Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Ди Ейч Ел Експрес България ЕООД / DHL Express Bulgaria Ltd https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,ул. Продан Таракчиев 10&markers=София,ул. Продан Таракчиев 10

Ди Ейч Ел Експрес България ЕООД / DHL Express Bulgaria Ltd

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 60 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 60


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Вчера за пръв път ми се наложи да използвам тази фирма, не по мое желание, просто пратката ми пристигаше чрез тях. Първо доставката им е само в работни дни от 09:00 до 17, при положение че Спийди и Еконт са доста по гъвкави, не виждам защо която и да е фирма би си пращала пратките през DHL.

Бях потресена колко не заинтересована беше жената в офиса на Вл.Варненчик. След като съм пренасочила пратката да дойде в този офис и съм излязла от работа по-рано, за да мога да я взема (понеже и офисите им работят само до 17:30)- при пристигането ми се казва, че това не е било отразено в системата. Добре че бях снимала потвърждението на телефона, че щяха да ме изкарат и че лъжа. На всичкото отгоре единствените идеи на женичката в офиса бяха как да ми изгуби времето и как аз трябва видиш ли отново да изляза по-рано, или да отида до другият край на града да я взема или пък да си седя в къщи и да я чакам. УЖАС! Не стига че те са в грешка, ами и са нагли!!!


Единственото нещо, което оправя положението е невероятното обслужване на Мариета (ако не се лъжа за името), която работи към линията им за обслужване на клиенти, момичето за секунди оправи проблема, имаше добро отношение и явно е един от малкото служители в тази фирма, на които им пука за клиентите.

Като човек, който всеки ден работи с къде, къде по мащабни куриери, а и също така е на висока позиция именно в сферата на обслужване на клиенти, съм отчаяна и потресена, как може на такива фирми да им се дава бизнес!!!

Ако мога да им оставя 1 звезда, с удоволствие бих, но няма да го направя единствено заради доброто обслужване , което получих от момичето по телефона.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Нормално е да има текучество - за 1250 бруто в София, мерси. Иначе обясняват какви са, колко са големи, а-у. Една продавачка в мола взема 1000 чисто, за какво си говорим. Май вече и международните компании биват сривани у нас в следствие на чудния ни манталитет и ниво на мениджмънта.


настоящ служител

32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
2
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
3

Che sme goUemi nyama spor,faktite govoryat.....klienti znayat poveche za DHL ot samiya men....slujitel.Vse pak vseki si ima biznes a ako imate vreme hodete za riba ne gi mislete robite ;)...kolko vzimali...kak gi harchili.Vesel Velikden....;)


клиент

-3 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Изключително ми е неприятно да констатирам огромният срив в тази фирма. Колите са все по-лъскави, но служителите сякаш вече нарочно ги подбират да са колкото може по-некомпетентни. Интересното е, че по телефона звучат адски любезни, а като отидеш в офиса все едно си в друга фирма - намусени, незаинтересовани, задават ти еднакви въпроси по сто пъти. Щом отношението е такова към дългогодишни клиенти, какво остава за случайните такива...не ми се мисли. Ходя с нежелание дори за най-дребното нещо, защото знам, че все ще има някакъв проблем. Понякога се налага да чакам доста време, само и само да не попадна при тези, с които имам горчив опит! Сигурно взимат немалки заплати и ми е чудно как в офисите на Спиди и Еконт качеството на обслужване е по-добро. Разчитам на търговския ми представител, но и той едва ли ще може да промени нещо в положителна насока...


настоящ служител

37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
2
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Колеги от София, Работя в DHL от доста години. Изчетох мненията, които са дали бивши и настоящи служители на фирмата. Мисля обаче, че тук не е мястото да се оплаквате от мениджмънта и да създавате интриги. Ако искате да се случи нещо има начини да се направи обратна връзка към ръководството и това да бъде анонимно. Този форум е за хора, които искат да научат каква е средата за работа във фирмата и евентуално някакви подробности за придобивки, заплати, раб.време, екип и т.н. Всякакви лични нападки, конфликти и проблеми могат да се решават по друг начин.
Аз ще се опитам да дам обективна оценка от моята гледна точка за условията за работа в DHL.
Служителите на фирмата се делят на два вида. Такива на договор и такива, които са назначени към подизпълнителска фирма. Тези на договор са най-привилегировани. Тях ги осигуряват на реални пари. Ползват всички привилегии на фирмата и реално взимат по-големи заплати. Тези, които са към подизпълнителска фирма никой не знае колко реално вземат, защото фирмите са няколко и освен с Адеко, с другите всеки индивидуално се разбира на колко ще се осигурява, дали ще плаща целия данък и не знам още какво за да получи по-голяма сума от заработката си.Те също получават повечето от привилегиите и социалните придобивки. Като цяло фирмата се стреми служителите да са мотивирани и доволни. За целта има следните придобивки:
-Допълнително здравно осигуряване- Можеш да ползваш всякаква здравна помощ. да възстановяваш разходи за лекарства, стоматолог, очила.
-Ваучери за храна на немалка сума.
-Застраховка живот (покритие доколокото знам 3 брутни годишни заплати)
-Автомобили чисто нови(повечето с климатик и парктроник)
-Работно облекло,обувки
-Ползване на фитнес на абонаментен принцип
-Топли напитки кафе, чай (колкото можеш да изпиеш)
-Тринадесета заплата
-Годишен бонус % от годишната заплата
-Фирмено парти два пъти в годината в 5*хотел
-Символичен подарък на всеки за рождения ден
-Подарък за коледа на всяко дете на служител на DHL
-Годишна стипендия за дете на служител заслужило това с някакъв талант.
-Финансов стимул на всеки служител натрупал 5 години стаж във фирмата. И така на всеки 5.
-Заплати гарантирано над средната за страната.
-За софиянци, които ритат топка(футбол)и за момичетата, които им се отдават танци- всяка година 3-4 дни в Белгия, (Ломел) Едно прекрасно място!
Може би има и други, за които не подозирам. Все пак сме далеч от столицата.

P.S.
По отношение на предстоящото парти аз също съм против да се дават луди пари за концерт и то за чужденци да ни забавляват. Предпочитам да са БГ изпълнители. Също мисля, че има прекалено много мениджъри на средно ниво. Също искам вдигане на заплатите. Също работя по повече от 10-11 часа всеки ден, но от доста години назад. Даже като беше бума на доместика се работеше по повече. Смятам, че работата в София и работата в провинцията би трябвало да се заплаща с една ставка и, че стопа си е стоп и клиентите са си клиенти и няма защо там стопа да се плаща 15-20% по-скъпо, но столицата си е столица.
И за финал "На света няма нито щастие, нито нещастие.Има само сравнение на
едно състояние с друго" Т.е. Вечно се сравняваме с TNT, SPEEDY и т.н. Аз също контактувам с хора от други конкурентни фирми. Истината е, че в този бранш няма друго освен яко бачкане. Ако искаш да я караш бавно и плавно кандидатствай за продавач-консултант или библиотекар и цял ден ще четеш вестник.


28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
3

Kirilica nyamam sori...i taka me razbirate ;)...na kolegata da spodelya samo che sum dosta natovaren,no pri predishni raboti e bilo mnogo po-zle,chovek znae 2 i 200.....s poslednya post sum suglasen,ima kakvo da se iska no po-rano s plueneto na lichno......pokazvate kolko drebni dushi ste.Ako si mislish che si subral shepa trohi i shte zamesish hlyab.....uvi tryabva brashno,maya,i dosta mesene,za da se poluchi neshto hubavo.Uspeh na vsichki,da sme jivi i zdravi drugoto....


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Уважаеми шефове,шефчета и шефченченца четете внимателно:
Всички видяхме,че сте налудничево амбизиозни,но като ви гледах не видях как точно ще постигнете тези фантастични цифри без да ни спукате трътките от бачкане и от глупости.Пуцане като на свадба,това видях. Не ви виждам начните как ще го направите този ръст. Ръст ще има ясно е,но тия цифри са откачени. Звучите смешно. Гледаме че пратките са адски повече и сега,а пари не връщате добре.
За какво да вдигаме обемите като не ни връщате пари в заплатите?
Само търговците ли ще ядете хубавите проценти?
Как си мислите бизнеса да расте с тия проценти годишно? Всяка година с 20 30 % нагоре? То няма толкова бизнес в тази държава. Звучахте като от приказките за деца.Kато мафия ли ще започваме да бачкаме? Да не почвате да пускате версия и промоция? Дори и да постигнем тези ръстове, на каква цена? Ние пак ще носим. Това добре,работата е хубаво да има, но вигнете заплатите особено на хората които бачкат яко за фирмата.Прегледайте си служителите и увеличете заплатите между 10 и 15%. Поне. Имате възможност да го направите особено на част от служителите дето опъват най-много. Има и хора за уво,сега е момента да ги разкарате преди да си мечтатете за тия нараствания. Престанете да бягате от отговорност с дранкането на глупости. Ако не го направите, ще отнасяте голяма критика и псуване.Преоценете хората и там, където ще има зор, подберете добри служители от пазара,а не препоръчаните роднини.Не можем да ги носим всеки ден. виждаме как пратките станаха по две по три, хора тук там набрахте, на старите ни се е*а майката. По три е 300%,заплатите ниско,едвам ги барате,ако изобщо ги барате. трицифрени увеличения, заплатите на пода.Нагло.
Само с приказки няма да минете.Оставете го химна и надъхванто. Това да не са олимпииски игри. Ако смятате така да я карате,а като ви гледам ще се опитате да минете тънко гледам,че само едно парти се готвите да дадете, ще берете проблеми с качеството на работата,скътаването и псуването и др. Всеки лев които спестите ще ви се върне с псуване и недоволни клиенти.Този процес вие не може да го оправлявате нищо че си мислите че можете. я сега кажаете,нас ще нахраните и напиете веднъж, а вие какви цифри ще загребете от общата каца за страната на годината? Ами тия дето не ви понасяме чалга събиранията и наливането с евтините уискита на кило? Какво правим? Пръст в уста? Пак? Това с големите проценти хиляди левове дето ще приберете като шефове след Страната на годината е ваша работа монго ясно шефове сте но не очаквайте ние да се гърбим като волове за вас всеки ден,а вие като политици само да си говорите глупостите и само да ни гърчите и да гребете. Ако не вигнете добре заплатите и да се усети нито таргети ще видите нито нови клиенти ще срещнете.През следващите месеци ще си проличи дали сте алчни и нагли или можете да преценявате нещата и да върнете част от заработените пари на хората,които ви ги изкарахме. Понякога и въпреки вас. ние продължаваме да си работим не ревем, пиша за тоя на латиницата. Даже е дал на натоварване 5 зелени звезди, демек не бара работа.
Едни се изкривихме от работа,а други се наживяха на чужд гръб.Да не почвам с точните имена,че ще се упуши. Друга е темата, че много шефове много нещо. ама много много. Прекалено много ама това си е ваша работа. Удобно е като раздаваш заповеди. Май всички сме 250 човека, над 50 сете все шефове. Егати не ви ли е малко срам? С какви очи заставете пред нас незнам.
Вдигнете заплатите да се усети и от тия другите дето не сме шефове и не се оправядавайте само с чужденците и другите заучени простотии. Знаем че така ви устройва.Вервайте ми че почти всички мислим така като това което тук пише. та си помислете. Ако не обърнете внимание на това дето го пиша до година година и нещо ще започнете да изпитвате реални трудности с намирането на сносни служители.Тогава ще видите какво е когато не ни ценихте когато трябваше като почнете да губите реална пачка.Ако искате някой да продължи да ви вярва за това че сме работодател номер 1, вигнете парите да се почуства. Казвам ви че много дрънкате,а парите стискате като евреи.То това с работодатела номер едно си е смешно при всичкото това което правите до сега. Върнете част от пачката на хрората,дето ви търпим. Две думи вдигнете заплатите. Пиша анонимно защото часат от вас са отмъстителни и намирате лека на тия дето много пречат на прибирането на голямата пачка.Има няколко справки през последните години.


настоящ служител

31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
5
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
3

Tyabva da se raboti a na nyakoy samo mu se reve.....


клиент

2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-4
Потенциал
2
Местоположение
-4
Колеги
2
Работна среда
1

С всяка изминала година фирмата става все по-неприятна за работа на работниците.Работата се увеличава всяка година като се увеличават пратките постояно и непрекъснато но хора не се наемат пропорционално на нарастналите пратки.Има адски много мениджъри,което води до все по-лоша обстановка и диалог.Почват да се карат за власт и познайте кой го отнася. Отнасят го най-ниските работници,защото многото шефове пречат. какви ли не супервайзерчета назначиха за да могат да се крият високите мениджъри зад тях и нещо като стане да изгорят тях, а да не се стигне до техните огромни заплати.Шефове на тия шефове в София се намират в Германия и затова не им пука, че работата е увеличена многократно,а персонала не се пипа. Даже се кефят, защото така им се увеличава печалбата и се перчат колко са силни управници! Сигурно в Германия ги хвалят за това и още повече се надъхват да ни ритат. Нивото на общуване също пада.Доста селски натури изпълзяха от всякакви гори на държавата и сега се правят на шефове.Избиват комплекси и това изобщо няма нищо общо с германска фирма.Само отвън DHL изглежда сериозно и стабилно,но ако дойдете да работите ще се убедите,че почти всичко си е българско. Знам, че всеки следващ се назначава с по-малко пари и затова имат бизнес да дават зор на тия дето бачкат сега. И да имате предвид,че всички са с някакви връзки. Преди доста години си стуваше горе доле. На всяка нормална позиция който е назначен,той е човек на някой.Сигурно един от десет човека е дошъл без връзки.Преди е било готино да се бачка в тази фирма,с всяка изминала годна нивото пада, броя на шефове се увеличава, работата става много повече. Хора отидоха в Спиди и TNT и споделят, че там е по-добре. Преди DHL беше на растояние пред тия компании. Вече никой не препоръчва никой,защото тази фирма си е вече като останалите,а скоро ще стане и може би по-зле и от другите.Много от хората в мениджърския състав имат любовни отношения помежду си. Крият се,но си лягат заедно,не само по партитата. Това влияе после на работата. Няма как да не влияе. Има много отдели, в които е супер гърч,има и такива в които не е чак толкова.Хората мислехме,че с смяната на Снежина нещата ще се подобрят,но се объркахме.Сега май са се наежили и нещата стават все по-зле.Пестят от парите и сичко живо пищи. Големите мениджъри се правят на много готините,но ги интересуват само големите пари,които взимат.Супер лицемерни хора се оказаха. Някои пишат,че било добре да ти има в сивито тази фирма,била много добре. Глупости.Преди беше така, наистина.От няколко години вече не е.Ако все пак започнете работа,може да започнете на договор или да ви наемат през агенция.Ако не сте на договор,реално се майтапят с вас и получавате доста по-малко от другите.Правят го за да пестят пари и да ви топят лагерите за да се натискате. Българи. Ако нямате работа,може да поработите известно време, но не си слагайте тази фирма насърцето,защото не си стурва и накрая ще ви изхвърлят като станете неудобни. Или пък сами ще си тръгнете отегчени от малкото пари,многото работа и понякога супер простите супервайзери и по-високи мениджъри. За съжаление ръководителите убиха желанието за работа,настроиха хората помежду им и може би ще успеят да съсипят тази голяма фирма. Много мениджмънт, се удобни приятели са си сложили около себеси и полека лека сичко започна да мирише на лошо. С времето играта загрубя и като гледам все повече ще загрубява.Не виждам как ще се оправят нещата с тези менажери. Вътрешната среда стана отвратителна,благодарение на ръководителите. Мерки никой не взима. Днешния DHL не е това,което беше.Ако някой с власт в тази фирма прочете това,дано вземе мерки,преди да си остане сам и да чака самолета от Германия да дойдат да го уволнят и него.


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте
Работя в DHL повече от две години.Работата наистина е много тежка и изморителна.Капацитета на фабриката е 40000 пакета на ден .Заплащането е на минимума за Германия и за да си изкараш прелична заплата трябва да работиш по 10-12ч.Отношението към работника е по-добро от това което го описват в бг.но като цяло тази работа не е за всеки .Работниците идват иси тръгват до третия месец.Тази работа ти дава единственно сигурност с точноста си на плащане

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?