Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

МКБ Юнионбанк /img/frontend/nomap.png"

МКБ Юнионбанк

Напишете мнение
5 3 0
3 точки от 29 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 11-20 от общо 29


бивш служител

4 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
4
Работна среда
0

Когато се прекратяват отношения между две страни - ситуацията е сложна и тежка и за двете страни обикновено. От това как се държи човек /съответно институция/ в такива ситуаци е най-показателно за зрелостта, отговорността и въобще за това що за човек или институция стои сруще тебе. Имах "удоволствието" да се изправя в такава ситуация срещу МКБ и мнението ми е че като цяло това е една безотговорна институция, институция, която не мисли не само за служителите си, но и за клиентите си.Управленските решения се вземат с основен мотив кой е най-лесен за отсраняване, а не кой как работи и още по-лошо - как ще се отрази на клиентите взетото решение. Т.е. за последствията се мисли след, а не преди да се вземе решението а в последствие.
След повече от 13 години работа в различни банки мога да кажа, че всеки един клиент или партньор, с когото съм се разделила по някакъв повод, винаги при възможност би се върнал при мене и би работил отново с мене с удоволствие. Аз не бих казала същото за МКБ - дори да имам възможност - не бих се върнала отново в тази институция.
В ръководството на банката има много добри професионалисти, за срещите и разговорите с които ще си спомням с удоволствие. Истината е че има и мноооого Биохимски и Хеброски кадри, които могат да работят само като директори и ръководители. Просто друго не умеят. 
Сега, когато трябва да прилагат "челния" опит от ОТП и от ДСК, ще бъде много весело. Лошото, е че трудностите ще бъда прехвърлени отново на товарните магарето под тях.
Трудно ми е да дам цифровите оценки посочени по-долу просто защото в такава институция нещата винаги са многопластови - и във всеки един пласт има и хора и отношения, които са добри и си струват и такива, които нямам желание да си спомням.
Като резюме мога да кажа на всички, които искат да кандидатстват там  - ако имате връзки във високите управленски нива - действайте. Ако ли не - приемете работата само ако я смятате за нещо временно - трамплин за някъде - има каво да научите, но в дългосрочен план това не е институцията, на която можете да разчитате че ще получите отговорно, честно и коректно отношение, независимо какво вие ще дадете на банката и колко ще жертвате. Те няма да ви отговорят със същото.
Пожелавам успех на банката и на всички, които ще се присъединят към екипа й. Пожелавам го заради всички стойностни и отговорни хора, които все още стоят там и заради всички клиенти, чието доверие дано в бъдеще не си позволява да предава, така като го направи вече.


настоящ служител

-26 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-3
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-4
Натоварване
-4
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
0
Работна среда
-5

Бързам още в самото начало да ви кажа, че в момента вече не съм служител на Банката, но до 1 месец бях. Общо взето, в момента не споделям почти нито едно от положителните мнения в този форум. По-ското подкрепям "PR". Предлагам на изпълнителните дитектори да платят за едно независимо допитваневи до цялата клонова мрежа и въобще до звената в Банката, с което да се опитат да се доближат поне малко до истината и да разберат, с кого всички те искат и предпочитат да работят своите сделки, както и причината за това и с кого не искат по никакъв начин да говорят и бачкат заедно. Мисля, че така на всички ще стане ясна ситуацията. Кой им обръща внимание и кои са хората, които им казват една на пръв поглед напълно не работима сделка, как да стане много добра, предпочитана и изгодна за Банката сделка (чрез Cross Selling). Попитайте ги, моля и кои са хората на които се обаждат при нужда от съдействие или съвет.
…………и след всичко това – да ми се каже в очите, че другите колеги, с които от човешки ресурси са дошли заедно в екип (познайте от къде),са по-запознати с материята!!??? ...... Това няма как да не ме провокира и подразни. //Ако имах власт - щях да ги влача голи по жълтите павета// Съжалявам, само че някои хора мислят по този начин и са се взели за много големи авторитети....и като ми говорят на българо-английски, са много велики, а в същност са само едни долни подлезурковци и по никакъв начин не разбират от това с което се занимават. Признавам им само, че умеят много да говорят - но като комунистите навремето => и те така бяха: много говорят, но накрая всички се питат "какво искаше да каже този/тая". Това наистина е жалко и аз ги съжалявам искрено (но е добре, че не съм единствения, който мисли по този начин).
Повярвайте ми - никак не ми е приятно да пиша всичко това и в момента съм изключително демотивиран и разочарован от отношението към мен. Много моля да не бъде разбран погрешно, но аз знам какво съм дал за тази Банка – така както отлично знам и какво тя ми е дала, но не искам някой да остава с грешно впечатление от всичко, което съм - без да е запознат с детайлите. Иманно за това сам реших да си тръгна от банката. Нещо повече – смятам, че за над седем години в тази Банка, съм научил, работил и минал през почти всичко, като винаги съм се придържал към превилото, че всеки служител в Банката, трябва да бъде лоялен на 100% и да я възприема като своя собствена банка! За жалост, явно това не е кой знае какъв добродетел за някои хора. Точно тези хора понякога ме карат да си мисля, че това е дори един голям минус. Такива са изводите, които правя в момента.
В унисон с тази негативна емоция, искам да подчертая, че има много неизяснени въпроси, на който така и не получих отговор, но……най-вероятно няма и да получа достойни отговори на някой неудобни въпроси.
Ще добавя само, че най-ми хареса какво е написано от някой , който явно добре е запознат с действителността в банката, а именно: „Ако знаете нещо-това съвсем не е мястото-няма да ви платят за него. Ако сте бивш биохимски кадър и нищо не знаете-заповядайте, ще се чувствате като у дома си”. ......много култово.... :)) ... и вярно!
Някои бивши колеги ..... (по-добре без имена), които продължават да работят като луди за тази банка (защото няма кой друг) и стоят до "сто часа" на работа, само и само да мине дадена сделка през комисия и клиента да е доволен, а шефката и/му (естествено биохимска хлебарка), като стане 17:15ч., казва, че "повече не може така и днес ядски много се е уморила, за това ще си тръгва, но ....сделката трябва да мине". Нямам думи ...
Благодаря на всички изключителни специалисти, с които съм работил в тази Банка през годините (има още 2-ма, 3-ма, които останаха, но до кога...не знам /като SB, RS & SD/) и да им благодаря за всичко, което са ми дали. Останалото смятам да им го кажа лично някой ден.
Изводите всеки може да си направи сам.


бивш служител

27 точки

виж подробна оценка
Заплащане
3
Уважение
3
Привилегии
0
Фирмена сигурност
3
Натоварване
3
Потенциал
4
Местоположение
3
Колеги
4
Работна среда
4

За 2 годишният си престой, смених 3 длъжности в ЦУ, смея да твърдя, че Банката ми даде много, както и аз на нея и съм благодарен за съвместната ни работа. Смея да твърдя, че разбира се има и отрицателни страни, но не мисля да ги споделя тук. Аз имах страхотни колеги, и страхотно разбирателство с отделите и поделенията, но засъжаление не напуснах по собствено желание, въпреки това ще запазя само хубавите моменти и никога няма да кажа лоша дума. Повярвайте има възможности, възползвайте се, има и много компетентни и изключително кадърни служители. Заплащането тук може и да имам забележки, но е факт, че има възможности за развитие стига да сте амбициозни и достатъчни навити. Пожелавам успех на всички, настоящи и бъдещи колеги, и на всички мои бивши колеги, използвам момента да ви благодаря на всички от всички вас научех много надявам се и вие от мен и да сме си били взаимно от полза. Довиждане! :)


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Интересува ме какво е заплащането например за експертен персонал и какви са шефовете,наистина ли е толкова зле ако нямаш гръб,а големите шефове явно не ги интересува или не им пука......


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Здравейте, днес се появи една обява, че търсят всякакъв персонал в много градове.Нови офиси ли ще се отварят, някой ако има инфо нека сподели.Благодаря.


бивш служител

-23 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
0
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
1
Работна среда
1

ЗДРАВЕЙТЕ,
В ТОВА ПИСМО ИСКАМ ДА ГО АДРЕСИРАМ ДО ВСИЧКИ, КОИТО СМЯТАТ ДА ПОСТЪПЯТ В РЕДИЦИТЕ НА МКБ !!!
Накратко мога да изкажа, своето мнение за тази банка от 8 месечния ми опит в нея на длъжност "Кредитиране на фирми".
В тази банка не си ли човек от БИОХИМ, трябва да Ви е ясно че не сте на правилното място независимо от позицията и заплащането Ви, което са предложили. Имайте предвид, че дори да изпълните 100% за това което са ви наели - няма никаква благодарност.
Всички ръководни позиции в Банката се заемат от бивши БИОХИМЦИ, които като Ви разберат, че сте без "гръб", ще започнат да Ви ебават, както си искат.

С две думи това не Банката за да се докажете в професионален план или да работиите, като нормален служител без подкрепата от биохимец.

В тази банка - лицемерието, двуличното поведение и безхаберието за служителите е издигнато в култ, до такива висоти, че дори от корабно въже да са Ви нервите - няма да може да издържите!!!

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДМАМВАТЕ ОТ ЗАПЛАЩАНЕТО И ДЛЪЖНОСТТА, ЗАЩОТО ТУК ВСИЧКО СЕ ПРИКЛЮЧВА НА 6-ИЯ МЕСЕЦ !!!!!
СЛЕД ТОВА ЗАПОЧВАТ ДНИТЕ В ТЪРСЕНЕТО НА НОВА РАБОТА!!!!

БЪДЕТЕ МНОГО ПРЕДПАЗЛИВИ !


-32 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
5
Колеги
-4
Работна среда
-3

Банката е много интересно място, в което се преплитат опитите да се направи Биохим 2, да се изградят модерни практики, без особено ноу-хау от банката майка и ентусиазъм. Опит да с еправят "рационализации" от нерационални хора... Но опит! Ако искате да научите нещо - това не е мястото. Ако знаете нещо - това съвсем не е мястото - няма да ви платят за него. Ако сте бивш биохимски кадър и нищо не знаете - заповядайте, ще се чувствате като у дома си :)


настоящ служител

-18 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-4
Уважение
-5
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-1
Потенциал
-5
Местоположение
0
Колеги
4
Работна среда
1

- Като изключим очевидно писаните от HR отдела мнения, другите са доста точни - явното разделение между Биохим и не-Биохим кадри, Мизерното заплащане, липсата на бонуси и социални придобивки и др.
Абсолютната некомпетентност на някои ключови кадри, липсата на комуникация между отделите и неконкурентноспособните продукти могат да ви докарат до преждевременно пенсиониране.

+ Работната среда /ако нямате от гореспоменатите ключови кадри около вас/ е в пъти по-добра от някои други банки, имате реалния шанс да попаднете на добри колеги.

Но всички експерти и директори, които си разбират от работата, масово напускат. Напускат буквално цели клонове. Ниското заплащане на не-Биохим служителите е официална политика на МКБ.


настоящ служител

35 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
2
Фирмена сигурност
3
Натоварване
4
Потенциал
4
Местоположение
5
Колеги
4
Работна среда
4

Заплащането е конкурентно и по-добро от много други банки. Смея да твърдя, че във финансовите центрове служителите се оценят обективно според заслугите. Текучеството в никакъв случай не е голямо, има колеги от повече от 10 години, нови хора по финансовите центрове рядко се набират. Мениджмънтът не е прекалено високомерен, близо е до служителите и винаги е готови да влезне в положение.
Тези, които говоряр за банката преди продажбата, са носталгични по големите бонуси, но на всеки е ясно, че днес при тази голяма конкуренция и все по-ниски маржове на печалба, подобни разходи са немислими.
Банката определено се развива в положителна насока през последните две години. Срещат се и некомпетенти служите като навсякъде. Мисля и че комуникацията между служителите в централата и клоновата мрежа не е особено добра.


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

До господина с 1 коментар. Ели Малешкова и Силвето бачкат в "Райфайзен"на Стамболийски срещу "Света Неделя"Наистина добри профисионалисти.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?