Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

ТЕЛЕПОЛ ЕООД /img/frontend/nomap.png"

ТЕЛЕПОЛ ЕООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 196 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 61-70 от общо 196


представител на управлението

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Такааа, откъде да започна?
Първо, не прави чест на анонимниците, които си позволяват да отправят лични нападки и обвиняват в лъжа, когото и да било. Още повече, че сайта и форума са за трудово - правни, а не лични отношения.
Второ, явно много хора са зле с математиката и не могат да смятат. Защо мисля така ли? Ами защото виждам, че не могат да извадят от брутните си заработки удръжките, които са за тяхна сметка и отиват за осигуровки и данък общ доход. Ще обясня /за кой ли път/ по - подробно. Всеки един вижда във фиша си за работна заплата, на различни редове начисленията си за съответния месец. Основна заплата, клас за прослужено време, нощен труд, извънреден труд, празничен труд. Всичко това съставлява брутната заплата...или така наречените "всичко начисления". По - надолу се виждат всички удръжки. Осигуровки - здравни, пенсионни, социални. и по закон това са осигуровките, които са за сметка на работещия и съставляват около 12.5%. След това се удържа и данък общ доход, който в момента е 10%. Така наречения посък данък. Всичко това като се сборува отива в така наречените "всичко удръжки" Като се извърши аритметичното действие изваждане между "вичко начисления" и "всичко удръжки", се получава чистата сума за получаване. Така наречената нетна заплата. И питам тогава къде са сумите, които са начислени, а ви ги няма. Няма ги тези 22%, които отиват по различни параграфи в НАП, т.е. в държавния бюджет.
Трето, работодателят за своя сметка също плаща за вас осигуровки, които са в размер около 18%.
Четвърто, никога не сме закъснявали с изплащането на трудовите възнаграждения, след края на месеца следващ отработения, дори и с ден. А така е по нормативна уредба.
Ще продължа в следващия пост...
 


настоящ служител

-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
0
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
0

  Уважаеми г-н Ганев, много от нещата не са верни и Вие го знаете това отли4но. При положение, 4е на вас ви се плаща фантасти4но голяма сума от шефовете на даденото предприятие, това което Вие плащате на служителите си е подигравка. В България освен, 4е трябва да се нау4им да работим, също така трябва да се нау4им и да плащаме достойно.
  Конкретно и по същество - положението е траги4но и с дрехите, и с вау4ерите, и с парите, и с отпуските, като 4овек има усещането, 4е е в затвор. Дрехите са ниско ка4ество, най-ве4е обувките и панталоните, а все пак ние представяме фирмата - със скъсани панталони и обувки. Прословутите вау4ери за храна - на едни се дават по 20-25лв., а на други - по 5лв. Защо е така, кой го определя, защо е това разделяне на хората - никой не ти казва. Отпуски няма, даже имам 4увството, 4е са забранени и пак никой не ти казва защо е така. В заплатите се на4исляват едни пари, които долу в сума за полу4аване ги няма вси4ките или 4аст от тях, а това е най-важното. Извинявайте, но бих си позволил да обобщя, 4е няма никаква предвидимост на действията и реакциите във фирмата, цари пълна неизвестност и просто не се знае кое, защо, кой, как, кога и какво.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Уважаеми настоящи и бивши служители на ТЕЛЕПОЛ ЕООД.
Всеки има право да изкаже свое мнение и предположение, по различни въпроси на организационния живот, бизнес отношенията и вътрешнофирмените правила и процедури. Независимо от анонимността на мненията в този сайт, ще отговоря на основните претенции:
• Всички начисления и удръжки в работните заплати са законоустановените и изискуеми. Размерът на основните заплати е съгласно сключените нива на трудовите договори. Нетната заплата на служителите се получава след като от основната (брутна, облагаема) се извадят личните удръжки за данък и осигуровки. По сега действащото законодателство, това са около 22% от брутното облагаемо възнаграждение. Това е за сметка на служителя. Отделно от това работодателят плаща за своя сметка още около 18% осигуровки в полза на всеки назначен работник или служител.
• Всички дължими начисления на служителите като нощен труд, празничен труд и извънреден труд са начислени в работните заплата, съгласно отчетните форми за присъстивие. Задължително се спазват месечните и годишни норми за извънреден труд.
• Дружеството ни не е забавило изплащането на работните заплати, освен позволеното от закона - до края на месеца, следващ начисленията.
• Ваучерите за храна не са задължителни, те са социални разходи, необлагаеми за двете страни в определена граница. Стараем се да осигурим тази възможност ритмично през цялата година, независимо от недостига на квоти за опертаторите на ваучери към края на бюджетната година.
• Удръжките за курс за начално обучение на охранители по ЗЧОД (за тези, които не притежават такива, издадени от други лицензирани фирми) се разсрочват в рамките на първите три месеца, срещу надлежно издаден документ. За служители, които са прекратили трудовите си договори по-рано от този период, сумите са изискуеми с последното трудово възнаграждение.
• Използването на работното и униформено облекло е съгласно Наредбите и вътрешните правила и процедури. Всеки артикул има срок на износване и срок за подмяна. Ще направим необходимите корекции, свързани с възможността да осигурим нови комплекти за новоназначени служители. Предвид на голямата динамика на персонала, това трябва да е икономически изгодно за двете страни.
В бъдеще, ще продължим да отговаряме на всички ваши въпроси и запитвания. Напомням ви, че съгласно Кодекса на труда имате право да отправяте обосновани, неанонимни, писмени жалби до мен и до Дирекция”Управление на човешките ресурси”. От началото на годината са постъпили над 30 такива, на които е отговорено лично, по надлежния ред.
С пожелание за лични и професионални успехи,
Стоян Ганев
Управител на ТЕЛЕПОЛ ЕООД
 


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Благодарим на ръководството и най - вече на собственика, че си изпъняват обещанията и ни превеждат заплатите на 25 - то число. 
Поне да сложат 10 лева отгоре за да ми покрият наказателната лихва по заема, която банката ми начислява всеки месец заради тяхната коректност.
Типично българска смешна фирма, със смешни заплати и кухи обещния...


бивш служител

-10 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
-2
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
1
Натоварване
-1
Потенциал
-2
Местоположение
-5
Колеги
4
Работна среда
-5

ТЕЛЕПОЛ ЕООД - Пример за НЕуважение и НЕкоректност към служителите си! Много ниско заплащане,никакви привилегии,голямо натоварване.Работата в “Девня Цимент“ е свързана със огромно натоварване,завода е много голям по площ,много е запрашено,невинаги се дава кисело мляко което се дава за вредни условия на друд. Дават се извънредни смени,защото хората напускат,от началото на годината са напуснали над 25 човека.Има и още да напускат,извънредните смени не се заплащат на ръка,обещават,че ще дадат компенсации във почиващи дни(но не се знае кой месец).Хората напускат заради подигравателното и цинично отношение на ръководството на фирмата.Цинично е даването на 1 купон за храна на стойност 5 лева,но не за ден а за месец.Започнете ли работа в Теле-пол ЕООД само ще съжалявате и ще берете ядове,от първата заплата ще ви удържат към 70 лева за курс за охранители.ВНИМАВАЙТЕ!!!
НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ЛЪЖИТЕ ИМ!!!


-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
0
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-3
Колеги
0
Работна среда
-5

Тази фирма е много зле. В Била- Бургас дават 250 лева заплата на служителите си, Как не ги е срам ? 250 лева? После защо вземали обекти ...ами с такива оферти за охрана как няма да ги вземат. Помислете малко за служителите си не само за алчните ви гъзове. Как може 250 лева заплата това е обида към служителите ви. То и в автопатрула им е същата история. Пуснали една кола и вече цял Бургас ще охраняват. Ходят и ровят обектите на другите сотове и им чукт оферти да ги пазаят за 12-15 лева. Супер смешна фирма. Какво като вземете 100 обекат от другите фирми? 100 по 15 лева = на 1500 лева..голяма далавера.И после защо служителите им вземали малки заплати. Как няма да вземат, след като с такива цени за охрана се загубва пазарната логика. Това си е нелоялна конкуренция, но те още малко ще ги траят Аркус, VTA и СОТ 161.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

ВНИМАНИЕ , ВНИМАНИЕ , ВНИМАНИЕ !  До всички , които са чели обявата на Телепол в Джобс БГ и желаят да подадат документи и да започнат работа в Девня . Моля - четете внимателно , преди да направите фатална грешка !  Всичко което е написано , като коментар в този сайт е абсолютно вярно . Имайте в предвид че и много коментари са изтрити . Искам само да добавя още няколко щтрихи и нюанса в тази лайняна картина . наречена - Телепол . От първите Ви три и без това малки заплати ще бъдат удържани по 25 лв. за документи . От началото на годината от обект Девня цимент са напуснали около 20 служители , това е половината от работещите там . Така че направете си една проста сметка , ако е толкова хубаво , защо има такова текучество ????  Мислете преди да съжалявате!


бивш служител

-38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
-2
Работна среда
-5

 Телепол Девня, продължават с наглостта си и все още търсят хора за обектите си в Девня. Преди две седмици пуснаха обява, нещо хората се събудиха и узнаха, че с 230лв не се живее и не могат да си намерят хора.... към днешна дата 07.05.2013 продължават да търсят хора. Нито един в гр.Девня не иска и да чува да работи за по 12 часа, да дава извънредни смени, да му се налага да носи зимни обувки насред лятото, коиот му са завещани от предишни и по - предишния човек в фирмата. Всичко това забележете за сумата от 230лв с купони за 10лв.
Хората преди мен, и аз сега съвсем добронамерено ви казваме да не започвате в Телепол. Ако сте от Варна, картата за автобуса Ви ще е около 160 лв, а от голямата заплата след това ще ви остане голямата сума от още 80 или 90лв.  В тази фирма, управителя, който хал хабери си няма какво е мениджмънт и как се управлява една фирма, защото завършил школо за даскали, изрежда всеки ден колко е важно да се пази имиджа на Телепол, за големите стандарти, говори за някакъв професионализъм който изисква от служителите и всичко това, което вие ще датете е много повече от това което след това Телепол ще ви даде, като заплащане на усилията ви.... струва ли си за 230лв.  Без някаква обида, но циганките които метат улиците вземат много повече, работят много по - малко, и имат гарантирани почивни дни по празници и т.н.
На престрашилите се да започнат работа ще кажа само няколко неща. Когато започните работа в Тлепол, ще ви се заяви, че няма нови дрехи и обувки и ще ви дадат такива от предишен човек работил някога в фирмата им, вие ще си ги изперете. Ще ви кажат след това, че политиката на фирма Телепол е да им работите 2 месеца безплатно. Тоест, ако искайте вегетирайте, ако искате си скубете косите, но е така. Ако се решите да напунете, това става с 30 дни предизвестие, тоест отново работите 1 месец без пари. Никой да ни си позволява да се разболява, болничните листове не са легитимен документ за изплащане на обезщетение в Телепол. Напрактика нямате и почивни дни. Излизате от нощна смяна, спите през деня, и доста често се оказва, че отново сте нощна смяна, или дневна. Националните празници, който работи, да не се надава на двоен надник както е по закон. Обещаните кисело мляко и минерална вода също ще ги видите през крив макарон. 
И всичко това изисква от вас, да сте 12 часа на крак и то на открито, не зависимо дали вали дъжд, сняг или грее слънце и едвам се диша от 40 градуса жега, затлачват ви се  белите дробове от цимента и прахта. Всичко това за 230лв.
Нека си помагаме! Казвам го не от злоба към Телепол, казвам го заради нас работещите за да си помагаме. Ако Тлепол беше коректен работодател, никой нямаше и дума да каже против тях. Но щом тук няколко десетки човека гворят едно и също, това означава, че нещата са такива кавито ви ги казваме. 
Много се надавам Телепол да бъде изгонен в крайна сметка от гр.Девня. Защото освен, че е некоректен работодател и експлоатира труда на хората в фирмата, напрактика тя само източва парични средства от обектите под нейна охрана. 
ИМАЙТЕ САМОЧУВСТВИЕ И ДОСТОЙНСТВО И НЕ СЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ В РОБИ НА ФИРМИ КАТО ТЕЛЕПОЛ.   
Успех на всички!


шубе го/я е и не казва!

-35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-3
Потенциал
-5
Местоположение
-2
Колеги
-1
Работна среда
-5

Мисле, че се досещам, кой стои зад "Поредния", но както и да е. Ако искаш изрицитираи конституцията на РБ, няма нищо да се случи... освен да предизвикаш една голяма прозявка у човека срещу който отправящ думите си.  Това е дива страна, бананова република! Не знам дали си намериха хора на мястото на напунсалите 10 човека. Но скоро, ми се вижда, че ще опрат до това да назначават пенсионери, защото няма млад човек, който да може да преживява с 230лв заплата.  Те циганите по - умни и добре си живеят от нас. Ще взема пример и ще живея на социални помощи отколкото по 12 часа да работя!  
"Поредния" , ако беше се взел в ръце, сега щеше да осъществиш мечтата си, а не да се разхождаш из Софийските улици и след това да се върнеш с подвита опашка да работиш като охранител толкова ентусиазиарно....  казвам го с добри намерения!
 
Успех на всички!


бивш служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
5
Работна среда
-5

Има една проста максима, че който не му понася се изнася! Обект Девня цимент!
Аз съм също много бивш колега и мога да кажа, че този обект няма да задържи работниците от Телепол ЕООД дълго време, тъй като началника на целия обект не си върши работата. Той е човека, който трябва да е свързващото звено между работодател - работник и ако чете това той, нека му кажа, че работата му виси на косъм.Ще се обоснова защо?На първо място когато собственик на фирма започне да губи парички най-ощетен остава човека подържащ и отговарящ за обекта. Много нови хора ще дойдат и ще си заминат, но така с това текучество, първо ще има много кражби, второ качеството на работата пада , а от там и рейтинга на фирма Телепол ЕООД!!!
Относно падането на заплатите и купона от 5 лв. е жива подигравка!
Ако господин Стоян Ганев чете това, моля обърнете внимание - в обект Девня Цимент не се спазват основните изисквания за безопасност на работата, не се спазва ваша заповед относно чл.285, ал2 от КТ връзка Наредба 11 за това, че освен мляко се полага и вода на работещите, но от вода ли ще пестим за заплати!
Друго важно нещо, когато човек напусне и предаде дрехите си, особено за обувките  трябва да минат през процедура преди да се дадат на новите хора, че туко виж някой се е снабдил с гъбички по краката. В случая бих казала, че трябва да се бракуват!Тези дрехи  или обувки  не са вечни и не могат да изкарат 5 години.
Ако все пак някой от началството чете това нека го приеме като приятелски съвет, не като "плюене" защото не в това е смисъла да се пишат хората тук!Нека  спомена само
Наредба № 11 за определяне на условията и реда за осигуряване на безплатна храна и/или добавки към нея (наредбата) е издадена на основание чл. 285 от Кодекса на труда (КТ). Член 285 КТ регламентира задължение за работодателите да осигурят безплатна храна и/или добавки към храната на работниците и служителите, които работят в предприятия със специфичен характер и организация на труда. В чл. 2 на наредбата се конкретизират предприятията със специфичен характер и специфична организация на труда. Въпреки че наредбата не определя диети и не забранява изрично заменянето на храните с пари или с продукти, с нея се регламентира редът, по който работодателят определя вида и стойността на храната и/или добавките към нея, работниците и служителите, които имат право на тях, както и минималните стойности на храните и/или добавките и напитките. В тази връзка, наредбата, и по-конкретно чл. 7, предполага храната да бъде предоставяна в натура, тъй като в писмената заповед работодателят следва да посочи вида и стойността на храната, а не нейната левова равностойност. Нещо повече - изискваното писмено съгласуване със службата по трудова медицина има за цел, когато се осигурява храна за специфичен характер на труд, да бъдат определени не каквито и да са храни, а такива каквито са подходящи за специфичния характер на труда в конкретното предприятие. Предвид изразеното становище, че по реда на наредбата работодателят може да предостави както храни, така и пари, купони за храна, ваучери за хранене и други, следва да се има предвид следното относно данъчното третиране при различните варианти на предоставяне:
- храни в готов за консумиране вид или хранителни продукти. Стойността на храните е разход за дейността на предприятието, ако са изпълнени изискванията на чл. 285 КТ и наредбата. На основание чл. 19, ал. 2, т. 1 от Закона за облагане доходите на физическите лица (ЗОДФЛ) стойността на храните не се включва в облагаемия доход от трудови правоотношения на работниците или служителите;
- пари. Тези средства представляват облагаем доход на лицата и подлежат на облагане по реда на ЗОДфЛ. Предприятието следва да ги отчете като разход за възнаграждение на работниците и служителите;
- купони за храна и ваучери за хранене. Не е напълно изяснен смисълът, който се влага в тези понятия. Ако под купони за храна се има предвид предоставянето им във връзка с осигурено от работодателя организирано хранене по смисъла на чл. 294 КТ, стойността на тези купони представлява социален разход за предприятието. Общият случай на предоставяне на ваучери за храна по реда и при условията на чл. 36а от Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО) и Наредба № 7 от 9.07.2003 г. за условията и реда за издаване и отнемане на разрешение за извършване на дейност като оператор на ваучери за храна и осъществяването на дейност като оператор, при който във ваучерите е посочена само тяхната стойност, също е социален разход за работодателя. Счетоводното отчитане, представянето и данъчното третиране на механизма на предоставяне на ваучерите за храна са представени подробно в Указание на министъра на финансите № 3 от 21.03.2005 г., което е публикувано на интернет страницата на Министерство на финансите - www.minfin.bg. Налице е очевидно противоречие, произтичащо от различния характер и целите, които се преследват. От една страна, осигуряването на безплатна храна и/или добавки към нея по реда и условията на чл. 285 КТ е задължение на работодателя, което следва да бъде изпълнено във връзка с осигуряването на безопасни и здравословни условия на труд по Глава тринадесета от КТ. Купоните и ваучерите за храна по своя характер, респективно данъчно облагане, представляват разходи, които, съгласно Глава четиринадесета от КТ, работодателят може да направи за задоволяване на социално-битовите потребности на работниците и служителите. Следователно съгласно разпоредбите на КТ, както и с оглед счетоводното отчитане и данъчно третиране на направените от работодателя разходи, при осигуряване на храната трябва да бъде определено и ясно разграничено основанието за нейното предоставяне. Не съществува пречка храната по чл. 285 КТ да бъде предоставяна в стола на предприятието срещу специално определени за тази цел купони, които да бъдат предмет на отделно отчитане. Следва да се има предвид, че за предоставена храна в готов за консумиране вид (в натура) ще се счита и храната, предоставена в други, външни за предприятието, заведения за хранене, когато са изпълнени условията на чл. 285 КТ и когато по силата на сключен договор между заведението и работодателя получател на стоката (храната) е работодателят и той заплаща храната директно на заведението за хранене. В този смисъл, при спазване на условията на чл. 285 КТ, може да бъде предоставяна храна и под формата на ваучери за храна, когато със съдържанието на ваучера се гарантира, че срещу него ще бъде получена точно определен вид храна, съответстваща на тази, определена с издадената от работодателя писмена заповед. В описаните случаи е налице хипотезата на предоставяне на храни в готов за консумиране вид.
В заключение, независимо от възприетото становище относно начините за осигуряване на храната, разпоредбата на чл. 19, ал. 2 ЗОДФЛ освобождава от облагане с данък върху доходите само стойността на храната и/или добавките към нея по чл. 285 КТ, които са предоставени в натура!
Ето защо може би ваучерите за храна са премахнати или този ваучер от 5 лв е за вода! Но ако на работник се полага по 1 л. вода на ден минимално то тя струва 0.8 лв. сметнете по работни дни от фишовете 20 работни дни по тази сума далеч надхвърля  ваучера от 5лв.!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?