Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Ди Ейч Ел Експрес България ЕООД / DHL Express Bulgaria Ltd https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,ул. МАРИЯ АТАНАСОВА 5&markers=София,ул. МАРИЯ АТАНАСОВА 5

Ди Ейч Ел Експрес България ЕООД / DHL Express Bulgaria Ltd

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 76 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 76


настоящ служител

-28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-3
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-1
Работна среда
-4

А сега, сериозно.
Ей голями дървени философи в тази фирма се събрахте по горните етажи. Огледала, токсочност,будители, пионери,малодушие, умни цитати,приканване да си ходим. Аз познавам един анонимен шеф с тези дани.Анонимен на връха на фирмата,които взима големите пари за да говори глупости и да се прави на много умен.Човешките ресурси не стават за нищо а средната менаджерия е некадърна в огромната си част. Незнам да има по лошо от алчни некадърници които са хванали господ за шлифера.За парите мога да кажа,че половината фирма работим на много ниски пари. Заплатите са ни по-ниски поне с 1/3 и повече от нормалните.Другата половина сте си приятелчетата и връзкарите. Май е време да си направим синдикат и заедно да искаме повече пари с стачка.Ако си тръгнем половината ще слезнете на земята доста бързо.Читавите и способните не се задържат много и си тръгват а наемате неспособни.Тези които седим имаме някакъв интерес още.Никога обаче няма да препоръчам тази фирма на близък човек.Условията на работа са токсични.Това е истината от предишния анонимен коментар.
Искате решения и предложения. Идва коледа и нова година и предлагам да съберем всички парцали и китайски боклуци,които ни подмятате през годините в два камиона и да ги закараме в най близката циганска махала и да раздадем всички неща на циганетата. Аз познавам поне трима мангала с име Румен. И другите от СМТ сте добре представени във всяка махала.След това ще имаме безплатна реклама и хората ще знаят каква организация сме. Циганетата ще тичкат кални и мръсни и ще са щастливи и доволни.По този начин и ще привлечете правилната работна ръка.Не искам да съм груб.Давам уникално предложение.Обсъдете го с отдела човешки ресурси и другите.От вас излиза светлина а не токсичност. Господ здраве да ви дава поне сте близо до него в облаците.Със здраве,фалшиви “будители“.


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
5

Здравейте!

По една или друга случайност, пиша този коментар в деня на народните будители. :) Надявам се, ще стане ясно защо към края на коментара. А сега към неговото начало и по същина.

------------------------------------------------------Бих искал да се обърна към настоящите и бивши служители, и по точно към тези с коментари от 01.05.2019, 16.09.2018, 27.04.2019 и някои техни съмишленици из форума. По назад няма да връщам, за да не излезне темата от контекст.

Уважаеми колеги, когато аргументирате мнение е важно да използвате конкретни факти и събития. Те спомагат за обективната оценка на обрисуваната от вас картинка от непознатите читатели. В противен случай, това което казвате си остава в сверата на спекулативните брътвежи. Допълнителното пригласяне с емоционални епитети и неграмотни пейзажи от порно индустрията не подсилват думите ви.

А сега, сериозно.

Ако аз бях читател, търсещ работа и попадащ на вашите писания, не бих се присъединил към Ди Еич Ел. Не заради смисловото съдържание на коментарите ви или хората към които ги отнасяте. Не и заради заплатата. А заради вас самите. Защото, това което виждам е неграмотност и малодушие, пригласено с напоителна доза простотия. Кой би искал да работи с такива хора? Дали наистина сте такива? Не мисля...

Не искам да съм груб, просто не намирам по-правилни думи. Аз съм в компанията от 10+ години и изобщо не знам за какво говорите... Изразявал съм мнението си многократно, в пряк разговор, а не през анонимен коментар във външен форум. То не винаги е съвпадало с това на по-висшестоящите, но винаги е било приемано и изслушвано с уважение. Дори е имало положителен ефект, когато се аргументирам добре. Не съм имал моменти, в които да се чувствам застрашен. И да, част от тези висшестоящи са били Румен Иванов и Снежина Казакова, както и почти всички останали. За да успеем и да се чувстваме добре, трябва първо да уважаваме себе си. Това ни учи как да се държим с останалите. Ако куража ни стиска само да се усмихваме плахо по коридорите и да изливаме пасивно токсични емоции из форумите, може би е по-добре да се погледнем в огледалото първо. И да започнем от там.

Като служител, категорично не се съгласявам с коментарите, ако това не е станало ясно.

По отношение на заплащането, има заплати, бонуси, ваучери, споделяне на печалбата веднъж годишно и един куп други привилегии - за всички служители на фирмата. Винаги е редовно и ваучери не се получават от време на време, а всеки месец. Ако някой се чувства недооценен си има пряк ръководител и отдел човешки ресурси, които са длъжни да изслушват подобни казуси. Не съм чул да са върнали някой. Проблемът е, че някои хора съдят заплащането по това, което си мислят че заслужават, а не по реалните си възможности и капацитет. Ако си намерите идентична работа за повече пари, пазара на труда е ваш. Ако ли пък не, може би е време да смените попрището и да правите нещо по-доходоносно в спектъра на възможностите си. Пак опираме до огледалото, защото нащия успех си е наша отговорност.

Към мен Ди Ейч Ел не е бил некоретен работодател. Аз не съм се оплаквал, а съм търсил решение. Изразявал съм мнението си уважително и съм бил упорит в труда си. Усмихвал съм се искрено. Бил съм несъгласен. Бил съм и съгласен. Имал съм трудни моменти и умора, като при всяка работа. Срещал съм подкрепа както от колеги, така и от ръководители. Имал съм хиляди спорове както с колеги, така и с ръководители. Не съм спал с никой и на никой не съм се подмазвал.

Надявам се, горното да е било полезно и разбрано правилно. Днес за първи път видях този форум и направо съм изумен как е възможно да се пишат подобни глупости, представени по толкова отвратителен и неотговарящ на действителността начин.

"Във вечната си борба с разума, чувството никога не е бивало победено."

Успех и здраве на всички.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

12 часа всеки ден се бориш с трафик и задръствания, за да спазиш фирмените срокове и в края на месеца заплатата не достига за наем и сметки


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Става въпрос за DHL Freight -първо обадиха ми се един месец след кандидатстването за позицията,второ няколко пъти ми звъняха за интервю ,което ще бъдело след една седмица,после дали можело събота или неделя и накрая получих някакъв смс потвърждавам ли за еди кой си ден в еди колко си часа за интетрвю.Още тогава ми стана смешно и ясно колко е читав работодателят.В смс-а нямаше място за интервю ,два часа преди интервюто звъннах на номера от смс-а да попитам къде ще се проведе интервюто,променихме часа дори да е по-удобно на пътуващата г-жа Миглена Любомирова-Продажби и маркетинг директор.Интервюто беше 10 мин като най-важно беше какво заплащане очаквам,след като отговорих ми беше обяснено ,че районът е цяла Северна България ,не е региона ,в който се намирам.Съответно те си търсят за около 1200-1500 лв някой да им обикаля от Плевен до Варна всеки ден.Изпратиха ми да си попълвам 11 страници въпросник ,който всеки кандидат попълвал ,би трябвало това да се прави преди интервю ,за да не ти губят после времето ако не си достоен за великата измекярска фирма.Но най-фрапиращо беше ,че никой не върна обратна връзка за интервюто,не че условията си заслужават и ме интересуваше работата,но след като имат претенции за много добър работодател да се държат адекватно,защото с такова смешно интервю ми стана ясно какво е нивото на фирмата.Не си губете времето дори за интервюта с тях!


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Имате грешка колега. С тези езици с които почистваха и почистват се изидгнаха до най- високите позиции в фирмата . Това са Румен Иванов и останалите директори.Не е било само лизане на заедни части а и гълтане.Разправят се разни истории. Вече ги виждам че са кофти хора и кофти мениджари. И сега като са най-отгоре са като опълченците на Шипка.Бранят се от всички посоки с всички средства.Надолу летят хора. Фирмата никога не е имала толкова пари колкото сега но за всички надолу от директорите отстават трохите.Замазват ни очите с разни малки трохички от време на време.Отношенията между хората и отделите са на ниско ниво.Надявахме след Снежина да стане по-добре а то стана доста по-лошо. Толкова се онесоха директорите че започнаха да се изживяват като модни икони с интевюта и харчт парите за рокли от чували.Правиха и ревю в халето за избрани.Харчат парите за глупости а на хората не се дават прилични заплати.Преди 10 и 20 години не сте си и представяли докъде ще стигнат.
И пътя на компанията не е грешен за тях а е лош за работниците.Печалбите на фирмата са много по големи от преди 15 години. Повече работа за по малко пари а за тях повече бонуси и по високи заплати когато тези всичките 350 работят и си мълчат за малко пари. Най са за оплакване тези които започват последните няколко години.Наистина вече се подиграват но явно още има риби.Има смисъл да си директор или някакъв шеф в тази фирма.Поне си се събирате мафията и само се пазите отдолу да не изпълзи някои и да не се мъти водата.Ако има проблем го махате този които пречи. Излизаме 350 на трастиката а 10 са на масата.Познайте кой е глупака и за кой пътя е грешен? Честит ден на труда.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Привет от миналото ;-) Случайно попаднах на този "форум", и прочетох всичко... Ако се върнете към мненията ми от вече далечната 2008 година, ще останете учудени колко съм бил прав ;-) Поздрави на малкото останали колеги от края на 90-те и първите 10 години на новия век, нека силата бъде с вас! А тези, които ползваха езиците си да почистват задните части на шефовете, дано имате доблестта да си признаете, че пътя по който те поведоха компанията беше грешен... Христос Возкресе, DHL - не ;-) Наздраве!


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, дайте ми някое мнение(като за куриер) Има ли смисъл да ставам член на семейството DHL?
В смисъл, че ме интересува заплащане и работна среда.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Отвратителна организация...Като клиент получаването на пратка по DHL е кошмар....Разправията ми коства близо 10 дена и повече нерви и бягане по различни институции, митница, нотариуси, банки...Нямам думи :( Аз по-лесно си купих апартамент от колкото получавам пратка пратена по DHL....


-31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-2
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-2

Поръчайте на оня джендера дизайнера да слепи от чувалите и флаиарите една рокля и за Румен за да може на партито да си бъдете всичките фешън директорите заедно и модерни.А и някой може да го уважи.Да блестите всичките като в Холивуд от халето.Леки жени джендери,меки китки,мъже без топки за шефове,обърнахте го на публичен дом за избрани вярно,а каква хубава фирма си бяхме.Гледам че се прегръщате и с Джон Корниш а да питам дали той знае, че се оправдавате с него когато ни порезахте с парите от 13тата заплата? Ами като разбере да не полетите с кашоните. Страшни мизерници сте до един нагоре,само това ще ви кажа.Хубаво е да пишем и на шефовете извън държавата какви ги вършат тука.Самозабравиха се.Това няма да остане така.


шубе го/я е и не казва!

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-2
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
2
Натоварване
3
Потенциал
-4
Местоположение
-4
Колеги
-4
Работна среда
1

DHL е едно международно име.Тази фирма пренася кашони на висока цена.А вие носите кашони на ниска цена.Може да се объркате,че ще работите за международна компания.Облагите са за избраните и вие нямате място на софрата.Фирмата в България е побългарена в най-лошия смисъл на тази дума.Роднини, гаджета,приятели и това всичкото клюкарства и сплетничи всеки ден и гласят хората които не са им в сметките.Рапидо започва да кара пратките на фирмата,защото германците се договориха директно с тях.Големите шефове разбраха от улицата, че им взимат пратките.Абсолютни аматиори.Още им се смеем колко са зле. Гледат да надъхват работниците колко са велики а са оакани и каквото им кажат от чужбина това правят.
заплащане-около 1000 лева. Това е за вас като нови работници. Старите са около 1600-2000. Повечето.Има и ваучери. Ако сте хубави. До там. За шефските позиции няма да ви допуснат.Там започват от 2500 нагоре като големите шефове са над 5 000-6000 без бонусите,които са за тях лично. Ако случайно почнете работа и видите че прекия ви шеф е гола вода не се притеснявайте а свиквайте. Това е принципа в тази фирма.Кадърни са седем осем човека от цялата сбирщина шефове. Останалите са лизачи и клюкари. На каквото започнете на това и ще излезете само с годишните качвания от по 20 - 30 лева ако ги пуснат.А и свикнете че вие ще взимате доста по малко пари от вашите колеги.Вече новите са наистина прецакани но след като започнате ще разберете повече.На шестия месец вече ще разберете този текст,които четете тук
уважение - всички с малки изключения са лицемери и ви се мазнят.никой няма да ви гони ако сте незабележими.Общо взето трябва да сте като мишлета и да хвалите прекия ви шеф.Колкото повече се мазните толкова по добре.Никой няма да ви вземе хилядата лева.Има няколко идиота ама и те се траят.Общо взето всички си траят защото тия старите са на по към 2000 лева които са ги натрупали с времето а вие като нови сте като глупачета и никой няма бизнес много да ви тормози. Важно е всичко да си върви и да се взима заплатата
Привилегии - има ваучери ако ви дадат. по принцип са калкулирани в заплатата. Взимате по малко пари и ви дават ваучери.Смешна история на фона на заплащането и месечното взимане на пари.Ако издържите на година ще ви дават по ден платен отпуск.Най-голямата привилегия е да казвате на познатите ви че работите в международна компания а да местите кашони с глуповати българи в кофти интригантска среда.Има и безплатно кафе,което е отвратително и малко хора го пият.Зле.
Фирмена сигурност - правите се на невидими и всичко е наред. Усмихвате се на всички ама не прекалено че ще изглеждате вече подозрително.Важно е да облизвате добре прекия си надзирател. Лягането с колеги е на особена почит в тази фирма.Такова чукане няма да видите никъде другате.И това е официално и се толерира.ако ви харесва такава работна среда DHL е точното място за вас.така си повишавате фирмената сигурност. На много от дъртите вече и децата им са в фирмата. Едно голямо семейство са всички.Нямате никакъв шанс ако не сте от някои роднински кръг. Цялата фирма си шушука.
Натоварване - кой както си го направи.ако сте лицемерни и се усмихвате на всички шефове и ако успеете да си легнете с някой ще сте най-добре.Общо взето най готиното на тази фирма е безразборното чукане и така не ви е натоварено. Старите служители вече са на по 2000 - 3000 лева заплати и работят по няколко часа на ден.Затова им трябвате вие като нови попълнения който да работят.Подгответе се да работите,защото ще мине време ако може да се поуредите и да можете и да скатавате.
Потенциал - 0. Ако спите с някои може и да се облажите за по нагоре а помага и ако сте от доведените хора на шефовете.Тогава сте в графата за повишения но няма места за нагоре.по принцип не си струват нервите да се напрягате но може и да извадите касмет.За развитие в тази фирма вашето образование и познания по езици нямат абсолютно никакво отношение. Трябва да знаете това ако сте решили да работите за най-международната компания на света. Потенциал 0 ако сте забравили.
Местоположение: отвратително. Извън София,наоколо няма нищо.Не можеш да си свършиш други неща без да закаснееш и да се обясняваш на тъпия ти шеф.
Колеги - масово са зле.Масово не се говори дори английски.Слабоинтелигентни без образование,интриганти и роднини.Хора без амбиции и си гледат личния интерес.Средата е поносима за студенти и за хора на висока възраст,които са се примерили че са до там.Кофти среда за развитие.В никакъв случай не споделяйте нищо за себе си,защото после ще го видозменят и ще ви злепоставят.Наемат се все повече хора с компромиси и хора,които имат лоши човешки характеристики.Общо взето средата се сговнява с всяка изминала седмица.
Работната среда - кой каквото търси, по принцип е зле,но зависи от отдела и прекия шеф а и трябва да пасвате на тия неща до тук.Като цяло средата е кофти но маскирана с усмивки и хубави думи. В фирмата са обособени кръгове от по няколко човека,които сплетничат.Не се допускат външни ако изобщо искате да влизате там.Има такива кръгове и около големите шефове,което показва нивото вътре в фирмата. Като цяло ако сте хитри и мазни DHL става за вас.Има хора с няколко часа работа да си взимат парите години наред.Както се уредите.
Фирмата става за хора без образование и без амбиции и хитри хора.За мазници и лицемери. За студени или за изпаднали дърти хора. Заплащането е мизерно а много хора които са некадърни взимат по над 2000 лева чисти пари.Вие като нови работници ще взимате дори наполовината от другите и то така си остава в времето.Майки, синове,дъщери, роднини и гаджета работят под един покрив.Не знаете на кой ще нарушите интереса и как ще ви нагласят. Ако се навиете на тия неща веднага след започването се ориентирайте кой на кой човек е,кой къде се почуква и се усмихвайте на всички,като не разкривайте нищо за себе си.Лъжете и си правете хубав образ. Завъртете се покрай някой шеф. Правете се на невидими и си гледайте периодично за друга работа.А може и да ви харесва.Има хора за всичко.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?