Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

CSMS Ltd /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 100 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 21-30 от общо 100


бивш служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-2
Привилегии
1
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-4
Потенциал
-1
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
-3

Ако мултитаскинга ви е втора природа, ако английският ви е пефектен, но знаете още немски, разбирате руски, испански, потугалскИ ( други са предимство), ако не очаквате и грам бонус през великата ви кариера в тази фирма и ни най-малко развитие, ако нямате нищо против мениджърите ви да ви третират като носни кърпички, ако обичате работата в динамична, стресова и натоварена среда, където няма ясни правила и процедури и всичко се изменя според ситуацията, ТО ТОВА Е ВАШЕТО МЯСТО!!!!!

Първо искам да засегна частта със заплатата: да, тя е по-добра от средната за България, но определено е недостатъчна за това натоварване и стрес, на които сте подложени. В конкурентни фирми,възнагражденията са доста над това. Не очаквайте увеличение, а ако има ЕВЕНТУАЛНО такова, то е минимално, колкото да се замажат очите ви. Бонусите са мираж. Първо ви казват,че "много е рано за бонуси,чак след 6тия месец", а след тези прословути 6 месеца, просто не ви дават никакви допълнителни бонуси, с които са ви примамили на интервюто. Имате ваучери за храна и такси, но пък и доста други фирми от този тип също предлагат такива условия.

Второ, искам да обърна внимание на самото естество на работа. CSMS обслужва няколко сайта за покер, казино и спорт за клиенти от цял свят. Както сами се досещате може би, потока от клиенти е огромен,но пък шефовете изобщо не им пука, защото не е нормално да се обслужват стотици клиенти на смяна от максимум (наистина това е максимумът!!) 5 агента, като се има и в предвид,че през времето ви,в което вие сте на чат с тези много клиенти, трябва да жонглирате с чатове, мейли и обаждания ЕДНОВРЕМЕННО.

Не мога да кажа как стоят нещата за другите отдели, но като пряк участник, мога да ви споделя мнения за спортният департамент. Там всичко на всичко работят максимум 15тина +/- човека, които работят за 30. Когато обаче се разпределят тези хора по смени, остават около 3, макс 4 човека на смяна, което е абсолютно недостатъчно! Също така с всеки изминал месец работата се увеличава, отговорностите също, а хората намаляват. През времето, което работих аз там (7 месеца), напуснаха 9 човека, в това число и аз. Така,че си правете сами изводите.

По времето, в което аз бях в CSMS, тиймът беше много добър, но постепенно всички изчезнаха и нямам представа какво се случило с този наплив от клиенти и как са били обслужвани те.

За шефовете мога да кажа само едно - евреи са. Това мисля,че говори достатъчно.

В CSMS не стимулират служителите си, стимулират ги само да напуснат и да си търсят друга работа.


настоящ служител

43 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Като гледам мненията и ми става доста странно. Хора това е работа мечта!!! Работи се на смени и може да си го съчетаваш с университета, ако си дадеш зор (то ест си вършиш работата съвестно) получаваш бонуси , получаваш ваучери за храна, страхотен тим билдинг, здравно осигуряване, 50% отстъпка във фитнеса, 13 заплата, всяка година ти вдигат заплата и те осигуряват на пълна работна заплата, колегите са млади и приятни. По цял ден си говориш с клиенти, е да някой са ядосани, ама къде няма негативи? Учат те на търпение, как да общуваш с хора, искарваш и едно мини висше по маркетинг. Има варианти и за развитие в шифт мениджър, в тим лидер, в куолити мениджър и т.н. С две думи ако не ви мързи е идеалното място. Ако ви се седи по цял ден да си клатите краката и да очаквате някой да ви е благодарен СЪБУДЕТЕ СЕ!Никой нищо не ви е длъжен. Препоръчвам фирмата с 2 ръце от личен опит. Работя от години и в сравнение с бг работодателите ми преди, тази фирма е супер коректна и адекватна.


бивш служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
4
Колеги
-1
Работна среда
-5

Като бивш служител, чийто трудов договор бе прекратен след 1 ден мога да кажа само едно: СТОЙТЕ ДАЛЕЧ!

Ще започна с процеса на назначаване. Няколко некомпетентно проведени интервюта и изключително глупав тест по английски. Отне доста време на девойката от ЧР да намери свободна стая за интервю... не се беше подготвила изобщо. Ще ви спестя цялото размотаване, чакане и губене на време.
В крайна сметка бях назначена на една позиция, подписах договора си и на следващия ден отидох на работа. Представете си колко бях изненадана да науча, че се наложило преструктуриране на отдела предната вечер и моята позиция е "замразена" (не ми бе обяснено какво точно означава това). Опитаха се да ми замажат очите като ми предложиха друга позиция, за която за пореден път ме интервюираха. Позицията е такава, че може да се заеме от абсолютно всеки знаещ приличен английски език, без амбиции за развитие и която е с работно време на смени 24/7. Тотално различна от позицията, за която бях кандидатствала. Естествено, отказа "щедрото" им предложение и прекратих взаимоотношенията си с компанията. Наложи се да им обясня колко точно са некомпетентни, защото не разбираха защо им отказвам.
Няма да изпадам в подробности за неадекватното поведение на отдел Човешки Ресурси, но четейки предишните коментари явно CSMS е компания която обича да наема хора и на следващия ден да прави всичко възможно да ги освободи. Това ме кара да се замисля каква всъщност е тяхната полза... мисля, че това да разполагат с личните ми данни е достатъчно.
Бъдете много внимателни при търсенето на работа. И споделяйте мнения, за да може да не попадаме на такива шарлатани като CSMS.


кандидат за работа

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

ПРЕДИ ВРЕМЕ КАНДИДАТСТВАХ ЗА ПОЗИЦИЯ В CSMS SOFIA И БЯХ НА ИНТЕРВЮ И СЛЕД КАТО СЕ ПРЕДСТАВИХ ПЕРФЕКТНО НА ЕЗИКОВИЯ ТЕСТ, ГОВОРИХ И С МЕНИДЖЪРКАТА НА ОТДЕЛА, КОЯТО МИ "ОБЕЩА"(ИЗЛЪГА МЕ) ИНТЕРВЮ ПО ТЕЛЕФОНА С КОЛЕГА ОТ ИЗРАЕЛ (CSMS Е ЕВРЕЙСКА ФИРМА). ТАКОВА ИНТЕРВЮ НИКОГА НЯМАШЕ И ДОРИ НЕ МЕ ИНФОРМИРАХА ЗА РЕЗУЛТАТА! HR ОТДЕЛА Е ДЛЪЖЕН ДА ДАДЕ НА ВСЕКИ КАНДИДАТ ЗА РАБОТА ОТГОВОР - ДА ИЛИ НЕ! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕПРОФЕСИОНАЛНО ОТНОШЕНИЕ И НЕКОРЕКТНОСТ! ИЗЛИШНО СИ ЗАГУБИХ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ! ПРЕДСАТВЯМ СИ КАКВА Е ДА РАБОТИШ С ТАКИВА "ПРОФЕСИОНАЛИСТИ"?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Прочетох предходното мнение, но то породи повече въпроси, отколкото да даде отговори.
Ако мога да обобщя мнението:
- в голяма част липсват конкретни точки, поради които този работодател да е лош или добър. Не се оправя на модератор, но в ГОЛЯМА част от мненито липсва конкретика.
- Единствената конкретика е, че има Х на брой шифт мениджъри и квалити мениджъри. В случая е описано само личното мнение за тяхната компетентност, но не е обосновано по никакъв начин. Липсват каквито и да е било детайли дали тези хора имат правилното образование, натрупаният опит. Да не би случайно да са наети, защото са близки на някой или е било грешка, че са там. И ако е така - защо?
 
Другото интересно нещо е негодуванието на предходния за бонуси и 13та заплата.
Това не са ли неща, които всеки индивидуално договаря с бъдещият си работодател преди да започне работа? Ти защо не го договори предварително, а после се оплакваш от това, че някой друг ти е ... в гащите.
Доста компании не предлагат 13та заплата, нито бонуси. Но тази предлага.
Да седиш на 1ви януари  да пишеш против работодателя си.. Това си е липса на личен живот.
 
 


бивш служител

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-4
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-2
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
5
Работна среда
-1

Понеже прочетох няколко “честни“ мнения от бивши и настоящи служители, реших да напиша и моето, защото небивалиците за това колко е хубава фирмата просто са нереални. 
Първоначалната заплата гони 1000 лева - я ги вземете, я не. По скоро второто. Бонуси няма, а да не говорим, че има и тъпи извинения от рода - “След 6тия месец“ и т.н., но повярвайте ми, от личен опит - и след 6тия месец, бонус пак няма. Естествено, тук гъзолизците, решили да спасят репутацията на фирмата поне в бгработодател ще ревнат, че бонуси има, но сами преценете дали ако работите 5 години за фирмата и сте взели 3 пъти бонус , не по висок от 100лв, дали наистина ще го броите за такъв? 
Та да се върнем към постъпването ви на работа - 1000лв, плюс-минус, 9 часови смени с един час почивка и много работа - в зависимост от това колко добре си владеете езика и колко добре реагирате на натоварване. Компютрите, както и аксесоарите към тях са хубави, поне през 2004 година, когато са ги купували. Същото важи и за столовете, а бюрцата са ви лепнати едно за друго с минимално пространство, като мишки, с две думи. 
Да кажем, че имате желание да работите. Тук обаче се намесват 4те пуяка смеещи да се наричат шифт лидери, които никой от целия офис, освен евентуално човека, които ги е назначил, не знае как точно такива грешки на природата могат изобщо да бъдат на ръководна позиция. Искам да отбележа, че не коментирам качествата им като хора, аз критикувам качествата им като ръководители. Та от 4те, само един наистина става за шифт мениджър - всичко друго е все едно пуснато от гората. Да не говорим, че останалите 3ма  и малко комплекси ги избива, особенно на моменти когато сами не знаят какво точно да правят. После идват квалитет мениджърите. От тези квалитет мениджъри само руският, немският и испанският мениджър, са в действителност такива. И пак добре, защото предната QM на испански имахме и съмнения дали знае испански, добре че я смениха, ама нейсе сложиха я на още по неподходяща за нея позиция. Останалите квалити мениджъри, също като 3те шифт мениджъра просто се водят такива, ама не стават за нищо.  Шефката на отдела....ами ако до сега не сте се почуствали като в цирк, то тя е чершката на тортата. Значи, мисля че може би 3те шифт мениджъри и останалите некомпетентни квалити мениджъра взети заедно, не могат да бъдат толкова некомпетентни колко шефката на отдела. И пак, поради не справяне с работата, защото тя даже и висше няма, камо ли способности да води отдел, се избиват много, много комплекси. Просто жената не е нито обучена за шеф, нито има качества за тази дейност. Даже и сама не си вярва, което си личи от срещите провеждани с нея. Тийм лидерите определено са попадение в десятката - поне на една позиция работят правилните хора и това е тази. Ако сте се засилил да ставате някакъв мениджър е много важно само едно - лизането на задници. Защото така се влиза в този така наречен сред служителите “вътрешен кръг“. 
Това е атмосферата, та бачкате си вие 6 месеца и евентуално ви слагат на безсрочен договор, заплатата не ви я вдигат кои знае колко, 50тина лева отгоре, колкото да повярвате, че нещо се е случило. А, и като минат 12 месеца ви сменят здравната осигуровка на „по хубава“. 13та заплата...еми това там 13тата заплата е нещо като бялата лястовица, има я, ама може и да я няма и ако преди това е била еди-колко си, без особенна причина може да падне и на половина. 
Няколко съвета от мен. Ако сте квалифицирани и знаете език перфектно, хора, не се хабете, кандидаствайте другаде. Ако знаете езика горе долу и искате да почнете от някъде - идете там. Обаче не се задържайте, не повече от 6 месеца, после на базата на опита във фирмата си намерете нещо по хубаво. 
И да добавя, тази фирма според мен няма да прокопса още дълго, защото почти навсякъде са без лицензи и вече влизат съвсем нови регулации за покер, казино и спортния пазар. Така че, най вероятно до 2 години фирма няма да има. Имайте го наум. 
Надявам се да съм помогнал. Това беше просто моята трезва и искренна оценка за фирмата. 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Някой знае ли как стоят нещата за спортните позиции,junior sports tradet,trader tennis,sports data administrator и с какво точно се занимават тези позиции?


бивш служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
1
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Здравейте на всички!
Стана ми любопитно и исках да прочета какво пише... а сега искам и да оставя едно обективно мнение на човек, който е работил години в Си Ес Ем Ес. Работила съм години в тази фирма и от нея започна трудовият ми стаж. Искам да подчертая, че съм работила и известно време в Юротех - Уилям Хил.
Работата е много и клиентите понякога са трудни, но това дава много добър опит. Заплащането е много добро, като се вземат пред вид и допълнителните придобивки. Въпросът на диалог е много важен с мениджмънта. Когато обясниш, дори да си в конфликтна ситуация, ще те разберат. Колегите са изключителни! Толкова хубави хора на едно място трудно могат да се намерят :)
Работата е до време, ако си млад издържаш да работиш на смени и имаш енергия е перфектна.


бивш служител

-2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
2
Местоположение
4
Колеги
-3
Работна среда
-2

аз останах с доста горчив вкус от тази фирма. след като ме одобориха и мина х интервюто, ме изчаках 2 седмици, за да напусна тогавашната си работа. трябваше да имам 2 седмици обучение. не знайно защо в началото на 2 седмица ми казаха, че щели да съкращават отдела и разбира се се почва от новодошлите. така и не разбрах защо ме наеха при положение, че "трябва да съкращават хора" както казаха те. не може да се каже, че не са били доволни от мен при положение, че не са ме изпитали и не ми е свършило обучението. а за това, което трябва да вървив като custom service мисля, че заплащането си е ниско. ако се пробвате при тях ви съветвам да питате предварително дали няма да ви съкратят още преди да сте почнали. а освен това искаха да се разделим по взаумно съгласие. доста нагло!!!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Една заплата хвърлена във въздуха като число нищо не означава. Съседът ми налива бензин на една бензиностанция, и 800 лв ги вземаше преди година и повече...
Ако някой беше доволен би написал сумата и позицията на която е.
За себе си мога да кажа, че като ходих на интервю при едни белгийски селяндури в Горубляне искаха да работя като сервизен инженер на някакви машини във фабриката им , за 1000 лв, при което обясних  че няма как да стане,  тъй като в момента като търговски представител получавам 1650 нето без бонусите... Отделно, че осигуровките ми са на сума близка до 2000 лв., защото ме водят сервизен инженер, но често се налага да правя и продажби... 
Така че или имаш смелостта да напишеш реално позицията и заплатата, или не повдигаш въпроса. Това е моето мнение!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?