Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Съдърленд Глобал Сървисиз / Sutherland Global Services https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Ситняково 48, ет. 4. 1505 София&markers=София,бул. Ситняково 48, ет. 4. 1505 София

Съдърленд Глобал Сървисиз / Sutherland Global Services

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 801 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 421-430 от общо 801


настоящ служител

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
-2
Работна среда
-5

Амазон София...

Не знам от къде да започна...
Ако мислите да се развивате, не идвайте тук. Проекта е изгнил от основите си,само и единствено заради мениджмънта. Назначават току-що завършили училище, дават им малки заплати/около 900 лева чисто/ и очакват точно те да си вършат работата. Не е нужно да си много умен за да се сетиш че с такива кадри трудно се работи, в резултат на което проекта се превърна в училище и то помощно. Масовата част от тях, почти винаги са смени от 16-1 часа с идеята да няма почти никой от мениджмънта. След 19 часа работата почти спира, защото си тръгват повечето от колегите. Тогава започват и ''чудесата'' пеят се чалга песни,говори се на висок глас, носят се наркотици, внасят се в офиса, забележете, после излизат на паркинга да се напушат и така всеки ден... Тези неща се случват докато има поне един шеф. Но когато сме дупе и гащи с него, няма проблеми, дори и той "участва" във гореспоменатите дела. Ще кажа също че въпросният редовно изчезва след 19/20 часа и изобщо не се връща до и след 1 часа....И за това безхаберие получава по-висока заплата и се води някакъв шеф. Следствие на всичко това, колегите които са сутрин на работа/от 8 часа/ са натоварени с адски много работа, за сметка на тези който идват на работа да се смеят само, да снабдяват колегите с трева или друг материал и да отчитат присъствие.

Предполагам че мениджмънта е избиран с "конкурс", сещайте се защо го казвам. От половин година нямаме места, всеки ден се местиш от компютър на компютър през 1 час, ами така не се работи...Обикаляш да питаш колегите ти, кога ще обядват, вечерят, за да им седнеш на мястото за час най-много и така цял ден. И това се случва докато назначените на по-висока позиция си чатят кога ще пият кафенце и ще пушат по цигарка...Няма лошо, но в крайна сметка сме отишли там да работим, а при тези условия не се работи. Няма адекватни хора които да могат да вземат отношение по въпроса. Толерират се хора, който на майчиния си език не могат да пишат правилно...няма да коментирам нивото им на английски език, можете сами да се сетите.

Относно почивките, важат само за някой колеги. Другите си излизат и влизат когато си искат. Още по-интересното е че търсят да назначат още хора. Натискат работещите да работят повече за сметка на присъстващите. Текучеството е огромно, всеки месец някой е в предизвестие или подава такова. На работещите им е писнало от несериозното отношение към работата на така наречения мениджмънт. Не се опитват да задържат качествените кадри, а да назначат нови за по-ниски заплати. Лошото управление на хора води точно до това, последствията са видими за всички. Оказва се че не е толкова важно да си робот/ да може да попълваш някакви таблици/, а трябва да си човек с който знае как да работи с хора. Докато не сменят целия ръководен състав на проекта няма да се промени нищо. Но трудно се сменят хора, които са се навързали като свински черва от преди 10 години.



кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Истина ли е, че Sutherland имат офис в Пловдив, който още не е обявен официално? Наемат ли се хора за този офис чрез външни агенции?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Еми какво питаш, написано е. Айде... Това не е чат тука.6


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Баламурника си пита, въпреки отделеното от човека време да напише такова подробно мнение (което е много полезно, благодаря), понеже на баламурника на други места му искат 2 езика на ниво C1 (желателно),за да му дадат такива , както отбеляза не много пари, чисто.:) Затова и за Sutherland питам.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Глей го, поредния баламурник, човека долу един час е писал за какво става въпрос, ти верно ли дават 1600лв. Та това да не са много пари? Камо ли за това робско отношение и изискване за добър немски.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Има ли някаква разлика в размера на заплатите в Бургас, Варна и София? Или няма значение града?
И верно ли в Бургас дават по 1600 ..чисто? Това за каква длъжност е, с колко езици и т.н?


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-4
Потенциал
-2
Местоположение
3
Колеги
2
Работна среда
-4

Плюсове:
- Заплата от 1000 до 1600 лева чисто на месец (договаря се индивидуално).
- Бонус от около 180 лева в зависимост от постигнатите таргети
- Ваучери за храна на стойност 60 лева.
- Compliments Card - 60 лева на месец в специална дебитна карта, като могат да се харчат само електронно, но не и да се теглят кеш. При повече от 8 нощни смени на месец се изплащат още 80 лева в същата карта.
- Допълнително здравно осигуряване към Дженерали.
- Животозастраховка.
- Вендинг машини, диспенсър за минерална вода, билярд, джага и Xbox.

Минуси:
- Огромно напрежение и стрес.
- Безразборни смени и почивки.
- Отпуски се дават трудно и за не повече от 5 работни дни.
- Унизително отношение от страна на някои по-старши.
- Казармено-затворнически порядки (за да излезе в почивка някой, друг трябва да се върне и т.н.)
- работните места са много нагъсто, а помещението не се проветрява добре. Често е много спарено и задушно, а през зимата офисът е инкубатор на вируси.
- Голямо текучество, а колкото повече хора напускат, толкова повече работа се стоварва върху останалите.
- Натиск да се работи извънредно вследствие на текучеството.
- Все по-голямо завишаване на таргетите, което ги прави трудно достижими.
- Нощният труд е някакви стотинки на час.
- Увеличението на заплатата за всяка година професионален опит е от порядъка на половин процент (това прави около 5-10 лева на година).
- Софтуерната система, с която се работи е бавна и нефункционална.
- Изискване да си там 10 минути преди началото на работния ден за така наречените Huddles (не фигурира в трудовия договор).
- Невъзможност за ползване на някои от 15-минутните почивки поради липса на хора.
- При закъснение се отработва, а при оставане за довършване на контакти липсва компенсация.

Офисът в Бургас представлява един типичен кол-център. Работи се за един немски онлайн магазин, чието име е публична тайна - Amazon.de, като се обработват клиентски запитвания и жалби по телефон, чат и имейл.
Напоследък обстановката става все по-напрегната. Понеже много хора напуснаха, а работата е много, по една карта за почивка се пада на около 10 души и хората са принудени да се карат, за да излязат в полагащите им се 15 минути почивка. В тази фирма един трябва да се върне от почивка, за да излезе друг или хората да се молят като просяци на старшите, за да им разрешат почивката. За всяко отиване до тоалетната трябва да се обаждаш и да искаш разрешение, за да не те изгубят някъде. Почти всеки ден шефовете притискат за овъртайм. Работата е изключително унизителна, тъпа и досадна. Непрекъснато старшите навикват агентите да приключват контактите по-бързо, за се включи следващият клиент и така до безкрай. Амазон плащат на Съдърланд за обработен контакт, така че колкото повече контакти се обработят, толкова повече пари за миризливите индийци и цялата мениджърска пасмина надолу по веригата. Те са просто едни мръсни егоисти и неблагодарници, които мислят само за техните пари и цели.
Работата е подходяща за току-що завършили ученици или студенти. Хем да понатрупат малко пари и опит и хем да изкарат казармата :). Нямате право на телефони и храна на работното място, както и на почти нищо. Работната атмосфера е изключително подтискаща. Хората, които работят там са като едни роби на заплата, които гледат в някоя от малкото свободни минути през прозореца как се сменят дните, месеците и годините (ако има прозорец в помещението) и животът им изтича като пясък между пръстите в този затвор. Служителите трябва непрекъснато да се обучават на нови и нови неща и им се прехвърлят все повече отговорности без промяна на възнаграждението. Изискванията се вдигат непрекъснато, което стресира допълнително. За шефовете служителите са просто едни пионки, а клиентите са просто едни бройки, които трябва да бъдат обработени за кратко време. Наричат агентите галено машини. МАШИНИ. Това им е необходимо, едни безропотни машини, които набиват безмълвно контакти до откат. Правилата по които се трябва да се работи се разминават най-често с желанието на клиента, а той е този, който оценява и неговата оценка е с най-голяма тежест. С така наречените Softskills клиентите трябва да бъдат манипулирани, налъгани и подведени, така че хем вълкът сит, хем агнето цяло или иначе казано хем да се работи по правилата, хем клиентът да не даде негативна оценка. Напоследък е все по-трудно да се намират хора, дори в град като Бургас, където трудно се намира добре платена работа. Толкова са на зор, че вече назначават ученици и хора с лош немски, които първо карат курс по езика. Учудващо е, че при наличието на готови кадри конкуренцията не разкрива офис в Бургас. Според слуховете Съдърланд плащат на кмета чрез спонсорството на измисления отбор Локомотив Бургас, за да пречи на идването на конкурентни фирми в града.

Тъй като често изникват въпроси какво е положението във Варна - същото е, с тези разлики, че там се работи повече на имейл и има по-малко шефове, което е плюс.

Моите съвети към Вас, ако решите да кандидатствате и започнете, са:
- Не се съгласявайте за по-малко от 1500 лева чисто на месец и си искайте смело повече! Така или иначе Ви чакат гърч и унижения, така че поне заплащането да си струва.
- Зъб да Ви заболи, излизайте в болнични като останалите тарикати.
- Отказвайте да работите извънредно. За едните 10-тина лева на час отгоре просто не си струва освен, ако нямате нужда от още пари.
- Там Ви чака работа, работа и пак работа и дори и да се скъсвате и да се съсипвате не очаквайте похвала. Експлоатацията е на макс, затова експлоатирайте ги и Вие. Щом се обучите добре, потърсете си работа другаде при по-добри условия.

Моите препоръки към Вас, Уважаеми Работодатели, са:
Ако възнамерявате да стартирате проект с немски език в Бургас и можете да предложите по-добри условия, въобще не се чудете. Кадрите Ви са осигурени. Десетки искат да напуснат Съфърланд, а над сто са напусналите до момента.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Преди време бях на интервю за payroll specialist. Въпреки опита ми и това че излезнах от работа за да се явя на интервюто в час пик, дори не благоволиха да ми дадат с обратна връзка.Това се случва масово и почти навсякъде. Щом не ти се обаждаме, сещай се дали си одобрен! Поне не казвайте че ще има обратна връзка при всички положения, а само ако си избран.Има и такива.


бивш служител

20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
5
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-4
Потенциал
1
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
3

Здравейте заинтересовани относно работата в Sutherland Global Services,

Работил съм във фирмата повече от две години и въпреки младата си възраст, мисля че мога да ви дам мнение върху което вие сами да си изградите представа.

Какво представлява Sutherland Global Services?

Фирмата накратко казано е Call Center. Занимава се с обработване на клиентски запитвания чрез обаждания, чат и писменна комуникация. Политиката във фирмата не се различава от всеки друг Call Center. Наемат се служители възоснова на езиковите им знания, за да бъдат обработени точен брой контакти за определено време. За фирмата всеки служител е лесно заменим агент. Защо? Защото покрай глобализацията много хора владеят езици в днешно време. В случай че очаквате да бъдете приемани като специалисти, ще бъдете разочаровани. Сред над 200 служители, които имат абсолютно същата квалификация в очите на фирмата, вие няма да бъдете специалният служител. Имате дарба? Развийте я и станете независими. Искате авторитет и признание? Изучете се за адвокат или лекар. Искате повече пари? Основете си фирма. Виждам много хора да търсят вината във фирма за това че видимо не са наясно, нито пазара как работи, нито как фирмите работи, нито как света работи.

Заплащане
Заплатите за Бургас и Варна не виждам смисъл да бъдат упреквани. Получавате също допълнителни пакети и възнаграждения. Фирмата предлага също здравноосигуряване. Жалко че много хора не оценят какво им се предлага, понеже в САЩ всеки гражданин трябва и да плаща за това, което получават тук безплатно. Заплатите винаги са коректни, идват на време и това което сте сключили в договора ви се полага безупречно. В София има комнкуренти, които предлагат повече.

Работа
В Sutherland се работи стриктно. Който има намерения да си рови във Facebook през смяната или да си пише по Viber с приятелите, по-добре да не започва работа там. Количеството на работа е високо, понякога много натоварващо и е истина, че често не бива разпределена равно. Това се дължи на различният трафик по различните канали на които работите. Фирмата се възползва максимално от езиковите знания на служителите си, което означава че колкото повече знаете и можете толкова повече натиск ще бъде упражняван върху вас. Докато някой хора ще работят спокйно и бавно, други ще бъдат под стрес.

Служители
Фирмата е работно място. Хората там са ваши колеги. Не са ви приятели, нито част от семейството. Един началник е длъжен да се държи професионално с вас и да прилага вербална бизнес етика. Подхода е позитивен и хората ви се усмихват. Който припознава това за лицемерие и манипулативност, отново доказва, че самият той е лишен от професионално присъствие.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Забелязва се, че в тази фирма от доста време протича процес на взаимозависимостта по отношение на работата, която се извършва. Който назовавам като „фирмен инцес„, където ръководството от най-ниско до най-високо ниво са самообучава, самонаграждава и саморекламира във фейсбук и извън него.
Един вид самохвалството е на почит при тях като висша форма на самоизтъкване сред останалите. Вглеждайки се внимателно в това се забелязва, че тези на пръв поглед усмихнати физиономии са всъщност прикритие. Което скрива чертите като лицемерие, измама, безнравствеността, интригата, егоцентризма, егоизма, нарцисизма и прочие негативизми, които са проявени в привидните форми на вежливостта, дори и слети с тях, за да не се забелязват като такива от останалите.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?