Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Орлин Баев ЕООД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София, Средец, Христо Белчев, 21, стая 411&markers=София, Средец, Христо Белчев, 21, стая 411

Орлин Баев ЕООД

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 30 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 30


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

БАЕП Е СЕКТА!


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте психолози,

Искам да изкажа към Вас предупреждение за участието Ви в психотерапевтичния тренинг с начало октомври 2022г. Позволете ми да споделя. Това обучение е организирано не от утвърдена институция, а от човек с претенция едновременно да заема всички професионални роли и отговаря за всички компетенции. Структурата на тази организация по условие е авторитарна, а начинът на взимане на всички решения - едноличен. Колкото и именити, обявените шумно гост-преподаватели са просто гости, които нямат достъп до вътрешните процеси на обучението, нито участват в мениджмънта. Те са напълно неангажирани.

Управлението на тази организация е неинформирано и несъвременно, то стъпва на мистични ценности по подобие на религиозна група, която индокринира. Скоро сами ще се убедите в това, тъй като такава е и същинската групова работа. Бях в ситуация да наблюдавам как въпреки че има разписани безкрайни правила и положения, те съществуват фиктивно, защото ръководството няма нито капацитет да следи за нормите, нито желание да ги реализира. А това определя качеството на тренинга. Процесите в това обучение са направлявани въз основа на личните предпочитания, отношения и цели на водещия, разписаната рамка е една фантазия.

Обединявайки твърде много работни роли, основната фигура в това обучение се поддава на напрежението от свързаните с това отговорности. Това води до видимо неадекватно и непрофесионално импулсивно поведение, което водещият представя като форма на близост, братство и любов. Говоря за провеждане на късни терапевтични сесии и непланирани телефонни прозвънявания през нощта; заплахи, че обучението ще бъде спряно; бил съм свидетел как в пълното си убеждение обучаващият си служи със сексистки и расистки аргументи, което успява да прокара като свое симпатично "несъвършенство".

Господинът смее да казва (не на шега) на кой с кого да спи в групата, погазвайки грубо всякакъв професионализъм и терапевтична етика. Личен свидетел съм на описаното поведение. Куриозно е, че водещият на обучението често заема място на ученик в собствените си обучителни практики и търси разрешаване на своите личностни особености през групата, която ръководи. Това е основен негов подход - предизвиквайки себе си самоцелно, налага натиск над своите ученици и колеги в академията. Доколкото разбирам и спрямо клиенти. Това е поведение, лишено от всякакъв професионализъм и организационна логика. Това е принудително заплитане.

Основателят на тази обучителна организация се губи сред многобройните обстоятелства, с които се ангажира, и също губи самоконтрол по време на обучителните групи. Гневът му се насочваше към някой от специализантите. Не говоря за парадоксално намерение или сходна терапевтична техника, а за чиста подигравка. Искам да подчертая дълбоката зависимост и уязвимост, която се създава в хода на подобен тип обучение. Грешките в тази ситуация са пагубни и водят до трайни емоционални последици - давам за пример за себе си. Помислете дали е възможно да е така, ако работите с човек без управленски компетентности в конфликтуващи роли, който нарича себе си "проводник" на духовни учения.

Искам да Ви предупредя, че поемате ангажимент с организация, която планира да променя условията на обучение и дипломиране по собствено усмотрение и вече го прави по един безпардонен начин, може би дори незаконен. Парични санкции за ненавременни домашни, проверка на ценности, принуда за повторно сертифициране, заплащане на всеки няколко години итн.

Особено интересен в психотерапията е в въпросът за конфиденциалността. Мога да кажа за един от одобрените от организацията терапевти, че съвсем охотно сподели с мен лични подробности от терапевтичната си работа си със самия водещ, описа подробно неговата мотивация и даже продължи с абсолютно неетичното разкриване на лична информация за друг участник в обучението, който е терапевтирала (плюс обидни думи към него). Професионалното ниво наистина е ужасяващо ниско, моралната страна на въпроса оставям на Вас.

Искам да знаете, че обучението, което сте записали, е един огромен риск заради ексцентричната природа на обучителя, неговата слаба компетенция в лидерски, организационни и институционални въпроси. Този човек няма култура за работа на формално и публично ниво, защото му липсва идеята за професионална отговорност и стандарти. В България тези обучения са абсолютно нерегламентирани, което позволява пълна свобода от поети ангажименти и отговорности. Няма държавен или образователен орган, който при необходимост да Ви защити от злоупотреба. Уверявам Ви, обучителят има категорична тактическа обиграност, която бързо измества благите му вопли за любов и молитва. На български се казва, не пада по гръб. В Интернет обаче се намират не едно и две споделяния на опарени бивши клиенти, с които е забъркал каши.

В момента програмата му е акредитирана единствено като хипнотерапевтична, което и много други програми в България предлагат. Стойността и погледнато чисто образователно е обикновена. Въпреки стройните промоционални писания, които и възлагат уникален статус. Административният капацитет на тази организация е нищожен и дилетантски, което изключва воденето и поддържането на надлежна документация, каквато сериозността на начинанието и отговорността към учащите предполага. Наивна е инвестицията на пари, време и изключителен ангажимент без писмен договор.

В тези условия се надявам да имате възможност за по-добър избор. На добър час!


клиент

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Сигнали за некомпетентност, непрофесионално отношение, злоупотреба и посегателства от страна на Орлин Баев изпращайте на организациите, в които членува и които регулират дейността му:

[email protected]
European Society of Hypnosis (ESH)

[email protected]
EUROTAS


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ходя при Орлин от няколко месеца. Страхове, тревожности, натрапливости, гняв, какво ли не.. Мислех, че ще си говорим само но въобще не е само гова. Много провокиращо е при него, бърка много дълбоко. Кара те да преживееш всичко през тялото разтърсващо е. Като на рентген съм там вижда през мене сякаш. Много прилича като стил на оня психолог от филма Провокатор, не жали хваща основата на проблема и бута право към решението. Бил съм и при други, от малък си нося страховете. Тук е различно наистина дава всичко от себе си и се получава. В България не виждам друг такъв и много сърцат и предизвикващ и проницателен и да стават нещата не на теория само а наистина. Много съм различен сега след година появи се радост в живота по-стабилен съм симптомите почти ги няма ама не ми и пука вече. Все ми разправя че целта е работа по характера и май е така. Благодаря! Живея истински и все по-светло ми е.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0




Копирам мнение от 2018:


"Ако сте с личностно разстройство, г-н Баев не е човек, който може да ви помогне, той сам споделя липсата си на симпатии към такива хора в не едно и две интервюта.
Търсете някой, който специализира в такива състояния, тъй като са дълбоки и доста трудни за третиране и са твърде голяма хапка за инфантилни хора като Орлин Баев.
Понеже е с доста нерешени лични комплекси, както е видно от странните му видеа в Ютуб, въпросният господин се почувства заплашен по някаква причина от срещите си с мен и ме обвини в проява на защитни механизми, преноси и какви ли още не клишета, без да прави каквито и да било усилия да ме опознае като личност.
Като цяло, прави впечатление на човек, който практикува терапия, за да реши своите си проблеми и гледа на клиентите като средство за това.
Опитът с такива хора би могъл да бъде изключително вреден за един млад и зелен човек, търсещ помощ."

Допълвам:

Не е помръднал от това състояние. Все със същата злоба и неадекватност пише за собствените си психични проблеми. Нека излезе неговият терапевт с името си пред света и пред гилдията ни (ако изобщо има такъв) и заяви, че Орлин Баев е способен да работи терапевтично с хора!
Този човек не е нито добър, нито хрисим, нито сърдечен. Той е с нарцистично личностово разстройство (вероятно не само), който зависи изцяло от оценките на другите и ако случайно не му се възхищавате, просто спирате да съществувате за него.
Бил съм на обучение заедно с него, колега съм му от десетина години. Винаги се е държал сякаш е над всички, нарцистичен, егоцентричен, безпардонен. В същото време е скован, поел явно твърде много на гърба си, трупа злоба, ненавист към хората и избухва в дадени моменти, макар че мазохистично опитва да държи фронта, но много му личи. Демонстрстивно арогантно се е държал с лекторите, на чиито обучения сме били заедно, което е правило впечатление на останалите колеги също. Вероятно има нужда и от психиатър, действително изглежда сякаш самият той е с тежко разстройство на личността, което могат да повърдят (и го правят, особено във фейс групи за психология) много негови клиенти/пациенти, които после ходят при други колеги в опит да поправят стореното от Баев.

Според мен е опасно, че практикува и има непрофесионално, некомпетентно отношение! Колкото и хора да подкани да пишат тук няма как да отмени належащата необходимост от радикално осъзнаване и сериозна работа по себе си, която очеизвадно липсва!


настоящ служител

45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Преди Орлин имах години ходене при други терапевти - нищо. Отидох при него отчаяна, съсипана от страх и депресия. Някакси те вижда този човек, точно и ясно знае как, кое и го прави. Знае много, може много и само като застане пред теб, се чувстваш в свои води на точното място, с правилния човек. Такава емпатия минава през него като слънчице, което свети, а душата ти се чувства прегърната. Един такъв изцяло искрен и истински е. Знаеш, че можеш всичко да му довериш и всичко, което прави, наистина работи. Прави толкова много за толкова по-малко време, колкото 10 други не могат за десет пъти повече. Чувствах се видяна до основата си, за нула време стигнахме до корена на ставащото, върнахме се чак в детските години, в бебешките месеци, още докато съм била в мама, оказа се че какви са мама и татко е в мен сега и това вътрешно дете в мен толкова му лисва любов и сигурност. След всяка сесия се чувствах все по-самоуверена, спокойна, все повече се обичам сега, казвам си, радвам се на дните си. Уникален психотерапевт е Орлин Баев. Методите му са невероятни. Много е различен, много е силен, като поток от любов е. Научи ме да се виждам, да стоя здраво в живота си, да ходя с гордо изправена глава, да се харесвам. Сега се улавям как ми е хубаво просто ей така, светло ми е и се усеща от хората. Повишиха ме в работата, погледите на мъжете залепват за мен като в магнит. Промени ми се всичко към по-добро. Просто не мога да повярвам как за няколко месеца стана това, което другаде за години не ставаше. Има обаче едно голямо НО. Не е лесно. Аз казвам за резултатите, ама как се стига дотам... Орлин излъчва една огромна топлина и май точно затова всичко работи. Не е лесно обаче, всичко се вади, болки, травми, страхове, вярвания. Обаче така се трансформира, с много любов. Направо ми пареше дивана му, но не бих заменила и секунда от всичко това. Сега ходя понякога, ей така да си сверя часовника. По-разбирана и приемана не се чувствам и с най-близките си... Препоръчвам уникалният метод на Орлин на всички, които наистина искат да извадят най-доброто от себе си. Не е за всеки. Не е за оплаквачи за чакащи наготово за искащи ей така да стане всичко за обиждащи се невиждащи че провокацията е част бот работата... За тези, които знаят какво искат и са готови да дадат всичко от себе си това е точното място. Благодаря благодаря благодаря! Колкото и да благодаря малко е, сега живея истински. Отивам да се радвам на живота. Благодаря!


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Видях линка към този сайт в група по психология,явно публикуван от зложелатели на Орлин и реших да пиша.Ставала съм свидетел на непрофесионалното и нечовешко отношение на този човек на едно събитие-няколкодневна група извън София преди години! Тогава не един и двама пропищяха от него,включително аз!ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ЗАЩО ИМА ТОЛКОВА НЕГАТИВНИ МНЕНИЯ ЗА НЕГО!!! Едва ли е без основание,мислете при кого ходите и защо,защото този човек е травмирал хора с отношението си-хора,които са имали нужда от ПОМОЩ! И само ще добавя-Орлине, едва ли ме помниш коя съм,но толкова ме боля от твоето отношение в изключително труден за мен момент,че няма да го забравя! Дано видиш нуждата си от промяна,за мен ти си увреден човек!Слава Богу след него намерих адекватен специалист с когото да работя и да ми помогне да се справя-имам приятели психолози и на всички мнението им за този човек е подигравателно,пак ще напиша-защо ли?????


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Академията е квази-религиозна общност, възпитаваща мистични нагласи и ценности.

Управлението е негодно, институционална отговорност липсва. Структурата на организацията е еднолична, практикува се непозволено смесване на професионални роли в конфликт на интереси.

Признаването на лидерски и административни пропуски е мъчно. Вместо това се говори от духовна позиция за големите неща, любовта. Един човек държи да има последната дума.

Едностранно се променят условията за дипломиране след напреднала инвестиция на учащите. Няма документация за участие в обучението, нито договори.

Материалната база - една стая.

Някои от студентите имат дългогодишен конфликт с обучителя-мениджър-собственик-терапевт.

Съществуват привилегии и изключения от правилата за добри приятели.

По време на групова работа дисциплината е на ниско ниво.

Доверието вътре в организацията е разклатено, има сериозни проблеми с конфиденциалността.

Теоретичната подготовка е добра. Подкрепя се преходът към реална работа с клиенти.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Първата ми среща с Орлин беше през 2010г в труден за мен период - преживявах депресия с натрапливи мисли. Тогава той не само ми подаде ръка и беше моя спасителен пояс, но обърна изцяло представата ми за тревожните разстройства… Благодарение на него започнах терапия и голяма промяна към новото ми Аз… После през годините в лични кризи още няколко пъти търсих неговия опит и опора, за да мога да се справя със страховете си. И до ден днешен чета в неговия блог ( самотерапия) или го търся по казуси и въпроси. Често го занимавам и с други клиенти с проблеми и винаги, винаги се отзовава!
Обичам Орлин, работата му и отдадеността му! Освен професионалист за мен той е човек с голямо Ч, помогнал на десетки хора около мен!
Благодаря ти, Орлине, че те срещнах през години и ми показа един нов начин на приемане и работа със страховете! Ти си вдъхновение за мен, приятел и опора!


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Познавам Орлин Баев от 2010г - тогава в труден за мен момент той ми подаде ръка и обърна целия процес в положителна посока! Благодарна съм изключително за отношението му, професионализма, отдадеността и най-вече човечността му! Помогнал ми е много в борбата с тревожно разстройство, натрапливост и депресия. Неговият мироглед, който учи на приемане, сдобряване със себе си и трансформация на страховете отвори нови врати за мен! През годините съм разчитала на него по повод различни мои състояния, както и трудности при близки. И до днес ме вдъхновява, учи на любов към себе си и разширява познанията ми за вътрешните процеси! Благодаря ти от сърце, Орлине!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?