Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Съдърленд Глобал Сървисиз / Sutherland Global Services https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Ситняково 48, ет. 4. 1505 София&markers=София,бул. Ситняково 48, ет. 4. 1505 София

Съдърленд Глобал Сървисиз / Sutherland Global Services

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 801 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 551-560 от общо 801


настоящ служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
4

До "кошмар от елм",

Ще започна коментара си с един смислен цитат от TED Talk, който препоръчвам всекиму - "I no longer choose to be right, I choose to be happy."

С това ми се ще да си спомним за кого е тази платформа и какво искаме, когато си търсим ново място за професионално развитие.

Този сайт е място за всички - без значение от позицията им и отношенията им с фирмата. Форумите не са място само за неграмотно и ксенофобски написани плювки от хора, които не си спомнят какво е да дадеш положителна обратна връзка.

Този сайт е за размяна на полезна информация и, слава богу, тя не винаги е негативна.

Коментарът ми е с положителен тон не заради позицията ми - за мен агентите са с най-важната роля и функции. Коментарът ми е положителен не заради страх от работодателя, а заради уважението, което е изградил у мен.

За да не бъда голословна, а и за да припомня на недоволните някои от хубавите неща, които удобно са забравили:

1. Съдърланд е 100% коректен работодател - всичко, което е описано в законите относно трудово-правните отношения се спазва до запетая. Това не е работодател, който ще ви ощети с фалшива заплата в договора, за да не плаща пълните ви осигуровки. Всичко по отношение на документите и заплащанията ви ще бъде изрядно, бъдете сигурни.

2. За една година положихме основите на новостартиращ проект и постигнахме много повече от впечатляващи резултати - дадохме на агентите възможност да растат. За справка - приблизително 30% от хората получиха възможност да израстнат професионално, след като доказаха интереса и възможностите си. И не сме спрели дотук - постоянно работим в групи с различни отдели, за да създаваме възможности за вътрешнофирмена промяна на позициите; осигуряваме ежемесечно продължаващо обучение и курсове(видео и Live сесии), стажове.

3. Социалният пакет, както и заплащането са конкурентни, а средата, която се стремим да изградим, е насърчаваща и отворена.

4. Гъвкави сме по отношение на смените и всеки, който си спомня под какъв договор се е подписал, знае какви смени да очаква. За онези, които са се съгласили на нощен труд, но изведнъж са осъзнали, че са неспособни да изпълнят своята част от договора, сме показали разбиране и сме им дали най-щадящите смени, които са далеч от термина "нощна смяна". Нали, драги ми "елм"?

Работата и позицията не е просто отчитане на часове и вземане на заплата/бонус. Това е място, където да получаваш и даваш обратна връзка, да инвестираш в себе си и развитието си и винаги да се стремиш към нещо повече.

От всекиго зависи как ще използва времето си-както на работа, така и извън нея. Дали ще си изпълнен с омраза към онези, които са различни от теб; ще обвиняваш целия свят, че е в конспирация срещу теб; ще лепиш етикети на хората и ще разглеждаш неприлични обяви, а след това ще си обиден, че си понесъл административно наказание за нарушаване на работния правилник ИЛИ ще черпиш познания от колегите си, ще търсиш начини за подобрение, ще създаваш контакти, ще виждаш възможности, ще влагаш в себе си - това зависи само и единствено от индивидуалния служител, без оглед на позицията му. Защото позицията не е дар божи и не е нещо, което те определя.

В обобщение, хубаво е да оценяваме трезво това, което имаме и да го развиваме.

Продължавам да смятам, че е далеч от достойното поведение да мълчиш на живо, но да си форумен герой с измислен псевдоним.

Това обяснява и какви хора НЕ виреят в Съдърланд.

За всички останали - това е работодател с международен опит и имидж. Работата е динамична, всеки ден те предизвиква да мислиш и да даваш от себе си. Има повече от 1500 служители в България и достатъчно проекти, които да осигурят не само хоризонтално, но и вертикално развитие.

Всичко опира до тавана, който човек сам си слага. И до "I have a dream...", както казва Мартин Лутър Кинг.


бивш служител

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
3

Работих във фирмата около година и половина. Това беше първата ми сериозна работа след завършването на магистратурата ми. Бях доста неориентирана относно професионалната ситуация в България и започнах там сравнително случайно. Проектът, в който работих беше чисто нов и тепърва предстояха обучения. Като работодател, Съдърланд винаги са били много коректни към мен. Заплащането е добро, особено за наскоро завършили студенти, работната среда е добра като цяло, въпреки че имам и забележки, като например липсата на добра вентилация и чист въздух, както и светлина и ограничено работно пространство. Колегите и екипът ми бяха страхотни, определено имах късмет, въпреки че е имало и някои проблеми, разбира се. Просто в сравнение с другите места, колегите тук бяха върхът. Натоварването не беше прекалено, поне за времето, в което аз работих там, но всичко зависи от проекта. Проблемът във фирмата е, че няма много опции за професионален растеж, нито за чувствително увеличение на заплатата. Дори да сте топ пърформър постоянно, не очаквайте чудовищно увеличение на годишните срещи. Местоположението е супер, както и привилегиите като ваучери, комплиментс карта, спортна карта и намаления в Мол Сердика. Определено не съжалявам, че съм работила в Съдърланд.


настоящ служител

-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-2
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-4
Потенциал
-4
Местоположение
1
Колеги
-2
Работна среда
2

Като цяло работя в авиокомпанията от 1г. и ще напускам. Нито има възможност за развитие, нито имаш шеф като шеф. Шефът ти е некомпетен, но с претенции. Проектът е загубен заради лош мениджмънт и още по-лоша супервайщина. Те това е. Общо взето загуба на време при всичките реклами за съдърланд. Работи се до 5 сутринта ( на смени ).Много е натоварващо за всички, лоши хигиенни условия ( кофти климатици, скапано ВиК, миризми, чистачките са ок. И те започват от 6 часа сутринта и чистят ). Основният проблем и текучеството на персонал от тези фирми е от слаб мениджмънт. Персоналът е събран от кол и въже. Мога да кажа, че в началото на проекта са имали сериозни служители, но те ги няма. Няма да се върнат заради малоумщината. Индусите нямат вина. Те не знаятщо е то бг к****и п*******. Ако сте сериозен не се ангажирайте. Ако сте в безизходица предизвестието ви е повече от месец и можете да имате трудности. За другите проекти не знам, но сигурно е същия. И супервайзорите и ХР да не пишат тук, личат си и да оставят работниците да си пишат каквото знаят! Защото знаете как летят столове и тн... ама хайде. Помолвам модераторите техният сайт да бъде неутрален и да не трият коментари, а да си ги оставят. Просто такава е обстановката във фирмата. Хората не са виновни, нито индусите. Супервайзорите си личат по писането, но се надявам хората да са разумни и да не им вярват, защото от тях ще бъдат предавани и коладени най-първо. Хуваб ден и благодаря


настоящ служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте,

Работя в Съдърланд от повече от 2,5 години. Както във всяка друга организация с подобни размери (повече от 1500 служители в страната), има и положителни и отрицателни неща, но в край на сметка това е корпоративната действителност и след като не работиш за себе си, има неща, с които трябва да се съобразяваш. Хубавото е, че тук преобладават положителните.

1. Заплащане

Заплащането е относително спрямо проекта, за който ще работиш, бюджетите и възможностите. Ако някой има желание да работи в Съдърланд и има необходимите качества, дори и в един проект да не открие онова, което търси, с малко повече търпение и проактивност, може да намери своето място в друг проект, където да се чувства по-оценен.

2. Уважение

До този момент не мога да кажа, че не съм получил дължимото уважение. Но нека не забравяме, че уважението се заслужава, а не се получава даром. Има твърде много хора в сектора, които не показват адекватно поведение, но очакват адекватно отношение към тях. Смятам, че уважението се заслужава, доказвайки професионализъм в това, за което си назначен, а не оплакване от ден 1, че нещо не ти харесва.

3. Привилегии

Фирмата предлага добри доходи, добра възможност за развитие на личния потенциал в някои направления при добро желание.

4. Фирмена сигурност

Съдърланд е третиран като един от най-коректните работодатели от страна на банки, финансови институции, съответно има много облекчения за служителите. Най-високият застрахователен пакет от Дженерали дава много добро здравно покритие, което те кара да се чувстваш подсигурен, дори и при здравословен проблем: възстановяване на суми за лекарства, зъболекар, очила, всякаква болнична и доболнична помощ в най-добрите клиники в страната.

5. Натоварване

Ако някой не обича да работи и предпочита да си клати краката, със сигурност нито една аутсорсинг компания не е неговото място. Има случаи, в които всички работим под повече напрежение отколкото бихме искали, но това е част от работата ни.

6. Потенциал

Като бързоразрастваща се компания, Съдърланд дава възможност за кариерно развитие по хоризонтала и вертика. Повечето служители, които се чувстват недооценени, често не могат да анализират себе си и имат прекалено високо мнение за собствения им потенциал, без някакво стабилно покритие. За съжаление това не е проблем на компанията, а на човека...

7. Местоположение

Добро местоположение и приемлив достъп с частен и публичен транспорт.

8. Колеги & Работна среда

Това отново зависи от екипа и от проекта. Има проекти, които имат по-натоварен работен график, такива с повече свобода. Няма как да се даде оценка за нехомогенна среда като тази в аутсорсинг бизнеса.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ми първото интервю ще ти е по телефона. Обаждат се и почват да ти плямпат на езика с който кандидатсваш. После, ако преценят че ставаш те викат в техния офис, където HR стои и в продължение на половин час ти говори същото, само че на английски. Накрая за капак ти дават и тест да ти видят писменото ниво на езика с есе на тема „Защо кандидастваш“ или нещо подобно (аз имах и технически, щото кандидатсвах за проект към Google). после те викат ОЩЕ ВЕДНЪЖ за финална среща с мениджър от екипа за който ще говориш и още един час в приказки.....
Ама кат гледам и в други компания е същата шитня. Дано поне те земат ;)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте! Интересувам се през колко интервюта се преминава,както и всякаква информация относно тях ще бъде полезна.


шубе го/я е и не казва!

24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
3
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
-5
Потенциал
1
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
2

Здравейте кандидати за работа, настоящи и бивши служители,

Като увод, накратко, изградете си конкретно мнение за фирмата САМИ. Работила съм на доста места, това за мен е трети кол център, да не каже четвърти, ако броим и работата ми като Forex Sales Agent*който знае какво е това - се смее в момента..
Хареса ми мнението на някакъв младеж от Юли 2016-та, което започваше с "Съдърланд е кол център, собственост на индуси". Хах, не бих се изразила точно така, но казаното е 1:1 с реалността.

По-долу основните МОТИВАТОРИ на 90 % от хората да започнат работа/работят.

*Заплащане*
На стандортното "Какво заплаще очаквате?" ви съветвам добре да помислите какво ще отговорите. Взимат се в предвид: опита/квалификации , но ако усещате, че ги имате, повярвайте ми - HR се НУЖДАЯТ от вас. В кол център, НЕтехнически проект, за стандартните френски, немски, испански, италиански, таванът е 1600 лв чисти. Повече няма да ви дадат, за това, кожата си залагам, освен ако не сте native speaker. Привилегиите са готини да, бих споменала най-вече Compliment's Card, което си е Master Card с по 60 BGN на месец.

*Тип дейност, придобиване на нови умения*

Кол център, надявам се това да ви е ясно, ако по принцип не сте добри в работата с хора и дори да ви бива, стресът е нвероятен, все пак ти трябва да решиш проблем на клиента Х. Силно съветвам хора с по-слаба еоционална устойчивост, да кандидатстват, за проект, като Spotify, където се комуникира изключително по имейл. Нови "умения" или по-добрата чуждица хоухау - да всеки ден, проектите се развиват изключително динамично и ако си любознателен и обичаш да ровичкаш и да знаеш пръв всичко, с ръка на сърцето, аз научих доста. Кога и дали повечето от тези неща ще са ви полезни, извън проекта, не се знае.

* Обем *

Обемът е ПРЕМАЗВАЩ. Ще говоря с числа - минимален направен брой контакти на ден 30-35(говорим за обаждания). Какво ще ви кажат на интервюто - то е една лека приятна заигравка с истината. За един ден съм виждала да бъдат затворени от моя колежка 56 кейса. За Amazon, в който се мишат мейли съм чувала 80 имейла на ден. Всеки ден, откакто започнах, след работа трудно си казвам името, но се връщам на точка 1 и ми става по-леко.

*Колеги, ръководители и организационна структура*

Колегите бих описала като преобладащо млади (до 35 години) хора, с над средното за среда културно и интелектуално ниво. Ръководителите бих описала по същия начин, като те за голямо съжаление са главно неоптни мениджъри, в които "индусите" :Д тоест топ мениджмънта на Sutherland не инвестира, явно няма и да инвестира и една стотинка за тренинг в soft skills, което фирми, да кажем Mars, лидери в своята пазарна ниша, отдавна правят. Soft skills или people skills, държа да уточня, развива качества като как да мотивираш, дори в напрегната работна среда, как да се отнасяш с различните типове служители (в предвид са взети доста принципи от Психология и Икономика и са вкарани в рамката на съвремената офис среда) и тн, и тн. Липсата на опит, досегашен или придобит в Sutherland, се комбинира със стреса, на който ръководителите са подложени, наравно с обикнвения служител, резултират в на моменти доста неадекватно поведение, а дори и в наранено лично достойнство на агенти. Което от свой ред води до де-мотивация, липса на уважение и принадлежност към тази фирма.

В заключение - една работа, която, в предвид предлагането на българския пазар на труда, ще оцения с ★★★★☆.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

За Airline reservation specialist мога да кажа, че се изисква добро владеене на съответният език, както и на английски език. Натоварено е, но колегите са строхотни. Бонусите се постигат сравнително лесно, често може да се дава "overtime" събота и неделя и винаги се заплаща. Работата не е лесна, но и заплащането е добро. Мениджмънта влиза в положение и дори да се наложи да закъснееш или да си тръгнеш по-рано винаги се намира начин да компенсираш или отработиш, но разбира се трябва да е предварително уговорено. За компанията нямам никакви забележки, има възможност за развитие и голям избор от проекти в различни сфери!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Хубаво е когато се дава негативно мнение, то да отразява ИСТИНАТА, а не да е плод на нечия фантазия. Визирам мнението на писалия анонимен от 2 януари относно позицията Airline agent support.

Започвам първо от типа работа. По принцип, работата в колцентър е тежка и не е за всяка уста лъжица. В случая - самата материя е достатъчно тегава и трудна и към това се добавят високите обеми. Не е лесно да обслужиш БЕЗ СТРЕС някой, който е на летището и си е изтървал полета по негова вина,като при това нещата трябва да се случат веднага и на момента. Ясно е, има моменти на сериозен стрес и натиск, такова е естеството на работа.

Относно НЕзаплащането на извънредния труд - никога и никой не е карал никого да работи извънредно, освен ако последният не прояви сам желание. Винаги при извънредна работа, след съгласуване с тийм лидери и мениджмънт, заплащане за оувъртайм е имало.

Като сигурност и социални придобивки нямам никакви забележки към Съдърленд. Карта за спорт с намаление, здравни осигуровки луксозна опция , ваучери, подаръчна карта. С всички колеги съм се разбирал, поддържам контакт дори и с тези, с които вече не сме заедно.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте! Интересувам се от заплащането за позиция Airline Services Specialist with English и Technical Support for Business Applications with English, както и Social Media Consultant with English. Всякаква допълнителна информация също ще е полезна. Благодаря много предварително. Приятна вечер!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?