Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Брокс вижън /img/frontend/nomap.png"

Брокс вижън

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 27 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 27


бивш служител

42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
5

Работих в Брокс Вижън близо 8 години, в които имах възможността да се развия в няколко позиции: от PR асистент, през акаунт мениджър, до маркетинг директор. Ето защо намирам за необходимо (да не кажа справедливо), все пак някой с истински опит да сподели мнение тук и да излезе от общия тон на анонимност и лични вендети. По същество:

- Потенциал - във времето, в което започнах работа в Брокс, трупането на опит и потенциал за развитие в сферата ми бяха основни приоритети - получих шанс за работа без никакъв опит и с достойно възнаграждение. Пряк мениджър ми беше Ралица Захариева, която в рамките на около 2-3 месеца ме научи на сигурно най-важните умения (и до днес) - отношение към клиентите и работата, внимание към детайла, поставяне на високи цели и професионализъм. Второто основно предимство за професионалното развитие в такъв тип агенция, категорично е разнообразието от проекти и индустрии, в които се придобива опит. Безценно е, защото всеки клиент изисква различни усилия, предлага нови предизвикателства и възможности. Нещо повече - различните отдели (PR, digital, реклама) работят заедно по определени проекти, което също е много полезно. В края на деня обаче всичко е въпрос на желание и готовност да се развиваш. При мен развитието към нова длъжност дойде на четвъртия месец, след което поетапно се сменяха и заеманите позиции със съответните за тях предимства и отговорности.

- Натоварване и заплащане - различните позиции изискват различна натовареност и може би по-важното - различна степен на отговорност. От тях е зависело и заплащането, което аз оценявам като достойно спрямо усилията и резултатите, които съм постигала. В тези 8 години се срещнах с доста колеги, които имат високи изисквания към работодателя (което е правилно, разбира се), но близки до нулата към себе си. Това може би прави разликата в развитието в точно този екип. Изискват се взаимни усилия. Ако сте по-скоро профил човек, който търси основно спокойствие и дори доза монотонност в работата, то наистина мястото в агенция (която и да е тя), не е Вашето. Най-добронамерено го казвам. Агенцията има сериозни постижения, награди и case studies в световен мащаб в сферата си на дейност, но мениджмънтът не е тип "show off" на всяка цена. Ако това търсите, имайте го предвид.

- Колеги и работна среда - за 8 години в Брокс срещнах много и различни колеги, във всеки от които открих и достойнства, и черти, които не са ми допадали. Със сигурност е било взаимно. Работната среда обаче винаги е била приятелска - това си пролича най-много от подкрепата, която получих, когато взех решение да напусна, както и приятелите, които имам и до днес там.
Нещо, което високо оценявам към днешна дата и получавах в Брокс, е обратна връзка и дори критика за работата ми "очи в очи". Не казвам, че винаги е приятно да чуеш и странично мение/оценка, но със сигурност е по-достойното. На това може да се разчита в Брокс, ако за Вас е важно. За мен изгради професионален характер и бизнес етика. Хубавият вкус от работата с различни колеги през годините идва от фактът, че когато е имало желание за диалог, дори споровете са се разрешавали и дългосрочно сме оставали само с добри чувства един към друг. С по-голямата част.

Малко за "лудите периоди" - има ги във всяка работа принципно, а в една агенция - категорично. Бях наясно от самото начало, но по-важното е, че в такива периоди винаги съм можела да разчитам както на колегите от моя отдел, така и на някои от колегите от другите отдели. Рядкост е преките мениджъри да застават във всеки етап от една кампания наравно с акаунтите, но Анелия (управляващ директор), Ралица (управлява ПР отдела) и Анета (управлява рекламния отдел) са го правили - винаги, когато е било нужно.

Надявам се да съм била полезна.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Приятели ето начин, как да си докарате малко допълнителен пасивен доход. Аз лично съм доста доволен, като си докарвам до 200$ на месец а и не изисква кой знае колко време да стоиш пред компютъра;
https://www.coinpayu.com/?r=cuculcan


бивш служител

-31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
-5
Работна среда
-5

На първо място т. нар. "мениджмънт" е безобразно неадекватен - както към подбора на персонал, към планирането и брифирането на работните задачи, така и печално често към самото съдържание на въпросните задачи. Когато, очаквано, има провал или грешка - системата е за търсене на изкупителна жертва и то на база лично отношение, а не на адекватно анализиране на ситуацията. Кошмарна грубост в отношението, гарнирана със забележителна неграмотност в много сфери, актуални за портфолиото на фирмата. "Управлението" е пречка към служителя, а не в негова услуга. Понятие за работен процес просто няма. Заплащането (както и тона на комуникация) към отделния служител е базирано на лично отношение, а не на професионализма, приноса или уменията му. Очакването на "шефката" е, че работиш ден и нощ без допълнително заплащане и дори намек за благодарност- това просто се изисква от теб - нейн служител си, следователно може да се разпорежда и с личното ти време. Ако отидете да работите там - ще се наложи (освен гореспоменатия ад) да търпите и капризите и настроенията на една застаряваща соц-лелка, много невротична и изтъкана от комплекси с титанични размери.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Драги колеги,
ще видите ако тийм лидерките Ралица и Анета си плащат от джоба за всяка грешка в отдела си, как като с магическа пръчка ще изчезнат и "некомпетентните" и "неграмотните" и безобразното текучество, което е тяхно дело ще спре. Ще започнат да се стараят да наемат, опитни хора, а не неопитни, които им е по-лесно да разиграват и от чийто пропуски имат полза.

Шефката това не може да разбере, че всички грешки са дело на нейните собствени тийм лидерки, а не на другите служители.
Нейните тийм лидерки отдавна са поели контрол над нейната система за награждаване с бонуси и я водят за носа както си искат, без тя да го забелязва. Те никога няма да и кажат открито и честно, че е много наивна и инфантилна за възрастта си, като вас мили момичета. Забелязали са го със сигурност, но по скоро ще и се усмихват, подмазват и ще я водят за носа и ще я обръщат на глупачка с години наред без да и го казват. Както и си правят до момента.

Мили колеги, бъдете здрави и щастливи и успех през Новата Година! Никога не давайте на подлеците да ви съборят самочувствието, защото вие сте ИСТИНСКИ СПОСОБНИТЕ, ИСТИНСКИ ГРАМОТНИТЕ И ИСТИНСКИ ТАЛАНТЛИВИТЕ, а не тези които крадат и се възползват от вас, за да вдигнат личните си доходи напълно незаслужено, със съвсем честно спечелените от вас пари! Ние всички сме достатъчно способни и грамотни за да изкарваме заплати, бонуси и увеличения, без да разчитаме на уволнения, за разлика от Анета и Ралица.




бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Финално заключение

От всички най-много съжалявам вас млади и талантливи момичета и момчета! Защото аз имам и големият опит и самочувствието на професионалист в своята професия!
Вие сте тези, които в началото на кариерата си се нуждаете от някой по-опитен, тийм лидер да ви подаде ръка. Аз имах този късмет в началото на кариерата си!
Работила съм само с добронамерени хора и преди и след Брокс Вижън, в крайна сметка в никоя нормална фирма не се плаща за уволнения, и няма кой да има сметка от тях! За това аз имах тези тийм лидери, коио вие нямахте в BV . Tе насърчават и обучават, за да напредваш в работата си, на вместо това в Брокс Вижън вие срещате двете крадли на чужди бонуси Ралица и Анета. Те ще се опитат да ви смачкат самочувствието и да ви саботират работа, да настроят шефката срещу вас,
единствено и само за да си увеличат заплатата от вашето уволнение. Вие които нямате професионално самочувствие след Брокс Вижън, замислете се!
Вие никога не сте се нуждаели от бонусите на тези хора, но те се нуждаят от вашите бонуси! Защо?!
Тогава кой излиза че е некадърника?!
Некадърникът е този който е свикнал от над 16 години да печели само от уволнения, да саботира сам собствения си отдел и да съкращава периодично екипа си! А всички ние можем да печелим увеличения с честен труд и без да правим мръсно на някого! Аз лично съм имала случай в BV, в който шефката ми увеличи екипа и ми вдигна заплатата едновременно с това.
Явно на добрите и кадърните хора нещата им се получават без много, много да се напъват да правят мръсно на някого. Напълно ви вярвам че са ви откраднали добрите идеи и са се похвалили с тях на шефката. Нали все пак тези хора са насочени само да грабят от вас. Първо да ви ограбят идеите и да се похвалят с тях, и после да ви направят един куп селски номера, и да ви ограбят заплатите и бонусите, и да ви оставят без работа.

В Брокс Вижън най-уважаван и най-високо платен в момента това е подлецът! Този който може да създава грешки там където ги няма, този който може да настройва шефа срещу вас единствено и само за да спечели вашите пари!
За това сте се махнали от там! Ние градивните честните, почтените и талантливите просто не се вписваме там където на почит е селския тарикат, който печели на готово от другите.
Не съжалявам шефката, че има две тийм лидерки които и съсипват бизнеса само заради личната си финансова изгода. Нали все пак тя е решила да им дава бонусите на уволнените си служители и да им увеличава заплатата от съкращения на екипа. Обаче много съжалявам вас, защото вие се явявате като невинни жертва на чужди схеми за забогатяване. Тук мога да кажа че мениджмънта не е лош а просто неадекватен. Един иска да бъдете назначен. Това е Анелия Соурлекова, защото това е в интерес на нейният бизнес, но двама не искат да бъдете назначен. Това са хората на които заплатата им намалява когато им се попълни екипа, тоест Ралица и Анета. Те ви намразват още с влизането ви във фирмата и гледат на вас като проблем който трябва да се реши, и карат шефката също да смята че сте проблем, за да могат да вдигнат отново заплатите си.

Ето ви един последен случай:

Даде ми се да направя за отрицателно време много материали за едно събитие, сигурна съм че това пак е работа на Анета - Коварната,
която от вече година и половина се бореше за моите бонуси, но тя забеляза че аз си проверявам нещата и за това не стават грешки. Това естествено не я устройваше. Тя може да ми спечели бонусите ми само ако станат грешки. За това уговори двама клиенти да дойдат един след друг, за да нямам време да си проверя първата задача.Когато първият клиент си замина, дойде зад гърба ми и започна да ми подвиква че вторият идва. Аз не подозирах че това е един от мръсните и селските номера, и прехвърлих задачата на нея да я провери.
Тя естествено не го направи и като резултат липсваха две лога на спонсорите на SAP, за тяхно събитие.
Сигурна Анета е била много доволна от "добре свършената си работа", защото сега по-ваши думи е спряла най-нагло да коригира изобщо хора, с чийто уволнение иска да си вдигне заплатата.
Така тя много по лесно и по-бързо ще заграби чуждите парички.Ралица пък коригира за да ги изкара неграмотни. Тя най вероятно сама омазва текстовете на служителите си.Изобщо всяка си има свой собствен стил, на поведение с което да провали работата в отдела и за това как да спечели парите на служителите си.
Но щом с мен като опитен служител успяха да го направят, значи с неопитни и млади хора ще им е тройно по-лесно. На тях отдавна е спряло да им пука за работата и за екипа, те се интересуват само от уволнения на хора с високи бонуси, защото това е от което печелят най-много.
Ето сега по Коледа сигурно са нарочили 6-ти пореден човек който да бъде уволнен, точно на този най-светъл празник, просто защото тогава се раздават най-големите бонуси, а на Ралица и Анета им се дава тази възможност да си ги увеличат от чуждите, което в друга фирма няма как да стане и те най-редовно, и най безскрупулно се възползват от това. Анелия Соурлекова не осъзнава, че е станала служителка на собствените си тийм лидерки и прави всичко в техен финансов интерес, но те от своя страна не правят нищо което да е в неин интерес.
Просто създават предпоставки за грешки за да печелят от това. Един шеф трябва да познава добре хората си и да е наясно какво са способни да на правят от алчност.

В следващата ми фирма шефа реши да дава процент от поръчката на служителите си и веднага най-скъпите поръчки бяха заграбени от тийм лидерите и в петте отдела. Като видя какво става шефа само след един месец отмени решението си. А в Брокс Вижън отдавна е пълен хаос, но шефката не забелязва на какво се дължи този хаос. На нея отдавна трябваше да и стане ясно, че докато увеличава парите на тийм лидерките си с парите на уволнените си служители всяка Коледа ще се намира по някой некомпетентен, както и през годината.
От това страда най-много цялата работа във фирмата. От това че тийм лидерките са всъщност саботьорки на работният процес и че имат изгода от хаоса.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

г-жо Соурлекова,
аз мисля, че напълно трябва да си смените системата за награждаване на тийм лидери и тя да е според реални постижения, а не според брой уволнения, освен ако по цял ден не ви се слушат мръсни доноси за чужди бонуси.
Анета и Ралеца за сега това ви предоставят, уволнения, грешки и дестабилизация на работата, понеже това им е финансово изгодно, за това в други фирми тийм лидерът поема отговорност за всички грешки в отдела си и понякога даже ги плаща. Ако не поема никаква отговорност, какъв тийм лидер тогава?! Напусналите и уволнените в отдела се водят за провал на тиймлидера. Той не е могъл да си избере точно хората. За всички грешки в отдела пак трябва да отговаря само той.
В Брокс Вижън напрежението не идва от работата, а от това че тийм лидера ще използва всяко нещо, за да те уличи в некомпетентност и да ти заграби бонусите и да те остави без работа, за да си увеличи заплатата.
Този така наречен тийм лидер, който всъщност е тийм разбивач, даже ще ти помогне да направиш грешки, защото това му е изгодно.
Докато бях в отдел Реклама 3 години, без Анета, нямаше нито "некомпетентни", нито "неграмотни". Явно никой няма нужда от всичко това, за да може работата да върви безпроблемно. Работата в Брокс ще е много по спокойна и ползотворна, без такива хора като Ралица и Анета, които манипулират всички заради финансовите си интереси и сами забързват текучеството, преструвайки се че търсят високо качество на работа, а всъщност преследват само и единствено чуждите бонуси и увеличения от уволнения.

Надявам се тази Коледа здравият разум да надделее в Брокс Вижън и да спрат да се заграбват, честно спечелените пари на хората и в двата отдела, от техните собствени тийм лидери.
В крайна сметка, прехвърлянето на средства, от един служител, на друг е незаконно, а незаконно, значи винаги непочтено деяние с плачевен резултат.
Всеки човек си заслужава, всички бонуси в каквито и отношения да сте се разделили, а увеличение от чуждо уволнение не заслужава никой.
Това няма връзка с резултатност в работният процес, даже напротив! Това е провал в работният процес и никой не бива да бъде награждаван за провали.
Вие сте си измислила собствени закони, г-жо Соурлекова и точно с това Ралица и Анета са се научили да ви манипулират. Над 16 години са ви водили за носа, с цената на много уволнени са си увеличавали заплатите, а с цената на много напуснали са си задържали, увеличенията.

Може би в този живот трябва да научите простата житейска истина:
"Не всеки който ти се мръщи, ти мисли злото и не всеки който ти се усмихва, ти мисли доброто!"

Всяка фирма уважаваща себе си трябва да има открити и ясни правила за увеличение, обвързани с реални постижения, а не с брой уволнения. Оставям ви да разсъждавате над въпроса, дали вашите тийм лидерки са достойни за уважение, или доста отдавана са достойни само и единствено за уволнение.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Сами схващате, че ако двама тийм лидери искат вашите бонуси, те могат да направят живота ви черен в тази фирма, особено с управленческите правомощия които имат, така че няма смисъл да се борите с тях.
Пуснете на двете кучки кокала, който искат и бягайте във фирма с почтени и законни правила за възнаграждение по западен стил,
където тийм лидера е финансово провокиран, да ви помага и да ви обучава, а не да ви прави мръсно. Тази фирма е от тип неизживян комунизъм. Най-високо се плаща за мръсни номера и доноси. Най-високо платен е подлецът.
По-умният винаги отстъпва, отива при интелигентните и оставя простаците да се оправят сами, да лаят, да кълват и да се борят за нищожните си пари, с още по-долнопробните си средства.
В крайна сметка доста се поизпотиха с мен цяла година и половина. Сега нарочно карат шефката да взима млади и неопитни хора, за да падат по-лесно в мрежите на техните машинации.

Да обобщим какво направи Анета като се върна от майчинство. Първо си хареса бонусите на колегата Добри. Приложи му план А и го натовари с много работа
за да сгреши и да го изкара некадърен и той наистина направи грешка, после му приложи план Б за да го изкара мързелив.
Тогава Диди и аз бяхме работливите, а той мързеливият. Анета просто сменя ролите на хората си, както и е изгодно на нея. Добри обаче се усети, че му правят мръсно и напусна.
Анета беше спокойна до момента в който не се назначи колегата Митко, тогава заплатата и отново намаля и тя започна да си търси друга жертва.
Спря се на мен понеже аз имах най-високите бонуси през това време в отдела, пък и тя отдавна иска да ме уволнят, още от едно време, през далечната 2009г.
Отново план А и план Б взе и моите бонуси и после накара колегите Диди и Митко да работят 2 години в намален състав до пълно изтощение, за да може да си задържи подло спечеленото увеличение от моята заплата.
При все че хвалеше предимствата им, се оказа че изобщо не и е пукало за тях, те просто бяха за нея онзи балък от тип 3, за който ще спомена в третата част. Това Анета и Ралица си правят до ден днешен.


BV - 3 част
ДОКОГА ВСИЧКО в BV ЩЕ СЕ ПОВТАРЯ С ГОДИНИ НАРЕД!?


Балък от тип 3 - Колеги луди пчелички

След като мошеничките Ралица Захариева и Анета Георгиева си намалят изкуствено отдела, някой трябва да работи и да обере последствията докато те се радват на увеличените си заплати от чуждите уволнения.
Балък от тип 3 трябва да работи максимално дълго в намален състав и има привилегията да напусне сам отдела си когато му писне от незаслужено многото работа, която му се пада. Това са и хората които работят с години в Бокс Вижън. Ралица и Анета не се интересуват, че тези така лоялни хора напускат. Още по добре за тях. Още веднъж са доказали на шефката си, че само на тях може да се разчита.
Когато има напуснал, мошеничките преразпределят работата му на другите. Тоест парите на напусналият човек се преразпределят на тийм лидерките, а работата му на останалите служители.
Така Ралица и Анета имат само ползи, a не са потърпевши от намаляването на отдела си.
Ралица и Анета се преструват на много натоварени пред шефката, но реално след като те самите разпределят работата, няма как да се минат и да натоварят себе си повече от останалите и последствията от тяхното глупаво управление попадат върху хората им. Пък и те печелят основно от уволнения, въпреки че се преструват на опечалени от грешките и уволненията, всъщност са много радостни от създалата се ситуация, понеже тя им носи добри пари. Когато съвсем оредее колектива и после се попълни, заплатите им намаляват и всичко започва отначало.Те започват да си търсят нова жертва с високи бонуси за да си вдигнат заплатите. В Брокс Вижън няма алтернатива, или си балък от тип 2-колега за експерименти, на който нарочно се прави мръсно,
или си балък от тип 3 -колеги луди пчелички, които работят за повече хора от колкото са. Или работиш във вечно намален състав, докато тийм лидерките се радват на високите си заплати и те натоварват с работата на напусналите хора, или ставаш "некомпетентен" и "неграмотен", когато имат нужда да си увеличат доходите с твоята заплата.

Не знам обаче до кога шефката ще търпи Ралица и Анета да я водят за носа и да я обръщат на балък номер 1 в собствената и фирма.

Пиша това за да предотвратя още едно ненужно уволнение по Коледа в Брокс Вижън.

г-жо Соурлекова,
замислете се преди да натъпчете нови чужди и честно спечелени бонуси в алчните гърла на вашите подли тийм лидерки. Дали пък те не целят всяка година, отново и отново точно това? Дали не са го планирали много отдалече и много внимателно? Дали пак не са му направили на този човек един куп мръсотии, за да направи грешки? Дали не са му помогнали много, за да направи тези грешки? Дали пак не са ви изиграли един огромен театър, че те са "невинни жертви на обстоятелствата", в които ги е вкарал уж този човек?
Дали пак нарочно не са ви настройвали срещу него, за да го изкарат "некомпетентен" и "неграмотен", и не знам си още какъв. Помислете също така дали този човек не е в този момент с най-високите бонуси в отдела си и точно за това да е излязъл много некомпетентен.

Не забравяйте, че основната мръсна игра на Ралица и Анета, е да настройват балък от тип 1 - шеф, срещу балък от тип 2 - колега с високи бонуси, което разбира се завършва с уволнение, да си вдигнат бонусите и заплатата и да оставят балък от тип 3 -колеги "луди пчелички" да работи в намален състав максимално дълго време и да се оправя със създалата се ситуация, за да могат да задържат подлото спечеленото си увеличение, в резултат на което и тези хора напускат!
Единствено те печелят от това, не печелите нито Вие, нито всички тези хора! До кога г-жо Соурлекова, ще търпите тези алчни и подли същества да си разиграват коня във вашата фирма и да обръщат всички на балъци?! Толкова ли сте сляпа, за да видите че за Ралица и Анета хората са бонуси и балъци, в това число и Вие заедно с вашите служители? Престанете толкова сляпо да им вярвате, те много отдавна не заслужават чак такова доверие!


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Имаше и трета задача, за дизайн за нов клиент но Анета, вече се беше уморила да прикрива успехите ми и силно се беше уплашила че ще спечеля и тази задача и този път убеди шефката че няма смисъл да участвам и съответно не спечелихме новият клиент.
Убедена съм че ако бях участвала и аз като най-опитен дизайнер, щяхме да го спечелим, но и така Анета трябваше да се "труди" за 3-та поредна година за моите бонуси.
Ето как тийм лидера с финансови амбиции за чуждите бонуси вреди на работата и успехите на фирмата и прецаква тима си и фирмата си!

Анета - Коварната за първи път се затрудняваше да вземе бонусите на човек в отдела си и за това потърси помощта на своята съучастничка Ралица - Подлата.
Те двете са достатъчно хитри по отделно, за да окрадат и да оставят без работа всеки човек който си искат в отдела си, но с мен трябваше да си помагат,
понеже аз бях работила дълго време в Брокс и е по-трудно да очерниш такъв човек който вече има авторитет и уважението на шефа и колегите си. Това аз съм го заслужила с упорит труд, не с клепане на колеги, престорени театри и саботиране на работата в отдела си, за разлика от тях. Още на план А разбраха,че съм костелив орех и трудно ще ме очернят и удвоиха, усилията.

Ралица - Подлата има други долнопробни качества.
Тя преправя текстовете на хората с които иска да си вдигне заплатата, за да ги изкарва неграмотни за пред шефката. Умее също така да си измисля и да подхвърля на шефката мръснишки, безполезни и лъжливи клюки по адрес на човека с когото иска да си вдигне парите,
за съжаление шефката и на това се връзва и бива лесно настроена от Ралица, която действа напълно целенасочено.
Двете с Анета измислиха задача - пост Facebook, за всички дизайнери. Трябваше да пишем нещо за графичният дизайн.
Аз реших да пиша за холограмата - бъдещето на графичният дизайн, бях сложила и много интересни линкове.
Но тези двете не искат да се върши работа, те искат да злепоставят хора, за да печелят от уволнения. Явно Ралица-Подлата, като съучастничка на Анета-Коварната,
беше решила тотално до омаже моят пост да обясни на шефката, колко неграмотно бил написан. Все пак нали накрая и Ралица трябва да получи част от моите коледни бонуси и тя има далавера.
Двете убедиха шефката моят пост да не бъде публикуван, защото ако имах най-много лайкове, както и съм убедена, че щях да имам, веднага щеше да се разбере че будалкат много яко шефката си.
В друг случай, написах една бележка до чистачката и Ралица, натоварена от Анета със задачата да говори лошо за мен, веднага е казала, че е много неграмотно написана, защото е написан с ГОЛЕМИ БУКВИ.
В текстът нямаше никакви правописни грешки, но шефката и е повярвала без да забелязва, че: В 99% ОТ ПРОЕКТИТЕ В РЕКЛАМАТА ПРИСЪСТВА ТЕКСТ С ГОЛЕМИ БУКВИ.

Сами виждате до колко некомпетентни изказвания може да се стигне от алчност за вашите бонуси и колко сляпо им вярва шефката, без да обръща внимание на реалността.

Най-обидното беше, че бях подарила на всички колежки ветрила от кратката ми отпуска в Испания - Барселона. На шефката бях отделила най-красивото ръчно рисувано ветрило.
Анета и Ралица като са го видели са се уплашили, че това ветрило ще им провали плановете за моите бонуси и са я излъгали, че съм го купила от JUMBO, а на него наистина си пишеше Барселона.
За съпоставка мога да кажа, че от отпуските си в чужбина, Анета подари на всички моливчета, а Ралица поставки за чаша, които могат да се намерят навсякъде в България и аз можеше тогава да кажа че са ги взели от някоя книжарница, но никога не бих паднала на тяхното долнопробно равнище.
Личи си и колко са стиснати, защото са насочени да печелят от колегите, а не да им дават.
Ралица, като почетен член, на тайното сдружение "Мръсни доноси за чужди бонуси" също така имаше за задача договорена с Анета да подготвя,
шефката психически за моето уволнение. Цяла година предъвкваше стари случки от тийм билдинги и си измисляше флиртове с мен и с персонала на сградата,
обясняваше че съм била остаряла, при условие, че те двете с Анета са доста по стари от мен, беше простотия, след простотия и целият този панаир го направиха заради моите бонуси.
Правят и доста извратени неща, например Ралица от нейното работно място следи кой влиза в тоалетната, после влиза след него омазва всичко както с текстовете и прави голям скандал,
като вкарва шефката вътре. Винаги съм знаела, че тези скандали са изкуствена инсценировка, защото поведението на Ралица беше очевидно пресилено престорено, но не знаех защо се стига до това изкуствено и престорено поведение от тип жертва .
А отговорът е бил винаги пред очите ми - За пари!
Шефката обаче винаги гледа омазаното от собствената си тийм лидерка, точно както става и с текстовете. Не знам дали използва нещо с което да цапоти, или ползва
свой биологичен материал и хич не ме интересува, най-вече защото съм много гнуслива.
За всеки случай това и е най-грозният инсцениран скандал от всички останали и виновникът отново е винаги човек с най-големите бонуси за момента в отделите им.
Тук не говорим за образовани жени, тук говорим за две селски тарикатки, които са се научили да водят шефката си за носа, за да обират бонусите на колегите си и да ги оставят без работа. Ралица и Анета са типичен пример, за това в колко голямо нищожество може да се превърне човек, когато е алчен за чуждите пари,
но разбира се те са творение и на шефката, понеже тя самата ги е изкушила с парите на служителите си. В друга фирма където всичко е законно това няма как да се случи.
Всичко което сътвориха за година и половина зад гъба ми даде резултат и шефката за пръв път от 7 години ми кресна. Така, че стигне ли се до там шефката да ви крещи, това значи, че вашите "приятелки" от тайният заговор "Мръсни доноси за чужди бонуси", доста са се постарали. Обаче ако не се беше случило така и трета година щяха да се борят за бонусите ми, а аз просто нямаше да имам чисто психическите сили да понасям това и 3-та година и съм благодарна, че се махнах и отидох в много по дружелюбна обстановка.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Коледата на 2013-срещу 2014, Ралица и Анета натопиха мен, за да ме оставят без работа и да си присвоят бонусите ми.
За мен е напълно непонятно как тогава шефката не им се е вързала и здравият и разум е надделял онази година в която са натопили мен. Аз наистина се бях доказала като съвестен служител и работех дълго в отдел Реклама, благодарение на 3 годишното отсъствие на Анета - крадлата на бонуси за нашият отдел,
Тя не харесва повечето работливи, млади, красиви, добри и талантливи момичета и момчета, все пак тя е зъл човек който иска само да граби на готово от служителите си.
Градивните хора, които печелят честно и деградиралите, които печелят с измами няма как да се харесват и да се сработят.
Шефката плати грешката ми, която аз и предложих да платя, но ако някой наистина трябваше да плати тази грешка това беше единственият човек,
който я е планирал още от лятото и който има финансова полза от нея. Това е Анета Георгиева. Тогава за да не останат с пръст в уста другата крадла на бонуси за отдел PR, Ралица Захариева взима експресно решение да се уволни колегата Боби от нейният отдел, защото иначе мошеничките ще останат без увеличени коледни бонуси и заплати след Нова Година.
Явно той тогава е имал най-високите бонуси в PR-отдела. Толкова болка и разочарование причиниха на това добро и талантливо момче. Направо не знам как не ги е срам и до ден днешен продължават с мръсотиите си!

Тези две мошенички, никога не се задоволяват само със своите собствени заплати и бонуси.
Изглежда че като тийм лидерки взимат много ниски заплати, за да се борят толкова настървено за чуждите, но както се казва -
"Апетита идва с яденето." - от тук нататък, всяка Коледа ще бъде уволняван човек, за да могат да лапат Ралица и Анета! А шефката ще действа само в техен интерес, но те никога няма да действат в неин.
Ралица е обвинила в неграмотност и некомпетентност много хора, които след BV са влизали да работят в международни фирми. Става въпрос за колегите Боби, Ина, Диди-PR, Искра.
Те напуснаха или бяха уволнени в рамките на една година и половина. Някой от тях тя дори е разплаквала с гадното си държание. И защо........?
За да си съкрати отдела и да си вдигне заплатата естествено, но те сега работят на по престижни места, а тя още си стои заедно с Анета в Брокс и двете продължават да печелят основно от уволнения.
Това много добре показва кой е истинският некадърник и некомпетентен !!! Те двете не знаят истинското значение на думата тийм лидер, камоли да го работят. Те по скоро са тийм разбивачки.
Анета и Ралица работят от над 16 години в Брокс професията "селска тарикатка", "крадла на чужди бонуси", "саботьорка на работата в отдела си", "тийм разбивачка" и "мръсна доносничка на лъжливи слухове и клевети". Има ли обаче някой нужда от тази професия? Уви не! Мисля че в никоя фирма никой шеф не се нуждае от тези качества, камоли да плаща за тях и те много добре го знаят, за това са се хванали здраво с нокти и зъби за тази фирма. Просто в друга фирма номерата им няма да вървят и ще трябва да вършат реална работа.
Те спират да се държат темерутски с хората си, само когато успеят да си съкратят отдела, увеличат си заплатите и стане на тяхното, но остава факта, че тормозят останалите да работят в намален състав,
което е доста показателно, дали ги интересува работата или най-вече собственото им увеличение.


BV - 2 част
ПЪКЛЕНИ ПЛАНОВЕ
(Балък от тип 2 - Колега за експерименти - план Б)



План Б
Като видяха че план А, не работи при мен мошеничките минаха на план Б. Спират да ти дават каквато и да било работа, за да те изкарат мързелив.
На този план стоях цяла година. Много пъти питах акаунтките "Има ли задачи за мен?", но Анета ги беше инструктирала този път да натоварват само колегите ми,
за да може да ходи и да се жалва зад гърба ми на шефката, как аз нищо не работя. Понякога работата беше толкова неравномерно разпределена,
че сме излизали с колежката Диди-дизайнер, за да преразпределяме работата, тайно отвън на поляната пред офиса.
Виждах че Анета прави всичко това съвсем нарочно и много исках да помогна на моите колеги, за това взимах част от работата на Диди, а тя от своя страна помагаше на Митко и така
всички тайно си помагахме. Такива сме ние дизайнерите, нямаме нищо общо с долнопробното мошеническо племе
от тип Ралица-Анета, което театралничи, манипулира и прецаква всички за да уреди себе си.Колкото и да се стараеше да не ми дава работа обаче кога имаше конкурс за нов дизайн, всички дизайнери трябва да участват. Моят дизайн спечели още първата такава задача за годината.
Беше за стажантската програма на VIVACOM -VIVAJUMP. Аз измислих както логото, така името и визията. Клиентите одобриха всичко мое,
но Анета не беше доволна, защото така за втора поредна година щеше да се лиши от моите бонуси. Тогава тя убеди клиентите да вкарат, графики на колегата Митко в моят дизайн. Това вече и даде повод да излъже шефката, че Митко е правил дизайна. Тоест когато сте на план Б вашият тийм лидер ще гледа както да не ви се дава работа така и да замазва всичките ви успехи пред шефката. Втори път обаче мой дизайн е одобрен при дизайнерска задача за лого и цялостна концепция. Това бе този път, за важно събитие на VIVACOM - ETNO. Сега обаче задачата на Анета беше сложна понеже шефката видя с очите, че аз го правя. Тогава Анета се принуди да извика тайно колегите ми в събота и неделя, да направят всички материали, под предлог че се бърза.
Отидох в понеделник радостна на работа, понеже всички материали по одобреното лого се падаха на мен, но там ме чакаше неприятна изненада. Колегите ми бяха направили всичко, за да може Анета пак да похвали достойнствата им пред моите. Не че те си нямаха достойнства, но в случая всичко беше нагласено така че да бъда злепоставена аз, въпреки че печелих задачи за дизайни една след друга, но това е за да се отмъкнат наготово бонусите които бях спечелила с честен труд с години наред.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

BV - 2 част
ПЪКЛЕНИ ПЛАНОВЕ
(Балък от тип 2 - Колега за експерименти - план А)

Покрай тийм лидерките могат да се задържат само хора без бонуси, каквито бяха колежките
Ели, Виктория и Диди-дизайнер. От тези хора те уж са "много доволни", но всъщност нямат чак такава далавера, от уволнението им. Разбира се ако тези същите хора, имаха високи бонуси, не е проблем,
за Ралица и Анета да ги изкарат некомпетентни, все пак те от над 16 години това правят. Изкарват хората некомпетентни за да им вземат бонусите.

Другият тип хора които работят в BV са тези, които тийм лидерките използват да работят във вечно намален екип,
за да може да им се задържат заплатите високи. Аз също бях една от тях. Това са хората които работят с години там.

В първа част изяснихме мотивите и критериите на двете мошенички за уволнението на един човек.
Това са най-вече високите бонуси и заплата на този човек, с които Ралица и Анета могат незабелязано от всичките си колеги да се облагодетелстват.
За да заграбят тези бонуси те обръщат всички на балъци,
включително и шефката, съсипват работата в целият си отдел и често съкращават екипът си преструвайки
се че търсят високо качество на работа, а всъщност грабят с пълни шепи бонуси и заплати от колегите си.
Уви шефката е постоянно воденият за носа от тях в продължение на над 16 години, а другите са временно водени за носа до тяхното уволнение, и заграбването на бонусите им.
Ето как го постигат:

За Ралица и Анета хората са бонуси и балъци. По-точно за тях в тази фирма има 3 вида балъци:
( Балък от тип 1 - Шеф, балък от тип 2 - "Колега за експерименти", балък от тип 3 - Колеги "Луди пчелички".)

Основната мръсна игра на Ралица и Анета, е да настройват балък от тип 1, срещу балък от тип 2 което разбира се завършва с уволнение,
да си вдигнат бонусите и заплатата и да оставят балък от тип 3, да работи в намален състав максимално дълго време
и да се оправя със ситуацията, за да могат да задържат подлото спечеленото си увеличение, рано или късно и на него му писва и той напуска.
Още по-добре за Ралица и Анета. Колкото повече уволнения, толкова повече увеличения.

Балък от тип 1 - Шеф

На него можеш с много подмазване и театрално поведение да му спечелиш доверието. Тогава лесно се преструваш на жертва на обстоятелствата, когато стане гаф в твоят отдел.
А този гаф е много добре планиран от теб като тийм лидер и за това винаги го прави служителят с най-високите бонуси, който е в момента. Тогава лесно започваш да настройваш
балък от тип 1 - Шеф, срещу балък от тип 2 - "Колега за експерименти". Балък от тип 1 - шеф може да наруши собствените си правила и да започне да ти споделя заплати и бонуси.
Това е много важна информация за Ралица и Анета. Точно така тези мошенички си избират кой да бъде следващият уволнен. Самата шефка им дава тази уж много конфиденциална информация.
Тоест не шефката контролира тях, а те контролират нея и я карат да прави точно това което на тях им е най-изгодно, но разбира се не е изгодно за самата нея и за фирмата като цяло,
само дето тя самата не го осъзнава. Шефката смята, че Ралица и Анета са най-съвестните служителки и я отървават от много "некадърници",
обаче не забелязва как тези "некадърници" винаги са с най-високите бонуси в отдела си, което означава че всичко е планирано, много добре от техните тийм лидери, дори и грешките им.

Балък от тип 2 - Колега за експерименти

След като вече шефката им е дала нужната информация за заплати и бонуси, мошеничките си набелязват човек с високи бонуси и започват да му въртят мръсни номера.
Тъй като тийм лидерите разпределят работата в отдела си те злоупотребяват най-вече с това си основно задължение:

План А
Увеличават на този служител рязко работата, за да сгреши и да го изкарат некадърен.
Не ги интересува че така саботират работата на целият отдел, за тях е важно да си вдигнат заплатите, а не фирмата да има успехи.
Аз лично бях оставена на план А цели 6 месеца и чак в края на 6-ият сгреших. Анета нарочно ми увеличи работата още от лятото и притихна като змия която чака плячката си.
Тя знаеше че рано или късно работейки с това темпо ще сгреша. Беше правила този номер на на много хора преди мен, а предполагам че и след мен.
За това 3 години без нея нямаше допуснати сериозни грешки в екипа и нямаше толкова голямо текучество, всички работехме спокойно без тази манипулаторка, която се бори за нашите бонуси,
но уви майчинството не я е променило и се завърна още по коварна от всякога. Не пропускаше да води шефката и да и демонстрира как не се справям със сроковете.
Срокове с които съм се справяла 7 години наред, но задачите през другите години не са ми ги давали хора, които да ми искат бонусите.

Направих грешка за цели 2000 лв., малко преди Коледа на 2013г-срещу 2014г,
идеалното време за отмъкване на чуждите коледни бонуси и увеличението на Ралица и Анета, но шефката ми я прости, предвид че това беше единствената сериозна грешка за 7 години работа във фирмата.
Кой знае колко голям театър са и играли в кабинета и, как са се престрували на жертви на обстоятелствата. Когато са ви оставили на план А и стане гаф,
те имат наглостта и лицемерието, да ходят в кабинета на шефката и да се преструват на жертви на обстоятелствата и този им театър е доста скъпо платен, както от шефката, така и от въпросният служител,
те обаче, са единствените които имат далавера.
Тоест шефката вади от джоба си за да плаща грешките провокирани от тях, служителят губи работата си, а те се облагодетелстват с чуждите заплата и бонуси, на нароченият, напълно невинен човек.
Слага си лицемерна маска на жертва. Разбира се жертвите са винаги техните служители и винаги онзи който е с най-големи бонуси за момента в отдела им.
Могат дори да пуснат някоя фалшива сълза, и маската им на отчаяние е много правдоподобна. Благодарение на големите си актьорски способности, остават чисти и забогатели с чуждите пари след всяка лоша ситуация.
Според мен доста преиграват и пресилват нещата, но шефката им се връзва винаги.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?