Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

CSMS Ltd /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 100 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 41-50 от общо 100


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Тук нито е мястото, нито е времето да излгаждаме или изграждаме лични отношения. Само ще ти напомня, че ти сама ме посъветва да не си мисля, че сме приятели още на третия ми ден в екипа, което беше върхът на мениджърското изкуство за мотивиране на служител. Както казах още в предния си пост - Let's agree to disagree. Ако имаш други лични неща за обсъждане - знаеш как да ме намериш. Иначе, тук хората успяха да си извадят достатъчно изводи за съществото на CSMS както от моите публикации, така и от твоите.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Никой не може да те предупреди, че за развитието на проекта може да има пречки... Първо – Пречки винаги има за всеки и във всеки един момент. Докато не пропадне всичко, екипът ще се бори до последно, надежда винаги има и този случай не е първи за този екип, много пъти са изплували след кризисни моменти – в този бизнес е така. Второ - никой работодател няма да ти каже: „Нает сте, ама да знаете, че след месец можете да останете без работа, щото може и да не се получат нещата...“ 
 
Да, компанията расте бързо и има бъдеще – не съм излъгала.
 
 
Ива – била те посъветвала... колко ли още хора си послушал и какво ли са ти казали... Звучиш сякаш я познаваш – тогава, защо слушаш нея и защо се влияеш от нейното мнение – коя е тя във фирмата, нима позволявяш тя диктува как, с кого и къде да демонстрираш сексуалността си? Моля ти се! Кой ти беше мениджър, какво ти каза той по отношение на това?
Не бъди дете и не намеквай никакви „аутвания“ – това е смешно. Ива няма никакво влияние да аутне когото и да е, особено пък пред мениджърите, а и пред останалите. Не знам ти до колко се сближи с всички от екипа, но Майкъл беше много харесван от всички.
Освобождаването ви нямаше НИЩО общо със сексуалната ви ориентация. Защо продължаваш да настояваш за това? Имаш нужда от нещо, за да тролваш или хейтваш? Не разбирам.
 
Фейсбук – много добре знаеш за кой пост - този на Майкъл, на който ти буквално насра всичко и всички от екипа... това не ми харесва – едно е да имаш мнение, друго е да си тотално неетичен, непрофесионален хейтър.
Заставаш зад мнението си тук онлайн, нямаше го на срещата – това казвам и съм права.
 
Помогнаха ли ти за работа? Да. Работиш ли? Да. Разбира се, ако не беше компетентен, нямаше да те вземат, но помогнаха ли ти да не се луташ? Да. Казано ли беше на Барбара, че си много добър служител? Да. Защо се опитваш да отречеш, това, което беше направено за теб?
 
„Добрите отношения между мениджмънта на сегашния ми работодател и CSMS нямат никаква заслуга за опита и професионалните ми качества“.... Борислав, отношенията между Алекс и Барбара имат голяма заслуга, много от скоро си в тази сфера и сред тези хора, за да говориш толкова уверено... Освен това, тази работа не изисква кой знае какъв опит и професионални качества – много други какндидати можеха да бъдат удобрени за няколко дена.
 
 
Постът беше на Майк (по памет): „when a door closes, a new one opens..” – той беше писал ведро и оптимистично, а ти коментира: “and behind those doors some morons keep on working....“ отговорих ти още тогава, но Майк го изтри, за да не те ядосва предполагам... Сега помниш ли?
 
Закъснения не се толерират. Ти гледаш себе си, на този над теб има кой да му прави забележки. Скандали не е имало.
 
Виновен някому за? За какво си ми бил виновен?
 
Не съм казала, че CSMS е коректен работодател.
 
Какво съм ти казала в личното ни време би трябвало да остане между нас. Не е ли така, Борислав? Или и аз да споделя тук какво сме си говорили, споделяли и така нататък?
Да, търся си друга работа, искам да сменя областта на работа. Нещо друго да споделиш, което съм ти казала като на приятел?
Съжалявам, че досега си ми лицемерничил на мен лично и си ми се правил на приятел, а ми показваш такова отношение.
 


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

В отговор към Фани,
 
Да, ти ме одобри и хареса в отбора си. Да, вярно е, че проектът не беше основен за CSMS. Но в крайна сметка трудовият договор беше сключен между мен и CSMS и когато това се случваше никой не ме предупреди, че проектът може да пропадне толкова лесно, както впрочем и доста други "проекти" на компанията. Напротив, помня как всички, включително ти самата ми обяснихте, че компанията расте бързо и има страхотно бъдеще - нещо, което сама виждаш не е вярно.
 
Що се отнася до ясното и открито изявяване на мнение от Ива, права си. Мнението и е толкова ясно изразено и несклоността и към създаване и поддържане на интриги е толкова силна, че именно тя беше човекът, който ме "посъветва" да крия сексуалността си, понеже, видиш ли, на хората наоколо нямало да им хареса, а можело да ми коства и работата, а после се постара да мине през всички възможни инстанции и да "аутне" мен и Майкъл, без дори да помисли да ни пита предварително, заради различни детински подбуди.
 
Не мога да разбера за коя моя публикация във Фейсбук говориш, но както тук, така и там съм с истинското си име и заставам зад мнението си. Права си, мениджмънта на CSMS ме насочи към интервю за свободна позиция, която, впрочем, беше свободно обявена и в jobs.bg, и в Jobs Tiger. Само че, предполагам помниш, понеже беше в стаята с мен, когато се оказа, че за това интервю "препоръки" от CSMS няма да имат никаква давност, тъй като на новото място не търсеха просто бивш кадър на CSMS, а човек, който да може да се справи с естеството на работата. Не е нужно да споменавам, че няколко човека от CSMS, които се явиха за същата позиция не бяха наети. Добрите отношения между мениджмънта на сегашния ми работодател и CSMS нямат никаква заслуга за опита и професионалните ми качества и,макар да оценявам, че имах шанса да знаят името ми, преди да седна на интервюто, позволявам си да отстоявам мнението си, че получих работата заради личните си качества.
 
Ако съм нарекъл някого малоумник (макар че досега рових във Фейсбук и не намирам постинга, за който говориш), то не е било някой, който прави бизнес добре и успява. Човекът, когото съм нарекъл малоумник, ако въобще съм го направил, е най-вероятно този, който вдига скандал на човека под него за закъснение от пет минути, а в следващите няколко дни сам закъснява с по половин час и който има умението да демотивира служителя си прогресивно, до такава степен, че служителят да се радва, когато му кажат, че трябва да го освободят.
 
Права си, че подходих с разбиране, когато се оказа, че аз трябва да бъда освободен. Ако трябва да съм честен, дори ми олекна, когато разбрах, че вече няма да ми се налага да стоя по девет часа без да правя нищо и все пак непрекъснато да съм виновен някому - този някому обикновено бидейки ти самата. Ако видиш датата на предишния ми постинг, обаче, ще разбереш, че е точно от деня, в който и Майкъл беше "освободен" - две седмици след мен. Мога да потвърдя, че това, което CSMS направи с него беше далеч от коректно, а вярвам, че и ти самата го знаеш. Всъщност, сигурен съм, че го знаеш. Сигурен съм че си наясно, че CSMS не е коректен работодател, защото си спомням когато ти самата ми каза, че вече си търсиш друга работа.
 
Желая ти успех в CSMS и съм щастлив, че там ти харесва толкова много. Тук съм с мнението си и стоя зад него с истинското си име, понеже това е което мисля. Имаш пълното право да не се съгласиш и да имаш друго становище по въпроса - право, или задължение, не зная какъв е случая.
 
 


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Борислав, който АЗ харесах, удобрих и исках в моя отбор,
 
Първо, забравяш, че ти беше нает от страничен проект, който е отделен до някаква степен от CSMS, а пишеш общи неща, които не важат и за малкия проект, и за CSMS заедно.
 
Второ, „парадът се води от офис мениджъра Ива Цветкова“ – Ива има ясно изразено мнение и изказва недоволството си открито и пред всеки. „Интриги“ не е подходящата дума в случая, тя имаше смелостта да изрази недоволството си пред всеки един от мениджърите, за разлика от теб, който поства злобни, груби, неверни мнения тук и във ФБ.
Питам аз – къде беше мнението ти, когато те освобождавахме и ти казаха, че би бил един много добър служител и че съжаляваме, че няма да имаме възможност да работим по-дълго време с теб, но че това е положението и като не потръгват нещата така, както са планувани съкращенията са наложителни? Защо мълча тогава?
 
Относно публикацията ти във FB преди време – искам да знам – тези „малоумници“ които те наеха на работа и след като те освободиха поради проблеми с проекта, не ти ли намериха друга работа? Тази, на която си сега? А можеше ли просто да бъдеш освободен и да си търсиш сам работа? Ти и твоите приятели? Дали не разбра, че настоящият ти мениджър е човек, който е работил в нашато фирма, започнал е тук и е в добри отношения с ръководството тук? Не си прави лоша услуга, Борислав.
 
Ръководителите били „малоумници“.... Тези хора са го започнали този бизнес преди години, когато Online Casino не е и имало! Били са първите и едни от най-добрите. Нивото, на което биха били, ако ги нямаше настоящите спирки е много по-високо от това, което можеш да си представиш. Това са професионалисти в областта си, които са доказали, че са много добри в това, което правят. Говоря за професионалните им умения, не за друго.
Не търпя такива празни приказки.
 
Друго, относно дискриминацията – такова нещо в тази фирма няма – има служители от къде ли не и всички те получават еднакво отношение. Знаеш - Аз съм много против дискриминацията и като човек, който принадлежи към турския етнос в България мога да кажа, че зорко следя за подобни неща. Знаеш много добре какво е отношението ми към твоята сексуална ориентация и искам тук да кажеш КОЙ и кога ти е казал, че е добре да „криеш“ сексуалната си ориентация и защо.
„можело да коства работното място, както и, вярвам, се случи.“ – това е абсолутна абсурдна глупост и лъжа и няма смисъл да коментирам.
 
Човешки ресурси няма да комнтирам, не ми е работа. Аз се занимавам с друго.
 
„възможности за развитие“ нямало – пак казвам - проектът беше тъкмо стартиран и подобни неща са нормални, както и ТИ потвърди, на срещата, че разбираш, че такъв е бизнеса и че може да се случи.
 
Аз съм служител от 5 години и въпреки многото разногласия с ръководството, въпреки многото неща, който не ме удовлетворяват, фирмата е ОК за нивото на България. Работата е лесна, позволява да се комбинират работа и университет. Парите са добри за България. Има социални придобивки, които ги няма в повечето фирми в БГ и таканататък. Къде и в коя фирма ти ще си доволен от всичко на 6?
 
Сигурност? Къде има сигурност, Борислав? Надявам се проектът, по който си нает сега да е по-успешен!
 
Фани
 


бивш служител

-27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-3
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
-3
Работна среда
-5

Компанията не се отнася сериозно към човешкия си ресурс и масово набира служители само през изпитателния срок, като след това ги освобождава, понеже бизнесът не вървял добре. На ценни кадри - например служител с майчин английски език - компанията предлага нов договор с нов изпитателен срок, само и само за да си спести бонуси и допълнителни разходи, които вече е обещала да направи когато изпитателния срок приключи.
 
Атмосферата в компанията е на наистина незадоволително ниво.
Отдел Човешки Ресурси е на практика безполезен и предимно вреди на човешкия ресурс, най-вече заради непрофесионализма на Дарина Васева, която не само няма никакви познания в областта Човешки Ресурси, а и няма и обща представа от това как да общува с други хора.
Работната среда е доминирана от интриги и дух на обща конспирация, като парадът се води от офис мениджъра Ива Цветкова, както и от още няколко българи, работещи за компанията.
 
Това, което е най-стряскащо в компанията е откритата дискриминация. Хората биват главно дискриминирани на базата на етническата си и национална принадлежности, като това се счита за толкова нормално, че не само мениджмънта, а и служителите си го позволяват. Хората, които управляват компанията са и изявени хомофоби - на практика ми беше обяснено, че е добре да крия сексуалната си ориентация, особено от висшестоящите, понеже можело да коства работното място, както и, вярвам, се случи.
 
 
Компанията като цяло не предлага никакви възможности за развитие на кадрите си, а с ежемесечните съкращения, смея да твърдя, че не предлага и никаква сигурност. Социалните придобивки, с които толкова се гордее - ваучери за храна, такси след десет вечерта и евтини вендинг машини - в никакъв случай не са по-големи и привлекателни, отколкото в която и да било друга компания.
 
 
Моят съвет е, ако имате интервю с представители на компанията, дори не си правете труда - излишно ще си загубите и времето, и нервите.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Аз лично останах безкрайно разочарована от несериозното отношение към кандидатите за работа в тази фирма. Кандидаствах, получих обаждане, имах lenguage check по телефона, поканиха ме на интервю, подложих се на '' Държавен изпит по език'', то не бяха есета, съчинения. преводи, граматики, след което последваха разговори на два езика. Уж ми казаха, че много са ме харесали и искат да започна възможно най-бързо, не беше осъществен никакъв контакт с мен. Поне да бяха казали, че имат по подходящ кандидат и да постъпят коректно. Стискаме си ръцете и толкова. Всеки по живо , по здраво. Безкрайно съм разочарована от отношението на такъв тип големи фирми към кандидатстващите. Всички сме хора и сме минали по този път с намирането на работа.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, явих се на интервю за съпорт с румънски език и ми казаха, че до два дни ще ми дадат отговор, независимо дали съм одобрен или не. Не получих никакъв отговор, нито след 2 дни, нито след 2 седмици. Това е от мен.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Пожелавам ти професионални успехи! Щом са те "Удобрили", значи такъв човек са търсили:)


кандидат за работа

37 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
4

Кандидатствах във фирмата за Съпорт с немски език и отдел ЧР реагираха супер професионално. Ден след интервюто получих отговор от ЧР, че са ме удобрили! Условията не са лоши. Като естество на работа още нямам впечатления. Разни хора, разни идеали, затова не си търсете извинения в интернет, а по-добро от личното впечатление няма.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Присъединявам се и аз към предните мнения. След телефонно интервю, преводи на място, разговори на два езика- всичко около 2 часа, ми казаха че ще ми се обадят независимо от резултата. След 2 седмици казаха че още не са готови с резултатите. Оттогава мина повече от месец. Уважаеми HR-специалисти: Не се прави така :)

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?