Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

CallPoint New Europe / КолПoйнт Ню Юръп АД https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,пл. Македония&markers=София,пл. Македония

CallPoint New Europe / КолПoйнт Ню Юръп АД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 258 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 71-80 от общо 258


-44 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Напълно съгласен с колега по-долу!

Всички, които мислите да почвате работа в Телъс - НЕДЕЙТЕ!

Първо - най-ниските заплати в сектора - ама като казвам най-ниски - наистина имам предвид най-ниски! Аз бях голяма заблудена овца - хубаво, че имам приятели, които ми помогнаха - на всяко друго място дават повече пари. В Телъс взимат всеки, който може да върже две изречения на езика - събират няколко стотин души и след няколко месеца им казват, че съкращават целия проект и кой от където е.

Второ - чудовищно ужасяващо поведение на менижърите - имат двама шефа - мъж и жена които са най-отгоре - двамата българи - а това е американска компания - правете си сметката.

Не ходете там! Всеки който започваше разбираше какво е и веднага почва да си търси работа - чужденците идват щото са ги излъгали яко HR-ите на интервюто и като разберат какво е бягат към другите компании. Работих няколко месеца там - всеки един който започваше работа си тръгваше след първия месец - всички реклами и красиви неща дето ти пълнят главата са абсолютен фалш!


настоящ служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
-5

Колегите изразили мнение преди мен са прави. Доказвам защо:
1. Сборище на комплексари, доносници, лекета, подмазвачи и хора с болни селски амбиции.
2. Ако си чужденец, който не става за нищо (защото в неговата държава, според техните стандарти е лайно)си винаги добре дошъл с добра заплата.
3. Тотално незачитане на служителите. Днес правиш едно, утре си в друг отдел защото им трябва там човек. Никой не те пита дали искаш.
4. SME-тата в стремежа си за развитие го правят на гърба на всички под тях. ВИ е изключение.
5. И едно от най-важните неща. ХИГИЕНАТА!!! На етаж със 100 мъже (80 от които араби, гнус голяма) има 3 тоалетни! Осрани, опикани и вонящи на коч, пот и мизерия! Тоалетните на Централна гара са лукс в сравнение с нашите!
6. Бонус взимат само избрани хора, за сметка на останалите.
Хора, не си причинявайте да идвате в Телус. Моля ти! Просто прескочете тази фирма.


кандидат за работа

-21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-1
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
-1
Колеги
-5
Работна среда
-1

Въпреки лошите отзиви в интернет пространството, както и от познати, реших да кандидатствам в компанията, понеже позицията не беше за call agent, изискванията бяха доста високи и беше в област, в която имам образование, квалификации и опит от България и чужбина. Останах абсолютно разочарована. Обявата беше свалена след 2 седмици. 2 дни не можех да се свържа с HR /"HR"/- чрез позната на позната намерих телефон, а се предполага че една от задачите на HR-ите е да бъдат лице за контакт за кандидати и да дават обратна връзка. По телефона ми бе казано, че позицията е затворена, понеже са намерили кандидат /много ми е интересно как се прави подбор за 2 седмици за позиция с толкова отговорности и изисквания/ и ми бе обяснено, че към момента нямат нищо подходящо за мен с оглед на езиците, които говоря и образованието, което имам /за справка- към момента на разговора имаха 2 отворени позиции/. Някак си останах с впечатление, че не им трябват хора с перфектни езици. Добре им е да взимат някой с А1/А2 и после да си го обучават...нищо, че това струва време и пари, важното е този някой да е доволен и на малкото, което му се предлага, да не задава много въпроси и да не е със самочувствие, че някъде другаде има шанс да работи на по-добри условия.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Супер си! Благодаря ти, че написа това мнение обективно и грамотно! Много успехи ти пожелавам, независимо дали в Телъс или другаде.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работя в Телъс от около две години.
Да, истина е, че в компанията гъмжи от некадърници и подмазвачи, които са влезли с помощта на свои познати и се ползват с протекции.
И да, офисът е и среда на непрофесионализъм, шуробаджанащина и болни, селски амбиции.
Аз, например, стоя тук, защото получавам нелоши пари и шанса да практикувам езиците, които знам. Повечето пъти дори се опитвам да идвам с желание на работа.
Е, има и свестни пичове, но "катранът" разваля "кацата с меда" и общото впечатление е за нездрава среда на работа с озлобени и изнервени служители, среда на конкуренция и подли номера, което наистина е далеч от слогана на компанията.
Иначе, компанията има много сериозни стандарти за подбор и поне на теория в нея би трябвало да попадат най-добрите кандидати, истинските професионалисти. Поне така беше в моя случай, аз минах 4-5 интервюта — разговор с Човешки ресурси; разговор с Тийм-лидер; разговор на работния език с ръководителите на проекта от съответната страна; проверка на нивото на английския ми език, които се ползва и за вътрешнофирмена комуникация; разговор със старши агент от офиса (native speaker) на работния чужд език и със Супервайзер (български гражданин — в моя случай, лицето не владее на необходимото ниво работния чужд език и разговорът ни протече на български); попълних всички тестове; написах текст на езика... но професионализмът и стандартите приключиха до тук. А, да... Компанията предлага и осигурено обучение, чиято продължителност варира от 1 седмица до 8 седмици, в зависимост от проекта, по който ще работиш. Сега не виждам никакъв смисъл от тези усилия при подбора и подготовката на кандидатите.
Част от работещите не са минали и половината от тези интервюта и проверки, и "претупват" обучението си, а в работата си не влагат дори минимално старание или желание. Други, открито са покровителствани от страна на ръководството, защото са наети по важни за компанията програми, с обещание за осигурено израстване в йерархията, без да са го заслужили с работата си и без да притежават необходимите качества. Трети са дошли без конкурс, защото някой от тийм-лидерите или супервайзерите им е осигурил тази възможност и не покриват дори основните критерии за подбор за съответната позиция. В нашия екип имаме и от трите групи. Това е доста демотивиращо за останалите.
Но не искам да виня за това колегите си, защото, както казах сред тях има свестни пичове, които наистина бачкат здраво, а ръководството, част от супервайзерите и тийм-лидерите. Последните смятат, че са достигнали върха на кариерата си с позицията, която заемат. Вярно, като идваш от дълбоката провинция, това да станеш Супервайзер в офис на международна компания си е голям успех... и логично е желана цел за прОбивните, комплексирани от произхода си натури, но желанието да постигнат нещо на всяка цена не оправдава поведението им — то е показателно за дребната ти душица и големите селски амбиции.
Освен знания, аз притежавам и опит от други големи компании в сферата, с какъвто малцина от работещите тук, на моята възраст могат са се похвалят. В по-голямата си част единственият им опит е Телъс и са закърмени с нелоялните практики и непрофесионализма, но за разлика от тях аз не поставям на първо място мантрата: "Повишение на всяка цена и с всички възможни средства".
И да — голяма част от колегите, наистина, обмислят напускане, къде неизказано и не съвсем насериозно, къде явно и насериозно, защото вече, наистина има фирми, където може да бъдеш уважаван, заради работата и способностите си.
Да, офисът е луксозен, само на външен вид — тоалетните са мръсни и вмирисани, а това говори, както за корпоративната култура на българския офис и отношението на ръководството към обслужващия персонал, така и за възпитанието и произхода на работещите в нея, които не чистят след себе си.
Храната наоколо е скъпа и е по-добре да си носиш.
Няма естествена вентилация и хората постоянно боледуват, имам колеги, които си докараха сериозни здравословни проблеми, заради това — катари, бронхити, пневмонии... И на всичкото отгоре, имаха проблеми и забележки от страна на шефовете, заради отсъствията и болничните, които си взимат. И на мен ми се е случвало да карам грип в офиса, за да не взимам болнични.
Да, вярно... Всичко това е една типична за кол-център среда и не е нещо чак толкова фрапиращо, но защо трябва да е така? Защо трябва да се примиряваме с това и да го приемаме за нормално, след като не е?! Човек трябва да търси най-доброто за себе си и Телъс, определено не е най-доброто за служителите си. Има конкурентни компании, които са много по добри, дори и заплащането е най-ниското тук. Залъгват те с допълнителни придобивки, които вече предлагат и другите компании.
Познавам компанията от 2009-2010 г. и със съжаление мога да кажа, че преди е било по-добре.
Всеки трябва сам за себе си да прецени, кое е най-доброто за него, но Телъс вече не е и няма да бъде добра компания, докато не се очисти от селянията, амбициите и от комплексите на дълбоката провинция, които са донесли със себе си някои хора.
Това е. Написах го...


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Щом веднъж вече си им отказал, значи си им в блек листата, така че не се надявай да те потърсят.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Имам профил на сайта им и, след като apply-нах за позицията, която представлява интерес за мен, там въпросният job вече е част от "Positions I have applied to". Проблемът обаче е в това, че в описанието на работата пише, че "By submitting your application you are immediately involved in the assessment process...", а пък на мен вече втори ден не ми пращат никакви assessment-и. И това при положение, че когато преди няколко месеца успешно кандидатствах за друга позиция, чиито условия впоследствие не ме удовлетвориха и съответно не приех офертата, получих тестове по електронната поща кажи-речи веднага след изпращане на CV. Ще ме посъветвате ли нещо? Дали би било добра идея да се престоря, че нямам интернет и да отида при тях на пл. "Македония" с принтирана автобиография? Ако го сторя, дали ще ми предложат да направя препитванията под наблюдение и на техен компютър, без обаче да имам възможност да използвам онлайн речници, например (желаната от мен позиция се състои в клиентска поддръжка на чужд език)?


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Телъс Интернешънъл е канадска компания само на хартия. За това, което се случва вътре, ако бяхме в Канада или Щатите, компанията щеше да понася огромни загуби от съдебни искове на бивши и настоящи служители и от лошия имидж, който се създава.
И изходът не е в затягане на клаузите по договорите, които подписват всички служители, за да нямат възможност да си потърсят правата или да разкрият подробности, а в правилно управление и отношение.
Срамно е.
Ц.Ц.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Моят коментар е на човек работещ вече повече от година в компанията, с що годе обективна преценка за нещата.
1. Кандидатура - всичко с интервюто ми протече без проблеми, за 1 седмица вече бях назначен на работа. Ако имаш нужната квалификация за позицията, държиш се нормално на интервютата и си готов да започнеш работа по всяко време, би следвало да получиш и официалната оферта за работа, тоест за паричките. Както се писа и по-долу, те са в зависимост от езиците, които знаеш. Не може да знаеш само английски и да очакваш 2к. Нейтив получават естествено повече и компанията се стреми да наема точно такива хора - пропаднали чужденци без каквото и да било бъдеще в собствените си страни, съжалявам, че го казвам. Малка част от тях имат някаква връзка с България, я някой роднина или просто са авантюристи. Останалите не знаят за какво се събуждат сутрин.
2. Работна среда - тук няма да изпадам в подробности. Корпоративна среда, опън флор офис. Мръсен въздух, Телъс Тауър е запечатана сграда, която не може да се проветрява, тоест инкубатор на зарази. Не се чисти нищо, тоалетните са насрани и много често на етажите мирише на кенеф.
За ядене няма голям избор, всичко си го плащаш, най добре да си носиш от къщи готвено. Има фитнес, който е безплатен и за мен е най-големият бонус, който получаваш там.
Иначе всички са усмихнати, кой наистина, кой не, но обстановката е добра и се работи спокойно. Естествено стресът е в зависимост от проекта, в който сте. Мой съвет е да питате предварително за интензитета на работа и да не се съгласявате да работите в тежки проекти за по-малко пари от очакваното.
3. Заплащане - каквото си го договорите. Ще има хора, работещи от 3 години в компанията, взимащи 300 лв по-малко, и хора, благоволили да се върнат в родината си след славно странстване в чужбина, които ще взимат 500 лв повече от вас. Който както си го направи, не се сърдете на никого. Ако дадеш предизвестие, има шанс да ти предложат повече пари, но като цяло фирмата предпочита да наема нови служители, от колкото да задържа старите с по-високи заплати.
Плаща се редовно, като получаваш фиш, който е хубаво да проверяваш, защото се получават обърквания, които винаги са в твоя вреда.
По празниците се плаща двойно като фирмата обича да цака служителите точно там и понякога се получават "грешки" и не взимаш двойно за тези дни. Ако се оплачеш ти го оправят.
4. Естество на работа и отношение - работата е роботска в повечето случаи. Не зависят много неща от теб, така че не я взимайте присърце. Ако проектът е технически, е хубаво да си наясно с тези неща, за да ти е по лесно. Иначе все ще научиш каквото ти трябва, но ще се чувстваш глупав и ще ти бъде показано, че си такъв. Ако си уважаващ себе си човек на средна възраст си помисли дали би искал 20 годишни, току що завършили я гимназия, я висше, да ти бъдат началници. Тези хора са в повечето случаи комплексирани кариеристи, които ще искат да те смачкат, да ти покажат, че си никой, ще се държат с теб покровителствено, разбирайки те за това че уж елементарната процедура, която ти не си изпълнил, може би ти е трудна, но те понеже разбират твоето положение ще са готови винаги да ти помогнат ако имаш нужда от тях. В повечето случаи нямаш, но е направено така че да трябва да имаш, за да функционира системата.
Като цяло корпорацията ще те кара да се чувстваш никой, да убива индивидуалността ти. Иначе директното отношение е добро. Можеш да разговаряш със всеки човек от компанията и той ще се отнесе добре с теб. Но само това, не очаквай, че някой ще направи нещо за теб, а ако са обещали, то проверявай често дали се работи по въпроса.
5. Развитие - има. Ако не си долен лицемер, гъзолизец, приятел на някого или не спиш с някого от началството, трябва да си мноого добър в това, което правиш. Постигаш ли си таргетите, редовен ли си на работа без много закъснения и отсъствия и натиснеш ли малко шефовете, рано или късно ще се получи и ще бъдеш повишен в проекта. Истинските пари са обаче в мениджърските позиции, където е вече необятно за мен как се достига до такава. В крайна сметка ако си готов да работиш в Телъс 5 и повече години, можеш да се надяваш на всичко.
В заключение - Телъс е нормална аутсорсинг компания, където служители идват и си отиват, биват уволнени, съдени или те съдят компанията, други са щастливи, доволни от гъвкавото работно време и заплатата, която инапе не биха могли да получават по специалността си. Да си го кажем честно - в Телъс работят предимно студенти, наскоро завършили или хора, живели в чужбина и решили да се върнат. Телъс предлага възможност да работиш и взимаш нормални до не лоши пари за българския стандарт, без да имаш умения и талант. Поради същата тази причина не очаквайте да се чувствате като нещо повече в тази фирма. Отиваш, изработваш си часовете и си взимаш парите. Какъв си в свободното си време, какъв си бил или какъв ще станеш, не интересува никого. Няма място за его, за празни очаквания. Точно заради това там можеш да срещнеш хора с общи интереси, бъдещи приятели или дори повече. Монетата има две страни и от теб зависи коя страна ще гледаш.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, бихте ли ми казали нещо за проекта им PayPal? Благодаря!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?