Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

SDI Group Ltd. /img/frontend/nomap.png"
5 2 0
2 точки от 129 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 101-110 от общо 129


бивш служител

-17 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-3
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
-5

Здравейте,ето че дойде и моят ред да се присъединя към безкрайно разочарованите служители на тази фирма.Когато започвах работа там прочетох коментарите, но не им повярвах напълно,докато сама не се убедих за какво става въпрос всъщност.
 
И така започнах работа декември месец с обещания за стабилно обучение, за коректност от страна на фирмата ,за това че се съобразява с местоживеенето на служителите си и едва ли не бляскава кариера. Обучението беше 2 месеца и наистина се научават много нови неща и си заслужава като цяло.Преди това, специално ни извикаха цялата група за ни съобщят ,че се откриват нови офиси , два от които в квартала в който аз живея и , че аз и още няколко колежки ще работим там. И така обучението мина и ни казаха ,че въпросните офиси още не са построени за това отиваме на практика и чакаме докато не се отворят. И от тук нататък започна едно лудо прескачане от офис на офис в цяла София. Така нареченият мениджър Г.Велков те разкарва като" пръскачка из лозе" и не го интересува, че ти дори не знаеш къде се намира конкретния офис. Докато един прекрасен ден не ми каза, че ме назначава в офис в кв."Младост", съответно аз му казах че нямам възможност да работя там,защото чакам офиса,който са обещали,и защото сменям няколко автобуса за да отида до там и поради ред други причини, тъй като със заплата 450лв. съгласете се, че не си е голяма офера да даваш всеки ден по 4лв. на ден за градски транспорт. Той ми отвърна,че съм показвала много високи резултати и залагал много на мен и не знам си какви още залъгалки за деца и така да изкарам 2 седмици и след това пак да говорим.Oбадих се след 2 седмици и питам къде да ходя съответно на работа тъй като нямам възможност да съм повече в Младост,отговорът му беше-АМИ НАПУСКАЙ.
 
Отделно стой въпросът, че до края на трудовият ми стаж там не бях на смяна 2 дни работиш- 2 почиваш ,а от понеделник до петък.Също така ни казаха директно в очите на мен и на колежките ми, че тези офиси, в които чакаме да ни назначат, и които са ни обещани може въобще да не се построят(аз и до сега ги чакам,но УВИ).И още по-интересния факт е, че фирма като "Ес ДИ Ай" ,която се бие в гърдите за най-големият застрахователен брокер не осигурява работниците си на реалната работна заплата, а на минималната за длъжността-т.е. на 300 и няколко лева-жалка история, и поведението и "професионализма" на мениджърчето може да откаже всеки човек от желание за работа.
 
И така драги ми кандидати ако ви се работи за 450лв. ,ако искате да се набутате с доста пари(защото този шанс е много голям и никой няма да ви защити),ако искате да се разправяте с ненормални клиенти,ако искате всеки теан клиент да ви одира с поне 50лв. от заплатата ви,ако искате да нямате постоянно работно място,ако искате да имате глоба за всичко(примерно, че си кихнал :D ),ако искате да ви лъжат ,то това е правилното място за вас. ENJOY!!!!!!


бивш служител

-38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
2
Колеги
-5
Работна среда
-5

Не мога да не се съглася с всички негативни мнения до момента. Всъщност работата е много само на моменти-това е приемливо за работа с клиенти. Оттам нататък- мениджър , обучение, колеги, отношение, вътрешнофирмено напрежение, СМЕШНО заплащне, изисквания, глоби.. Всичко е шменти капели...За офиси, разположени на хубави места, реклама, добре развита фирма(ДОСТА ПЕЧЕЛИВША) , това трябва да е една симпатична работа.Да, ама НЕ..
Работила съм и на други места, такова нещо няма никъде.. Както каза някой преди мен , има доста неграмотни хора там, и на никой не му пречи това- важното е да пише нещо по цял ден и да казва кротко "да".  
Въпреки работата с пари, мерски за сигурност освен ключове НЯМА. АМбиция-да не ти се РАЗКРЕЩИ някой, да не разшалиш нечий кеф. БУКВАЛНО РАЗКРЕЩИ. Развитие - да,  на друго работно място. Ако ще избирате между тази и която и да е друга работа- изберете чистачка- по-комфортно ще бъде, и не се знае дали няма да е за повече пари.


бивш служител

26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
0
Натоварване
5
Потенциал
3
Местоположение
4
Колеги
4
Работна среда
4

И аз бих искала да изразя разочарованието си от компанията SDI. Работих за тях до преди около година. Харесваше ми работата, макар че микроклиматът да бе "малко" враждебен. Обучението е самообучение, а не трябва да е така, защото писането на полици е доста отговорна дейност. Ако направиш грешка, тикрещят като за световно. Мениджърите особено много наблягат на това да стресират служителите, постоянно се напомня, че никой не е вечен в тази фирма, някой път лъжат,че са дошли шефовете от София и всеки момент могат да минат през офиса на проверка и да се позаяждат. Несигурността е чувството, което всеки "обича" да изпитва. В тогавашния ми мениджър много ме отблъскваше интригантството и манипулирането, което правеше в колектива, като така си въобразяваше, че владее положението, знае всичко за всеки и контролира ситуацията. Не е така. 
Заплащането е около средното равнище. Често се налага да се остава след работно време, което в един момент наистина те изморява. когато ти начислят глоба от 10 - 20 лв., понеже витрината имала опечатък от пръст, или бюрото било разхвърляно (защото тайният клиент е избрал точно деня, в който се оравят отчети), как да не ти се прииска да се махнеш. На определени интервали пращат тайни клиенти, които да тестват до каква степен служителите си изпълняват задълженията. от гледна точка на подобряване ефективността на работа, това е ок. Контрол трябва да има. Работата на тайния клент е да прецени дали служителят на SDI му се е усмихнал на влизане, дали му е подредено бюрото, чисти ли са витрините и т.н. За тайни клиенти избират хора "хванати от кол и въже", както се казва - пенсионери, представители от малцинствата, тийнейджъри. Без да искам да обидя някого, но този тип хора не са адекватно мерило за работата на служителите на SDI, защото те се избират внимателно и са интелигентни хора (повечето). За мен SDI държи на външния вид, опитва се да гради бляскав имидб, инвестира активно в реклама, а от към ръководство смърди. Ощетяват професионалните си кадри, а те са в основата за успеха на една фирма, дори и за страна като България. 


настоящ служител

2 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
3
Работна среда
3

Здарвейте, служител съм на фирмата и съм съгласна с мненията на повечето хора, че е ниско платено, големи изисквания, некоректно отношение от страна на по-вишестоящите, глоби за какво ли не, принуждаване на служителите да напускат, и т.н. При първа възможност се махам от там. Осигуряват те на минималната заплата. Самообучаваш се както можеш, а после искат да знаеш всичко перфектно. Работното време не е по кодекса на труда, извънредния труд не се заплаща според правилата. А като си потърсиш правата ти показват вратата и им ставаш неудобен. За работното време по празниците не получаваш адекватно заплащане. Вярно, че тогава се жъне в този бизнес, но и ние сме хора и щом работим извънредно си искаме поне парите за това, но уви - НЕ. Бонуси - има, но са нищожни и ако си обикновен продавач-косултант си изгорял отвсякъде. Хем работиш, хем не ти се плаща. Ако на някой му се работи за нищо да почва...


настоящ служител

-6 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
-5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
0
Потенциал
-4
Местоположение
0
Колеги
3
Работна среда
-5

До Г-н Ясен Христов
Може би вие сте последният човек който може да промени настоящето и бъдещето на служителите в офисите на SDI. Предполагаме че сте интелигентен човек ,но въпреки това не сте запознат с начина на работа и отношението на служителите от ЦУ-София.Вие искате да имате максимални резултати но те са свързани когато има работа в екип и от двете страни -ЦУ и офиси.Единственото за което Ви молим е този път най сериозно да обърнете внимание на тези хора които са точно до вас,които във очите ви се правят на много всеотдайни,а всъщност те са причината да има нужда от персонал постоянно.Тяхното отношени е непрофесионално,неуважително и просташко.Има и още много други неща но се надяваме че това което сме написали дотук е достатъчно


-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Искам да изкажа възмущението си от служителите в централно управление.Имат арогантно,невъзпитано и просташко поведение.Държат се добре ,само когато около тях има  някой от управителите.След като не умеят да общуват с хора,значи не са за тази работа.Би трябвало да им се обърне внимание.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Добре аз съм чувал хубви работи за ЕС ДЙ АИ но доколкото знам там работят повече жени и се интересувам дали има работа и за маже при тях или си взимат само жени да им вършат работата.


настоящ служител

-11 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-1
Натоварване
-3
Потенциал
0
Местоположение
2
Колеги
1
Работна среда
-4

Към потенциалните служители:
1.Ниска заплата неотговаряща на купищата задължения които се увеличават почти всяка седмица
2.Напрегната и изнервяща обстановка на работното място
3.Удължено работно време без компенсации
4.Неизплащане на реалните бонуси
5.Безмислени и редовни глоби
6.Неизплащане на служителите на полагащият им се годишен отпуск при напускане
7.Редовно текучество на кадри


бивш служител

18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
5
Потенциал
-1
Местоположение
0
Колеги
5
Работна среда
5

Фирмата наема служители които никога не се работили в тази област  образование минимално  нужно за тази длъжност , заплащането е редовно и коректно но сравнено със средната заплата за град Варна е приблизително 100 лв по ниско. Бонуси има и те са стотинки но когато ги събереш за 3 месеца  си мислиш ехе колко много пари.Според мен не им трябват мислещи хора а само изпълнители без да им се чува гласа.
 
 


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Искам да попитам каква е твърдата заплата (без бонуси) за консултант в офис на SDI? И какво е работното време?

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?