Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Експириън Скорекс България ЕАД / Experian https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Цариградско шосе 86, Space Tower&markers=София,бул. Цариградско шосе 86, Space Tower

Експириън Скорекс България ЕАД / Experian

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 116 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 61-70 от общо 116


настоящ служител

30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
2
Местоположение
2
Колеги
4
Работна среда
4

Хубаво е да се уточни, че фирмата е вече 500 човека и с много отдели и всеки отдел си е различен. Да се слага фирмата под общ знаменател освен за офис, HR, и привилегии няма смисъл. Дори HR не работи еднакво в наемането за нови хора - за някои отдели се включват повече, за други - мениджърите си поемат повече.

Заплащане - определено е различно за различно. RAG/SDC по стара информация бяха последна дупка на кавала в това отношение. Не знам в момента как точно стоят нещата, но все пак няма как да се сравнява с developer.
Уважение - От 5+ години съм във фирмата, такова определено има. Отадаваме и заслуженото уважение на хората кандидатстващи тепърва за работа. Стандартно казваме, че до 2 седмици ще получат отговор от нас, но на интервю не може да се каже ей така - супер, наемаме те. Човекът, дето е търсил във фб адашки на момиче от HR и по тях сам си прави изводите...ами ще го оставя сам да си ги прави :)
Натоварването - не мисля, че е много. Не се гледа с добро око на overtime.
Привилегии - май беше споменато но : джаги, тенис маса, PS, билярдна маса (даже наскоро ѝ сменяха сукното!), стандартните ваучери, мултиспорт, кафе, мляко, всеки понеделник плодове.
Сигурност - Ако си адекватен в по-големите отдели, няма кво да стане, най-сигурната работа в света. Чувах за пробни позиции, някви one-man-teams дето пробваха да прокарват в офиса, някои от тях не сполучиха.
Работна среда/Колеги - няма какво толкова да се каже по въпроса. Отиваш при съмишленици - и при наемане се гледа хората да пасват на екипа, а и все пак са хора с еднаква насока малко или много.
Местположение - Нито добро, нито лошо. Това е толкова субективно, че няма накъде повече. В Мегапарк, Виваком и ETC тооолкова много фирми се помещават, да кажеш че сме на кофти място, щото живееш на другия край на София...Паркоместа фирмени, мисля има достатъчно. Е, не за всеки по 1 място, но има и много хора, които car-poolvat.

Като цяло добра и стабилна фирма. Потенциал - зависи от отдела. Някои отдели бързо се разрастнаха и някои хора се изстреляха нагоре по стълбицата. Когато започнех бяхме 150, сега сме 500, и тенденцията е да се увеличава бройката. Някак си не виждам причини такъв хейт да получава фирмата. Преди време и аз не съм се радвал на някои неща, но определено са се оправили с времето.


кандидат за работа

-2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-4
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
1
Колеги
0
Работна среда
1

Здравейте всички, които се интересувате от фирма Experian. Аз съм човек кандидатствал за стажантска позиция (Intern at Software Delivery Team), през месец септември 2016-та година. Кандидатствах чрез обява в сайт и след около седмица се свързаха с мен, поддържахме мн добра кореспонценция на английски език. Бях поканен в офиса им, за да направя няколко теста. Тестовете бяха 3, на англйски език за 90 мин време, имаше още 3-ма души заедно с мен. Вярвам, че направих тестовете мн.добре, оставих два от последните въпроси непопълнени заради време. Седмица след това, бях поканен на интервю с Пламена Аврамова (Resource Manager and Team Lead for the team looking for Interns). Интервюто протече също гладко според мен, отговорих на всички зададени въпроси напълно искрено и очтиво, имаше част от интервюто, която се проведе на английски език, също не представляваше трудност. Към края на интервюто бях попитан: дали имам ангажименти към други фирми; какво заплащане желая; кога съм готов да започна работа. След това ми бе казано, че до седмица ще получа своята оферта по имейл, която да изясни заплащането и останалите условия, беше ми уточнено, че ще съм на граждански договор. Чаках две седмици и получих два имейла в, които ми съобщават, че след много внимателно обмисляне са решили да прекратят процеса по кандидатстването ми, дори споменават, че знаят за това, че новината ще е шокираща за мен. Имейлът беше от различен служител от тези с които общувах до момента Tsvetomira Alexandrova.
Мислех, че вече съм намерил работа, бях започнал да уреждам престоя си в София. Естествено бил съм на други интервюта и съм получавал откъси, но никога подобно отношение. Едно е да бъдеш отхвърлен за работа, друго е да те размотават и да си играят с надеждите ти. Не съжалявам за пътя и похарчените пари, защото това е някакъв опит, който ще ми помогне при следващото ми интервю. Но завинаги ще запомня това разочерование. Все пак съм човек, който е подготвен, отговарям на всички изисквания и покрих всички техни тестове, отивах с мотивация и готовност да се отдам на работата, не виждам причина за подобна ситуация. Съветвам ви да потърсите името на последната госпожица във фейсбук и да видите какви профили ви излизат, сами преценете ситуацията. Успех на всички, които го търсят. А за експириън, Приключих с вас завинаги!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Може ли за още мнения? Заслужава ли си да си сменя спокойната работа заради тази компания? Т.е. мога ли да науча нещо, ще ме изгърбят ли от работа, ще ми дават ли пари? Има ли голямо текучество, и ако да, каква е причината?
Единственото което разбрах е, като ходих на интерю, е че офиса е на много гадно място - до дъ Мол - нито има място за паркиране, нито за разходки.


настоящ служител

15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
2
Потенциал
-2
Местоположение
2
Колеги
2
Работна среда
2

Настоящ служител съм във фирмата и много от нещата написани тук са вeрни, други силно преувеличени . Разбира се фирмата е голяма и е много важно в кой отдел си .

Заплащането не им е приоритет (техни думи) . Стремеж да са на средно пазарно ниво, но в никакъв случай над него . Увеличение на заплатата - веднъж годишно с процент, който ме е срам да го напиша . Има годишен бонус, който е нека да кажем непретенциозен .

HR-та по-долу е написала за ваучерите, та тях ще ги пропусна, както и кафе машините . Хубаво е че е написали и за млеката в хладилниците, защото хората от тук ще научат за съществуването им УАУ .

Офисът е просторен, осигуряващ достатъчно лично пространство .

25 Дена платен отпуск .

Натоварването е много често между двете крайности .

Висока фирмена сигурност.

Мениджмънта е меееех ... Лесно податливи на интриги, трудно съставяйки си мнение на базата на своите наблюдения (по-лесно е някой друг да ти шушне нещо, независимо вярно ли е или не ) . Та този мениджмънт, на базата на чух от тук от там ти определя бонуса/увеличението .

Потенциалът за израстване във фирмата е доста обезкуражаващ . За жалост обученията са им доста безмислени и вероятността да забравите вече научени неща е доста по-голям от това да надградите знанията си с нещо ново и полезно .

Като цяло фирмата е добър вариант за някоя и друга година, но трябва да сте подготвени, че ако сте амбициозни и искате да се развивате - мотивацията за търсене на нова работа бързо ще се обади .


настоящ служител

-22 точки

виж подробна оценка
Заплащане
1
Уважение
-1
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
-4
Колеги
-5
Работна среда
-4

Мнението на Analyst е от Мениджър във фирмата или от HR отдела. Само болен мозък може да прави реклама на фирма с кафе машини и брой кухни...

Офиса е на много неудобно място, както с градски транспорт, така и с кола.

За екипната работа, помощта от колегите и развитието, ситуацията изобщо не е така хубаво описаната от Analyst. Ако не разбираш нещо, ще ти бъде обяснено, но не по добронамерен начин от колегите ти, защото има борба за повишение. Веднага ще бъде върнат "конструктивен" feedback до мениджъра и PFG-то ти, че имаш "основни" пропуски за работните процеси, а те от своя страна ще направят от мухата слон. С това напълно ти се секва желанието за развитие във фирмата, което и без това е запазено само за позьори и лицемери, усмихващи се на мениджърите, че дават душата си за фирмата.

Хора, не се залъгвайте. Има далеч по-добри места за работа.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Имам постоянна - дългогодишна работа в друга фирма. Явих се на интервю в Experian след дълго убеждаване от страна на HR-ките. Знаете как е: "Елате да се видим.... няма да съжелявате, при нас условията са супер и толкова интересни проекти няма никъде другаде" - обичайните приказки :)

В уречения ден паркирах на паркинга на мола. Обясниха ми, че не мога да ползвам паргинга пред/под сградата на Експириан, тъй като там паркирали само шефове и избрани служители. ОК, все пак съм за малко. Това би било проблем, единствено ако работя там и ми се налага да плащам за 8 часа паркинг всеки ден. Реших да не го мисля засега.

Бях точен, дори малко подраних за интервюто, както е по етикет. Настаниха ме на един диван да чакам. Хубави помещеня, чисто и подредено, усмихнати "рецепционистки", спретнати и добре облечени. На стената големи монитори с филмчета, показващи столетната история на фирмата.

След повече от 40 минути чакане, точно преди да се откажа и да си тръгна, дойде някакъв плондир, ръкува се с мен и ми каза да го последвам. Мръсен, разпасан и миришещ лошо - на фона на цялата красота наоколо имах чуството, че е станала някаква грешка и той не работи там.

Заведе ме в стая с 3-ма интервюиращи. Явно да си дават смелост един на друг. Все пак численото преимущество е важно в тежки ситуации. Интервюто почна и след 10-минутно представяне от моя страна започнаха с техническите въпроси. Въпросите бяха толкова конкретни, че ако не си се занимавал с това вчера например, няма никакъв начин да отговориш. За пример, какви стойности използва HashMap за генерирането на хеш-а. Ама не по принцип как се генерира хеш а точно какви стойности ползва имплентацията за да го генерира. Отговора е:

h ^= (h >>> 20) ^ (h >>> 12);
return h ^ (h >>> 7) ^ (h >>> 4);

Има ли как това да го знаеш наизуст? Може и да има такива хора. Мойте поздравлния към тях. Аз нямам намерение да помя неща, които мога да проверя в рамките на 5 секунди, когато ми потрябват.

Останалите въпроси бяха подобни. Имах чуството, че тримата са се събрали там за да ми докажат, че нищо не разбирам а не да проверят техническото ми ниво. Цялото това беше придружено с подигравки от сорта на : "Е тва как може да не го знаете?".

Уважаеми господа, аз самия съм провел над 300 интервюта. Никога не съм си позволявал да задавам малумни въпроси или да карам хората да пишат "програми" на листчета, за да докажа на някой, че не знае нещо. Целта на интервюто е да прецениш нивото на кандидата, а не да го смачкаш, за да си повярва, че не става и да се навие на по-малка заплата.

В крайна сметка ми казаха, че ме удобряват за позицията и ми предложиха заплата, която е 3 пъти по-малка от тази, която получавам. Много съжалих за изгубеното време.

На всички кандидати пожелавам успех! Ако сте готови да хвърлите самоуважението си на боклука за смешна заплата - това е вашата фирма!

Работил съм в няколко големи фирми в БГ и чужбина. Съответно съм бил и на доста интервюта, но това със сигурност ще го запомня :)


настоящ служител

39 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Работя като Бизнес Анализатор от година и половина и бих обобщил(а) мнението си за фирмата като много добро.

Заплащането е напълно нормално за моята позиция спрямо същата позиция в други фирми. Заплатата ми беше повишена за времето, в което работя тук и също така има и годишен бонус.

Относно уважението - бих казала,че ако си коректен с фирмата, мениджмънта и колегите си те ще ти засвидетелстват уважението си със сигурност. Тук определено не е мястото за мързеливи и неамбициозни хора, които искат да взимат 2000лв+ и да си клатят краката.

Доволна съм от привилегиите си - ваучери за храна 60лв, флекси ваучери 25лв / допълнително осигуряване (по избор) и наскоро имаме и МултиСпорт карта на цена от 10лв на месец -повече от достатъчно.

Фирмата е сигурна и цени служителите си - много от колегите ми са от над 5 год тук и нямат никакво намерение да напуснат- това само по себе си говори добре.

Натоварването на моменти е много голямо, но това не е постоянно. Има дни с адски много работа и други, в които е много спокойно. С една дума - нормално.

В моят екип има развитие. мениджъра ми е супер и ако си старатерен, работлив и имаш желание да се развиваш никой няма да те спре, а напротив ще те подбутне и подкрепи.Не знам как стои въпроса с развитието в другите екипи за съжаление.

Месположението на офиса е удобно.

Колегите ми са страхотни. Работата е екипна. Всички си помагаме и споделяме опит и знания. Никой няма да те нахока,че неразбираш дадена особеност на системите, по-скоро ще седне и ще ти обяснява докато не види,че си разбрал всичко.

Офисът е страхотен. Имаме не една,а няколко кухни - може би по 3 на етаж. Осигурени са ни кафе машини, които мелят кафето на момента, 2 пъти в седмицата се зареждат всички хладилници с няколко вида пресни млека за кафетата, организират се благотворителни закуски, през работните съботи имаме благотворителни инициативи по желание.


настоящ служител

36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
4

Аз пък от 6 месеца работя във фирмата и то точно в РАГ. Смятам, че условията за работа са отлични - заплащането е добро и подлежи на постоянна индексация, колегите са разбрани и отзивчиви, има и много възможности за равитие. Ако си разбираш от работата доста бързо можеш да напреднеш. Доста глупости са изписани тук и се радвам, че не им повярвах преди да постъпя на работа.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Искам да попитам каква е заплатата за Junior Java Developer


32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
2
Колеги
3
Работна среда
4

Изброените мнения може да са верни само за екипите на RAG и SDC.
Относно другите екипи във фирмата, нещата не са зле.

Например аз получавам заплата 3к+. Имам готини шефове, ходя на обучения, пътувам и по другите офиси да се запознавам с нови колеги.

Относно уважението - кой, както си го направи. Ако умееш да комуникираш с хората и да се докажеш - ще те уважават. Ако пък единственото, което правиш е да мрънкаш колко не ти харесва нищо - няма да те уважават.

Относно работата - разнообразна и интересна. Има предизвикателства и то не малко. В никакъв случай монотонна.

Относно израстването - след постигане на предварително поставените цели повишенията идват. Освен, ако не си в RAG и SDC. Там по-трудно стават нещата.

Относно придобивките съм съгласен - не са много. ваучери 60лв, допълнително осигуряване/ваучери 25лв.

Има playstation и т.н., но на мен не ми остава време да ги ползвам. А пък и винаги са заети от колегите от RAG и SDC, които все не са доволни от заплащането ;).

Съвета ми е следния - ако сте за RAG/SDC, стойте 1-2 години да натрупате малко стаж. След това трудно се израства.

Ако сте в development или друго звено - има опции за развитие. Г/д до team lead. След това трудно, защото шефовете си разбират от работата и получават добри заплати. Надали ще напуснат.

Ако искате HR - няма смисъл, компанията няма голям HR отдел. Сигурно ще започнат да го разрастват предвид скоростта, с която расте компанията. Ако това стане и търсят позиции. Може би би си заслужавало да се пробва.

Относно майчинство- всички колежки излезли в майчинство са доволни. Компанията е "ЗА" бебетата :).

Еми това е. Успех!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?