Фирма, на която само името е престижно. Ако не се подмазваш на правилните хора още от ден 1, то те очаква дълъг обвързващ договор изпълнен с подигравки. Единственото положително нещо е това, че по време на епидемията намалиха заплатите само за кратко и нямаше съкращения. От там нататък мениджмънта е боза, правят се, че ти плащат. Постоянни обещания за пари, които не виждаш никога. За сметка на това работа за 10 дни искат да я свършиш за 5, та мениджърчетата да си вземат паричките. За допълнителните привилегии плюса е в допълнителното здравно осигуряване, което обаче го има в повечето големи фирми така или иначе.
Здравейте,
аз искам да споделя каква недоумяваща беше моята ситуация. Кандидатствам за позиция "Експерт Логистика". Звънят ми след някой друг ден - ала, бала, приказки. На английски говорихме, за да видят как ми е английския (нищо, че съм 3 висшета, карам 4-то и работя в Германия като Team Leader). Говорим си и ме питат: "С какво Ви впечатли нашата позиция?" Да ме впечатли? Къде живеем? Кога живеем? Какъв ни е коефициента на интелигентност питам аз? Човек търси работа, за да се развива и да постига едно хубаво кариерно развитие. Прецених, че позицията е по-висока от сегашната ми (което сам съм се излъгал) и пратих CV-то си. Така, нарочва се интервю по малоумната система "Teams". Пълна с бъгове, от "Майкрософт" изобщо не си дават зор да ги оправят, половинанар народ още не знае как се работи с нея, но нали ... "Видяла жабата,че подковават коня и ся отишла." Идва часа на онлайн интервюто - не мога да вляза. Оторизация, след оторизация, код след код, СМС след СМС, един непрестанен цикъл на оторизация (имайте в предвид,че съм си в профила). Обаждат ми се: "Г-не, имате интервю." Казвам им какво ми се случва и че за първи път ми иска 15 минути само оторизации. Не знаеха как да помогнат. И тук следва най-недоумяващото и непрофесионално отношение: "А Вие имате още интерес към офертата?" питат ме те. "Да, имам интерес, въпреки, че осъзнах, че тази позиция е по-ниска от сегашната ми, съответно и парите ще са по-малко, но за сега проявавам интерес." Е, тука тези HR-и като чуят, че им казваш в очите, че дават малко пари и им се обръщат очите с бялото напред. И продължават: "Добре, ще нарочим нов ден и час." Казвам: "Супер, ще очаквам Вашият и-мейл." Идва ми и-мейл след 5 дни: "Вие не бяхте одобрен."
Как прецениха те, след НЕСЪСТОЯЛО се при това второ интервю, че не ставам? Повтарям при несъстояло се второ интервю? Вече в днешно време само да смееш да им кажеш, че дават малко пари, че питаш за заплатата и вече си неодобрен. Как така ще питаме ние за пари? Абсурд! Теглят ти чертата тези професионалисти и това е.
И сега идва другият въпрос: След като съм неодобрен при несъстояло се интервю аз да кандидатствам ли по други позиции, да не кандидатствам ли? Как човек може да разбере това отношение? Няма как. Като е непрофесионално - няма как да го разбере.
Жалко.
Искам да изразя огромното си разочарование от Луфтханза!
Нещата, които ще кажа се припокриват с 95% от коментарите.
Работата е много интересна и уникална! .. уви с това приключват положителните неща.
Още на интервюто преди одобрение за ИВТ се започва с лъжите, които обещават за бляскава кариера и премного социални придобивки и добро заплащане.
Обичам авиацията и се възхищавам на хората, които се занимават с това!
За жалост обаче, тук (в хангарите) няма и помен от зрели хора, които трябва да ти помагат, за да им бъде по-лесно и на тях за в бъдеще.
Изключителен хаус цари навсякъде по етажите, било то за механици или офис служители. Заплахите са ежедневие, както и притискането за по-бързо вършене на работата (който е работил там, знае какви бонуси взимат BM и TL за всеки ден, в който самолета е излязъл по-рано от очакваното).
Фирмата наистина е трамплин, към нещо по-голямо в тази сфера, но само ако успееш да изтърпиш всички идиотизми до края на обвързващия си договор.
Бих казал още и че се набляга предимно на болнични и на скатавки по цял ден.
Адмирации само и единствено за това, че предвид Ковид мерките и намаляването на работата, се изплащат пълни заплати (може би не на всички, но все пак..).
Моето искрено мнение е, че в момента тази фирма няма как да се конкурира с десетки други по отношение на заплата и ангажираност.
Успех на всички, които са се запътили натам и помнете: Четете какво подписвате!
Ще коментирам хангара или така нареченото производство. Луфтханза дойде тук с идеята за нископлатени механици. Хората, които се търсят и наемат, реално не са на по-високо интелектуално и културно ниво от тези в "Лидл", шофьорите на таксита, тирове, автобуси и майсторите по автосервизите. Сред служителите и нови и стари, се шири простотия, еснафлък и тесногръдие. Още от стартирането в ИВТ, присигат с въртене на гуми, чалга и крясъци. Те ще стават авиоинженери с много знания, придобити по възможност без много четене. В последствие, стават видни левел единици, купувта си БМВ на двадесет години (може би с кредит), с което спират пред местното кафене и с високо вирнат нос, анцуг и разбира се тениска на Луфтханза, слизат гордо от старото немско возило. После евентуално израстват до левел две. Самочувствието расте експоненциално, а ако успеят да вземат така заветния бревет, нещата стават неудържими. Тогава всеки, който не може да завие или развие петте болта на чието развиване и завиване те са посветили последните пет - десет години от живота, са "глупаци", "некадърници", "неставалници" и всеки подобен епитет, който ви идва на ум. Те ще го оплюят, ще му се присимиват, но единици ще са тези, които ще му помогнат и покажат, как с лекота да развие тези пет болта. А в същото време, вече се обмисля и тегленето на ипотека за така мечтаното жилище в София. Заплатите започват да им малеят и те не могат да се примирят с това, все пак са авиоинженери с много опит и знания, които изкарват заплатите на колегите си. Може би, затова са вечно недоволни, сърдити и възмутени от представянето на колегите си. Израсналите до тимлидери и нагоре няма да ги коментирам. Те са сбъднали мечтата да командват и там нещата са на много висок ешелон. Та бивши колеги, това че можете да смените задкрилка с лекота, защото сте правили предимно тази задача десет години подред или факта, че имате бревети, или пък високото самочувствие, не ви прави топ авиотехници. Бъдете малко по-земни. Заплатите наистина не са високи, работата е много, но погледнете малко и към себе си. А като не ви харесва, светът е отворен, винаги можете да напуснете и да тръгнете, но затова се искат задни части. Разбира се има и малки изключения, но те обикновено изпадат в немилост и попадат под уарите на гореописаните.
Подробна оценка от CFM56-5B
Не си губете времето с тази фирма, хората са експлоатирани на максимум за смешни пари, замазват им се очите, че ще просперират и ще се развиват в авиацията а всъщност гърбят за заплатите на Стефан марков и явор лайнаров. Доста кадърни кадри са вързани там със смешен договор и облъчени промити мозъци
Учиш, правиш, струваш, станеш Л1 механик, засилят те да чисти самолети. И така до безкрай... Изтичат курсове. Блъскаш само нощни.
В същото време 70% от "производството" са оф, щото нямало работа.
Иначе:
Немска компания с български мениджмънт.
Разкрити нови мениджърски позиции за хора, завършили УНСС с две крави.
Нулево отношение към механиците. Но пък определени хора си вдигат заплатите. А ужким са замразени... Само някои не са...
Шуробаджанашчина. Семейна историята...
Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук :
WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес
Ако поне малко уважавате себе си, труда си и близките си, няма да си помислите да започвате работа в това подобие на компания. Останали са само роби, работещи за слава предимно, нямащи качества и воля за да променят ситуацията си. Няма едно нещо освен 'голямото' име, което да си заслужава започването на работа тук.
Фирмата стремглаво затъва. Я.К., С.М. и А.Б. и всички техни протежета трябва да си ходят, за да се спаси тази фирма. Пълни безхаберници. Това не е Луфтханза, това е българско сервизче управлявано със селяшки манталитет.
Не си хабете времето да кандидатствате, още повече да работите там. Освен ако нямате никакво самоуважение!
Че фирмата не е цъфнала и вързала, не е. Но нека бъдем благодарни за най-главното, макар и с намалени доходи(заплата+бонуси), за сега хората запазиха работата си в кризата и то в една от най-засегнатите сфери. Ясно е, че заплатите са малки, но нека признаем, че има отдели в които отделните служители я работят 4-5 часа на смяна, я не и ако трябва да свършат нещо повече, то е с вой до небесата. Останалото време е пушене на цигари, търкаляне по столове и дивани та дори спане, командировки, които са по-скоро екскурзии и още други"благинки". Техниците в хангара, може би са най-прецакани от всички, очевидно е, че повечето мнения тук са от такива и до известна степен имат право. Там трябват промени със сигурност, но малко или много трябва хората да си ги поискат...както се казва с "бой". Никой началник няма да даде по-голяма част от "баницата", ако не се види крайно принуден да го направи. Пример-пилотите на "Луфтханза". Но го има и другия момент, с момчетата, които станаха контрактори- стоят без работа и доходи за неопределен период от време, въпреки че преди кризата са взимали може би 5 до 10 пъти повече отколко тук. Та нещата имат нюанси, не всичко е черно и не всичко е бяло.