Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

АктивТрейдс https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Бул.България 69 етаж 12, офис 12&markers=София,Бул.България 69 етаж 12, офис 12

АктивТрейдс

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 99 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 91-99 от общо 99


настоящ служител

15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
5
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
1

Фирмата се контролира от един единствен човек. От една страна това е хубаво, тъй като ти вдъхва увереност, че все още има (средно-)големи и успешни фирми на пазара на труда, които са дело на стартъп умове с големи амбиции. Помислете - донякъде е мотивиращо. От друга...

...Тръгва пълният хаос. Той цари във всеки един ъгъл и отдел, където превзети от същността си личности, провъзгласени за мениджъри, седят и се чудят по цял ден как да си кръстосат двата крака, препречат и потулят и малката доза креативност и талант, която (може би) притежават подчинените им.

Така наречените мениджъри биват назначавани във фирмата, като преди това са се вече сдобили със символичен мениджърски опит. Измежду умните колеги, често наричаме тези мениджъри "водопроводи". Мениджърите служат за изпомпване на някакъв сорт информация към техните подчинени тела. Друга файда, накратко казано, от тях няма. Загриженост за екипа, развитие и управление на екипа, менторинг, делегация, ефективна работа в екип, доверие и всичките тези неща, за които често четем по статиите по ЛинкдИн, че били надеждни за градежа на една добра компания, тук са празни и недействителни термини.

Единственият начин да не изпадаш в пълно отчаяние, защото все пак това е само работа и трябва да плащаш сметки, е да се бориш. Често, тази борба доникъде не води, но е важно да опиташ. Все пак животът е това.
В хиляди компании по света можем да пресъздадем и видим малкия свят на АктивТрейдс.

В този план, това е добра компания, в която да се научиш да отстояваш своето, особено в среда, където си като в хаотично стадо с овци.

Успех на кандидатите и поздрави.


бивш служител

14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
1
Привилегии
3
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
2
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
1

Като цяло съм доволен от компанията. Екипът в София е върха, проблема идва от Лондон. Лошо ниво на комуникация между двете звена, и лоша прозрачност на действия и работа на мениджмънт екипа. В компанията в повечето случаи няма да ви чуят мнението, защото единственото важно такова е на шефа (Алекс Пуско), което и описва и оценките ми за работата в АктивТрейдс.
Заплащането е над средното ниво, заплатите са на време. Офисът на фирмата е в модерна сграда, на добро място, с много хубава гледка. Лошо е че офисът е Open-Space и е много шумно, температурата на отопление/охлаждане се определя корпоративно (не можете да контролирате нищо ако ви е студено/топло).
Липса на обучение от страна на лондонския екип, който контролира работата - хвърлиха ни директно в екшъна с оскъдна информация on-the-go.

Също, искам да спомена че бях и под ръководството на г-н Сава Николов и мога да кажа само добри неща за него, така че че някой е бил засегнат от неговите отношения с горепосочения си е негов личен проблем. Сава е много точен човек и винаги може да се разчита на него.


бивш служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
3
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
4

Здравейте, аз съм въпросния Сава Николов. За успокение на всички от 3 месеца не съм във фирмата, поне като изказвате мнение проверете информацията.
За миналата година текучеството отдела(софтуерен) е 2-ма колеги с непродължен пробен период, 2-ма с които беше неизбежно да се разделим и 2-ма напуснали по-собствено желание, това е на фона на 30 наети за годината.

Фирмата е добра, продуктите са интересни и се пише на относително модерни технологии.


Поздрави,
Сава


-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-5
Привилегии
3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
3

Всичко започва със страхотни обещания. Но в повечето случаи - нещата си остават на ниво "обещание". Сава Никлолов е супер-некадърник по отношение на управление на хора. Колегите обаче са страхотни. Бонусите ги има, но са изключително субективно разпределени. И ако не си "симпатичен" - бонуса ти е фиктивен, колкото да си взел нещо. Уважението е 0! Пред теб С.Н. се подмазва, зад гърба ти - плюене. Никаква сигурност няма. С.Н. изрита маса народ с обяснението "не пасваш на колектива". А имаше хора, които бяха назначение на постоянен договор 3 месеца преди изтичане на изпитателния срок. Т.е. вършат си работата. Но С.Н. не умее за защитава подчинените си. Използва ги за да си избърше ръцете. Затова имат и голямо текучество. Докато този човек е там - не бих препоръчал тази фирма на приятел.
Иначе естеството на работата е интересна. Има какво да се научи там. Има и много конструктивни колеги, които помагат.


настоящ служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
4

Вярно е че всеки има право на мнение даже и когато е написано с цел да навреди на фирмата от която е увълнен. Хора запитайте се колко човека които си вършат работата биха седнали да пишат реферати, като един от предните коментари. Евалата за отделеното време но глупостите които са написани не мисля че трябва да ги взимате под внимание.
Естествено като навсякаде зависи много в кой отдел попаднете но като цяло ако си вършите работата и не ви е цел да клюкарствате с различни колеги ще бъдете уважавани.
Извънредния труд когато е необходим се заплаща, имате и бонуси който не са за подценяване, увеличение на заплатата стига да си го заслужите итн.
Няма такова нещо като седи на работа щото ще те уволнят. Има добри проекти чрез които можете да се развивате, CEO-то е доста умен човек и има най-различни идея от които само може да учите. Инвестира се доста във всички отдели непрекъснато.
Според мен това е добро място за развитие и няма да сбъркате ако сте служител!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Място, на което може да изпиташ разочарования и да започнеш да ходиш с нежелание на работа още на първата седмица. Слаб мениджмънт, лоша комуникация между отделите, лоша комуникация между Лондон и София. Амбициозни и умни хора, добри специалисти и хора с опит не могат да виреят там, защото всичко се случва както собственикът реши и одобри, т.е. никой няма да ви чуе идеите и предложенията. Ще ви разказват прекрасни неща преди да започнете, но действителността няма нищо общо. Ако цените знанията и уменията си и имате амбиция да се развивате, ако сте перфекционист към работата си, по-добре не си губете времето тук, а намерете място, където ще ви оценят, вместо да си загубят времето.


бивш служител

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-3
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
2
Работна среда
-5

Заплащане: Заплати на средно ниво. Нямат нагласа да дават високи заплати, залъгват с малки бонуси на 3-4 месеца.

Привилегии: Плодове и бисквити (в недостатъчно количество); чай, кафе и мляко; спорт; допълнително здравно осигуряване.

Местоположение: Офисът не е на особено комуникатнивно място - с градски транспорт няма много варианти, а с кола сте жертва на сериозни задръствания и трябва да плащате, за да паркирате в паркинга на мол България.

Хигиена: Занижена. Може да намерите неизмити чаши и прибори и липса на чисти такива.

Офис: Open space и доста шумен. Вентилацията не е добра, няма отварящи се прозорци и понякога атмосферата е меко казано неприятна. Работи се на определена температура - 23 градуса и на светнати луминисцентни лампи по цял ден.

Работно време: Плаващо или фиксирано в зависимост от позицията; много строго следено, особено за хората в изпитателен срок. Ако искате да останете след изпитателния срок, правете over time, но не очаквайте да ви бъде компенсиран по какъвто и да е начин. Като цяло over time-ът е забранен, но е хубаво да правите over time, който няма да ви бъде компенсиран по никакъв начин.

Натоварване: Ако шефовете са в офиса, е по-натоварено. Тогава е важно да внимавате какво се вижда на мониторите ви, защото собственикът обикаля бавно из офиса и проверява всички по няколо пъти на ден. Като цяло не е много натоварено; сроковете много често не се спазват; отлагат се проекти; заданията се променят по няколко пъти; много напразен труд.

Потенциал: Може би за начинаещи и Support е предизвикателство да работят в голяма компания като АктивТрейдс, но добрите специалисти по-скоро биха останали разочаровани. На интервюто се дават големи обещания и всичко звучи чудесно, но действителността е различна. Работата между София и Лондон е трудна; има ненужно съревнование, пренебрежение и проблеми в комуникацията. Текучеството на хора с опит е голямо. Ако искате да се развивате, имате идеи, които искате да реализирате, или за вас е важно да вървите напред, това място не е подходящо за вас. Уволнява се на база много субективни и незначителни за работния процес причини.

Мениджмънт: Мениджърите на отдели покорно слушат и изпълняват желанията на собственика без да изказват професионално мнение; ролята им е на task managers; хора без мениджърски умения, които не застават зад екипа си от страх да загубят работата си.

Колеги: Изобилие от хора, които пазят работата си като най-свято нещо и правят всичко възможно да изтъкнат себе си като незаменими; хора, които ги е страх да не изгубят работата си и да излязат на пазара на труда. Много хора се издигат само защото са от повече време във фирмата, но не и по заслуги.

Други: Въпреки че фирмата е голяма и собственикът не е българин, шуробаджанащината тук не липсва, не липсват и жертви на тази шуробаджанащина. В зависимост от заемата позиция може да има изисквания за облеклото. Голяма, международна компания, но с прекалено много проблеми.


кандидат за работа

22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
1
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
4

Привет,
кандидатствах за работа в тази фирма. Техният директор човешки ресурси е ужасен човек. Тя не прави разлика между квалификациите, които завършва човек и дори преди интервюто не си е направила труда да прочете малко повече, за да може да прецени коректно кандидата. Не обвързва по подходящия начин изучавана квалификация, практикувана квалификация и най-важното, което е тя вика съответния професионалист от отдела, с когото евентуално бихте работили и този човек стои само за украса, който щял уж да задава "професионални" въпроси. Сигурна съм, че много добри специалисти са пострадали от нея, тъй като тя води абсолютно непрофесионално интервютата и натъртва на неща, на които представа си няма.
На интервюто ми задаваше съвсем несвързани с работата въпроси. Едва, когато ми дадоха възможност за въпроси от моя страна ги затрупах накрая. Не дават възможност за водене на диалог, а по-скоро монолог от нейна страна.  
Жалко, че на такъв непрофесионален човек са възложили толкова отговорна работа. 
Фирмата не е лоша, обстановката е спокойна и приятелска. Екипът е съставен изцяло от млади хора, имат много командировки до централата им в Лондон, офиса е на хубава локация до НДК, заплатите не знам как са, не коментирахме въобще, правят непрекъснати обучения на служителите си, но директорът човешки ресурси разваля целия хубав досега представен имидж на фирмата. 
Уважаеми собственици на фирмата в Англия моля, намерете си друг директор "Човешки ресурси", който да знае как да проведе едно нормално интервю и да се научи да разграничава съвременните квалификации и професионални направления, защото тази жена не прави разлика между образования, професии и също така не дава думата на своя колега/колежка, който, която да водят дискусия. Имам чувството, че тази жена не знае въобще каква е длъжността, която заема там. Наистина тъжно, но последиците са, както за евентуални подходящи кандидати така и за фирмата за това, че пропуска наистина добри и качествени специалисти, но уви рано или късно англичаните ще се усетят и ще я сложат на място. 


настоящ служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
5

ActivTrades е английски форекс брокер с клон в София. Към юли 2013 фирма АктивТрейдс е чудно място за работа във всеки от отделите. Офисът е близо до НДК в модерна бизнес сграда. Към момента в офиса в София има около 50 души и фирмата продължава да расте. Организират се обучения в Лондон и тиймбилдинг екскурзии. Има безплатно кафе Лаваца и плодове за служителите в офиса ;)

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?