Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Теххъдъл https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Николай Хайтов 23а&markers=София,Николай Хайтов 23а
5 2 0
2 точки от 87 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 71-80 от общо 87


настоящ служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
-5

Ихааа целие рекрутмънт отдел дошъл на време днес да пише в работодателя!

Браво момичета кои да предположи че нещо може да ви накара да станете по това време в петък

Са - да сме наясно Ричард пари не ДАВА, Ричард пари само ВЗИМА!

Парите ви се плащат от клиента - схемата която Ричард се опитва да държи е 1:1 лев към паунд т.е. ако вие взимате 1000лв той взима около 1000паунда за вас от които ви отделя пари за заплата ВСЕКИ МЕСЕЦ

Да факт е - в хубавата ИТ фирма увоняват ДИСЦИПЛИНАРНО за това че не сте идвали на работа, искате хоум офис, доооообре - ходи хоум офис.
Искат да ви уволнят:
- къде си бил ти на еди коя си дата ?
- Хоум офис.
- Къде в кодекса пише хоум офис ?
след това пишеш обяснения, после те уволняват. Да - такива случаи вече има НЯКОЛКО.

Така че заповядайте във добрата фирма да разгледате офисите и да поговорите с колегите. Офисите така или иначе няма да са тия които гледате щото ще ви местят поне 3 пъти в други дето не сте виждали преди. Колегите ви ще бъдат уволнени (ако не си тръгнат сами - ДИСЦИПЛИНАРНО). Но винаги можете да лижете дупенцето на Ричард и да ходите на тийм билдинг.


настоящ служител

29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
1
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
4

Така да се включа и аз ....
Че има много негативи вече на всеки е ясно, но това не означава, че няма и положителни неща.
Вижте само как HR отдела пише послушно мнения с пълни звезди за да брани наранената ричардтова чест (разбира се анонимно).
Но хайде и нещо по-реално:

1. Положителни неща
а) Ако си при свестен клиент всичко ще е наред
б) Ако нямаш вземане даване с Диляна от HR отдела деня ти ще е хубав
в) Ако никой не знае кой си, ще си живееш като цар
г) Можеш да ползваш home office, когато имаш нужда
д) Ако е във възможностите на HR Отдела ще ти съдействат (без въпросния индивид, който вече споменах)

2. Негативи
а) От всякъде виждаш/чуваш как се разнасят едни листи и се тормозят колеги, чиите фирми са се отказзали от ричардтовите услуги
б) Питаш кога ще има ваучери/заплати и на среща е изключително "приветливото" отношение на Диляна (HR)


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
1
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Ще се включа само за да кажа, че е забавно как всички негативни коментари до тук са написани очевидно от един и същи индивид, който явно е бил уволнен заради сестемни закъснения, както се разбира от написаното и хал хабер си няма как стоят нещата във фирмата.

Лично аз не бих вярвал нито на дума от написеното от човек, който го е страх дори да напише името си, за да подкрепи думите си.

Хубав ден!


настоящ служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
-5

Гледам и Стаската се е включила да си защитава тиймбилдингите ма що анонимно :)
Много малко филми си гледала май

Ричард краде служителите си и не се свени да открадне дори от колежки в отпуск по майчинство ако тва ти е "малко циция" малко не си в час

Начините на уволнение освен апартамент пари са:
- изкарват те луд
- наказват за закъснения
- тормозят те със заплахи да си взимаш заплатката и да се махаш
- всички подчинени на Ричард започват да ти обясняват колко си тъп
- пак те тормозят за закъснения

Кат е толкоз убаво що вече 4ти екип остава без работа и няма никви нови клиенти/назначения от месеци

Няма значение в кой екип сте - винаги имате вземане/даване с него, а не дай боже клиента ви да фалира а той ще фалира - честито цунете си "никак не са лоши" за сбогом, пийте една студена вода и довиждане

Ако ще почвате работа/кандидатсвате - във фирмата има към 130тина човека и около 200 уволнени, няма как да не познавате някого или някой който познава човек който работи там или е работил - питайте направо него
Пък ако сте дошли за липсинг или бирпонг на които Ричард трябва да победи около 2 пъти годишно тва е вашата фирма!


шубе го/я е и не казва!

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
3
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
2
Работна среда
-5

Цялостното ми мнение е, че това е най-скапаната фирма, в която съм работил някога. ВСИЧКО, ама абсолютно всичко, което прочетох до тук е ВЯРНО и така, както казват колегите - бивши и настоящи. И честно, ще ми е трудно да изкажа нещо ново, но все пак ще напиша и моето мнение.

Това е фирма, в която безочието, арогантността, некомпетентността, необразоваността, шуробаджанащината, тъпотията се шири надлъж и нашир сред екипите на HRs, рекрутъри, заедно с директора и собственика.

Комунизма е изграден, наистина в тази фирма, както за рекрутърите, така и за HR отдела. Всички ходят от 10 нататък, висят по терасите и пият кафета, разхождат се из офисите, за да си търсят състоятелни гаджета, девелопъри, или просто някой за развлечение, правят интриги и сплетничат, гримират се и си правят прически. С две думи, всичко друго, но не и да работят.

Ако попаднете на готин клиент - ЕВАЛА, но рядко се намират такива, на мен, ДОРИ, ми е известен само един такъв клиент. Обаче, ако попаднете на кофти клиент, защото процента е огромен, ще страдате много. Защото какъвто собственика, такива и клиентите и администрацията. Защото, ако клиента ви създава проблеми, неминуемо и от теххъдъл ще започнат да ви създават допълнително.

Първо, ще ви сложат на Performance Action plan - нещо, което го няма в кодекса на труда и ще се опитат да ви изкарат, че сте неквалифициран. Целта, както вече е споменато е да си тръгнете сами. Ако не успеят да ви накарат, да си тръгнете, а и тъй като те нямат право да ви уволнят, на базата на този документ, ще започнат да ви заплашват и тормозят по всякакъв начин - най-често с писмени искове за закъснение или някаква причина за неспазване на трудовата дисциплина и оронване на престижа на фирмата. Могат да стигнат (а и са стигали, доколкото ми е известно) и до изгонване на служител.

Ако клиента ви фалира, което отново се случва много често - ще се опитат да ви прецакат като ви предложат да се преместите в друг екип и да подпишете нов договор, с нов изпитателен срок (защо?, след като подписвате отново с теххъдъл), за да ви уволнят или на следващият ден или в последният ден от изпитателният ви срок (известни са ми мин 10 човека, с които са постъпвали така).
Ако пък сте от късметлиите, няма да се занимават с вас и ще ви предложат директно м/у 1-2 заплати, при положение, че за вас за платени 3 заплати от клиента ви на фирма теххъдъл. Или ще ви държат на stand by за месец-два (уж ви търсят нов клиент) и пак ще ви изгонят.

В случай, че имате проблеми от някакво естество, било то с колега, клиент или нещо, ХРите изобщо не се намесват. Чакат проблемите да се разрешат от самосебе си, тъй като, каквото и да стане, вие ще напуснете по един или друг начин. Проблеми от всякакво естество се отлагат и затлачват, дори за смяна на крушка в тоалетната сме чакали по 2-3 седмици. Да не говорим, за по-сериозни човешки проблеми. Част от тях са толкова арогантни, че е чак невероятно.

Recruitment-a, какво да кажа за него?! Препоръчаха junior qa за тийм лийд!? Също така, изобщо няма да ви съдействат за заплатата, която искате. Ще трябва директно да си говорите с клиента, ако разбира се, стигнете до него при уговарянето на заплатата.

И в единият и в другият отдел, изгониха разни момичета, защото не са се харесали на някоя от тях.

Сега за директора и собственика. За първият, какво да кажа? Освен, че е грозен и се занимава, със собственият си бизнес през цялото време.
Той е поставено лице и изпълнява прищевките на собственика. А той, Ричард, е най-наглия и скръндзав човек, който познавам. Печели, от каквото се сетите. От вас, от офис спейс, от тиймбилдинги, от закуски, от лекции, от всичко. Един скорошен пример: един от клиентите нае 3 стаи, в скъпия офис спейс на есте. След няколко месеца намали състава си и имаше хора само в една от стаите. Обаче, клиента явно не се беше усетил, че плаща за повече офис спейс, за сметка на това пък Ричард, удобно си ги цакаше за 3 стаи докато в 2 от тях настани други екипи, които също си плащаха за офис спейс.

Социалният пакет - не е от най-добрите оферти на пазара. Допълнителеното здравно - не покрива зъболекар, да не говорим, че може да посещавате само най-смотаните клиники в София.


бивш служител

23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
1

Като бивш служител, мога да подкрепя доста от нещата казани в предишните коментари, но не съм и на 100% съгласен с тях. Теххъдъл като фирма прави първо впечатление на доста добра фирма - организираност на интервютата, контакт от страна на HR-ките, обратна комуникация и привилегии, които предоставят освен договорената заплата. Контракта е с Теххъдъл, но както се казва в предишните коментари, работиш за Английска фирма(конкретен тийм). Тук вече и идва разминаването за служителите - важно е в каква фирма попаднеш. Има някои доста добри, при които можеш да си договориш доста добра заплата, както и някои, които са доста пестеливи от към средства (заплата, лаптопи, тиймбилдинги). Отношението към служителите също изцяло зависи от фирмата за която сте почнали, тъй като Вие реално няма и да имате работен допир с Теххъдъл, а в някои фирми е меко казано ужасно. Структуриране на процеси, начин на работа и платформи също изцяло зависи от същата тази фирма. Теххъдъл е само един посредник, който се грижи да набира персонал, да поддържа офиса и оборудването, да извършва счетоводно посредничество и нищо повече. Опитват се от социлна гледна точка да разнообразяват ежедневието с поне 2 тиймбилдинга на година, закуски от време на време, board games вечери, спортни инициативи. За съжаление обаче всички тези неща се правят много аматьорски, с минимални пари и може би повече като показност за привличане на нови служители. Тиймбилдингите се правят с по 2 вечери някъде, като едната вечер евентуално може да ви е включен алкохол(който също е лимитирано количество) освен храната. Всички служители си го знаят и тръгват с бутилки алкохол от София. Игрите са едни и същи по време на тиймбилдинга, винаги Ричард се съревновава и печели, стараят се да забавляват повече мениджмънта на фирмите клиенти, от колкото самите служители и всеки един тиймбилдинг завършва с липсинг или караоке.
Както споменах вече - правят опити, определено, просто няма как да се получи добре, без да се вложат пари.
С две думи, след всичко казано - внимавайте в коя фирма клиент ще попаднете, а всички се надяваме посредника Теххъдъл да обърнат внимание на коментарите тук и да подобрят политиката си, освен ако не искат да загубат още служители.


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Страшни глупости са изписани долу.
Сигурно са верни нещата, но така представени единствено негативи се създава тотално погрешно впечатление.
Аз съм бил в десетина фирми, коя от коя по-"топ" и добре плащаща, Теххъдъл ми е най-якото място до момента. И то с много, въобще няма база за сравнение.

Но е важно да се отбележи, че всеки екип си е много отделен, не мога да говоря за останалите, как са били хората там.
Общо взето от хората, които напуснахме тогава, нито един не е по-доволен. Аз лично ревах 2 седмици по-късно, ама късно :)

Ричард си е известен, че е малко циция, но това не е много справедливо, понеже заплатите, дето дава никак не са лоши, особено на фона на другите фирми.
А тийм билдингите, дето прави са един път, такова нещо и във филмите за силициевата долина не се вижда :)

Колкото до цицийщината - освен ако не сте в ондеманд екипа нямате почти никакво вземане даване с него, така че не е толкова страшен.

Така че не приемайте коментарите тука за чиста истина - това е като да четеш по форумите преди да си купиш кола. Пълно е с глупости.
Обикновено недоволните служители са най-мотивирани да дойдат тука и да хранят. Аз сума ти време не ми е минало през акъла да пиша тука, чак сега като случайно видях глупостите реших да драсна :)

Другото важно е, че в нашия бранш, ако човек не си върши работата нямаш почти никакъв шанс да го уволниш. Освен ако не искаш да му изплатиш един апартамент обезщетения.
Съответно като се наложи някой наистина да бъде уволнен, почват да го карат сам да си напусне. И те после пишат колко било гадно, само дето те говорят така за всичките си фирми.
От коментарите тука съм сигурен за поне един такъв служител.

Така че ако се чудите - най-добре им чуйте първо офертата, вижте офиса, вижте се с хората и си преценете. Тия неща тука не са обективни.


бивш служител

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
3
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
-4

Всичко казано тук е факт!

100% от настоящи и бивши служители няма да прочетете положителен коментар. Единствените които могат да се опитат да кажат нещо положително са естествено HR-ките и Recruitment отдела защото както бате Ричо би казал "Their ass is on the line".

Това което бих допълнил е, че отношението на Recruitment отдела не е по-малко непрофесионален от това на Ричард, Иво и HR. Те разпространяват какви ли не слухове за секретна информация на фирмата, като например можеш много лесно да научиш заплатата на всеки.

Те са изградили комунизма като си ходят на работа когато им скимне, разпределят работа на трети лица от фирмата защото са много "заети" а в същото време можете да ги видите нон-стоп как обикалят офисите в различните сгради и пушат от балкон на балкон. В същото време водят огромна война с HR и се клеветят една на друга измежду колегите в фирмата. Това са лицата на компанията - Хората които правят първия контакт с кандидатите! Дали искате да се намесите с тях, и в случай, че стъпите погрешно и вече не сте им удобен са готови на всичко за да ви направят живота черен. Това става със слухове зад гърба ви, лоши коментари спрямо това, че не си вършите работата, агитиране на хора в фирмата които да ви следят, слушат вашите разговори, за да може те да използват всяко нещо което е в тяхна полза срещи вас. Когато получат това което имат са готови да стигнат до край, като например да ви премахнат от фирмата. Както са ви помогнали да бъдете наети така и могат да ви помогнат да бъдете освободени от длъжност и то много бързо!


настоящ служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
-5

Potresen sen sam ot prochetenoto, razbira se wsichko e viarno, no za mamcheto i bebenceto i ne beshe stignalo do men.

Kolko bezochliv, cinichen i bezsramen trqbva da si v sashtoto vreme da obiasniavash che pravish charity kampanii i pomagash na siraci.

Ako utre niakoi kaje che si pribira i tezi pari, toia chovek zaslujava linchuvane kato dojde drugata sedmica da se vratka kato puiak

Otkita telefonna linia :

DMS Richard Yeo

Ivo Radev - prezident!!!


настоящ служител

-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
1
Работна среда
-5

Здравейте,

Осевен крадения модел за бизнес, Ричард обича да ощетява и служителите си. Например: колежка илиза в майчинство, клиента за когото работи решава да и направи еднократен бонус по този повод, както и малко увеличение на заплатата, което обаче стига само до Ричард. Той си прибира еднократния бонус и разлиата в заплатата всеки месец. Сами си правете сметка за какъв човек говорим.

В случай че клиент фалира ... обезщетение взима само той, служителите имат опция да отидат в малоумния ондиманд екип, като рано или късно са принудени да напуснат по взаимно съгласие.

Нейко

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?