Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

БиУин.Парти /img/frontend/nomap.png"

БиУин.Парти

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 42 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 31-40 от общо 42


настоящ служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
3
Привилегии
4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
5
Потенциал
3
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
5

Привет, виждам , че се обсъжда предимно IT отдела, но ето ви един коментар от насоящ служител в спортния отдел.
Препращам ви към най-първия коментар на предната страница. Доста точно описва всичко, само дето началните (входните) пари ни са по-високи от тези на Customer Service и минават 1500лв. Атмосферата при нас е страхотна - млади хора, никой не ти виси на главата стига работата да е свършена ( през останалото време правиш каквото искаш). Достъп до всички спортове наживо, можеш да си сложиш слушалките, да си ядеш на компютъра и през цялото време да общуваш с хората около себе си, каквото пожелаеш. Пак казвам - стига работата да е свършена. Направо поставям поста на човекът от предната страница тук.


" ...работи се на смени, почива се по график, горе долу един път в месеца има почивен уикенд. Много се държи на спазването на работното време и никой не остава след края на работния ден, овъртайм само при мениджърите понякога, но само на тях им е разрешено и се заплаща. Работи се 5 дни в седмицата + официални празници - заплащат се по нашето законодателство. 20 дни платен отпуск, но като се работи по график, реално се почива 1 месец в годината с почивните дни включени.
Всичко е по конец от към договори и т.н. Нямам забележка, искат да са изрядни във всяко едно отношение. Договор на реалната заплата, съответно и осигуровките.
Придобивки: ваучери за храна на стойност 60 лева на месец; допълнително здравно осигуряване към Доверие (има списък с клиники, към които се отива безплатна, останалото се фактурира и плаща от човек от агенцията), такси след 22 часа се заплаща от фирмата, понеже има смени до 24 и 01 часа. Има различни инициативи - тийм билдинг, про боно, коледни партита, от HR се стараят да измислят по нещо.
Офисът е в Дружба 1."


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Страшна работа е тази Йоанна! То са поклони, целувки, езици, КУЛТ!!! Вече се питам къде са молбите за изместване в някой от тиймовете на Кралицата Слънце! Нищо, че тя случайно съсипа работната среда в целия офис в последните два месеца и че изгони половината хора. Това е вероятно е цената да имаш добър мениджър. Простете, може би не трябваще да засягам публичните тайни в офиса... И като заговорихме за тях - някой би ли пейстнал съдържанието на мейла на Йоанна с който мило подканва служителите си да тролят с положителни мнения на тази страница? Хубаво е и ние, по-непросветените и простосмъртни, да вкусим малко от благодата на действията на "силната" фигура в компанията.
 
Иначе, изобщо не разбирам как някой си е помислил, че с тролене на този сайт, ще успее да промени реномето на компанията. Някой сериозно ви е подлъгал, че със свободни съчинения можете да направите положителна работна среда в тази компания! Добрата работна среда я създаваме ние, служителите в този отдел, и причината да я няма в последните месеци е едно очевидно всекидневно дразнение. Нека също да напомня, че ИТ сектора в България е сравнително малък и ако някой тръгне да кандидатства тук и там, обикновено намира контакт за фийдбек. Затова намирам действията ви са отчаяни и безполезни.
 
Оттук нататък предлагам да спрем публичната дискусия и всеки да започне да си върши работата, защото очевидно много неща са се объркали по пътя на благоденствието. На първо време бих помолил HR отдела да отдели малко повече време и усилие, за да успее да изкомуникира успешно фийдбека на напусналите служители към по-висшестоящия мениджмънт. После се надявам въпросния човек да прояви волята и характера да проведе вътрешно разследване и да се разреши казуса в този офис. На останалите пожелавам да отделят по-малко време над литературните си таскчета и да обърнат повече внимание на ИТ проектите си.
 
Финално, това е добра компания с офис, в който очевидно се е заселил тумор. Изходите от тази ситуация са два- или тумора се изрязва или след едно известно време пациента умира. Това е!


29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
3
Привилегии
2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
5
Работна среда
4

Интересно, защо си толкова сигурен, че това са HR-ите. Не ти ли минава през ум, че има хора в София, които вместо 1-2 седмици, са работили година и половина с Йоана и имат по-ясно представа за това как точно стоят нещата?
Точно Йоана е човекът, който в последния проект нарочно повери на единия от българските екипи модификацията на най-важните компоненти свързани със залаганията, тегленето и изплащането на парите. Имаше намеци това отново да се прави във Виена, но в типично неин стил тя отсече - това ще се прави в България и точка! Смея да твърдя, че оправдахме доверието, дори някои от “гурутата” във Виена впоследствие предпочитаха ние да правим промени вместо други хора там и ни доверяваха неща, немислими допреди това. Толкова за прецаканите задания.
Йоана е страшно енергичен човек и наистина е трудно да се издържи на нейното темпо. Признавам, че на моменти действа първосигнално и се впуска веднага в работа въвличайки и екипите без да са ясни всички детайли. Но положените усилия се оценяват, повечето от напусналите няма как да го знаят, тъй като са работили твърде малко с нея.
Всички проекти, в които съм участвал и са били под нейно ръководство са били завършвани и пускани на продукционна среда навреме без нито един ден забавяне! Дори и тогава, когато беше обявена точна дата 17 Nov от CEO-то пред абсолютно всички във фирмата и имаше много сериозен проблем свързан с индийците десетина дена преди това. Както беше споменато - на някои хора им трябва много време да решат проблеми с индийците, има забавяния по месец-два, Йоана се справи за 3-4 дена и на 17-ти продуктът бе online.
Относно технологичния стек във фирмата - съвременни .NET и web технологии, има continuous integration, доста от компонентите имат 70+ процента code coverage със смислени unit тестове, дори и на джаваскрипта. QA-те пишат automation. Между другото истинският automation специално в .NET екипите в България потръгна отново благодарение на Йоана, преди това никой не си даваше зор да се занимава с това. В момента усилията се отплащат и доста неща се тестват много по-бързо.
Както беше написано по-долу - фирмата се опитва да прилага истински scrum, а не както е разбирането в повечето фирми в България - един standup от 15 мин и това е. Затова е логично да има и повече срещи и комуникация.
Има проблеми във фирмата, но главният виновник за тях не е Йоана, а топ мениджмънта, който няма ясна визия и идеи.
 


бивш служител

-19 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-4
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
-5

Здравейте,
Виждам, че HR отделът на компанията е предприел действия, за да адресира проблемите породени от неадекватното отношение на мениджмънта (конкретно Ioana Marinescu) към хората в Софийския офис. За мое огромно съжаление вместо да се предприемат правилните мерки, които да доведат до промяна на статуквото и съответно компанията да успее да задържи хората си, HR отделът се е заел със замазване на положението, генерирайки положителни мнения в сайта bg rabotodatel.
Дами и господа HR-и как не ви е срам? Нищо ли човешко не е останало у вас.
Ако сте безсилни да промените текущото статукво, поне не ставайте част от това престъпление!
Вие не само потъпквате законите на България, според които всеки служител трябва да бъде ужаван и третиран човешки. Вие потъпквате всякакви етични норми!
Нека всеки сам да прецени дали си заслужава да работи в компания, в която се толерира мениджър да се държи унизително със служителите. 
........или както казваше в един цитат " За Бога братя не купувайте!" 


бивш служител

27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
2
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
3

Привет. Обикновенно не пиша коментари по подобни форуми, смятам че информацията в тях е изключитлено субективна, неточна, изкривена и в огромна част от случаите (не всички, разбира се) е написана от кадри, които би трябвало сеирозно да помислят, с какво им се занимава в живота и дали професията, която са избрали, е най-доброто нещо за тях.
Заплащането в компанията бих казал е равно на, или в някой случаи по-високо от !средното! за сходна позиция в София.
Компанията работи и няма намерение да се откъсва от Agile Scrum методологията за разработване на софтуер. Това е много голям плюс за всеки, понеже тук може да се научи страшно много за принципите и ритуалите на тази методология, което в бъдеще ще ви даде една сериозна база и ще можете с лекота да се интегрирате в други 'Agile' среди. Кой знае, може пък някой ден сами да изградите такава. ;)
Да, има доста срещи и мейли, все пак се работи дистанционно с още екипи от Виена...как ще се разберем кой какво прави, ако не си пишем или не се чуваме редовно?!
Хората, с които се работи, както в София, така и във Виена, смятам че са страхотни и винаги готови да помогнат на всеки в труден работен момент!
Относно текущото състояние в Софийския офис, бих искал да кажа, че 'въпросната госпожица Йоана Маринеску' полага усилия да разшири офиса тук в България. В момента текът процеси по наемане на още служители.
Относно самата ‚госпожица Йоана Маринеску‘, не казвам, че е лесен човек за работа, просто много държи на професионализма и добрите резултати. Също така, смятам че много цени и уважава служителите си, абсолютно винаги се застъпва за тях и иска да ги развива като потенциал. Мога смело да заявя, че екипите под нея са най-успешните в компанията!
Мисля, че няма нужда да коментирам субекти, които изключително грозно са опетнили нечие чуждо достойнство, изказвайки на публично място своите негативни лични коментари. Както вече казах по-горе, всеки трябва много сериозно да помисли, с какво иска да се заинмава и ако нещо не му харесва, да пробва някое ново начинание, но да не изсипва един тон помия върху хората, с които е работил преди!
Уважение, както всеки знае, трябва да се заслужи на базата на лични качества и професионален принос!


бивш служител

29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
3
Потенциал
2
Местоположение
3
Колеги
5
Работна среда
3

По мое лично мнение, софийския офис, специално ИТ отдела, не е особено приоритетен за компанията. Което от части се припокрива с останалите мнения. От друга страна, няма изгледи и че искат да го затворят. Вероятно просто са решили, че не искат да има мениджъмънт на локално ниво, което ако човек няма амбиции да става мениджър едва ли е от кой знае какво значение.

От друга страна, това мениджъра да е във Виена си има свойте плюсове - т.к. Виена е топ ИТ локацията за фирмата, мениджър там е добра предпоставка екипите в София да не бъдат изолирани.

Предполагам, че на новопистъпилите в компанията, най-вероятно е мениджър да им е Йоана Маринеску. Т.к. съм работил с нея над година, ще споделя и мойто мнение. Смятам, че негативните думи по неин адрес са пресилени и едностранчиви. Факт, е че може да има трудности в комуникацията с нея, но ако човек не е враждебно настроен и предубеден такива ситуации могат да бъдат сведени до минимум. От друга страна, тя полага доста грижи за екипите си и аз също смятам, че те са сред най-успешните в компанията.

Относно заплатите и работната среда в компанията - на средно ниво за пазара са. Бонуса на компанията, е че работи с доста съвременни технологии, което е предпоставка за развитие на хората там.


бивш служител

21 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
1
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
3
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
1

Здравейте, реших и аз да споделя мнение за тази фирма, най - малкото защото не мога да се съглася с казаното долу. 
Заплатата, която получавах когато започнах беше средна за сектора, което е добре, ймайки предвид че бях човек без опит. С други думи, тази фирма дава възможност на хората да развиват своя потенциал и им предоставя среда в която да се учат.
лично за мен прекараните 2 години бяха супер, напускането ми не се дължеше на малка заплата или заплахи от мениджмънта. Тук е редно да спомена, че между мен и мениджърката спомената в предишните постове не Е имало конфликти, а аз бях от хората в нейния екип, напротив винаги съм срещала разбиране от нея и готовност да ми помага и учи. Тя е една от силните фигури в тази компания по мое мнение екипите, които работят с нея са по скоро печеливши.
за офиса и средата,  към момента не знам колко човека все още работят, но с тези с които работих аз отношенията ми бяха чудесни, хората си помагат. според мен факта, че се работи с екипи от австрия е голям плюс, понеже човек убогатява опита си по този начин и вижда как се случват нещата и на други места. Хората от чуждестранните екипи също са много отзивчиви и разбрани.
тази фирма е място където се търсят хора с позитивно отношение и добри идеи. Мисля че си заслужава като място за работа и добиване на опит - за мен беше точно такова. Вие си преценете дали личностни нападки към един конкретен човек трябва да слагат стена пред вас.


бивш служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
-5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
2
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
-5

Искам да направя опит да изразя обективното си мнението за моментното положение в компанията БиУин.Парти.
С редовете които ще напиша по долу, не искам да засегна никои от настоящия мениджмънт, локализиран в България (такъв почти не остана, но все пак :p).
Искам да кажа няколко думи конкретно за ИТ отдела в София, и по точно за тимовете под ръководството на мениджърката Йоана Маринеску (знам че в такива коментари не е удачно да се използват конкретни имена, но в случая това нещо е основния проблем, поради този факт, ще ми се наложи да използвам няколко пъти едно конкретно име).
Та както казах по горе въпросната госпожица,(наблягам на името: Йоана Маринеску) направи така, че в момента БиУин.Парти е може би най-гадното място за работа(ИТ сферата) в цялата държава. С деспотичния и непрофесионален похват (това е общото мнение на всички служители в тимовете и), тази жена, докара хората до такова отчаяние каквото не съм си и представял че е възможно да има. Всички хора са адски недоволни и разстроени (друг е въпроса да ли имат смелост да го признаят пред нея).
 
2-та екипа, които бяха поети, и сега ръководени от г-ца Маринеску, бяха съставени от общо 18 човека. 7 човека вече напуснаха (става дума за период от две седмици), другите 11-се са в процес на търсене на нова работа, и ако не до нова година, то най-много до месец след това и те ще са вече бивши служители на компанията.
Въпреки всичките тези събития и видимо недоволните и подчинени, г-ца Маринеску продължава да не разбира, че проблема всъщност е в нея. г-ца мениджърката Маринеску не само че не разбира проблема, ами даже още по настървено натяква на служителите си, че ще бъдат пушвани още по здраво, видиш ли това го правела, за да станат по добри както в работата си, така и като хора. Методите които тя опитва да прилага, са меко казано неприемливи, даже по лошо, говорещи за пълна некомпетентност или за пълно психично разтройство.
 
Ще се опитам да дам и конкретен пример за това как се случват/не се случват нещата при нея.
Примера е с така наречените от нея Standup(нещо, което няма нищо общо с реалноста :p).
Това е най-изтощителнaта половин-часовa срещa, организирана от въпросната персона. Там всеки един член на екипа, бива подложен на кръстосан разпит/доклад и разпъван едва ли не на кръст. Сигурно ви се струва странно че един мениджър, може да бъде и scrum master, но такива са нейните разбирания, за това как е правилно да се случват нещата. Понякога, се случва, тези хора да бъдат унижени (доста често, да не кажа ежедневно) от така наречената scrum master-ka. Биват използвани методи и изразни средства, които по прилягат за надзирател в учреждения, като затвор, полицейско управление или в най-добрия случай стругарски цех. Ако случайно някой се опита да изкаже собствено мнение или позиция, различна от нейната, бива поставян веднага на мястото си, и му е обяснено че тя знае какви са правилните неща и как точно трябва да се правят.
 
Мисля че от казаното по горе, става ясно какво е моментното състояние на компанията, и с какви прекрасни ръководни кадри разполага. Та за момента, препоръката ми за хората които се чудят да ли това е компанията на мечтите им..... мисля че определено НЕ!!!!!!
 
 
PS:
Все пак мисля че е редно HR-ките, които трябва да защитават интересите на хората в България, да направят поне малък опит да отнесат въпроса към по ръководни кадри във виенския офис.
Това би допринесло благоприятно, за по малко подобни коментари за компанията БиУин.Парти.


настоящ служител

8 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-2
Привилегии
2
Фирмена сигурност
2
Натоварване
1
Потенциал
0
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
-3

Искам да направя опит да изразя обективното си мнението за моментното положение в компанията БиУин.Парти.
С редовете които ще напиша по долу, не искам да засегна никои от настоящия мениджмънт, локализиран в България (такъв почти не остана, но все пак :p).
Искам да кажа няколко думи конкретно за ИТ отдела в София, и по точно за тимовете под ръководството на мениджърката Йоана Маринеску (знам че в такива коментари не е удачно да се използват конкретни имена, но в случая това нещо е основния проблем, поради този факт, ще ми се наложи да използвам няколко пъти едно конкретно име).
Та както казах по горе въпросната госпожица,(наблягам на името: Йоана Маринеску) направи така, че в момента БиУин.Парти е може би най-гадното място за работа(ИТ сферата) в цялата държава. С деспотичния и непрофесионален похват (това е общото мнение на всички служители в тимовете и), тази жена, докара хората до такова отчаяние каквото не съм си и представял че е възможно да има. Всички хора са адски недоволни и разстроени (друг е въпроса да ли имат смелост да го признаят пред нея).
 
2-та екипа, които бяха поети, и сега ръководени от г-ца Маринеску, бяха съставени от общо 18 човека. 7 човека вече напуснаха (става дума за период от две седмици), другите 11-се са в процес на търсене на нова работа, и ако не до нова година, то най-много до месец след това и те ще са вече бивши служители на компанията.
Въпреки всичките тези събития и видимо недоволните и подчинени, г-ца Маринеску продължава да не разбира, че проблема всъщност е в нея. г-ца мениджърката Маринеску не само че не разбира проблема, ами даже още по настървено натяква на служителите си, че ще бъдат пушвани още по здраво, видиш ли това го правела, за да станат по добри както в работата си, така и като хора. Методите които тя опитва да прилага, са меко казано неприемливи, даже по лошо, говорещи за пълна некомпетентност или за пълно психично разтройство.
 
Ще се опитам да дам и конкретен пример за това как се случват/не се случват нещата при нея.
Примера е с така наречените от нея Standup(нещо, което няма нищо общо с реалноста :p).
Това е най-изтощителнaта половин-часовa срещa, организирана от въпросната персона. Там всеки един член на екипа, бива подложен на кръстосан разпит/доклад и разпъван едва ли не на кръст. Сигурно ви се струва странно че един мениджър, може да бъде и scrum master, но такива са нейните разбирания, за това как е правилно да се случват нещата. Понякога, се случва, тези хора да бъдат унижени (доста често, да не кажа ежедневно) от така наречената scrum master-ka. Биват използвани методи и изразни средства, които по прилягат за надзирател в учреждения, като затвор, полицейско управление или в най-добрия случай стругарски цех. Ако случайно някой се опита да изкаже собствено мнение или позиция, различна от нейната, бива поставян веднага на мястото си, и му е обяснено че тя знае какви са правилните неща и как точно трябва да се правят.
 
Мисля че от казаното по горе, става ясно какво е моментното състояние на компанията, и с какви прекрасни ръководни кадри разполага. Та за момента, препоръката ми за хората които се чудят да ли това е компанията на мечтите им..... мисля че определено НЕ!!!!!!
 
 
PS:
Все пак мисля че е редно HR-ките, които трябва да защитават интересите на хората в България, да направят поне малък опит да отнесат въпроса към по ръководни кадри във виенския офис.
Това би допринесло благоприятно, за по малко подобни коментари за компанията БиУин.Парти.


бивш служител

-15 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
-5

В ИТ отдела наистина мениджмънта беше изместен във Виена, което по-скоро е показателно за плановете (или по-скоро липсата на такива)
за развитие на София като локация за тази компания.
 
Наистина много колеги напуснаха и на тяхно място не бяха наети нови под претекст, че имало "hiring freeze".
Тъй наречената политика на "hiring freeze" обаче важи само за ИТ отдела в София, тъй като обявите за наемане на нови ИТ специалисти
за Виенна текат в Linked In и в сайта на компанията.
 
Има 3 екипа в момента - 2 екипа, които пишат .NET приложения и 1 екип, който пише Java приложения
Хората продължават да напускат в .NET екипите, които се ръководят от Ioana Marinescu.
Стилът й е описан детайлно и точно в мненията по-долу от колега, който работеше в един от тези екипи.
 
Всеки може сам да прецени за себе си дали в момента си струва да работи за тази компания.
Аз направих вече своя избор и не съжалявам.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?