейли и документи и да участвате в тягостни мийтинги.
Никой не се интересува от качеството на прдуктите или от иновации - важни са само рапортите и часовете.
Затова ако се надявате да научите нещо и да станете по-добър професионалист работейки в Луксофт - забравете. Ще стане обратното.
Ако останете без проект имате избор - да се преместите в някой още по-безсмислен от предишния (ако има място), или да напуснете. Повечето хора избират второто.

Това е. Правете си сметката както се казва.


бивш служител

37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
2

Започнах работа към Аутомотив екипа през Септември 2015. Интервюто се състоя в 2 тура - единия локално от шефовете на екипа и второто по скайп със клиентите (тъй като те искат да проверят какви хора се наемат да работят за тях). Отношението още от първово позвъняване на ХР-то беше много добро, и такова си остана и през интервютата. Шефа на Аутомотив е Динко а тийм лидера е Косьо - те са били такива и във Джонсън/Вистеон и сега са в Луксофт. По-голямата част от екипа са хора от предишния им екип във Джонсън или поне хора които са минали от там. С изключения като мен и други. За отношението на Динко и Косьо към екипа, знанието им в аутомотив областта и ангажираността им в работата мога да кажа само суперлативи. Борят се да взимат проекти и се стремят всичко в и за екипа да е ОК. Във всяко отношение. Хората от екипа са професионалисти с много голям стаж в областта. Натоварването бих казал, че е стандартно. Работи се по Agile - всеки ден за 10-15 мин се отчита кой до къде е, ако има проблеми се решават и се върви напред. За пръв път работя по тази методология и впечатлението ми е, че помага да се върши много работа и човек седи концентриран върху нещата които има да върши. Което е доста добре. В началото имаше хаос какво ще се прави и как, но нещата се изчистиха и влезнаха в коловози и сега всичко е ясно и канализирано.
Фирмата като цяло - аз лично в БГ не бях попадал на толкова добро работно място. Причините са следните: 3 пъти в седмицата в офиса идва масажист/ка и може да се ззпише човек за 15//30 минутен масаж. Справят се доста добре. Има тенис маса, стая за "игри" - билярд, джаги, XBox, където може да се разпуска и също така да се сплотяват хората ;) Два пъти седмично идва Йога инструкторка и води по 1 час йога. Има по 1 час седмично изучаване на Руски и Английски. Има доста хора от Украйна, Русия. Всички тези екстри са разбира се ако имаш време. Работата е на първо място. Може да има още нещо, което изпускам, но в общи линии това, което мен ме впечатлява е, че хората от мениджмънта са отворени да спонсорират подобни инициативи, което е много добър знак.
Има също Футболен и Волейболен отбор и се провеждат също вътрешно фирмени състезания между офисите - финала беше в Анталия.
HR звеното си върши повече от прекрасно работата - организира инициативи за какво ли не - за Хелоуин организираха забавление за децата - наеха фирма които организират подобни събития - колегите си доведоха децата - рисуване, оцветяване, забавление! Имаше фирмени обучителни игри, организират тийм билдинги (1 път годишно) - прекрасен скъп спа хотел на Боровец, невероятна организация и много хубаво изкарване за нас и прекрасни спомени. Няколко вечерни партита за празнуване на разни milestones - с наемане на водещи и разни артисти, игри - всичко поето от фирмата. Невероятен купон и много яки колеги. В общия случай си личи, че хората се грижат да има хубави инициати и фирмата не пести пари за тях и бих казал, че това работи много, много добре за усещането във фирмата! Без изобщо да преувеличавам мога да кажа, че това е първата фирма в БГ в която съм ходил с удоволствие на работа и усещането като цяло е много добро!
От заплатата си съм много доволен и не мисля, че ще има някой недоволен.
Нещата които са като минус - при всички тези позитиви, даже на мен ми е странно как това не е направено още - едното е, че не видях да има система с бонуси - при завършване на проект или по Коледа. А би било хубаво. Другото много важно за мен е, че фирмата не позволява вариант да работиш от къщи когато можеш или се налага. Казаха, че мислят да го въвеждат. Дано да е по-скоро. И другото на мен лично Open space не ми допада, поради по-силния шум.
Четох предните постове тук - и от познати бях чул подобни неща - но пак казвам - аз работих в Аутомотив екипа - за джавистите не знам много, но съм подочувал подобни неща.
Горе-долу това е.


настоящ служител

7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
3
Колеги
0
Работна среда
0

Във фирмата има големи разлики между проектите, затова е важно в кой проект ще попадне човек. При някои има сериозно текучество, при други няма. Аз специално случих на проект. Моят съвет за кандидатстващите е да изберат внимателно Проекта и да поискат да видят бъдещите си колеги.

Относно HR отдела, написаното по-долу е вярно. Изпълняваха план по „наемане на много народ за фиксирано време“. Имаше издънки. Повечето от тези хора вече не са във фирмата и ситуацията се стабилизира.

Интервютата по телефона са само за първоначално пресяване. В повечето случаи там се изисква услужлива памет, а не логическо мислене.

Да, от Украйна се прехвърлят програмисти към София... така избягват мобилизация на фронта (знаете какво става в Украйна в момента).

Слуховете за заплатите също са верни. Luxoft има дълбоки джобове. По този въпрос не вярвам някой да се оплаче.


кандидат за работа

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
3

Ходих на няколко интервюта там. Първо с руснаците по skype, които поне бяха нормални и възпитани хора, мина добре и мисля че ме харесаха и ме препоръчаха на българите да ме наемат в някой от тукашните проекти. После трябваше да мина и през българите, HR-ките бяха любезни, но самото интервю беше пълна пародия, и уникално унижение за мен. Интервюиращата ме жена, някаква PM, беше невероятно нагла и арогантна, имах чувство че точно това и е целта, да ме унижи и откаже от работата. Еее успя. На няколко пъти си помислих дали да не стана и да си изляза, едва се насилих да остана до края на интервюто. След интервюто бях бесен и поразпитах малко, това което научих е че там остават само некадърници, които биват тормозени здраво, хаоса по проектите е пълен, малкото кадърни хора които биват излъгани да започнат бягат от там в рамките на някой друг месец.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Вижте, не винете руснаците. Сега ще ви кажа защо. Аз работех във фирмата, която преди това помещаваше този офис в The Mall. Когато нашата фирма прекратяваше дейност и трябваше да освободим офиса бяха дошли руснаци, които да го оглеждат и бяха питали човека, който ще договаря мебелите в офиса и като цяло офиса, какви очаквания имат българите откъм заплащане. Той отказа да назове сума, но те му бяха казали, че са склонни да дават много добри заплати, за да бъдат доволни служителите им. В крайна сметка съм убеден, че се е пръкнал някой БГ HR, който е решил да изпъкне и е казал, че "българите" могат да работят и на по-ниски заплати, а така той да изгрее после :)


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Моля някой да даде информация за заплатите в IT отдела на фирмата за позиций различни от програмист.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?