Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

44 СОУ "Неофит Бозвели" /img/frontend/nomap.png"

44 СОУ "Неофит Бозвели"

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 13 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 13


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Като човек завършил училището отдавна - през 1995, го помня кото разхлопано, позахабено, но пък най-хубавото и забавно даскало в Подуене и Сухата река. Имахме прекрасно детство на това место, свалям шапка на педагозите, защото тогава ТЕ бяха педагози, след това учители... Директорката Котова беше, и надявам се все още е прекрасен човек, Любка Белева - строга но страшно печена, имахме и страхотна учителка по литература - Мария Кутиева която беше и учител и приятел в известна степен... За съжаление класната ми Тончева си отиде, но други прекрасни учители като Караджова по География, Снежана Петкова по биология - са си все още сред нас. Много се надявам някой от тях да прочете това мнение - с много години закъснение ви свалям шапка, и благодаря за подкрепата и знанията, които сте ни дали, съжалявам за изпочупените прозорци, запалените пощенски кутиии и побелелите ви коси! Относно негативните коментари - някой ден на човек му остава време и осъзнава, че да сочи с пръст и да обвинява, не е много градивно и не помага с нищо. Учителската работа не е лека, и се върши в колектив, така че ако не можете да помогнете, не пречете. Усмехвайте се, докато все още имяте зъби, и помнете, че негативните емоции разболяват.
Аз лично наминах да благодаря на хората, които са се грижили да ме направят грамотна, на останалите - бъдете здрави, и дано успеете в професионален план, поне толкова, колкото учителите, които изброих.
Богдана


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Подкрепям негативните коментари. Нивото на ръководството е с две нули. Отношението е арогантно и обиждащо. Директорката обижда, заплашва и повишава тон. Истерична е, отнася се меко казано грубо с учителите. Фамилиарничи с родителите. Заплащането е минимално-заслуженото, а останалите бонуси-в пари и отношение се полагат по симпатии. Администрацията е под всякаква критика, не знаят нито къде се намират, нито по каква причина са там.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Мнението ми за училището е негативно, защото заплащането е малко, а натовареността и ангажименти са огромни.Текучеството на учители е показател за лошите условия на труд и некомпетентноста на ръководството.
На лъжата краката са къси....


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Ако обмисляте да кандидатствате за работа в това училище Ви съветвам да не го правите - текучеството на персонал говори само по себе си. Уважението е на нулево ниво - арогантно и некоректно - многократно служители са излизали разплакани от кабинетите на ръководството. Администрацията е под всякаква критика - служителите не само си позволяват да държат тон, а и няма никаква изрядност в документите - ще Ви се наложи да се превърнете в повече от счетоводител и консултант по КТ. Колкото до заплащането - минимално, без лекторски /а заместванията не са рядкост/. И дума не може да става за адекватна бонусна система - заплащането в този случай е в пъти по-малко в сравнение с други училища.
По времето, когато аз работех там имаше свестни колеги, с желание да се развиват и работят с учениците си - за съжаление голяма част от тях в момента също не са там.


бивш служител

-24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
-5
Работна среда
-2

Пиша тук от позицията на бивш служител в това училище! 44 СОУ е училище с богата история и голямо минало - въпросът е голямо ли е неговото бъдеще. Съмнявам се, лично аз. Причините за това с много и се коренят в начина на управление. Как така от училище с над 1000 ученика преди сега се е свило до няма и 500? Историята показва, че случаен крах няма, така е и тук. По-важното обаче е, че аз лично съм доволен от това, което съм работил в 44 СОУ - учител по история. Но две години там ми бяха достатъчни, за да разбера колко е недъгава нашата образователна система. Радвам се, че съм бил учител в 44 СОУ, защото това си беше една откровена школовка - където и да отида и по-зле да е, ще съм подготвен психически. Сега, относно нивото на персонала, ръководството и учениците. Започвам подред:
1 Персонала, с малки изключения, имам предвид педагогическия, е адекватен със съвременните образователни изисквания, макар, че има колеги, които не знаят за какво са там, и създават усещането, че са назначени по-скоро на длъжността "царедворец" или "доносник", отколкото  учител. Масово не се взимат часове и вината в това е колкото в самите учители, толкова и в ръководството. Самият аз съм пропускал понякога час и затова не искам да съдя останалите от позцията на висша морална инстанция. Колективът е разделен на групички, чиито инстинкти са примитивни и които гледат по-скоро да навредят едни на други, отколкото да се действа колективно. Това обрича училището на абсолютен и необратим залез. Ръководството не взима никакви мерки в това отношение, а дори, струва ми се, поощрява тези действия.
Ръководството е адекватно по отношение на документацията, но за учебния процес - да не говорим. Самият факт, че се пропускат часове, че има избирателен подход в отношението към определени учители не говори добро само по себе си за него. За ръководството може да се напише цял том, но не мисля, че тук е мястото да давам по-генерални оценки. Трябва да се отиде на място и да се види или усети по-точно.
Учениците са под всякаква критика - лоша дисциплина, масово невлизане в часовете, арогантно поведение и лиспа на всякакво уважение към институцията. Самият факт, че при директора влизат между 6-8 човека в час е достатъчен пример, за да се даде една, макар и бегла представа за учебния процес. На тях им се поставят задачи, които не се изпълняват, а да се говори за задълбочена подготовка е просто смехотворно. За тях средн 3 или добър 3.50/4 си е истински титаничен успех. Затова и акламациите при взети матури с 3 или 4 са огромни, като че ли са влезли в Оксфорд. Жалкото е, че картината се променя и има развитие - но към по-лошо.
И последно, залащането - то е в общи линии неадекватно! Извършва се на принципа кой ми е по-драг ( има предвид допълнителните премии ), инак заплатите няма как да се пипат!
ПС: Уважение, понеже трябва да дам оценка и за него - за такова не може да се говори. Уважението е до време, след което, и то много бързо преминава в типа : "Появява се маршал Жуков с черната Волга и генералите се разбягват като кокошки" В това училище се гледа преди всичко дали си пъдар, отколкото учител!


кандидат за работа

-7 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
1
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте! Това лято се обадих в 44 СОУ по обява за учител по испански език. Попаднах на директорката, която с хистерично- невротична интонация и крясъци започна да ми обяснява, че нямам право да питам за подробности относно броя на часове, класовете, в които ще се преподава и т.н., защото съм  била в позицията на търсеща работа. Като жена на години и видяла свят, останах в недоумение от тъпизмите, които чух. Разбира се, че не се явих на интервю при тази неуравновесена госпожа. Жалкото е, че такива "специалисти" унищожават родното ни училище!
 


шубе го/я е и не казва!

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Звършила съм  през 1988.Благодарна съм на всички учители,които са ми преподавали.Тогава найстина имаше такива.Влъчка Кулинска,Тошка Петрова,Любка Белева,Веселина Караджова,Надежда Михайлова,Димитранов,Филчева,Горнишка,директорката Снежана Котова и Кралева...А сега ....и двете ми деца учиха там.ПЪЛНА,ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ!!! ЖАЛКО!!!


бивш служител

42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Скъпи колеги, работих над 25 години в това прекрасно училище, и всеки път когато тръгнех от вкъщи към класната стая, сърцето ми трепкаше. Хората казват, че да работиш дълго и продължително с деца е трудно- безспорен факт, но грешат. Тази професия е благодат.
Защо Ви казвам всичко това? Като се позачетох в сайта видях доста разнопосочни мнения и реших , че момента не е за изпускане, трябваше да се намеся!
Това учебно заведение е добро място за работа, казват имало текучество на преподаватели- да , разбира се , та нали 80% от учителите към момента са на над 55 годишна възраст.... Замислете се колко млади хора се захващат с педагогика- Трябва да си почти луд ако знаеш език, компютърно грамотен си , и си с висше образование да се бъхтиш 8 часа на ден с класове от по 25/26 викащи "неграмотника"...
Но оказа се, все още има хора с призвание! Такъв се оказа случея с мой колега, когото ще помня винаги!!! Децата често го наричаха ЛУДИЯ , защото той бе почти на тяхната възраст , а работеше с истински хъс, устрем и желание . Така колегата Чакмаков прекара цял едни срок- Винаги идваше усмихнат, държеше се топло и приветливо. Беше добре възпитан, колегиален , не бе натрапчив. Бързо целият колектив го хареса и скоро станахме приятели. Дори за краткото време което прекарваше в учителската стая той, вярвам, придоби истински знания за живота. Скоро лятото дойде, учениците се разпуснаха а неговият договор изтече. Всеки пое по своя път. Не след дълго дойде и моят ред да прекрача за последен път училищния праг, но знайте , че спомените и приятелството са за цял живот! Така не минава и ден, седмица, месец в който аз да не се сещам за младия ентусиаст поел по пътя на знанието- Дай боже да се е реализирал успешно!
- Чакмаков , Най-искерни поздрави!
Д. Радева


бивш служител

38 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
4
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
4

 20 години работих в 44 СОУ, до м.октомври 2009 г. Коментара на господина, пуснал три еднакви мнения изключително ме засегна. Като учител по история в училище съм работила през тези години по над 15 проекта, като и в момента училището работи по 4 по линията на Европейския социален фонд. Това не може да стане без усилието на ръководство, учители и ученици. Що се отнася до професионалното израстване на бъдещите учители - ако имате такива амбиции - 44 СОУ е вашето място. Може да експериментирате, да преподавате, да ползвате свободни мултимедии, лаптопи... В момента всичко това ми липсва, но по време на преподаването си в училище съм била и базов учител към СУ, а в момента съм и редовен докторант, която е и причината да напусна... :) за кратко учителската професия.


клиент

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Завършил съм основното си образование в 44-то училище "Неофит Бозвели". Това беше през далечната 1967 г. Благодарен съм за знанията, които получих в основното училище.
Много съм огорчен, че нивото на училището е силно спаднало и предизвиква негативни коментари. Жалко!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?