Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Си Три Ай Салюшънс https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,Бизнес Парк&markers=София,Бизнес Парк

Си Три Ай Салюшънс

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 128 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 128


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Абе Идиоти такива как ще работите там


Като Тефонист за 700 лева това евро колко се пада 300 евро


Осъзнавате ли каква Жалка и Мизерна заплата дават?


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Страхотен работодател!!! Хоум офис вече година и 2 месеца. С бонусите заплатата стига 3450лв. Няма натиск или напрежение . Плащат ти от ден 1ви. Един от най добрите работодатели в бранша. Не е сол център с таргети.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

НЕ започвайте работа в HCL, ако не искате да си загубите времето. Хубава работа ама.. ц...ска.

Фирмата няма собствена регистрация у нас, представлява се от Си три ай и реално подписвате договор с тях.

HCL са индийци. Положението е индийско. Привилегии няма, увеличаване на заплатата няма, овъртайм няма. Има само едно нещо и то е адски много работа.

Проектът Ксерокс е трагичен. Докато бизнесът е бил директно към Ксерокс, нещата са били добре. 2019 година част от бизнеса минава към HCL и от една приятна фирма става гнусен проект, тип кол център. Започва масово следене като в кол център, дори за финансовите отдели, които имат телефон, но не е първостепенен. Изискванията и таргетите се качват многоратно, стигат недостижими висоти. Никога не сте напълно в таргет, ако ще и да работите денонощно.

Новосъздаден екип за около година се разпадна, половината напуснахме, защото не се издържа. Ако ви трябва спешно работа или искате да добиете опит и да бягате, това е вашето място
Хора с опит, високи очаквания и желание за израстване, нямат място в HCL!


бивш служител

22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-2
Потенциал
0
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
1

Определено много се изненадах да чета всичките негативни коментари по повод фирмата... Минаха много години откакто я напуснах. Много неща научих за четири години там, много опит придобих, който и до ден днешен ми е изключително полезен в работата.
За съжаление всичко хубаво в началото има тенденцията да бъде развалено, чисто в български стил. През 2008 г. когато постъпих, попаднах в нов акаунт, и беше доста трудно и натоварващо наистина, но пък за сметка на това всичките колеги си помагахме, дори шефовете се включваха в нашата работа.
Най-хубавите ми спомени са от там, без да преувеличавам!Бяхме не само екип, а едно семейство! Както имах и добър старт в парично отношение. Повишенията си ги заслужих с много труд, разбира се, но нямаше никаква шуробаджанащина, поне не и в нашия акаунт.
За съжаление вече преди моето напускане, всичките кадърни (според мен) мениджъри бяха си тръгнали, и се усещаше заформянето на хаос, лошо и неуважително отношение към служителите, пренебрежение, лош мениджмънт и тн.... Питам се защо винаги нещо хубаво се разваля в БГ?


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, интересува ме позицията Bid Manager в HCL (с немски, ако това има значение за отдела).

Има ли някой, който работи в същия отдел? Бихте ли споделили впечатления? Как е атмосферата? Натоварването? Заплащането?

В момента работя същото в друга голяма компания в Бизнес парка, предложиха ми тази позиция чрез ЛинкдИн и се чудя, дали си струва да се местя.

Благодаря! :)


бивш служител

-14 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-2
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
-5
Потенциал
-1
Местоположение
-3
Колеги
3
Работна среда
-2

Така, пиша този коментар не за да си го изкарам на фирмата, а за да предпазя хората които мислят да започнат работа в нея. Става въпрос за офиса във Варна.
Да започнем с позитивите, повярвайте бързо ще свършим с тях.
1. Някой от колегите са готини. Проблемът е, че когато един не е започват да стават проблеми. Ако един от колегите седи на червено, за да не взема обаждания и другите ги обират, започват и другите да се пускат на червено и се появява напрежение. Хубавото във Варна е, че може да се слезе някъде на плажа след работа.
2. По принцип ни беше казано, че всяка седмица се носят плодове за работниците. С времето обаче започна да става на всеки 2-3 седмици. Веднъж на всеки 3-4 месеца се поръчват и пици, но това се прави главно, когато идват някакви големи шефове, за се покаже колко е "добър" мениджмънта с работниците.
3. Във Варна има няколко човека на които можеш да разчиташ винаги за помощ. Хора като Петя, Мартин, Пламен и Георги.
4. Последният плюс е работното време. Работи се от понеделник до петък. Съботни смени няма. В зависимост с какъв език сте и на кой акаунт сте, се определя от колко до колко ще работите, като в испанския и френския тийм има и нощни смени, но превоза ви е платен.
Дa започнем с минусите.
1. Заплататa е 2000 лв бруто. Преди повече от година това щеше да е добре за кол център с два езика, но в момента няма кол център в който с бонусите да падате под 2000 лв. Има месечен бонус (300 лв бруто), който е почти невъзможен за вземане, ако сте нов, понеже дори мениджмънтa не знае какво точно се гледа за него. Постоянно има промени в процедурите, което спомага за това да не вземате бонус, когато сте нов.
2. Мениджмънта е изключително не компетентен. Говорим за Бирол, който беше назначен след като Христо напусна. От както този индивид е мениджър във Варна, напуснаха над 15 човека в рамките на 6-7 месеца. Когато един от колегите му каза, че напуска, реакцията на господин Исмайл беше "Мислех, че доста по-рано ще напуснеш. Когато му кажете, че напускате, дори не пита защо и дали може да направи нещо за да промени решението ви.
3. Заради малкото останали хора, работата която ще вършите по никакъв начин не съответства на заплатата която взимате. В рамките на 5-6 месеца от испанския тийм си тръгнаха 3ма човека, оt френския 3ма човека, от италианския 3ма човека, от немския 6 човека. Нещото което ще чувате или ще виждате написано в бизнес Скайпа е "може ли да вземеш този кол", без да е от значение това, че до преди 30 секунди си бил на кол и трябва да логваш тикет.
4. Казаното в долния коментар за мазненето е факт, ако не се мазните здраво, няма да как да успеете.
5. Офисът е твърде малък и постоянно има претенций за това да се отварят прозорци или да се пускат климатици.
6. Заради липсата на хора, често се налага да правите "Ц" смени, което значи, че ще оставате 2 часа повече. Тези часове ще ви бъдат върнати, но често се случва да ви ги върнат не когато вие искате, а когато на тях им е удобно.
Та така, ако има някой, който харесва да работи в супер стресова среда, за пари които не отговарят на работата, там с удоволствие ще ви изтискат като лимони.
Поздрави.


настоящ служител

32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
3
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
4

Днес ще разкажа малко за отдел Алерган, представителите на мениджмънта - Арсен, Георги и Божидар, силните и слабите страни на работата.

Отдела представлява кол център насочен към разрешаване на ИТ проблеми - предимно софтуерни. Работата е интересна и може много да се научи.

Силни страни:
-Подходяща работа за студенти/гъвкаво работно време - мениджмънта се съобразява максимално с желанието на хората при изготвяне на график
-Не се изисква предишен опит
-Необходимо ниво на Английски език - В2 (Предимно говоримо)
-Добра локация - Бизнес парк, сграда 1
-Колегите са млади и готини
-Офисът е сравнително нов, оборудването е на средно ниво
-Ваучери за таксита на късните смени и допълнително здравно осигуряване

Слаби страни:
-Работната заплата - 1600лв и не е вдигана от основаването на отдела през 2016та година
-Работата, която трябва да се свърши не съответства на съответното възнаграждение
-Всеки ден се измислят нови процеси, които отежняват вашата работа
-На почит е подмазването (Впрочем единственият начин да те повишат)
-Дори и да те повишат - повишението е само с 200лв бруто, а работата, която идва е 10 пъти повече
-От няколко месеца положението е трагично, почти всички кадърни хора от ниво 1, 2 и 3 напуснаха, или са в предизвестие
-Впрочем от 10 супервайзъра останаха само 2 в рамките на година и половина, другите напуснаха сами
-Мениджмънта и идея си няма как да се държи като такъв, но за това по-късно
-Непрекъснато се увеличава нивото на работа, и необходимите знания за да си вършиш работа, но увеличение на заплатите няма, няма и да има
-Фирмата беше купена от индийци, които смятат да затворят офиса в България до година - CEO-то публично каза, че First level of support не е приоритет на фирмата, съответно гледат как да се минимизират разходите
-Когато мениджмънта нарочи някого прави всичко възможно той сам да си подаде предизвестието
-(Предизвестие 2 месеца, а не 1)
-Следи се всяко излизане на почивка или обяд до секунда, гледа се и колко време си бил до тоалетна (ДА, и за това има репорт!)
-Естествено има и хора, които се скатават, но повечето колеги са готини
-Беше даден годишен бонус, като той варираше за хора на една и съща позиция между 0лв и 1500лв, без ясни критерии кой какво и защо получава.

Мениджмънт:
Арсен: От много години в компанията, добра душа, като цяло трудно казва "Не", но не можеш да разчиташ на него за сериозни неща.
Георги: Помощник мениджър от скоро - дошъл от друг отдел, опитва се да го раздава готин, но истината е, че никой не го понася
Божидар: Помощник мениджър, в отдела е от много време, като цяло си върши работата и може да се каже, че с труд е стигнал до тази позиция.

Обобщение:
Фирмата е добра като за студенти, но максималният срок в който да останете е една година - повечето хора тогава си тръгват. Оптимистите остават по година и половина. Мениджмънта се държи добре с теб докато си добър и ти. Почнеш ли да си отваряш устата, или да си в предизвестие те мачкат всякак. Независимо дали си ниво 1, 2, тийм лийд или супервайзър обаждане ще вземеш. Естествено хората в отдела са в пъти по-малко от необходимите, т.е постоянно виси обаждане. Работи се под голямо напрежение. Когато сложиш човек на задържане имаш право на 2 минути, в които пребягваш през целият офис. Месечният бонус (от 100лв бруто) се взима изключително трудно, като трябва да преминеш през 40 критерия (плюс вече споменатото подмазване на мениджмънта). Повечето хора вече са отегчени от глупости и двумесечното предизвестие е единственото, което ги спира да напуснат.

Ако сте студент, знаете малко английски и как да си включите лаптопа сами, а 1200лв ви изглеждат като милиони - това е точното място за вас. Но не е работа, на която ще се задържите - тя така или иначе фирмата ще бъде преместена в Индия идната година.

Поздрави,


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

С какви езици си, защото това имам значение и нанкакво ниво ги владееш (реално, а не как ти се оценяваш)?


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Уважаеми (бъдещи) колеги, бихте ли споделили каква е стартовата заплата за 2 езика? Предлагат ми 1400 чисти, което ми се струва доста малко.


представител на управлението

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
-5
Колеги
5
Работна среда
5

Aко сте студентче без опит, нямащо нищо против да работи в селския Младост 4 това е прекрасна компания за Вас.

Ще работите на смени, можете да си ги избирате (почти), ако работите нощем ще вземете повече пари (дори).

Ако стоите на MP1, MP2, MP6 кариерата Ви ще бележи прогрес.

Спамете и се мазнете на мениджмънта без усещане за чест.

Останете, докато другите се разкарат и ще бъдете повишени. Пак ще взимате кол. Останете по-дълго, новото повишение може би няма да е само мираж. Но пак ще взимате кол.

Не си взимайте храна от 345.

Ако видите индиец измазнете му се - веднъж на 3-4 месеца ще ви черпи с пица.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?