Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

3 точки от 94 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 94


настоящ служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-4
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
1
Местоположение
1
Колеги
2
Работна среда
-5

Онзи ден видях интервюто на шефа на фирмата по БТВ. Предвид колко е нахранена фирмата тук си казах, ще вляза да видя дали някой не е решил да й спасява реномето с някой замазващ коментар, защото нормално - хората виждат от телевизията и търсят в Гугъл да видят информация за фирмата, и ще попаднат тук. Взех и познах. Съдейки по дълбокото социологическо проучване описано в долния коментар, с примеси на генерализирано психологически профилиране, плюс некадърни правописни и тук - там граматически грешки ще заложа, че е някой HR. Никой работник от фирмата няма да седне делничен ден да пише коментари, защото на работа един Ютюб не може да отвориш от телефонни разговори, а всички се прибират изцедени от работата и заспиват на място. Иначе поздравления за текста написан в стил 10 % истина + 90 % лъжа. Много добре звучи. Добре, че има такива сайтове, за да могат хората да си изкажат мненията, иначе всеки щеше да си каже брей фирмите прекрасни, а българите некадърни и мързеливи. Важното е, че всички сме перманентно на 19 години с 0% опит. :)


настоящ служител

27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
-1
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
4

Здравейте,

След около година работа в компанията реших да напиша мнение. В подобни сайтове преобладават негативните мнения и това е разбираемо.

Първо, огромната част от служителите на ниско ниво (с чужди езици) са или чужденци, или студенти. Първите няма да седнат да пишат мнения на български, а вторите нямат никаква база за сравнение, при положение, че на повечето това им е първата работа в живота.

Натовареността зависи изключително много от езиците, с които работите, и клиентите (и най-вече броя им), които обслужвате. Ако сте с глобален език като френски или испански, и се натоварите с 4-5 акаунта, ще сте плътно зает. Пълна глупост е, че работата е винаги 24/7 - това е само за малка част от клиентите и езиците. Логично това е по-скъпо за клиента и той няма никаква изгода да плаща допълнително, за да може негов служител да си настройва айпада в 4 през нощта. Така че ако имате въобще нощни/вечерни/смени през уикенда, има ротация и това ще най-много е 4-5 пъти в месеца.
Редно е да отбележа, че трудовия кодекс се спазва до запетайката и ще бъдете компенсирани където трябва.

Относно изискванията - наемат се хора с добро владеене на английски+друг чужд език и най-базови компютърни умения. Формално не се изисква никакъв предварителен опит, но ако не разбирате дори елементарните концепции на мобилните комуникации, ще ви е доста трудно. Факт е, че 19-годишни студенти с 0 дни трудов стаж се справят отлично.

Относно обученията - те са много добри, но не можете да очаквате, че за 1-2 седмици ще ви научат на всичко за една CRM система, това е абсурдно. Огромната част от ученето става в процеса на работа, да не говорим, че изискванията на клиентите, работните процеси, системите, с които работите, търпят постоянно развитие и промени. Няма как да е иначе.

Важно е да се спомене, че и различните клиенти имат различни канали на комуникация и нива на обслужване - така че дали основно ще говорите по телефона, или основно ще пишете мейли/работите през компютър, варира.

Относно помоща от старши колеги - има напълно функционираща система, с която да "вдигате ръка", когато имате нужда от помощ, и тя не позволява да останете без отговор. Нещо повече, има изградена "библиотека" от помощни материали и инструкции, които непрекъснато се обновяват от супервайзорите. Естествено, няма как 50 човека да задават въпроси на 1 мениджър по 5 пъти на ден, затова има супервайзори, тийм лидери и левъл-2. Като цяло цари атмосфера на взаимопомощ и ако сте се докарали до положение никой да не иска да говори с вас, може би сам сте си виновен/а. Но до момента не съм видял ситуация, в която на някого да бъде директно отказана помощ.

Човешкият фактор не може да бъде елиминиран напълно никъде. Замислете се какво давате (бихте давали) като служител. Например злоупотребата с фалшиви болнични, отпуски, хитруване с цел прехвърляне на по-сложните задачи на колегите си, докато вие вземате леките, дълги "консултации" и обедни почивки, немърливата работа само за да се отбие номера - това го има във фирмата и не малко. Мнозина си мислят, че мениджмънтът не вижда хитруването - грешка, всичко се вижда, записва се и може да се анализира до секунда, това дали имат време и реално се занимават е друг въпрос.
Не бъдете изненадани и не се оплаквайте, ако получавате в замяна същото отношение от колегите и мениджмънта.

Относно заплащането: спрямо входните изисквания и работата, е много добро. При започване от най-ниско ниво без никакъв опит, след 1-2 години стаж нищо не пречи да вземате чисто над 2000 лв заплата +бонуси. Недоволните от такова заплащане младежи трябва да си дадат сметка, че продавачка в магазин или денонощна аптека също дава нощни смени, но взема половината от това.

Локацията е отлична - Бизнес Парк София. Това е компания с 500+ служители и при положение, че има метро и 10-15,000 работещи в БПС, са твърде смешни очакванията за 500 паркоместа :) Такива има само за мениджмънта.

Какво друго да кажа? Фирмата е отлична за студенти и "входящи" в ИТ сектора. Ако нямате желание да учите, не проявявате инициатива, търсите само как да се скатаете, не очаквайте развитие. Това важи за всяка фирма. Малко хора ще си го признаят, но е по-лесно да се плюе по тези, които се издигат, че са "слагачи", "подмазвачи" и пр. Както всяка голяма фирма, в която хората прекарват голяма част от времето си, се завързват неформални връзки и приятелства. Поради високото текучество (както споменах, много от служителите са студенти, които са дошли да работят временно, бързо се отегчават, решават да пробват друго, скачат в конкуренти фирми за малко повече пари и т.н.), понякога мениджмънта няма друг избор, освен да повишава хора, просто защото са се задържали най-дълго в отдела.

Нещо допълнително - фирмата не изостава от тенденциите в последната 1-2 години кол-центровете в България да се насочват към по-сложни задачи и ниво на обслужване (за разлика от 60К например). Което значи по-малко "помощ, заключих си паролата", и повече специализирани задачи, изготвяне на анализи, тестване на решения, разрешаване на по-сложни проблеми - което води до разкриване на позиции с по-високи изисквания и по-високо заплащане.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Вярно ли е, че владеещите скандинавски езици взимат от 3000лв. нагоре?


бивш служител

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-4
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
1
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
-3

И аз ще споделя опита си със C3i. Ще разгледам откъм корпоративно ниво, ниво на отдел и работна среда.

Няколко думи за фирмата:

Една от многото оutsourcing фирми в България. Наемат ги западни фармацевтични компании, за да им вършат черната работа, т.е. кол център тип "Заключих си профила, отключи ми го", "Научи ме как се работи с компютър или таблет по телефона за 30 минути", "Тъп съм, взимам 5 пъти повече пари от теб, но ти ще ми помогнеш да си свърша работата, защото ме мързи да си прочета ръководството на проекта и системата.". Е, вие сте хората, които ще трябва да търпите това, те да ви псуват а вие да им благодарите, за да ви дават плюсове.

Корпоративно ниво:

Плюсове: Фирмата редовно изплаща заплатите и е коректна със социалното осигуряване. Има допълнително здравно осигуряване.

Минуси: Според фирмата, българските почивни дни не съществуват, и не трябва да се спазват, освен за мениджмънта естествено. Заплатите варират според познанията ви по чужд език. Ако сте само с английски - ще умрете от глад. Ако знаете и някой друг чужд/европейски език, ще вържете двата края на края на месеца. Никога не пропускат да ви натякват, че сте лесно заменими. Шефове са ви неуспели рапъри и дърти телефонисти (превъзхождащи ви само по стаж), които са се самозабравили откъде са тръгнали, и че реално нищо няма да излезе от тях ако напуснат фирмата. За тях 7/8 години стаж, за да станеш микромениджър е олицетворение успехa в живота. Кадърните, нормални хора за толкова време създават световни компании с милиони в активи, но за нашите е успехът в живота да напише в LinkedIn, че е млад меринджей 24.

На ниво отдели (т.н. "Акаунти" във фирмата):

Както казах, фирмата е на аутсорс принцип, и я наемат различни компании. Поради това е разделена на различни отдели. В София, двата големи отдела са на втория етаж, където е касапница - много работа, и то тежка. На първия етаж са по-малките секции, където е що-годе малко по-леко. Обучението ви се поема от старите стожери в респективния отдел. Тъй като текучеството е огромно (много работа, малко пари, нула уважение) и хора не стигат, ще се опитат за 1/2 седмица да ви направят специалисти в клиничните изследвания и специалисти по ИТ системите на определената компания. Като ви пуснат в отдела след обучението, ви оставят да се оправяте 90% от времето сами с работата си, и сте на милостта на колегите ви с по-голям опит (не тези от ръководния екип). Естествено ще объркате нещо, защото знаете едва 30% от задълженията си. Тогава ви погват с едни листове да подписвате, защото сте объркали. Важното е фирмата да е чиста пред наелите я компании, а вие да се излагате като поемете цялата вина, че сте едва ли не аутисти, не си знаете работата, и че вие сте объркали всичко. Повечето колеги от Ниво 1 са нормални люде, споделяте една и съща мъчна съдба. Повечето, които са дръпнали към Ниво 3 и т.н. са или връзкари или интригантите / мазнещите се. Ако не сте от тяхното тесто и попаднете при тях, ви чака съдбата на Индиана Джоунс в Похитителите на изчезналия кивот - попадате във стая със змии. Вас ви портят за всичко, а вие сте сами и никой не го *бе за вашето мнение. Но хубаво, решавате все пак да проявявате самоинициатива по разни въпроси свързани с естеството на работата, и пишете на мениджърите, за да трупате точки пред тях. Обаче ако не сте им в списъка с любимците, гласът ви няма да бъде чут и след някой месец ще чуете някой връзкар да обира овации, че е разрешил проблемът, който вие сте намерили и е трябвало вие да разрешите. Вие вършите тежката работа, носите връзкари и натегачи на гърба си, но това е нормално. Във тази фирма има силно изразяване на двоен стандарт.

Работна среда:

Работи се в големи, шумни, мръсни общи помещения. Компютрите са ви стари и слаби, и блокират. За хигиена на телефонните апарати да не говорим. Правят се опити за почистване на пода / бюрата, но пак си е мръсно над нормите. Гарантирано място на паркинг нямате. Работи се на смени - 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, като масовите смени са от 8 сутринта, 4 следобед и 12 полунощ.

И сега малко генерална информация. Откакто Телерекс купи фирмата миналата година, нещата отидоха много надолу. Бонусите са вече почти недостижими и много малки, отказват се за пълни глупости. Гледа се да се пести от всичко, за да може Телерекс да си избият покупката. А тази година беше върхът, защото нямаше Team Building за всички от фирмата, което за компания в ИТ сектора е мега зле. За сметка на това, мениджмънта отиде на Кемпински и не пропусна да се тагне, че си прави кефа няколко дни, докато ти, най-важния във фирмата, им изкарваш парите. Иронията е огромна, защото като загледаш пропагандните им корпоративни материали, на тях пише неща от сорта на: "Не пропускай тийм билдинг с колегите ти, това е важно за сплотяването ви в екип", а какво направиха самите господа мениджъри и директори, и какво мнение те показват по този начин на екипът на фирмата?


настоящ служител

-25 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
-3
Колеги
1
Работна среда
-5

Ще се опитам да бъда възможно най обективен. Както в много други кол центрове текучеството е голямо. Има различни проекти но навсякаде екипите се държат с недостатъчен персонал, винаги се работи на червено, има безкрайно много работа. Ако сте робот и обичате стреса, това е вашата фирма.
Мениджърите са кучетата на директорите, които пък от своя страна са най-голямата издънка на природата. Единият от тях е "манекена", който не притежава абсолютно никакви качества за ръководител на хора. Как се е издигнал? Ами нали си поркат заедно с вицепрезидента в чалга клубовете! Благодарение на него напуснаха много способни и добри хора. Около него се създаде най-големият хаос в историята на фирмата - реорганизацията на Merck и CRM отделите, когато напуснаха повече от половината кадри. За него е мнението под мен и е много точно описано.
Има един директор - циклоп със сериозно изявен наполеонов комплекс. За него хора не съществуват - съществува само Excel, цифри, формули, минути, долари. Поредният директор с нулеви умения за управление на хора. Да не говорим, че едно изречение не може да върже на английски. Как се е издигнал? О, ами вицепрезидента лесно се омагьосва от сложни таблици и цифри.
Има и една pointy nose злобна фръцла, която уикендите ходи до Милано на шопинг, и тя се води някаква директорка, която ненавижда всички и си позволяав да ги обижда зад гърбовете им и пред други хора. Как се е издигнала? Ами не знаете ли че се чука с вицепрезидента?
Сега вече знаете.
Правете си изводите дали си заслужава да си губите времето там. Както и други хора са казали преди мен, има и други кол центрове. Тази фирма върви към разруха.


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
-1

Много анонимни в този сайт, но аз ще поема риска и ще застана с името си зад думите, които ще напиша. Работил съм 6 години в Си Три Ай. Не мога и няма как да кажа, че всичките тези години са били много зле, защото нямаше да се задържа толкова. Това е първата организация, в която съм се застоявал за повече от 1 година. Започнах от най-ниското ниво като Левъл 1, после станах 2, Тийм Лидър и като напуснах бях Супервайзър. Минал съм през 2 различни отдела, няколко мениджъра. Повечето ми мениджъри бяха страхотни (да, имат си някои кусури, но всички сме така, няма перфектни хора, въпросът е с какво отношение си към собствените си слабости и дали ги признаваш като такива или си самохвалещ се "безгрешен" тъпан). Научил съм доста от мениджърите си и мога да кажа, че си имаше момент на израстване - най-малкото запознаване с корпоративната среда, овладяване на т.нар. soft skills - все неща, които са важни. В последният отдел, който работех беше уж най-техническият от всички в компанията (СРМ). Работата ми харесваше, обичах да се ровичкам да търся разрешения на проблемите на клиентите. Имах и там добър мениджър, но само за кратко. След това последва пробутването на некадърен човек, който си беше приятел с шефа. Той от своя страна се издигаше все по-високо в йерархията, започна и той да бута свои хора на високи позиции в компанията под него, за да няма критическо мислене. Та сега този отдел е пълна развалина, след като решиха и да правят разни преструктурирания, всеки гледа да се маха оттам възможно най-бързо. Онези, които са кадърни и могат, ако не напуснат сами, то биват "напускани" или сериозно поощрявани с рязане на бонуси да го направят. Отношението е меко казано като в концлагер, няма грам организация, пълен хаос, графикът на хората се променя ежеминутно. С други думи, ако искате да видите как много добре се справят "мениджъри" със съсипването на една компания, заповядайте на работа в Си Три Ай. Защото хората, които съсипват компанията няма да си тръгнат от нея (или респективно, да бъдат уволнени), докато тотално не потъне. Жалко, наистина жалко, компанията имаше потенциал, но се превърна в комунистически анклав, където различното мнение е във вреда на управлението, а знаещият е или изтормозен да върши работата на управлението или просто уволняван, защото е заплаха за устоите на комунистическия "рай".


кандидат за работа

-1 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-2
Привилегии
0
Фирмена сигурност
1
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
-1
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, имах шанса да стана част от екипа на C3i за позицията в кол център. Минах всички интервюта и бях одобрен да започна веднага. След като попитах защо заплатата ще ми е такава ми обясниха че такава съм казал на интервюто, ПАЗАРЕТЕ СЕ ХОРА ЗА ЗАПЛАТА!!! След като казах че приемам офертата им, насрочиха ми час и ден да отида да подпиша договора. Няма и няколко часа по късно ми се обадиха да ми кажат че оттеглят офертата си понеже им трябвао човек за по дълго време и по мотивиран а те дори не ме познават и незнаят колко ще седя там. От това разбрах колко ще бъдат коректни със тези който работят там и бъдещите който ще дойдат.Оспиват те с разни бонуси който ще получиш чак след 6 месеца като минат но не ти го казват разбира се това. Това е чужда фирма и пак трябва да се пазариш за всичко като циганин а си мислиш че ще е по различно. Голям бизнес парк а няма места за паркиране за собствените си служители. Нямаха куража да ми кажат защо точно си оттеглят офертата.


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Абе палячо, тая компания още в зората на кол центровете си имаше славата на бардак, а ти като се биеш в гърдите колко си се развил там - да ти кажа, че да си примерен гражданин на нездрава/болна общност не е признак за добро здраве/манталитет.

Какво предлагат хората ли, боклук нещастен?! Висше, 1-2-3 езика и компютърни знания, е това предлагат, докато разни слагачки и шуробаджанаци се издигат без да ги имат. След като това е преобладаващото наблюдение, "сори", ама не си Месията, за да докажеш друго.


бивш служител

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
4

Погледнах от любопитство какво се говори за C3i в този сайт, много мрънкачи и разбирачи са се събрали на едно място.
Компанията дава на хора без професионален опит шанс за добър старт, шанс да развият качества като самодисциплина, работа в екип, комуникативни умения,т.н., да се запознаят с корпоративната среда, да срещнат много други млади хора с най-различни интереси и да печелят прилични пари като за българската действителност.
Без това, което ми даде C3i за близо 5 години сега нямаше да съм това, което съм и там, където съм.
В тази компания се следи стриктно работата да се върши. Много малък процент индивиди оцеляват и се издигат въпреки, че не си вършат добре работата. Има ги, разбира се,но човешкият фактор не може да бъде елиминиран в която и да е компания. Подмазвачество, лични приятелства, "тайни" интимни отношения и прочие има навсякъде. Тук тези неща са обект на коментар явно за интригантите, онеправданите мързеливци и за тези, които нямат база за сравнение с други компании.

Помнете все пак, че говорим за кол център и хубаво си помислете на този етап от живота си какво предлагате вие в замяна на това, което изисквате. Успех на всички в живота!


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой може ли да ми каже горе-долу след колко време се обаждат след интервюто? И дали наистина се обаждат ако си отхвърлен като кандидат?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?