Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Teracomm /img/frontend/nomap.png"
5 3 0
3 точки от 17 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-17 от общо 17


настоящ служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
5
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
4

Здравейте, почти 3 години съм в тази компания и мога да ви кажа, че съм усетил всички положителни и отрицателни черти на работата си в Теракомм. По отношение на работата - много е, но е изключително интересна. Определено тука се създават технологий, който до вчера не съм и предполагал, че може да са реалност и то точно аз да съм човека, който ще ги направи възможни. Не се оплаквам от заплащането и работното време защото има нещо много - много важно. Ето и накратко как стоят нещата:
1. Сводбоно време почти нямаш, но в нито един случай в който съм поискал да отсътвам независмо дали имам проблем или се чувствам претоварен това не ми е отказано. За шефовете в тази компания няма значение толкова дали ще дойдеш в 9, 10 или 11, ако си свърпваш задачите който са поставени.
2. Лично отношение - е работил съм и в други IT компаний но тука определно личните ми нужди и проблеми се приемат сериозно. За пример - исках да си взема автомобил не ми стигаха няколко хиляди лева. Точно 5 минути след като казах това на шефовете получих заем без лихва и както аз реша за срок на възстановяване. Доколкото знам не сам аз съм се възползвал в случай на такива нужди и на никой не е отказано.
3. Колегите - да много от тях са дръпнати малко защото имат много работа - както вика единия от тях. Сутрин работя в македония, по обед съм в Астралия, следобед решавам проблемите в Германия а в края на работното време и някой друг код за USA пиша:) та за 1 ден обикалям света, но въпреки всичко поискаш ли помощ, я получваш и то от изключителни професионалисти.
4. Местоположение - определно не е в центъра на София, но не е и по-далече от Бизнес Парк в Младост от центъра(където има не малко фирми). Всъщност смятам, че вместо да търся по 30 - 40 минути място за паркиране в София, пътувам с 10 - 15 мин повече до околовръстното. За мене това е предимство!

Както ви казах работил съм в други IT компаний преди това, но в Teracomm определено ми харесва до момента най-много.


бивш служител

-9 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
2
Натоварване
2
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-1
Работна среда
-4

За човека, който няма да се върне да работи в България: по много грешна линия тръгваш да защитаваш твоя фирма - партньор. Пределно ясно е, че не виждаш нещата от ъгъла, виждан от хората, които работят в офиса...За три абзаца каза толкова глупости, че реших да ти пиша, въпреки че до скоро мислех да не се включвам в дискусията за тази фирма.
Злоба, завист, некомпетентност?! ХАХА. Щом така мислиш - аз ще ти кажа, че по мое наблюдение никой не е завиждал за нищо, камо ли да е таил злоба - а за компетентността - то си има докзателство - хората, които напускат фирмата обикновено отиват в гоелми компании за 2-3 пъти по-голяма заплата. Ако искаш и конкретни примери ще ти дам - а не както ти нахвърля образованията на шефовете - според мен трябваше да кажеш, че по 5 висши имат - същата лъжа щеше да е.
Но те всъщност не са НАЙ-големия проблем, защото си комуникират само с хора като теб, купуват си разни неща и си харчат парите - за което евала, но под тях фирмата е като старо швейцарско сирене. И така: Безплатни мобилни телефони няма никой! Не само това, че сметките се плащат, ами се начислява и 20% ДДС и си плащаш все едно си си на обикновен договор, с тази разлика, че твоите разходи се броят като фирмен разход, ДДС-то дето са ти го взели си го връщат и така общо взето печелят от това, че си си взел служебен телефон ?! :) Хора на по-високи позиции в тази фирма НЯМА. Всеки на по-висока позиця е парашутист дошъл от вън и то не с интеервю, препоръки, знания и т.н., а благодарение на това, че е приятел, роднна, приятел на роднина... Това за служебните коли е такъв смях, че дори не мисля да ти отговарям! А иначе естествено, че няма игнорирани - като сте били 10-те човека "дето движат света". Освен това ми се струва малко смешно от позицията, в която си да съдиш за игнориране на служители по футболни срещи, разходки в планината, или пиене на бира в пицарии (където всеки сам си плаща сметката разбира се). Здравно осигуряване - ти наистина не си наясно с нещата... Персонал 60 - човека :))) Не само, че не са 30, ами сега дори са и по-малко, защото до колкото чух това лято са напуснали около 10 човека. 7 държави офиси - хахахахаха:) И аз така се вързах в началото... Всъшност то това е най-силната страна на фирмата - че те убеждават, че са номер 1, което е важно де. Офисите в 7 държави са просто 7 човека на различни места, които си имат и друга работа, но отговарят за ОФИСА на фирмата...сигурно и ти си един от тях...но това е смешно. Недей така - а и пак ти казвам - говорим си за БГ работно място, недей да говориш смешки. Колкото това за шефките....в момента може би - ама ти си направи справка - то постоянно напускат хора, така че те разбирам - трудно е да хванеш края. Да не говорим, че това, че има само мъже също показва някои неща, но няма значение.... И още нещо - никой не е уволняват от тая фирм а - направи си справка;) Всеки си прави каквото си иска и до ден днешен и се задържат само най-упоритите. И както каза един колега преди време - в тази фирма положението е като в най-тежките години на комунизма - доста точно казано....
А в България приятелю отдавна няма комунизъм. Почети малко коментари за другите фирми и ще разбереш. Аз сега също съм в нова фирма, голяма, наистина с офиси в няколко държави и ще ти кажа, че и ти и Тераком си ходете в Таджикистан, ако искате - просто ще спасите - наивните и работливи българи:) А за предпазването - всеки има право да ходи да види офиса, да поседи 1 месец (те нещата за толкова се виждат), но само и единствено да не вярва и на думичка от обещанията за промени, за по-добри времена и т.н. Както и на откровени лъжи, които могат да се проверят за 10 мин де...като познанията на шефовете, опита на мениждърите, заплащането, здравното осигуряване (ха ха), безплатните телефони ( ха ха ха) и най-вече служебните коли - пич това наистина ме накара да се засмея де;))))) Хайде със здраве!


клиент

32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
4
Привилегии
3
Фирмена сигурност
5
Натоварване
2
Потенциал
5
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
3

Ето за това никога няма да се върна да работя в България... злобата, завистта, некомпетентността, липсата на каквато и да е лоялност и обективност са нещото, което всеки смята че трябва да демонстрира, за да е важен в собствените си очи.
Имам успешен бизнес в чужбина. Работя с Теракомм от близо 4 години. Познавам, смея да твърдя, екипа и работата на компанията много добре. Повечето от хората, с които започнах преди време са все още в компанията. Някои от тях - на по високи позиции (вероятно и с по високи заплати). Голяма част ползват безплатни мобилни телефони, допълнително медицинско обслужване. Около 1/5 имат и служебни коли... Често сме били заедно с голяма част от екипа по заведения, играли сме футбол, ходили сме по планините и не ми е направило впечатление някой да е бил игнориран. Е, офиса им не е топ локация в София, но е доста удобен за работа. За да видят тези, които се зачетат колко са кухи някои от постовете - няколко факта, които могат да бъдат проверени: 1/в Теракомм има само една жена на мениджърска позиция, а не много "шефки"; 2/единият от управителите е с 3 висши образования, другия "само" с 1; 3/компанията има успешен бизнес в 7 държави и над 60 души персонал, а не 30.
Теракомм има един основен проблем - продължава да работи в България. Средата и отношенията там са отвратителни. Хората - злобни и неблагодарни; винаги някой друг им е виновен. Страшно е, че въпреки тоталната или частичната липса на информираност те се чувстват длъжни да покажат "компетентност". Още по-страшно е, че явно са писали хора работили в Теракомм, които не са се интересували от тази информация, докато са били там. Когато обаче са напуснали (или са били уволнени) са се почувствали "длъжни" да "предпазят други хора".
Ето за това няма да се върна да работя в България...


клиент

-20 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
-5
Привилегии
0
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
0
Работна среда
0

Tazi firma e edna para-legalna struktura, koiato e tipichen primer za tova kak v bulgaria moze da funkcionira ogranizacia, koiato:
obira horata - s izmamni sms-i - ot radioto, w koito ne se kazwa cena - bobi cankov raboteshe i maj oshte raboti s tqh, telewizionni plo4ki, w koito ne se wizda cenata, abonirane za uslugi, koito ne iskash, ne dawa nagradite v igrite koito prawi i t.n.
uprajnqwa spam-wednuj pratite li im sms-dowizdane - dojiwot se zagrobeni, a ako na neshto otgoworite da- kraj - vadete pachkite
ne izpulnqwa zaduljeniqta si- poruchwash si pesen - prastat ti kartinka, pora4wash hit na madona - polu4awash cover, poru4wash neshto - ne se otwaria, pe4elish nagrada, ne ti q plastat
dulgo wreme bqh klient na tazi firma, w momenta w kojto otidoh i na intervu tam - prosto kato razbrah za koj to4no stawa wapros se otkaza wednaga - az podobni neshta ne moga da prawq - kato gledam i slujitelite im ne sa mnogo dowolni - ima za kakwo, ofisa im e ne na majnata si a otatuk - firmata trqbwa w pernik da se wodi, ne w sofiq...


настоящ служител

-24 точки

виж подробна оценка
Заплащане
2
Уважение
0
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
3
Работна среда
-5

Problema na tazi firma e strukturata. tq e nelepa. 90% ot horata sa nachalnici. na koj - ne se znae, shtoto te drugite si rabotqt perfektno i bez tqh... ostawane sled rabotno wreme - postoqnno, bonusi nikakwi. nqmame nito koledni, nito welikdenski bonusi i taka 2 godini. firmata e dale4 i horata idwat sas 111 (rejs dosta izwesten w sofiq - warwi po okolowrustnoto) ili s koli. Na parkinga ima stari opeli, VW-ta, seat-i, koito se karat ot horata, koito realno pecheliat parite na firmata. za smetka na towa shefowete imat po niakolko koli, skoro si kupi edin ot shefowete porsche - towa e adski pokazatelno i opredeleno drazni. kato iskash po goliama zaplata oba4e - niamame pari....maham se skoro, samo da minat otpuskite.


бивш служител

-42 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-4
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-4
Работна среда
-5

Iskah az da sam parva za teracomm, no predi vreme neshto zabrawih i ne pisah tuk, inache trqbwashe da go naprawia, za da predpazia drugi hora....Vsichko napisano otgore e viarno i se razli4awa w razli4ni aspekti, w zawisimost kakwo rabotish. Glednata tochka e razlichna, ina4e si e sastoto. Golemia problem e che te vzimat bez da e iasno kakvo she warsis. I da iskash da razberesh - ne ti kazwat tochno. Ili po-tochno kazwat ti, ama sled towa se okazwa 1/10 ot zadalzeniata ti. Parite - malko spored men. V momenta sum na rabota v 2-puti po-malka firma i imam polowinata zdaljenia kato kolichestwo, wzimam 3 pati powe4e pari. v segasnata mi rabota me obichat zashtoto qwno se sprawqm, w starata praweh sastoto, daje maj malko po-dobre shtoto w nachaloto se staraeh - obqsnqwaha mi che nishto ne znam. No vsichko beshe za men edna goliama zaguba na vreme - towa e...


бивш служител

-29 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-1
Уважение
-5
Привилегии
-4
Фирмена сигурност
3
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-3
Работна среда
-5

Здравейте всички! Учудвам се, че пиша първи мнение за моята бивша фирма. Доста хора я напуснаха през последните години, преди няколко месеца напуснах и аз. Нека поясня за какво става въпрос:
Заплащене = за 12 часов работен ден на смени - под 500 лв. И това за ИТ работа, в която на интервюто една от многото шефки държеше да знам английски, няколко операционни системи, Mysql и куп други програми. Между прилагането на знанията си обаче помагах да секретарката да опакова някви неща - имало е и дни, в които сме пращали над 50 пакета по куриер.
Уважение - тук ако имаше -50 толкова бих сложил. Смятат те за пълна плюнка, ако не си приятел на шега, не многото мениджъри, на някой от шефовете ( това е единствената фирма, в която от 30 служители има около 20 шефа. Но аз не им бях приятел:) Само нормалните хора (5-6 човека) ме уважаваха, по-скоро съжаляваха.
Привилегии - горе долу същото като уважението, само дето в работата ми влизаше да гледам телевизия, което не винаги може да се нарече изморително, но пък е адски затъпяващо.
Фирмена сигурност: никой не уволняват - ако уволнят трудно се намира нов човек - можеш да седиш колкото си искаш и да правиш каквото си искаш - всички заплахи, глоби и т.н. са ден до пладне.
работа/време - ако си направиш задълженията бързо - почиваш си, трудно това става, така че 12 часа си работиш здраво.
развитие: пълен ужас! обясних вече за структурата - за да станеш един от богопомазаните трябва да се мазниш, ама много да се мазнш на който трябва, иначе те режат, не ти говорят, не приемат идеи, не приемат нищо. И да си от онези 20, които споменах по-рано просто няма да имаш толкова работа, а ще взимаш повече пари - иначе същата боза.
местоположение: на околовръстното до княжево - 10 км от Люлин, 15км от Младост, 10 км от центъра и 20 км от Перник. Мисля че това е достатъчно.
колеги - 5-6 човека заблудени клетници като мен - пичове и можеши хора, които обаче вече май са се махнали - другите са лигльовци, напълно некомпетентни лигльовци! Аз имам образнование, много от по-ниско разположените работници също, затова пък шефовете са със средно - лошото е че им личи.
среда-критична. Работното ми място беше 2 метра стая с 3 сървара набутани до мен, жега, задуха, основно затова напуснах, защото започнах да боледувам много, явно заради тези неща. сега съм на много по-добро място, за което по някакъв начин ми беше вменено в тази фирма, че не съществува. Като седиш в офиса и виждаш света по-сив - сериозно, мислиш, че всички са идиоти като там - е добрата новина е, че не са;)
и накрая - на интервюто се говори едно, после става друго, парите не растат, офисът е мръсен. В крайна сметка не бих работил пак за тази фирма дори за 2 пъти повече пари.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?