Подробна оценка от K2
Работила съм къто шивачка 4г. Две години и половина - в "Нова Мод". След това категорично взех решението, че никога повече няма да работя като шивачка! И го спазвам! Как се стигна до това решение - малко суха информация, а "оскърбените" сами ще се разпознаят и без имена дори!
Постъпих на работа още през 2001 г., почти в началото на откриването на предприятието. Дипломиран висшист по това време, а средното ми образование е завършено в Техникум по облекло, специалност "Оператор на шевна машина". Мога да шия всякак - цели дрехи, отделни манипулации. Когато постъпих, не можех само да шия бързо. но пък качествено винаги съм шила! Оправяла съм грешки на колеги, без те дори да знаят, и чак след това шия отгоре моя тегел, може би защото не обичам разправиите. Бригадирка ми беше жена, омъжена на циганин. Тя домъкна цялата си циганска рода в предприятието. Само 6м. след като една роднините се запозна с животното "шевна машина", вече беше произведена в ОТК!!! ОТК се оказа и "майчицата" на друга бригадирка, едно злобно и неразбрано бабе, на което сили не ми оставаха да му обяснявам откъде иде тая или оная чупка и към кого да се отнесе за ремонт. Бях възмутена и от двете "специалистки"! Бригадирката от своя страна ходеше и домогваше специални привилегеровани разценки за "мажо си" и роднините. И тъй като всички дружно трябваше да се поберем в рамките на 1-2 лв. за изделие, онеправдани бяха всички останали. Когато напусках, шофьорът на автобусът ни, ни "светна", че и от утре и неговата собствена жена ще става бригадир. Тя нямала специално образование, нямала професионален опит, но ах, каква шивачка била само!!! Туй- палта, сака - крояла направо върху плата, без кройки, представете си! Едва не се изхилих на глас! Обаче... ситуацията не е смешна, никак даже! Когато в една фирма /държава/ липсва елементарна спраделивост, умно и обективно ръководство, загрижено за нейното развитие, еми ...всички я напускат и .... тя фалира накрая. Защо сега има "Кармела" там, м?! Защо в "Кармела" няма непрекъснато текучество и постоянни обяви /всъщност няма никакви обяви за работници/, въпреки непрестанното развитие...
И накрая един цитат от втората ми и последна шивашка "афера" в друго предприятие. Срещу мен седи курвата на шефа /т.е любовницата, де /, произведена отскоро в ръководен кадър, а аз отивам да попитам за мястото на ОТК, тихомълком освободено и необявено. Отговорът: "Политиката на нашата фирма не е такава!"л Извинете - отговарям аз- каква точно е "политиката" на "вашето" предприятие?! Да няма вътрешно развитие и алтернатива?!...
Подробна оценка от [email protected]
ami az sam rabotila v tazi firma i nesam se oplakvala vlizat ti v polojenieto no rabotnicite nestavat nese podkrepqat
Подробна оценка от беатрис
Изкам да попитам има ли фирмата,клон в Плевен?
Подробна оценка от kiki
znam 4e znaete 4e e taka ama pone napi6ete kiki da prav si!ama kak li da go napi6ite vie se zanimavate s intrigi a ne s tova koeto trqbva-istini!
Подробна оценка от kiki
mnogo niski razcenki!YVAJENIE-nepoznata duma za na4alstvoto-fl.tehnolog,i gl.OTK!postoqnno kre6tqt kato nenormalni za6toto te trqbva da re6at problemite a nemogat!mislqt 4e s krqsaci i obidi 6te postignat ne6to no nee taka!edinstvenoto koeto postigat e da si izgonqt rabotnicite!te i zaradi tova sega sa tolkova malko!kolegite sa OTVRAT!po to4no brigadiri,tehnolozi i otk!te neomeqt s blaga duma i tih ton da nakarat rabotnicite da rabotqt!a kato kre6tqt na horata i gi rogaqt ne osaznavat 4e vsa6tnost go pravqt za6toto te sa dopusnali gre6ki a druk trqbv da gi izpalnqva!
Подробна оценка от ТРЗ
КАТО НЕВИ ИЗНАСЯ НАПУСКАЙТЕ><<ОЧАКВАМ МОЛБИТЕ ВИ.АЙДЕ ДА ВИДИМ ДАЛИ ВИ СТИСКА /ПОВЕЧЕТО ВИ ЗНАЯ КОЙ СТЕ/.
Подробна оценка от БЕЦКАТА
БАРАБКЕ ЕЛА ПРИ МЕНЕ И ЩЕ Я ПОЛУЧИШ ,ДАЖЕ И УСЕТИШ:))))))))))))
Подробна оценка от аз съм барабата
коя си мари бецо хахаххаха аз съм първа каква е наградата
Подробна оценка от беца
що вечe никой не пише да не би да сте задоволени а?хайде 4е ми стана ску4но напишете нещо ново.хайде моите моми4ета не се срамувайте :):):):):)ще ви оби4ам вси4ките.давам втора награда на пьрвата която пише .за другите остават пьрва и трета.
Подробна оценка от аз сам беца
само беца Ще ви оправи:):):):)