Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

C3i Inc. /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 112 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 112


бивш служител

22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
-5
Потенциал
3
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
4

Така, работил съм 3 години във фирмата, Level 1--> Level 2--> Team Leader и ще го карам по същество.

- Фирмена сигурност - фирмата като цяло си е доста сигурна, за 3 години работа в моят отдел затвори само един проект, който се застоя доста време и в продължение на година и нещо, даже може би 2, работеше на нулеви обороти и хората си дърпаха мад*та. Шансът да ви съкратят, защото проектът/ отделът е фейлнал е минимален.

Естество на работата - съпорт на приложения за медицински софтуер на различни фармацевтични компании. Password reset, account management, troubleshooting, tablet support, motionwatches support, patches и т.н. Като цяло - не е от стандартните неща за съпорт и бих казал, че е малко по - интересно от класическия technical support. Най - големият плюс е, че не комуникирате с който дойде, а с доктори, на които разаряването по телефона им е да ви кажат, че проблемът им е спешен и да трябва да вдигнете приоритета на кейса, за да го успокоите. Също така ще имате възможност да се запознаете с много класически тикетинг системи/ системи за база данни, които се изпозлват и в други компании.


- Работно натоварване - Много зависи в кой отдел сте.
Аз работих в отдел с множество акаунти, всеки от които с малък обем, но различни процедури/ естество на съпорт (в моментите, в които бях левел 1 и левел 2 съм репрезентвал 25 хелпдеска). От начало е доста трудно наистина, но ако сте fast learner ще свикнете. Разпределението на работа е 30% колове, 65% мейли, 5% чат (в моя отдел). Понеже съм бил и тийм лийдер, ще кажа само, че мениджмънта иска всички левел 1 и левел 2 да си уплътнят времето, през което не са на брейк/ лънч. Има си репорти и на всички от този лейър се гледа като на машини, с проценти. Никой не го е*е колко сте уморени и т.н. Тези, които се покажат, че могат да бачкат на 100% и са мотивирани, им изсипват още 20%-30% работа (защо да наемат друг човек, като този може да работи за човек и една трета). После, когато грохнат и видят, че няма смисъл да се бъхтят и искат да си бачкат на нормалните 80%, на фийдбек мийтингс им се казва, че са разочаровани от тях, че могат повече, едва ли не, че се справят зле като всъщност те си бачкат на оборотите, на които фирмата очаква от тях. Често се остава оувъртайм (особено ако сте левел 2 или тийм лидер и това го казва човек, който всеки месец си е взимал бонуса, т.е. - човек, който не го мързи да бачка), но не се компенсира, защото не си поискал позволение и не си репортнал валидна (според тях) причина за оставане. Ревю на позициите:

Левел 1 - най - често млади хора, в диапазона 18-22 години, знаещи няколко езика, мениджмънта се опитва да им промие мозъка, като им слага розовите очила и да ви кажа честно - 95% от хората се хващат. Основни задължения - взимат обаждания, мейли (докато не са на обаждания), таскове от супервайзори.

Левел 2 - хора, които правят мейли, обаждания и чатове + проверяват работата на другите + разни дребини задължения. Повечето хора се побъркват на тази позиция понеже вършиш работа за двама.

Тийм лидер - Понеже няма хора, взимаш мейли чатове и обаждания, когато всички са заети, което е доста често + изпълняваш задълженията на трейнър, супервайзор, client manager, левел 2 (защото няма хора), тийм лидер. Трябва да ти плащат 3 бона, за да вършиш работата с мотивация. Смесват се задължения, а разпределението на workload-a е крайно неадекватно - има хора, които си пушат цигарката със заместник опс мениджъра и се разкарват по цял ден на флоора. Когато започнеше да влизаш на опс мийтингите с другите супервайзори/ тиймлидер + мениджъри - виждаш как всичко дотук е било един шарад, как се лъже и маже. Всичко на този лейър се върши през пръсти, защото имате толкова работа, че ако го вършите като хората - трябва да живеете в офиса. Често се остава оувъртайм, защото имате малоумни презентации/ репорти, които трябва да се пратят на клиента, но през работното си време сте вършили работа на Левел 1, Левел 2 и буквално сте нямали време.

- Мениджмънт - под всякаква критика, тук ще спомена и имена, за да знаете ако ви интервюират, въобще да не ходите.

Звездица Йорданова (опс мениджър)- еквивалент на Хитлер, тотално побъркана жена, била е учителка преди и се държи с хора на по 30 години, все едно са дечица. Често си изпуска нервите. Откакто дойде - напуснаха зверски много хора, котио са бачкали там няколко години. Стресът при нея е толквоа голям, че повечето напускат заради здравословни проблеми. Сравнително обективна е, но и е толкова промит мозъка, че дори и тя не осъзнава колко неадекватно се държи на моменти. Толерират се връзки между колеги.

Красимира Кирчева - the yes man на Звездица, върши черната и работа, злобен човек по душа, често пуска доста непрофесионални и заядливи коментари към левел 1, 2, тиймлидери/ супервайзори, което е страшно непрофесионално. Шуробаджанащината е на макс, ч*ка се с Недело Неделчев (супервайзорче, почна наравно с мен, но понеже праска Красимира Кирчева, която беше тийм лидер, когато започнахме, получаваше привилегии като допълнителен QA, специфична работа, за да взима всеки месец бонуса) и двамата си правят интрижки в отдела, понеже нямат нищо друго в живота си.

Компанията не е лоша - но мениджмънта взима такива малоумни решения, че хората просто напускат, защото им писва.

Колеги - това е може би най - големият плюс на C3i - нелицемерите и истинските хора са наистина готини и свежи.

Заплати - средните за тези в сектора - зависи колко езици имате. Увеличението на заплатите на по - високите позиции - е от 200 бруто, а ще ви гърбят доста повече, защото тук дадена позиция върши нещата и на предишните си позиции.

Винаги идват навреме, дори 1-2 дни по - рано от крайния срок.

Привилегии - ваучери, застраховка от ДЗИ - стандартните неща

Смени - различни, което честно казано за мен е съсипващо.бивш служител

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-4
Потенциал
-2
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
-3

Понеже е пълно с разярени коментари, реших да допринеса с едно нормално и искрено мнение, тъй като явно има голям интерес към фирмата. Напуснах фирмата преди доста време и в добри отношения с работодателя. Работих в отдел Medidata. По същество.

Заплата - преди година да са били около 1000 нето за английски и около 1500 нето за два езика (сега най-вероятно са по-високи, понеже такива фирми имат постоянен дефицит на кадри). От една страна бяха немалко пари за ниско квалифицираните кадри, от друга страна бяха наистина малко пари, поради естеството на работата. Каквото си договориш на интервюто - това е, няма втори шанс да увеличение. Е, поне заплатите се изплащаха винаги на време - не се е случвало веднъж да закъснеят.

Уважение - само от L1 и L2. Почти всичко над тях си мисли, че е хванало господ за шлифера и го играе млад меринджей. Това не е защото мразят низшестоящите, а защото го карат по учебник, барем ги повишат на супервайзъри.

Привилегии - има ги. И не говоря за бонусите - те в повечето случаи не си заслужават натоварването и риска. Говориш ли с висшия мениджмънт, можеш да си уговориш удобни за теб смени. Има ваучери за такси/гориво/градски транспорт. Нощният и празничният труд се плащат допълнително.

Натоварване - ще ви оттеглят вола майна. Като млад мъж в разцвета на силите си си мислех, че едва ли ще е толкова зле. Само ще вметна, че неведнъж ми се е случвало да изтърва обедната си почивка заради обаждания (после може ти дадат нова примерно след 2 часа), да работя по половин - един час overtime за довършване на тикети и накрая да си тръгна със световъртеж, гадене и главоболие. Ако решиш да си пестиш силите пък, до 2 минути идва тийм лийд/супервайзър да ти каже да вземеш обаждане. В крайна сметка защо да плащаме на повече служители, като само един човек може да взема обаждания нонстоп в продължение на 8 часа - ударник на социалистическото общество.

Потенциал - определено го има, ако следваш учебниците и се мазниш на висшестоящите. Разсъждаването над логиката на правилата и процедурите е във ваш ущърб. Ако умеете да се придържате стриктно към писаните правила, обаче, това е перфектна кариерна възможност.

Местоположение - Бизнес парка си има всичко и като транспорт, и като инфраструктура. Магазините са кожодери, но като имаш денонощен магазин на нощната смяна, не ти пука особено за цени.

Колеги - L1 и L2 обикновено са големи пичове (въпреки, че L2 в повечето случаи изглеждат като севернокорейски миньори). Ако ви трябва помощ, обръщате се към L2, ако ли пък ви дожалее за тях - при друг L1. По-висшестоящите нямат ролята на учители, а на пъдари. Повечето от тях също са готини и ще се веселите с тях в почивките, но когато става въпрос за работа, не очаквайте някакво разбиране от тях.

Работна среда - като изключим гнусните компютри и телефони, останалото е на ниво. Имате си кухни и тоалетни бол, а чистачките ежедневно освежават стаите. Освен това, при 80-ина души в офиса, рождениците и именниците са толкова начесто, че почти всеки ден има почерпки.

Това е. Според мен, компанията си заслужава, ако владеете два езика и можете да носите на много труд. Макар и с пъдарски функции, мениджмънта е коректен към служителя. Всичко, което са казали или обещали на интервюто, беше изпълнено от тях. Ако не друго, C3i ви дава добър шанс да упражнявате език и да се внедрите в корпоративната атмосфера. Дали цената на потта тук е оправдана, е въпрос на ваша лична оценка. Аз не успях да издържа дълго, но и не съжалявам, че съм се опитал.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Интересното е, че и аз останах с впечатлението, че обявите им са фалшиви. Изпратих им автобиографията си и след няколко дни ми се обади една дама с ниво на е А2 и езика и проведохме разговора на английски. Въпросите бяха стандартни. След около една седмица проведоха скайп интервю, на който въпросите също не блестяха с оригиналност. Английския и немския ми са на доста високо ниво, но до интервюто на немски така и не се стигна. След 10 дни получих copy-paste съобщение, че кандидатурата ми е неуспешна. Според мен това е странно, тъй като интервюто определено не беше достатъчно за тази преценка. Като цяло поведението им при интервюто е много непрофесионално, имах чувството, че разговарям с някакви хотелиери от Златни пясъци от 1995 година. Интересното е, че на нито един мой въпрос не получих отговор, само общи фрази и увъртания. Така че като цяло останах с лошо впечатление.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Относно мнението по-долу във връзка с "фалшиви" обяви за работа на фирмата в гр. Варна - това е далеч е истината. Фирмата имаше административни затруднения, които наложиха забавяне откриването на офиса във Варна, но той вече е функциониращ (от Март месец тази година) и има наети и работещи хора там.

Подборът на хора в C3i е с по-високо ниво откъм изисквания към кандидатите, т.е. това, че някой говори даден език на добро ниво не означава, че ще бъде нает, в случай че персоналните му качества не съответстват с корпоративната култура на компанията.
Предвид начина на изказ на апликанта по-долу, е много възможно това да е причината да не бъде нает.


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Ако сте от Варна, НЕ ИМ ПРАЩАЙТЕ автобиографията си. Вече от една година им вървят фалшивите обяви за технически съпорт с немски. Какво правят в личните ви данни, един Господ знае, но една сериозна фирма не би си позволила подобно поведение. ОБЯВИТЕ ИМ ЗА РАБОТА ВЪВ ВАРНА са фейк!
Привет на курвата от отдел ЧР и на дебелата хермофродитна свиня, на които имах глупостта да изпратя СиВито си. Намерих си работа за по-голяма заплата от тази в тъпата ви фирмичка.
Нямате съвест. Спрете да лъжете хората, защото никога няма да отворите офис във Варна. Вече изпратих жалба към съответните институции, за да проверят, дали законно събирате личните данни.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Добър ден кандидатствах и ме извикаха за трето интервю за tech custоm support s English and Russian, може ли да дадете инфо за заплата цена?


бивш служител

-22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-1
Работна среда
-5

Бих желала само да изкажа искреното си съжаление, че посветих почти година от живота и професионалния си опит на Си Три Ай, защото определено тези хора не заслужават добър персонал, а там такъв определено има, но се третира по скандален начин - нищо чудно, че повечето ми бивши колеги сами избраха да си отидат оттам и очаквам още хора да постъпят разумно и да си бият шута, та да останат само скатавките и некадърниците.

Не знам липсата на човешко отношение дали е задължително като поведение от страна на мениджмънта, но определено е нещо, което ако не поправят, скоро ще останат без стойностен персонал.

Почти останах без покрив над главата си наскоро и се наложи да отсъствам извънредно, но те предпочетоха да ми направят фасон и да ме пратят на разговор с HR, което си беше ясно до какво ще доведе - дисциплинарно уволнение. Било трети ден без документирано и доказуемо отсъствие, според което имали правото да ме отстранят и най-голямата услуга, която можели да ми направят е било това, сама да си подпиша молба за напускане. Не обърнаха внимание на това, че личният ми лекар е несериозен и не си върши работата и буквално ме прецака с болничния лист, като не ми го даде. Бях ги предупредила за тази негова практика, но те решиха вместо да постъпят човешки и поне да ми дадат шанс, като на служител, който ако изключим инцидента с болничния, като цяло си вършеше работата доста добре и съвестно, просто избраха лесния изход и се отърваха. Да не споменавам и случая с един колега, който припадна насред офиса и след това и дума не се чу за него. Те нямат нужда от хора, искат просто някакви функциониращи звена за тъпия си механизъм. Хората се сменят лесно, независимо колко добре са се справяли с работата си. Нямаше значение, че почти през сълзи ги молех да ме задържат защото ако някой има отчаяна нужда от работното си място там в момента, това съм аз. Те не били благотворителна организация и всеки си имал лични проблеми.

Благодаря, че усложнихте живота ми в пъти и сега се намирам в отвратително финансово положение, дори не мога да си стъпя и на краката, докато вие си ходите по почивчици и не мислите изобщо за добруването на персонала си.


бивш служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
-1
Работна среда
-5

На кратко за българския офис на компанията:
колеги- млади и симпатични хора;
работа- интересна, има какво да се научи от всеки;
офис- неудобни бюра и столове, целта е повечко хора на по- малко пространство, ергономични фактори на работната среда- ужасни. След няколко месеца ще ви наболява това онова;
фирмена култура в бг офиса- единствено интересите на фирмата и резултатите имат значение. Мнението на служителите не е важно, нито развитието им(външни обучения няма, тийм билдинг само ако някой шеф иска да се разкърши с екипа);
компетенции на мениджмънта- хаха. Всичко е на приятелска основа- промотират се свои хора- много често некадърници и бездарници (справка Валери, Богдан И. и др.) без грам усет как се ръководят хора.
Ако не ви пука за отношението към вас и развитието ви е весело.шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, мили хора! Знаете ли какво е заплащането за позициите Customer support и Technicl support с датски?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте!Интересувам се получава ли се бонус за препоръчан и нает служител, както е в Sutherland, IBM и тн. Благодаря предварително за предоставената информация.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?