Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Каргил България https://www.google.com/maps/api/staticmap?key=AIzaSyDTo5pSNCbE0DW8tvZj8hGdttXLKd2WO4M&size=255x160&zoom=13¢er=София,бул. Тодор Каблешков 71&markers=София,бул. Тодор Каблешков 71

Каргил България

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 220 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 61-70 от общо 220


бивш служител

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
2
Привилегии
3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
2
Работна среда
1

Работих до скоро в Каргил, RTR отдел или "tower" както се казва по вътрешнофирмената класификация. Ситуацията, поне по мои впечатления, е следната:

RTR е счетоводния отдел, който извършва предимно спомагателни счетоводни дейности за Европа, Близкия Изток и Африка. Самите дейности са разделени между екипи и всеки екип се занимава с точно определени задачи. Комуникация между екипите се случва, но е рядка. От това следва, че естеството на работа е много монотонно и от вас се очаква да влезете максимално бързо в материала и да изпълнявате делегираните си задължения максимално бързо. Това е проблемно поради няколко причини:

Първо, монотонната работа има потенциал да разочарова, защото, съгласете се, да се "бичи" определен софтуер 8 часа дневно и "без да се мисли много когато се извършва дейността", не е мотивиращо. Тука идва обаче заплащането, което е доста солидно, даже и за София. Само че човек трябва да си направи сметката, дали си струва да прави еднообразни и монотонни дейности, които биха го деквалифицирали на пазара на труда в по-дългосрочен план. От това следва, че не си струва в началото на кариерата си човек да избере Каргил, поради простата причина, че се деквалифицира за по-атрактивни длъжности в бъдеще. Като алтернатива бих могъл да посоча младши счетоводител или бизнес аналитик в някоя финансова институция или БНБ, одитор в някоя от големите компании, 4 на брой, или просто експерт с определен ресор в някоя средноголяма компания.

Второ, в зависимост от екипа, е много вероятно да ви се наложи да кооперирате с посредствени хора. Тук искам да направя една бележка: тези хора не са посредствени по рождение, а по-скоро, естеството на работа (еднообразно и монотонно), както и сравнително лежерното образование (УНСС) ги е направило такива. Нека не си кривим душата, нивото на УНСС е критично лошо и това би се коригирало само ако човек постъпи на работа, където би имал възможност всеки ден да учи нови неща и с това да компенсира интелектуалните липси, които УНСС му причинява. За съжаление, Каргил не е мястото, където интелектуални липси биха се коригирали.

Трето, самата работа е организирана хаотично и от вас ще се очаква да помните много числа и процеси. Считам едно такова зубрене за ненужно, при положение, че може да се организира по-добре.

Четвърто, нагласите на супервайзърите и част от тийм лидерите са предимно надзирателски, което не допада на всеки. В такъв случай, ако предпочитате директния ви ръководител да е по-скоро другар и колаборатор, то в Каргил бихте останали разочаровани. Стандартна практика е думата на тийм лидера да бъде закон, а тази на супервайзора върховен закон, без право на обжалване.

По отношение на трудовото законодателство и придобивките, фирмата е прилична- законодателството се спазва, заплатите идват навреме, придобивките са налични.

В заключение, бих формулирал следното: ако не се вълнувате, какво точно ще работите и сте добри в максималното бързо наизустяване на числа и процеси, без да ви интересуват детайли по тях, то Каргил по принцип би бил добра фирма за вас. Ако не ви вълнуват някакви "екзотични", по българските разбирания неща, то това е добре дошло. Ако високата заплата за сравнима позиция за вас е фикс идея, то Каргил би ви харесал. Ако сте към края на кариерата си и ви трябват няколко години трудов стаж, то Каргил ще ви е полезен.

В НИКАКЪВ случай не започвайте там, ако искате да учите много и да поставите фундамент за по-нататъшна кариера във финансите (в чужбина). В никакъв случай не започвайте там, ако имате разностранни интереси и обичате непринуден small talk, различен от битовизми. В никакъв случай не започвайте там, ако сте свикнали да обсъждате работните ангажименти подробно- в Каргил това просто не е практиката.

Съжалявам за дължината, но се надявам да съм бил полезен за бъдещите кандидати.


бивш служител

12 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
3
Потенциал
-1
Местоположение
1
Колеги
0
Работна среда
1

Това последното мнение дали не е от някой рекрутър?

Каргил е мръсна дупка, както всяка друга аутсорсинг в БГ.

Аз бях там само заради парите, без да работя много. Бях точно в RTR, незнам за какви готини колеги говори.

Там са събрани дота некомпетентни хора - единич прилича на Азис с изписани вежди, не разбира нищо от репортинг, счетоводство или каквото и да било финансово. Другите играят по цял ден плейстейшън или се разхождат , пълна анархия. Не че аз съм работил много , щом няма пари няма и работа. Заплата РТР - 2К нето, Такс акоунтнат същата работа. развитие нема.


настоящ служител

42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

След всички прочетени негативни мнения искам да споделя едно позитивно. Аз съм настоящ служител и съм изключително доволна от условията и средата. Коментирам RTR специално. Намирам се на една от най-ниските възможни позиции. Факт е че натоварването е разпределено неравномерно, но човек сам преценя, дали желае да се развива и да се учи и работи или да се скатава и да "добута" до заплата. Такива винаги ще има навсякъде. Заплащането е много добро и съм на мнение, че когато искаш силно да постигнеш нещо, то ще се случи, ако ли не винаги има възможност за смяна на екипа. Има поле за изява и много допълнителни обучения. Колегите са толерантни и благоприятстват новите попълнения в екипа. Препоръчвам ги с две ръце. Не разбирам хората, които се оплакват и мрънкат, а те са именно хората, които вършат най-малко работа и то с нежелание. За мен тези хора не са попадали в наистина лоши работни условия и не оценяват това, което им се предоставя. Разбира се, има и много умни и кадърни хора с богат опит и отлично образование. Фирмата все повече се разраства и е нормално понякога мениджмънта да среща затруднение с управлението на толкова много хора, но въпреки това, финансовия център на Каргил в София може да се конкурира с останалите центрове по света в семейството на Каргил. Възхищавам се и на многото благотворителни инициативи, които се организират. Един съвет, независимо къде работите или желаете да бъдете: бъдете по-толерантни едни към други и се дръжте така, както бихте искали да се държат с вас.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Така , чвта различни мнения , но нека кажа за хората , които искат реална информация , не ала бала. Заплати за (FSS) с английски - 1600 нето, с два езика - 1800. Транспорта плащат малко повече с два езика на 2К отиваш. Бонус 1 годишно - една заплата някъде. Мениджмънта е трагедия , всеки на всеки човек и ако не лижеш подметките на шефа/шефката си седиш и не мърдаш. Аз работих 3 години в транспорта , шефката на отдела е много некомпвтвнтна , с много претенции , супервайзорите пълни мухльовци. За финансите съм чул същото от бивши колеги. Като цяло Каргил е добре ако си перде и си доволен на малко над средната заплата за София. Работата е както си в направиш - те те карат да бачкаш ама ако се скатаваш няма кой да ти прави много забележки и минаваш между капките. Офиса е добре , има масажни столове , плейстейшън, джаги , тераса. Като цяло проблема на комапнията е в мениджмънта , защото тийм лидерите и супервайзорите са много некомпетентни и нямат качества. Ако работиш добре и ти знае устата - не е на добре . Който иска да пробва , аз приключих с фурмата , но за CV е добре.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Кандидатствах във финансов отдел. Разбирам, че никой не стои по цял ден пред компютъра чакайки да му пиша, за да ми отговори ..но се интересувах многократно от развитието на подбора и каквото и да е било то, смятам за редно, поне да ме уведомят, че ще има забавяне или каквото и да е там ...или да не обявяват, че ще върнат отговор до 2 седмици и после да трябва едва ли не да прося отговор ....и все пак, изпуснаха, мога да кажа, доста качествен кандидат. Вече имам нови предизвикателства пред себе си. Дано си вземат поука, все пак :)


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

За каква позиция си кандидатствал? Възможно е да не е проблемът в HR, а в наемащия отдел. При такива големи структури не е рядко срещано да се затрие някоя комуникация, за съжаление...


кандидат за работа

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Здравейте, бих искал да изразя възмущението си относно компанията. Ходих на интервю в началото на Декември 2018, поканиха ме на второ преди средата на Януари 2019 и все още нямам никакъв отговор, въпреки че писах многократно мейли на HR-ката, която не си направи труда да ми отговори поне ...Ясно е, че са наели друг кандидат, но такова безобразие и неуважение рядко съм срещал! Дано се променят, но се съмнявам, май е практика, защото го чувам и от други кандидати.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Анонимния кандидат не си ли малко нагъл. Във форума такива въпроси да питаш...всеки като пробва на някое интервю има познати и тях пита...не пита настоящите служители , които даже не познава


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте,
бих искала да помоля, ако някой е ходил на интервю в компанията и е правил теста за счетоводители, какво горе-голу включва и на какво ниво е?
Предварително благодаря!


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Фирмата е добра за работа - за тези които отиват там, за да работят и да си заслужат заплатата е екстра. За всички, които си мислят, че работят, но всъщност се чудят как да лафят с колегите, докато пият безплатно кафе и/или бичат фейсбук и ютюб - няма да им хареса. За жалост, явно болшинството от кандидатствашите и пишещите в раздела тук са от втория тип.

Още повече че явно ниския рейтинг е от нови кандидати, които са се запънали на интервюто, нямат растав как да си потърсят обратна връзка и да разберат резултата. Извинявайте, ама ако това не може да свършите за себе си, каква работа, какви повишения...???

Иначе - работа има, ще има още повече, ако всичко върви. И когато работите и давате 100% от себе си, значи сте си заслужили 100% от заплатата. Много смешно ми стана - чета по-долу - перефразирам - ами щото не ме повишават и не ме забелязват, аз пък няма да давам 100% от себе си. Много смешно, та чак тъжно, защото причинно следствеността е обратната - даваш 100% от себе си за заплатата, за която си се договорил. Това е честно, когато обаче почнеш да показваш 110%, 120%, 130%, тогава те забелязват и влизаш в кръга за повишение/развитие, защото е ясно, че можеш много повече от това, което ти е делегирано в момента...
Всичко друго са незрели и неосъзнати претенции на хора с малко опит и малко способности. Извинявайте, ама всички пишат колко са добри с например Excel - а после се оказва, че елементарни неща не зная. Какво да говорим повече?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?