Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Teracomm /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 17 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 17


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Работих в компанията около 2 години. Доволен съм от настоящата си работа и сега виждам къде реално са били пропуските в Тераком. Основният минус е, че няма HR отдел, няма дори 1 човек, за какъв ти отдел. С някаква част се занимава момичето на рецепция, но тя е крайно недостатъчна, а и не е в компетенцията й. Няма човек, който да иска и да дава обратна връзка за работата и развитието както на служителите, така й на мениджърите. За цялото време, в което работих за Тераком моят пряк ръководител не ме попита нито веднъж за обратна връзка, а трябва. Мениджърите са хора, които работят от 10-15 години в компанията, които са истински професионалисти в това, което правят, но за съжаление нямат и най-бегли умения как да управляват екипите си. Визирам ВСИЧКИ отдели! Съответно, след като няма такъв отдел, няма кой да се погрижи за новопостъпилите кадри. Когато си нов, никой не те въвежда в компанията, нямаш никакво обучение, никой не ти разказва каква е структурата и тънкостите, особено ако идваш от друг бранш. Има хора, към които трябва да имаш специален подход, за да ти върви работата и това трябва да се каже.Те могат напълно целенасочено да съботират работата ти, просто защото не те харесват. Рабоят в компанията 10-15 г.. постлали са си така нещата, че не могат да ги изгонят, тъй като вече твърде много неща зависят от тях и съотвено си правят каквото искат. Идват и си тръгват, когато пожелаят, необходимо е да им се молиш, за да свършат работата си, за която им се плаща и се отнасят с пълно неуважение.Колегите - стимулират се само хора тип "подмазвачи".Заплатата не се увеличава, колкото и да претендира компанията за технологична и съвременна, тя всъщност си остава българска и това си личи. Българското мислене, българският манталитет. Обещават бонуси, които я видиш - я не.Уж зависят от твоята работа, но не е така, защото зависят от още много други фактори и съответно никога не стигаш до тях. Обещават обучения, които не правят. Всички работим за пари, това е главното, което ни води сутрин на работа. Аз лично вършех работата си с голямо удоволствие, но не съм тип човек, който ще каже смешка, за да разсмее шефа, за да го харесва и съотвено останах недооценен.Ръководители на отдели - когато давате критика на някой е професионално да го правите само пред човека, който е сгафил, не пред целия отдел. Това е демотивиращо и деградиращо.Във офиса се помещават две фирми на един собственик - Тераком и Алтерко. Всички знаят, че в Алтерко заплатите са с 1000 лв. повече от тези на хората, работещи в Тераком. Мога още много неща да разкажа, но това е същественото. Дано някой от ръководството го прочете. Иначе положителното - натрупах много опит в Тераком, който в момента се възнаграджава в сегашната ми работа. Благодаря за вниманието!


45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
5
Фирмена сигурност
5
Натоварване
5
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

TL;DR
Ако се чувстваш като иновативен тип, искаш да се развиваш и нямаш нищо против предизвикателствата и работата под напрежение, заповядай при нас!

По темата.

Може да прозвучи клиширано, но "според възможностите" е един много удачен изказ - ако покажеш, че можеш и знаеш какво правиш, ще взимаш хубави пари. Никой няма да ти плаща, за да висиш по цял ден във ФБ (освен, разбира се, ако не си в съответния отдел). Ако започнеш работа само за да ползваш служебната кола (да, имаме служебни автомобили), няма как да спечелиш уважение.
Фирмата е иновативна - постоянно се търсят начини за развитие и разрастване. Офисът отдавна вече не е този, за който се говори в предишните коментари. Намира се в модерна бизнес сграда, даже общината ни пусна автобусна линия. Няколко телевизионни екипа се изредиха да ни снимат офиса.

Да бъдем честни! Винаги ще има и такива мнения, и онакива. От 11 години работя в тази фирма и нито веднъж не ми се е случило да поискам да се махам. Преди 11 години бях посрещнат от усмихнати и открити хора, мислещи "Out-of-the-box". С такива хора исках, все още искам и продължавам да работя. За съжаление голяма част от коментарите, които прочетох тук, не идват от такива хора. Но, няма да коментирам тях - знам всеки един от авторите им кой е и затова ще си замълча.


настоящ служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
4
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
4
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Гледам има и доста отрицателни мнения преди години. Не мога да коментирам за тогава, но мога да споделя какво мисля за работата си във фирмата в момента. Като програмист не съм човек на многото думи но мога да обобщя така:

- Една от малкото ИТ фирми, в които не правиш нон стоп глупави сайтчета. Всеки проект е ново предизвикателство и има много какво да се научи.
- Може да се развиваш и можеш да растеш.
- Проектите които правим от части са доста иновативни.
- Колегите са готини.
- Работната среда е супер, има взаймно уважение и много разбиращи и знаещи колеги, които помагат.
- Заплащането е според заслугите и не се оплаквам. Винаги може и още :).
- Новата сграда в която работим е супер. Има я на доста от рекламите на София (Вертиго).
- Има бонуси, има допълнително здравно осигуряване, има масажи 2 пъти в седмицата, има плодове в петък и още доста гъдели.
- Шефовете са много разбрани, никой не се е качил в облаците и решения се взимат бързо и безпроблемно.
- Йерархичната верига е кратка.
- Срещам разбиране и подкрепа както от team lead-a си, така и от CTO-то. И двамата са готини и разбрани и има доста какво да науча от тях. Същевременно приемамат мойте и нови идеи, след като ги обсъдим и преценим че са по-доброто решение.
- Не е прекалено корпоративно, не е и стартираща компания в която цари хаос.

Като цяло съм работил в доста IT фирми и тук се чуствам добре.


-5 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

За съжаление (или може би за щастие) нямам впечатления конкретно от фирмата, но съм възмутена от свръхзаетата HR-ка, която първо, че не благоволи да ми се обади лично за "покана" за интервю (по-скоро заповед за явяване в точен ден и час), и второ - след като ми се обадиха точно месец, след като си бях подала CV-то, не благоволиха интервюто да не е в същата седмица, а примерно в следващата, понеже нямах физическа възможност да се отзова през същата седмица, както искаха те и съответно ми казаха, че съжаляват и с това приключихме. Само подобно начало ми е достатъчно да се радвам, че няма да имам нищо общо с тази фирма и не съм си загубила времето да ходя на интервю. Не ми допада подобно отношение, и то още на етап подбор, какво ли щеше да е нататък...


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Може ли още няколко мнения, положителни и отрицателни? Локацията ме устройва, след като в момента губя по 3 часа, за да отида и се върна на текущата си работа. Каква е заплатата средно за един PHP програмист, който има дългогодишен опит, учи новостите сам и се е задръстил в сегашната си фирма, но има още какво да учи и най-вече практикува? Свикнал съм да ме е яд на висшестоящите по цял ден, но заплащането да го оправдава. Има ли големи разправии във фирмата, от време на време? Такива, че да те накрат да си строшиш нервите и да напуснеш импулсивно? Или се издържа на напрежението? Виждам, че натоварването с работа е постоянно, но има ли начин човек все пак да си отдъхва на едно диванче, което да не е от миналия век? Как се работи с колегите, които са там днес? Има ли хора, които системно те прецакват с клеветене или пречене в работата, за да напуснеш? И последно: трябва ли да съм супер звезда сред програмистите, за да ме одобрят за работа или мога да разчитам на първоначален обучителен период, с човек, който ме въвежда и си е точно за такава работа?
За да обобщя, най-интересните неща за нас, кандидатстващите за работа са: 1. Точната заплата, 2. Работната среда: атмосфера, колеги, офис помещението


бивш служител

-34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Бях в тази фирма и видях много мизерии. Това е поредната БГ фирма пълна с шуробаджанащина. Горещо препоръчвам да не започвате тук да работите. Ще се срещнете с хора, които си мислят, че са много добри програмисти, които си мислят, че са единствените на света и най-лошото, че са мега връзкари с шефа и нямат махане. Работата е много, уважение никакво, заплащането е зле, много е добро на връзкарите само. Условия на работа - ужасни - постоянно те местят от една стая в друга ( около 20 човека вътре примерно ). Тоалетните са много зле също. От цялота фирма има само няколко човека, които са готини. Не лъжа за нищо, бях там три години по едни или други причини - едвам ги изтърпях. Сега съм на друга фирма - сто пъти по-добра, по-хубава. Локацията на ТераКомм е на много шибано място - Горна Баня. Привилегии няма никакви, Фирмена сигурност - не, а пък за потенциал за развитие изобщо да не говорим - можеш толкова много да затъпееш, че просто няма накъде. Колегите са отвратителни - само "лаят" и "чакалеят" да се преебе нещо и само те "хранят". Всички тук си работят като единаци - сами за себе си. Работа в колетив няма!Ако има проблем някакъв се оправяш сам. Ами това е, какво друго да ви казвам, ако пък толкова сте любопитни - почвайте :)


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Има те ли по - актуално инфо за фирмата?


бивш служител

18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
1
Привилегии
2
Фирмена сигурност
4
Натоварване
4
Потенциал
2
Местоположение
4
Колеги
3
Работна среда
-4

На вниманието на X.Y.Z. и доволния служител, писал над него!!!
Много некомпетентни коментари относно T.I. Жалко е, че сте го сметнали за мен. Това е показателно колко познавате колегите си... За тези, които още не се сещат - аз съм оператора със слънчевите очила(не T.I.), които м/у другото бяха с дьоптер -1, защото съм късоглед. И да X.Y.Z. вече произвеждат такива очила :D. И повярвай ми, дори на тъмно виждам по-добре с тях ;)
Никога не бих писал тук, но ми казаха за глуповатите коментари от незапознати с обстоятелствата служители. Искам да ви разгадая и мистерията около припадъка ми, защото виждам че ви вълнува... 1.Припаднах, защото не бях спал от доста време (което си е изцяло по моя вина)и явно ми падна кръвното. Причина за това беше притеснението ми по току що направената ми татуировка :)
2.Линейката си я викнах сам. Голяма помощ ми оказа колегата от СОТ-а, който охраняваше долу по това време. Други хора в цялата офис сграда нямаше по това време. По-късно дойде един от началниците да провери какво е станало. И така си "натъртих врата", че още имам белези по главата на местата, където я ударих, и в последствие седях със шина на врата 10 дена, понеже не можех да го движа. И случая си беше за бърза помощ, понеже нямаше с какво най-малкото да си дезинфекцирам раните. И даже лекарката ме накара да подпиша документ, че лично отказвам да бъда закаран в Пирогов. И още нещо X.Y.Z. - ти затова не си и шеф, защото не можеш да разбереш и осмислиш нуждата от оператори в тази фирма. Без тях просто няма как да функционира нито една от ВСИЧКИТЕ услуги, предлагани от фирмата.
До всички бъдещи служители!
Напуснах фирмата с най-добри чувства. Във фирмата получих най-коректното отношение от шефове до този етап в живота ми. Просто операторите не бяха техен приоритет тогава и условията на труд бяха доста лоши. Сега знам, че предстоят промени, за което ги поздравявам! :)
Работното място на мен лично ми беше близко, затова и давам толкова висока оценка. Колегите са готини с изключение на единици. Има известни възможности за развитие, стига човек да ги потърси. Напуснах по лични причини, защото търсех развитие в съвсем друга сфера. Но за напускането ми допринесоха и лошите условия на работното място. Имаше колеги, особено от по-платените, които не показваха нужното колегиално уважение.
Кометари относно кой какво кара, офиси на фирмата и излъгани клиенти няма да коментирам, най-малкото защото е детинско и не съм от типичните българи, които са запознати със всичко и са компетентни във всяка една област.
С най-добри чувства и поздрави към всички колеги :)))


настоящ служител

34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
1
Потенциал
3
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

С риск да повторя няколко реда от написаните от мой колега, бих желал да защитя фирмата в която работя. Вече 3 години съм на работа в Teracomm и смея да твърдя,че почти нищо от написаното от бившите служители не е така както всъщност е. Аз съм с висше образование и със доста стаж в чужбина. Работех в престижна организация преди да отида на работа в Teracomm.
Когато започнах бях доста стреснат и притеснен.Благодарение на прекрасните хора там - в лицето на шефове, IT отдел и други добри колеги успях много бързо да вляза в крак.
Определено има и неща които не са много приятни, като например вида на офиса.Определено не е най-доброто- офиса вече е отремонтиран, освежен - много добре подреден и поддържан.
Колегите - страхотни, отзивчиви и добри хора, от които много можеш да научиш и много помагат.
Шефовете- страхотни, весели, разбрани хора , които наистина са професионалисти.
Някой беше казал нещо за образованието на шефовете- нека този,който го е написал да дойде в офиса със собствената си диплома за ВУЗ, а аз лично ще се погрижа да представя дипломите на шефовете си, както и на всички колеги.
20- човека шефове- бившият колега има проблем с броенето.Явно липсата на образование се отразява.
Безплатни мобилни телефони- както е писал Т.I. - той дори нямаше служебен телефон, да не говорим дали е имал и идея какво са му покривали.
Един колега започна да разказва какво е станало една нощ, когато оператора е заспал и е паднал от стола и са викали бърза помощ.Е да ама не - колегата не е викал бърза помощ- един мил и отзивчив колега я е свършил тази работа в 2 през ноща / добре ,че човека е бил на работа- макар и да не е трябвало/
Свободно време- ако си достатъчно свестен и си вършиш работата - работното време е от 9.00 до 18.00ч. с 1ч. обедна почивка.
Относно "парашутистите" - почти навсякъде ги има- някъде се знае, другаде не, но и до ден днешен има такива хора в Teracomm и те са там защото си вършат работата, никой не държи некадърници на работа/ каквито са повече опетнили името на фирмата/
Давам само един пример- г-ца Д.Д. - нещо като ИД на фирмата- добре че си тръгна - тотално технически неграмотна - стигна се до там да и се обяснява разликата между CD и DVD, както и как да принтира от нейният лаптоп /нещо което вижда за 5ти път/ , на принтер който е сложен при секретарката.
Трябваше и да и се обясни що е то ICQ. E как мислите- дали тази г-ца работи още с нас.
Служебни автомобили - - - бившият колега T.I. - няколко въпроса.
Оператор Call Center - за какво му е служебна кола?
Програмист- за какво му е служебна кола?
И още хора на позиции, за който не ти се налага да излизаш от офиса, за да си вършиш работата.
Секретарката, имаше служебна кола, която можеше всеки да ползва- плащаше се всичко за тази кола и само тя я поддържаше/ момичето вече не иска да кара тази кола, и няма кой да я поддържа, събира прах на паркинга, но се взе още една служебна кола/
Медицинска осигуровка - има плаща се от шефовете, които винаги се грижат за здравето на служителите си- от личен опит го казвам.
Т.I. - никой не съди и игнорира служители по точките които ти си посочил/а, това че си задръстен/а е твой проблем. А за заплащането исках да ти кажа, не може да спиш по цял ден на стола, да гледаш телевизия и да си седиш в полутъмна стая със слънчеви очила и да искаш 1000 лв заплата. Дори един факс сам/а не можеш да пуснеш ,а търсеше секретарката.
Офисите на фирмата в другите държави- е там най- малко имаш право да говориш- достатъчно хора , за да изкарват пари за такива мързеливи като теб ,който могат само да мрънкат и да се оплакват.
На "Спасил се бивш служител" искам само да кажа-когато опаковаше пратките със секретарката по 50 ден, мрънкахте нон-стоп и накрая на всеки месец получавахте бонуси - поне недей скрива тези неща- ние не сме слепи- дано и другите хора не са.
За сърварите и твоите болести - пич другият път си затваряй прозореца зад теб като си на работа, че течението предизвиква дори пневмонии.
А за това къде е офиса - аз какво да те направя че 3 пъти са те късали на изпита за шофьорска книжка или че не можеш да шофираш дори и да имаш книжка.Освен това не си само ти , които пътува половинато колеги го правят- ти да не искаш шефа да те взема с лимузина директно от леглото.Мисля да приключа до тук.Ако някой има желание ще дойде и ще види как се работи при нас.
На бившите колеги бих желал да кажа- На добър час, желая Ви да си намерите работа ,която можете да вършите с темпо подходящо за вас и със шефове ,които са далеко и не виждат на какви некадърници плащат заплати.
На настоящите колеги искам да благодаря за всеки един емоционален ден от 3те години които работя в Теracomm.
На шефовете - благодаря за работата и условията /макар и да не са най-доброто/ и най-вече за човешкото отношение.

На всички близки от бившите и настоящи колеги - до утре и до нови срещи. Ще се видим на по бира


настоящ служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

:) Почетох, погледах и видях, много глупости написани тука все от бивши "звезди" в компанията.

1. Господин T.I. предполагам кой си но хайде заедно да избройм напусналите 10-човека (на пръстита на 1-та ръка:) хааа.
1.1 mr.Л.-беше си повярвал, че е програмист ама не беше. Много смотам после се наложи да се прави всичко наново каквото беше сътворил защото не ставаше за нищо. Ужассс !!
1.2 Д.Д. - шефка ама не се доказа, нещо технческата мисъл и убягваше и затова си тръгна но с добро:) така да се каже. Уважаваме я всички и тя нас.
1.3 Оператор 2 броя - май дето единият е писал по-надолу.Един от тях стоеше пред телевизора на тъмно със слънчеви очила !?! И една вечер като остана дежурен паднал и си бил натъртил врата та викал бърза помощ. Истината е че спинкал и се изипал от стола. Аз ако бях на шефовете щях да ги изхвърля всичките оператори отдавна, защото ви плащат да спите и да не правите нищо.
1.4 П. - читаво момче но не си намери мястото. И него го обичаме:), но научи много и то полезни неща докато беше тука.
1.5 И. - незнам как я изтърваха ама нещо не успя момичето да се разбере с шефовете. Иначе незнам точно какво правеше но изглеждаше важно.

ТОЛКОВА за 10-те напуснали :) T.I. Май не са 10 а :)

Истината: от 40 човека - 10 са от 8 години в компанията - тоест от когато е създадена, и това са "парашутистите" шефове който имаме. Имаме си вече и хора който идват да работят от мобилните оператори при нас... нали не беше хубаво, що така !?!
Още истина: Плащат си добре - аз съм доволен, взимам и бонуси, никога не ми отказана помощ под каквато и да е форма ако съм имал нужда - време, пари или съвет...

А още нещо интересно видях. Обсъждте на въпроса кво карат шефовете и кви коли има на паркинга ни долу:
1. Шефовете карат квото си искат защото фирмата е тяхна. Ако искате и вие така ми направете си фирма и си карайте квото искате - ако успеете де.
2. Кой е казал че ако шефа кара Порше, трябва да купи на всички останали Мерцедеси примерно. Пък и някой да ви е обещал, че оператор от нощна смяна има право на служебна кола. Който има право има и кола.

Мястото: Измервал съм го, незнам защо ама съм го мерил: НДК-Теракомм - 5.5 км.НДК-Прословутият Бизнес Парк София - 12 км. + на бизнес парка - има повече секретарки и кино Арена:)

Сега до шефовете - ако го четат това. 1 голяяям минус - организирайте ни по често купони де (ама не чалга). Народа иска да ви види и вас на фаза извън офиса, а не само да ни "гоните" по коридорите за задачи който трябва да са готови за вчера, въпреки, че на мене темпото ми харесва.

Фирмата е добра - не е лесно защото както казва тука един колега повечето неща който правим сме ако не първи в света, със сигурност първи в България.

Това от мене!

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?