Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Теххъдъл https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Николай Хайтов 23а&markers=София,Николай Хайтов 23а
5 2 0
2 точки от 87 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 61-70 от общо 87


-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
3
Потенциал
-4
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
-5

Фирмата се тресе от скандали и затова и недоволните са толкова много - понеже чашата в последните няколко месеца преля. Дори не се опитват да го крият, къде като слухове къде съвсем открито. Нормална гледка е да видите скандал в коридора например.

Постоянна гледка са и колеги с някакви листа да обикалят по залите за срещи с ейчарки и рекрутмънтки. Над 15 човека вече са без екип.

Сега ще се отваря нов офис и предстои поредното насилствено преместване, огромно хале в което всички ще са като един огромен кол център и сигурно пак ще има поредните нерероятни проблеми с тоалетната, с това че покрай всичките проблеми в самата фирма всичко негативно се исипва върху служителите и много хора са настроени срещи други, като някакъв War Zone е.

За това постоянни проблеми като на някой му е топло на друг студено и всеки злоопотребява с климатиците. Но дори това са дребни проблеми, всеки ден се чудиш дали днес не е време за твоя екип. Да се седи с месеци без работа също не е нобикновено.


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Силве, това нещо

"Лъче ти ли си бе душице мила, научи ли се как се пише кодец че имаше повече бъгове от улично псе?"

Има 4ма QA, с които съм работил, с другите трима сме приятелчета и не се храним така.

Така че не ми обяснявай как ти звънели приятели по телефона и тия анонимните не били твои.

Айде лек ден, викни ме като отидеш в съда да свидетелствам.


бивш служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
3
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
-5
Работна среда
-5

Явно и аз ще трябва да пиша тук, след като дори по телефона ми се обаждат приятели, за да ми кажат, че ме пишат по форумите.

Отношенията ми с Теххъдъл, ще се решават в съда, оттук нататък.

Също така, имам право да търся правата си по съдебен път от всеки от вас, който ме злепоставя и клевети персонално във този или който и да било друг форум.

В случай, че реша да се изказвам персонално, ще застана с името си, за разлика от всички анонимни изказвания, както постъпих и сега!

Моля, прекратете безпочвените си обвинения и разпространяване на невярна информация за мен!


настоящ служител

-33 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
1
Работна среда
-5

Добре бе Фил - замисли се - всички дето защитавате големата фирма пишете, тиймбилдинга е супер, АКО попаднеш на екип ще си ок.

Ми АКО не попаднеш? Шанса ти е много по-голям да спечелиш националната лотария от колкото да попаднеш в добър екип. Дори твоя добър екип се разпърдя яко, а се водеше добър.

А коментарите се пишат тука точно за това - за да имат идея кандидатите какво ги очаква като дойдат, никой не ги спира да идват - това си е тяхно право

Нито ХР нито Ивайло Радев могат да налеят акъл на Ричард - те са специално селектирани да нямат мнение.


26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
1
Натоварване
3
Потенциал
-1
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
4

Ок, дойде време и аз да напиша нещо, че ще влезе някой кандидат тук, за да види мненията и ще си каже, че тая фирма е най-смотаната в София, а това изобщо не е така. По-скоро, това ми се вижда като нарочна атака срещу нея, вследствие на скорошни събития, случили се там.

За чичо Ричо - някои неща са така, както е описано, но обикновеният служител почти няма достъп до него, само някои мениджъри, и то не по-често от 1 път на 2-3 месеца. Да, има кусури за дялане, особено в начина на ръководене на on-demand екипа. Искрено се надявам HR-ките или Ивайло Радев да прочетат тези мнения тук и да се опитат да му налеят малко акъл...

Сега, за другите неща във фирмата - заплащането във фирмата е на добро ниво, а в някои отдели - на доста добро, дори. Има разнообразни малки "бонусчета", както в повечето фирми - допълнителни здравни, фитнес карти, паркинг, футболен отбор и т.н. Някои са въпрос на договорка при започване.

Местоположението е супер, на 3 мин от метро, офиса е средно хубав. Да кажем, че пак си зависи от това, в кой екип ще се паднеш и те къде са позиционирани.

За въпроса с отношението на/към клиентите, HR, Recruitment - тук всичко е реципрочно. Ако се държите добре с тях, с нужното уважение, ще ви се върне. Не смятам забележката за непрофесионализма за уместна и тук - рекрутърките се опитват да наемат по 20 човека месечно при тежкия пазар на труда в IT в момента), докато HR вършат административна работа и също се занимават с някои случаи като теб, Силве (между другото, не можеш да обвиняваш някого, че е непрофесионалист, и в същото време, да казваш на друг, че има повече бъгове от псе!).

И когато някой има проблем с клиента, и разбира се, когато си в правото си, абсолютно винаги можеш да разчиташ на помощ от HR. Ако ти не си вършиш работата добре или ако имаш проблем с колегите, разбираемо е, че няма кой нормален човек да застане на твоя страна.

Това за заплатите и Диляна е жалко - все едно 150 човека да те питат през 5 минути кога ще си си написал кода или теста...

И за тиймбилдингите - честно, не съм бил във фирма, в който тиймбилдингите са били по-яки. Освен споменатия на Банско, имаше някои добри в Боровец, Слънчев Бряг, както и доста мини-тиймбилдинги - Хелоуин партита и подобни. Който е имал положителна нагласа, си е изкарвал чудесно. Явно не сте попадали във фирми, които изобщо нямат тиймбилдинги и това там се води "фирмена политика".

Да обобщя - ако клиента ви се окаже читав, може да изкарате доста време в тая фирма, няма особено много пречки за това и ще се чувствате добре.


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Мразя да се повтарям, но ще го кажа пак .... момичета от Recruitment и HR малко късничко се се сетихте да пишете тук за да си предпазите задниците! Знаем, че сте вие и също така и читателите ... не случайно ви се отказват офертите за работа! Май нещо ПРИТЕСНЕНИ ми изглеждате?!?!
Е и аз да съм на вас ще се притеснявам защото Ричард на вас ще си го изкара!Само да не ви напляска, но не се притеснявам за вас защото както обикновено ще намерите за какво да му лижете гъза ... все пак няма кой друг да ви наеме на работа, в другите фирми се РАБОТИ!!! Само не знам за какво точно и вие взимате пари ... Погледнете си таблата в офиса и се захванете за работа защото хора малко трудно ще намерите!!!!

Също така нищо от по долу написаното като "позитивно" за фирмата не включва факти ... вие дрънкате само глупости за тиймбилндингите на които се напивате като прасета заедно с всичките клиенти и Ричард (и се излагате жестоко - отново факт който показва вашия непрофесионализъм). Това колко пари са дадени за Шератон не мисля, че може да бъде позитивно нещо и да накара който и да било да работи при вас! Как това е позитивно за един млад човек който иска да се развива??? Kempinski в Банско, за 2015 година ли говориш? за ЛЕТНИЯ тиймбилндинг? дето си дава всичко за без пари за да си напълнят хотела през лятото ли? SO FUCKING WHAT??!!! малко пропускате подробностите ми се струва!

За парти и маса с пиене и ядене всеки може .... пък и ако взимат служителите толкова много пари, за които вие говорите, значи могат и сами да си позволят да ходят където пожелаят на 5*.

Ричард взима парите от клиентите за лъскавата хотели и дори за лекциите които води защото казва на клиентите, че води на служителите обучение! И хайде стига вече за тия тиймбилндинги, че се изтъркахте. Това не е причина някой да дойде да работи при вас!

Вие само лижете гъза на Ричард защото само това ви остава, вие професионалисти не можете никога да бъдете ...

и не не е Силвето, много хора са писали коментарите по долу, щото върху много хора изсрахте много лайна ... и напишете в Linkedin, но не забравяйте, че вашите думи срещу нашите!!!

Лъче ти ли си бе душице мила, научи ли се как се пише кодец че имаше повече бъгове от улично псе?

Желая ви много позитивен хубав ден!


45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Явно ще трябва да си пиша с името, че иначе ме бъркате с някоя ХР-ка. Спокойно, не е ХР-ка, аз съм :)

Успех с намирането на нещо по-хубаво - ще се радвам да се чуем като намерите да се похвалите, че да дойдем и ние там :)


настоящ служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
-5

Да бе сигурно Силвето пише тука и Силвето си харесва коментарите.
Ми лично аз далеч не съм силвето - може да ме хванеш за ... да си сигурна.

Да не си си ударила главата някаде слънчо?

Появяват се сега тези коментари щото фирмата затъва и вместо да направи нещо по въпроса тия малоумници уволняват наляво и на дясно дисциплинарно.

Ричард едва говори английски, камо ли български, а и той е от типа Чукча писател, чукча не читател.

Много чест ви прави че поне си признавате за тормоза над служителите си а и продължавата с него тук - тъкмо всички да видят как се действа във фирмата.

Ето това е тормоза който се извършва и докато си на работа - никой няма да те вземе, ние познаваме всички, всеки чще научи, работа няма да си намериш!!!!


бивш служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Силве, спри да се излагаш, моля ти се.
Не съм нито ХР-ка, нито пък Ричард. Но ми посочи друга фирма, която води 200 души в Кемпински в Банско с включена храна (и то превъзходна, аз за пръв път виждам шведска маса с хубава храна), хубав алкохол...
В тоя хотел да изпиеш едно кафенце с пастичка струва 30лв.
Колко фирми си позволяват такова нещо? Колко фирми МОГАТ да си позволят такова нещо? Другите не са български, а са клонове на някоя чужда, където на хората тука се гледа като на цигани. Пари за такива неща - йок.
На мене коледното парти сега ми беше в някакво умряло кафене, докато Ричард резервирал Шератон...
Не те ли е срам да приказваш такива глупости?

Не бил давал пари ли? В ИТ бранша няма фирма, която да ти даде парите, които Ричард ти дава и това много добре го знаеш. DW индустрията е малка, всички се знаем и си говорим. От години се въртиш покрай другите фирми с надеждата да ти предложат подобни пари, обаче отговора е "ама да не съм луд като я знам"...

Какво си мислиш, че правиш с тия ревюта?
За 4 години 3ма души са писали тука, някаква средна оценка и изведнъж за 3 дена - 20 негативни коментара. Еми не е трудно човек да събере 2 и 2 и да се сети, че това го пише един човек.
Ако си прекарал малко време в Теххъдъл, пък веднага ще се сетиш кой е тоя човек - то друг такъв няма.

Тия ревюта, нали се сещаш, ги чете не само Ричард, четат ги и колегите ти. И се маят на глупостите, дето пишеш.
Не те е уволнил Ричард. Ричард те държеше там. Хората, с които работиш от години му се молят да се уволни, той неще.
И то не е само те, защото са гадняри.

Така те уволняват от последните ти 4 фирми. И за четирите приказваш същите глупости.
Питай в екомера, питай в куестърс какво мислят за тебе.

Половината от времето - аз ще си работя от вкъщи. Цял ден не прави нищо, 30 мин преди края на работния ден вземе 10 фикснати бъга и ги върне. Дева гледа като гръмнат - вика - дай повече инфо.
На другия ден - "ами то вече работи".

И това не е веднъж, не два пъти.
Мислиш, че хората са малоумни и не го виждат ли? Ни един дев не може да те търпи.

Ами QA-те? Същата история. С англичаните - пак същото.
Отделно скандалите и интригите, дето правиш навсякъде около тебе, все едно сме в селската кръчма.

Това го потвърждават и всичките ти предишни колеги.

От години се молят на Ричард и Том да те уволнят, а те те държат, защото е гадно да уволняваш хора. Надяват се някой друг да те дръпне.
Обаче Ричард ти дава толкова голяма заплата (напълно незаслужена), че никой в индустрията вече толкова години не може да те вземе от него...

И имаш наглостта след всичко това да дращиш тука глупости? Е то бива безочливост, ама твоето на нищо не прилича.

Да вземем и ние да ти шибнем по едно ревю в линкдина, да предпазим бъдещите ти работодатели от това, дето се случва тука?


бивш служител

2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-4
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
-1

Пиша и аз, за да споделя опита си като бивш служител на фирмата. На тема заплащане фирмата е коректна. Колкото се договориш, толкова се изплащат в началото на месеца около 5-то число. Имат допълнителни ваучери за храна на стойност 60 лв и допълнителни пари преведени по Compliments cards на стойност 110 лв. Това не го пишеше в договора, но беше приятна изненада като започнах. Няма закъснение със заплатите.

Откъм колеги, колегите в офиса са изключително човечни и приятни хора. Има много професионалисти, може да се обмени опит, да се играе джага и да се споделят идеи. Аз лично останах с много приятни впечатления от тях. Има отбори за различните видове спорт и може да намериш съмишленици на тема спорт. За съжаление обаче трендът е доста от тях да напускат.

Като цяло помещението в старата сграда е кофти. Широко е, с прегради между различните екипи, но това не пречи да е шумно понякога. Климатикът е общ за помещението, но всеки си го настройва както иска и в рамките на деня се преминава от 24 през 30 през 20 градуса и т.н. Залата за отдих е яка, има плей стейшъни, джага и място за хапване. Съвсем спокойно може да цъкаш от там ако ти писне да стоиш в офиса.

Всичко останало вече като професионално развитие, увеличение на заплата, оценяване на уменията ти като ценен кадър и купуването на техниката нужна за работа зависят от клиента т.е. Теххъдъл са нищо повече от едно много много много тънко прокси между теб и клиента. Което до някъде аз не мога да оправдая, защото така:
- Се взимат малоумни проекти, които са получили финансиране отскоро, водени от самонадеяни английски CEO-та, които не само се мешат на ниво дизайн на апа и функционалности, но и са толкова стиснати, че неща като обучения, посещения на конференции и дори среща с тях в Англия са абсолютен абсурд. Пазят всеки един паунд и третират хората тук като индийци.
- Клиентът е винаги на първо място. Така към обикновените developer-и или QA-и няма никакво лично отношение. Когато клиентът се оплаче от теб или от отношението ти или от каквото и да е, почват да хвърчат едни мейли, които те карат да се чувстваш сякаш се изправяш сам както срещу Теххъдъл, така и срещу клиента. Затова и много хора напускат.
- Оценката на труда ти след 6-тия месец или на една година зависи само от клиента т.е. дали ще увеличат заплатата ти или не - това не зависи от Теххъдъл. И така ако попаднеш на немърлив клиент, който не се сеща да ти направи ревюто навреме или дори не знае, че си направил 6 месеца там, мотивацията ти отива на майната си. Поне аз, докато бях там, не видях някой, чието ревю да бъде направено навреме.
- Увеличението, ако получиш такова, е смешно. От порядъка на 100-200 лв.
- По повечето проекти не само, че продължават да те тормозят и да ти пишат в личното ти време без въобще да се съобразяват (пишеха ми както в 7, така и в 10 вечерта), но и ти държат сметка защо излизаш в отпуск и защо си болен. Трябва да предупреждаваш предварително поне 2 седмици преди да вземеш отпуск като разбира се, си запазват правото да откажат.
- Техниката е пълен боклук. Англичаните се опитват всячески да спестят от техника и понякога взимат неща, които са супер зле (ако въобще вземат). Не се купуват тестови телефони, Ричард (който не познавам лично, но и не изгарям от желание) си дава личните телефони на QA-ите от OnDemand екипа, за да има на какво да тестват. Много често получавахме въпроса "Ама вие не може ли да тествате на личните си телефони?". Разбира се, това отново е до клиент, но както казах, Теххъдъл са такова тънко прокси, че клиентите си правят гавра с девелопърите, а Теххъдъл просто искат да точат пари.
- Не може да промениш нищо, дори и да искаш. Да речем, че имаш много опит с Agile и искаш да научиш малоумните англичани какво е Agile и как трябва да го следват. Освен, че трябва да проявиш самоинициатива, всичко зависи от клиента дали ще оцени опитите ти. А повечето няма да го направят, защото повечето проекти са ръководени от малоумни англичани, които са продавали бисквити на пазара и са станали, по стечение на обстоятелствата, Product Owner-и.
- Шансът за развитие е практически нулев. Освен ако не се преместиш в Англия, но не съм убеден, че и тогава онези лицемери ще поискат някой с умения да ги ръководи. Повечето проекти вече имат някаква куха основа, въпрос на време е да рухнат.
- Ако все пак започнеш да отстояваш интересите си и почнеш да показваш, че нещата не вървят, единственото, което Теххъдъл могат да направят е да организират среща между теб и клиента и да намекват тънко в мейлите, че нещата не вървят. Практически момичетата от HR отдела са безпомощни. Което отново на тема мотивация е убийствено. Но, както казах, пак зависи от клиента.

Истината е, че всичко зависи от Теххъдъл. Но докато продължават да гледат на developer-ите и QA-ите като хора, чрез които да точат пари от Англия и нищо повече, до тогава реномето им ще е такова. На фирма, която гледа интересите на Ричард и нищо повече. А хората ще идват и напускат след не повече от година престой.

П.С.

Пропуснах да коментирам неща като тиймбилдинг и закуските и лекции. Тиймбилдингите са тип: "Да се напием като прасета" или поне докато има алкохол и той не свърши. Неща като интересни игри преди това и разни други "трезвени" занимания липсват. Има фирми, от които могат да се научат, но едва ли ще стане. Често хотелите са доста зле и не всичко в тях е платено. Така например трябва да си плащаш за хавлии, за някаква допълнителна храна и прочие.

Закуските, които уж ги има всеки месец, ги има само когато идват англичани на гости. Така има обща закуска веднъж на 2-3 месеца. Хубаво е като искат да градят екип, поне едно нещо да го спазват редовно.

Лекциите са абсурдни и то защото, за да водиш лекция, се иска някакво време да отделиш, за да я направиш. Това няма как да стане в работно време (например един петък да отделиш за благото на всички колеги). Затова и повечето лекции са водени от Ричард на някакви теми, които не са от едни по-стари времена.


С това смятам да приключа това ревю.




Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?