Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Ориндж Център /img/frontend/nomap.png"

Ориндж Център

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 12 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 12


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако мразиш себе си значи Ориндж е най-подходящото място за теб. Миналата година бях там по препоръки на познати, и единственото нещо което получих беше унижение по всички точки работник-рсботодател. "Мозъците на ""компанията"" - даже и компанията е в кавички, защото е пародия на фирма със стандарти- та великите умове в Ориндж летят в небесата и явно живеят в балон, в който човешките взаимоотношения и адекватното заплащане не са с никаква тежест. Съжалявам че си изгубих времето там, и за малкото месеци в които бях, научих че 80% от колегите също съжаляват за избора и търсят други алтернативи. Там се издигат само подлоги!


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Уважаеми дами и господа!
Предвид това, което се случва в България е редно да отстоявате себе си, своите права търсейки за това институции като инспекцията по труда, синдикални организации, медии - печатни или онлайн, да разпространявате в „социалните мрежи„ случващото се, за да бъде запозната обществеността.
Не бива да мълчите и спотайвате, тъй като само се поставяте в положението на роби, които българските „роботодатели„ очакват. Тъй като за разлика в други страни практиката да се водят дела и съдят подобни не е разпространена, нито пък защитата на правата. Сами сте си виновни, а не друг, тъй като го позволявате.


бивш служител

-31 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
1
Колеги
3
Работна среда
-5

Недейте да започвате работа в тази фирма. По-добре отидете в някой супермаркет, дори там ще взимате повече пари и ще ви е по-спокойно. В супермаркета, в който пазарувам, виждам все същите лица в продължение на две години. В хубавичкия и уютен Ориндж служителите се сменят през три месеца.
Натоварването е огромно, заради мизерните заплати, които плащат, горе-долу около 30 лв. на ден хахаха и строгите им правила (разбира се, всички столове зад касата са предвидливо премахнати, забранено ти е да се облегнеш дори), никой не иска да работи за тях. От вас се очаква да се потите като за трима. Освен да обслужвате тълпи от клиенти, вие трябва да събирате и изпращате всеки ден стока за склад за онлайн поръчки, да правите вие самите онлайн поръчки, да сменяте цени, да вдигате и мъкнете огромни касетки нова стока с тежки книги и да ги разнасяте. Да звъните на други обекти, за да ви доставят книги по заявка на клиенти. Вие самите да търсите и пращате книги към други обекти по заявка на клиентите на други обекти. Да отговаряте на позвънявания на клиенти и да ги консултирате по телефон относно други въпроси. Да редите сектори. Вечер да осчетоводявате извън работното си време. И забележете, очаква се да правите всичко това, докато персоналът, който е на смяна, едва смогва да обслужи присъстващите физически в обекта тълпи от клиенти. Дори за това няма достатъчно персонал. Разбира се, както се очаква, вечер се прибирате изцедени и изтощени и нямате сили за нищо. Искат да ви изцедят максимално, да им докарате максимално повече печалби, а за вас да похарчат, колкото се може по-малко пари. Дори и техниката е от праисторическо време и постоянно забива и бъгва. Та така да обобщим: освен касиер и продавач-консултант, вие сте чистач (чистенето на обекта също е част от задълженията ви, но хайде за това не се оплаквам, така е навсякъде), нещо като агент в кол център и хамалин.
По време на Коледната и септемврийската им кампания дори ви принуждават да работите в незаплатената ви едночасова почивка. Вие сте на работа 8 часа, като имате 1 час почивка. Но забележете, по време на тези кампании се случва да ви кажат – не днес, няма да почиваш един час, ще почиваш само половин (важно е все пак да се стигнат таргетите с продажби, те са над всичко хахаха). И ти нямаш право да откажеш. Представете си какво е да работиш нон стоп почти девет часа на крак, без възможност дори за минутка почивка. После си измиват ръцете с това, че това време са щели да ти го заплатят или ако желаеш, няма да ти заплащат, а ще те компенсират. Та така се правят на изрядни пред българското законодателство. Извънредният труд е нещо съвсем нормално, като това важи, както за управителите на обектите, така и за техните подчинени. По време на кампании управителят слага над 20 даже понякога над 30 часа допълнителен труд в графиците на отделните служители. Нарочно се наемат млади и неопитни студенти, като се разчита на тяхната заблуденост и наивност. Много от тях просто си мълчат, като го смятат за нещо напълно естествено, забаламосани от това, че щяло да им се плати. Ама дори и с всичкия си извънреден труд пак трудно ще докарат 900 лв. заплата (за град София, 2022 г.!), хахаха. Бягайте надалеч от тази фирма!
А тея на по-високите нива ламтят за пари и гледам, отворили нов обект. Имат едва персонал за сегашните си магазини, а отварят нови обекти, хахаха.. Това още веднъж показва пълното им неглижиране към вас като персонал и желанието им да ви изстискат максимално, за да им докарате така блажените печалби…
Повече и като клиент няма да стъпя при тях, отказвам с парите си да подкрепям такава експлоатация…


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

HR служителят въобще не беше запознат със своите задължение и не подпомагаше комуникацията по никакъв начин, а само утежняваше допълнително враждебната атмосфера. Колегите бяха нормални и дори приятни хора, притиснати от неволята и спешната нужда от пари, въпреки че такива почти не получаваха на това работно място. Проблемите с времето ставаха все повече, а нервите - все по-малко. Системата постоянно кръшваше, което правеше работата ни мъчение, като след предполагаем update от бебетата програмисти, както ги наричаше управителят, дори бяхме принуждавани да висим един час след работата в неуспешни опити да осчетоводим - нещо, което пак не трябва да се извършва от нас. А точно тогава те решиха удобно да направят осчетоводяването вечер задължително, веъпреки че това беше невъзможно за извършване. При опит да обясним своето недоволство на управителя този човек се засегна и почна да се държи още по-отблъскващо и даже не уважаваше желанията на някои от колегите да отсъстват в дни, в които имат важни задължения като това да отидат на лекар или на изпит. Един от колегите се разболя от ковид, при което управителят се опита да го застави да работи въпреки това. Той предупреди колегите на предната вечер, но управителят го обвини, че не е предупредил по-рано, сякаш човекът нарочно се е разболял точно в този час. Да обобщим - безумно ниска заплата, въпреки че работиш в центъра на столицата, негъвкави смени, въпреки че в jobs е обявено обратното, нагло отношение от страна на мениджърите във фирмата, никакви възможности за развитие, а само за пропадане в бездната на отчаянието. В добавка към това идват ектрите - гигантски плъхове, които ти правят компания в почивката, докато хапваш, и си играят на прескочи кобила с краката ти. Препоръчвам тази работа за хора с по-малко от никакъв потенциал и никакви амбиции в живота, които обичат да бъдат унижавани и тормозени, както и да живеят на ръба на оцеляването, без да имат дори пари за едно кафенце. За сметка на това, в Ориндж ги очакват 8-часови, понякога дори 12-часови смени, тъй като няма достатъчно служители, съвсем разбираемо. Този труд не ти се плаща допълнително, а на празници имаш също приятното задължение да работиш дори без да имаш такова желание. Единственият почивен ден е на Нова година, но едва ли ще имате силата да празнувате след цяла седмица, прекарана на крак, обслужвайки тълпите от клиенти и борейки се с неправдите в работното място.


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Бях служител в Ориндж в продължение на година. Своят опит в тази фирма мога да опиша като потресаващ и дори леко травмиращ. Да започнем от работната среда. Неприветливата обстановка в Ориндж включва липсата на адекватно отопление през зимата, плашещата атмосфера в склада, в който бродят плъхове и има проблемите с водопровода. Не веднъж мои колеги са изсипвали кофи с вода в тоалетните, за да не се наводни обекта. Тоалетните, между другото, са смърдящи и водата в тях е винаги жълта, поради което не въднъж сме били обвинявани, че не сме си пускали водата. Друг невероятен казус, с който се сблъсках, беше фактът, че продавач-консултантите бяха заставени да чистят, което първо, не влиза в техните работните задължения. Второ, това трябваше да бъде правено с помощта на прахосмукачка, която избухваше при всеки опит да бъде използвана, оставяйки още повече мръсотия и прах по земята. По въпроса за заплатите, което е един от най-важните фактори за един потенциален служител. За 8 часа и предвид факта, че смените са ужасни - от 11 до 20 и в изключително редки случаи от 9 до 18, получавах 600 лв и 50 лв купони за храна. Отношението към мен от страна на управителя на Граф Игнатиев беше непрофесионално и дори злобно. Въпросният човек не обучи нито един от служителите, а това трябваше да вършат останалите продавачи, докато в същото време обслужват маса клиенти. Служителите бяха прекалено малко и когато някой от нас почиваше, той оставаше своя колега напълно сам на партерния етаж дори в най-натоварените дни и часове, без възможност да отиде до тоалетна или да пие вода. Той така или иначе не би могъл да пие вода, защото беше забранено да се оставя вода на етажа, а диспенсърът за вода в слада беше нечистен от векове. При което веднъж при опит за пиесе на вода от него намерих черни, едри частици по дъното на шишето си. Съмнявам се да е било черен въглен за пречистване на водата


-36 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
2
Работна среда
-5

Не правете грешката да започвате в тази фирма! Дори и спешно да ви трябва работа, търсете някъде другаде и бягайте далече от тази. Пълна подигравка с вашия труд е. Изобщо не се чудете за какво служителите напускат постоянно. Ще забележите как през две седмици в jobs-а си търсят хора. На пръв поглед, когато човек попадне на обявата им, си мисли, че е мечтаната работа, но всъщност е същински ад. Липсва всякакво уважение към служителите. Лъжат ви за парите и техните "бонуси" (за едни има и си го изкарват, защото знаят за него, втори без дори да са разбрали как - ги изкарват, други изобщо нямат представа, че съществуват бонуси). Срещу труда, който полагате, заплащането е меко казано мизерно. Имат стотици изисквания (някои от които са лишени от логика), които на моменти дори най-работливият няма как да ги покрие и накрая пак остават недоволни от вас. Каквото и да направите пак няма да са удовлетворени. Чувството на моменти е сякаш си в казарма, а не на работно място. Трепериш да не направиш и най-малката грешка, защото после всичко отива по теб. Вместо да се чувстваш спокоен на работното си място, става точно обратното - вървиш на пръсти и с всеки изминал ден отиваш с все по-голямо нежелание на работа. Има моменти, в които ти дават една камара задачи, за които очакват от теб да работиш като машина, а заедно и към това да обслужваш всеки влизащ клиент в обекта и накрая ти заявяват, че работиш прекалено бавно. Наистина хора, ако имате уважение към себе си, не започвайте в тази фирма. Знам, че изглежда примамливо добре и всеки път си казваме "е, то за всяка фирма тук има негативни коментари", но повярвайте ми, точно тук всеки един е казвал само истината. Няма и един положителен коментар и това не е случайно. После служителите обсъждаме как сме чели коментарите тук и сме си затворили очите, за което и съжаляваме. Търсете по-хубаво място, не си губете времето, не случайно четете коментарите тук.


бивш служител

-30 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
-5

Здравейте, искам да изкажа моето мнение като бивш служител с около една година стаж във фирмата. Първо и най-важно НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ РАБОТА ТАМ. За една година работа не видях друго освен ужасното отношение на висше стоящите и тук не говоря за управителите на обектите, а за по-високите нива. Буквално се подиграват със служителите си, взимате 6**лв и то ако сте на 8-часов работен ден като работите с доста кофти и заядливи в повечето случей клиенти. Не можете дори да се подпрете 8 часа на крак и никога няма да са доволни от свършената работа. Нарочно си търсят млад персонал(ученици и студенти), за да могат да се възползват от наивността им и да си правят каквото пожелаят. При най-малкия удобен момент ще ви прецакат по някакъв начин с парите. Мислите си преди да започнете, че е приятна работа в книжарница, но повярвайте ми няма нищо приятно там. Сутрин мъкнеш касетки пълни с книги и ги приемаш, а после цялото това нещо го разнасяш докато в същото време обслужваш и клиенти. А да и ако евентуално все пак отидете на интерю в никакъв случей не вярвайте на дамата HR, чието име даже не мисля да споменавам. Жената няма никаква идея как стоят нещата в обектите, а ще ви обещае какво ли не, за да започнете. :(


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Колкото и да бяха коректни в изплащането на заплатите за 560лв не си заслужава дори да се замисляте да започвате там! На интервюто на граф Игнатиев Ирина може да ви се стори готина и мила, но всъщност е изключително лицемерна личност. Задава странни въпроси като с кого живееш и какво работят родителите ти. Колежките, които работят там от дълго време са фалшиви, свестните се махат бързо. Управителките претендират, че могат и знаят много, но всъщност две изречения не могат да свържат. Провинциалисти дошли да се правят на голямата работа - няма нужда!


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Споделих на колежка, че съм чела тук всички лоши коментари преди да постъпя на работа и месец по-късно гледам - всички коментари са премахнати?!?? Жалки сте! Не си правете труда да кандидатствате за тази работа, прекалено много минуси и твърде малко плюсове! По-добре хигиенистка в някой хипермаркет!


бивш служител

-28 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
-3

Работиш за минимална работна заплата, след една година престой ти вдигат заплатата със 100 лева а на втората година с малко връзки и според кефа на шефовете може да те издигнат на по висока позиция с 50 левово увеличение на заплатата. Управител се става или след 4-5 години работи или с връзки. Най лошото е че през първата година тези над теб ще те товарят с техните си задължения и така се получава че работиш на най ниска позиция с минимална работна заплата, трябва винаги да оставаш до късно и да "помагаш" на отговорниците за обектите, почистване, подреждане, приемане на стока, ревизии, и така нататък.

Всичко това не се възнаграждава по никакъв начин и ако нещо не се хареса на управителя в повечето случай си губиш "бонуса" за месеца. Тези бонуси са в размер на 100 лева и се раздават измежду по старшите служители в обекта на "приятелски" начала, така че реално няма значение колко се трудиш.

На шефовете не им пука дори какво е състоянието в обекта, подредба на книги и прочие. Това са хора които не са стъпвали в книжарница през живота си и въпреки това са в позиция да си налагат мнението относно подредба на книги. Извънредни работни часове не се заплащат, в повечето случаи се дават едни 100 лева които се делят между служителите в някое заведение.

Това е работа в която всеки е заменим и няма никакви шансове за професионално развитие. Шефовете разчитат на това че служителите им ще останат на работа само защото се поддържа една такава среда на "ние сме семейство, ние сме приятели" между колегите. Това обикновено се подстрекава от управителя на обекта.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?