Личен профил Смяна на парола Имейл известявания

Успешно се абонирахте.

За да управлявате известията си, изберете "Личен профил" и после меню "Имейл известявания"

Стемо ООД /img/frontend/nomap.png"

Стемо ООД

Напишете мнение
5 2 0
2 точки от 378 мнения
Подробна информация за фирмата
Виж подробна оценка
Редакция

Показани резултати 1-10 от общо 378


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук :

WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес


бивш служител

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Огромно помещение с 20+ човека. Всеки се хванал за сламка да не се "удави". Лично са ме обвинявали за кражба. Има камери нищо, не доказаха. Всеки месец средно по 4 човека напускат и назначават. Номера все още минава но доста трудно. Заплатата се изчислява с математическа формула, която с малко работа от 750лв основна заплата достигаш 900лв с много труд някой месец може и над 1000да вземеш. Експлоатация. Качествените хора отдавна преди 5-7 г избягаха. Уви. Оценка слаб. Лош мениджмънт.


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Враждебна обстановка за всеки новопостъпил на работа в тази фирма. Има хора, които работят от много години там, но не си мислете, че има изграден някакъв колектив. Помежду си ще се изядат и трудно се понасят. Интересно, че някой от тях не са никак талантливи и способни, но противно на големите претенции на фирмата си дремят там от бая години. Всеки нов, който дойде е врагът, който ще яде от оборотите, от процентите, от клиентите и от първия ден започва да му се гледа сеира как няма да може да се справи и се мачка и унижава публично. Мълчи се нищо не му се обяснява и се чака да се провали. Понякога търсят допълнително хора, когато са хванали някой по-голям проект, на това му викат "разрастване на дейността", обаче става интересно, когато го приключат и няма ни работа, ни пари. В тази връзка, сигурност не можете да имате там и да очаквате някакви постоянни доходи.


-34 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-2
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-3
Работна среда
-5

Повечето позиции са обвързани със заплащане на % и от там следва подливане на вода, лош микро климат, манипулации, злоупотреби на влас имащите и високо ниво на стрес.Какво си заработил, пък какво ще вземеш като заплащане е много относително. Основните заплати са мизерни, останалото трябва сам да си го заработиш, а то не става точно така, както твърдят или както им се иска да е. Никой няма да ти даде възможност за изява и да ти оцени потенциала. Бачкаш там, докато издържиш и това е. По филиалите е още по-зле, там бизнесът е много мижав и атмосферата е още по-тегава и напрегната.


бивш служител

41 точки

виж подробна оценка
Заплащане
4
Уважение
5
Привилегии
4
Фирмена сигурност
5
Натоварване
3
Потенциал
5
Местоположение
5
Колеги
5
Работна среда
5

Понеже никой не влиза да пише, когато е доволен, а практиката е основно недоволните да търсят трибуна за изява, реших да напиша няколко реда.

Започнах в софтуерната къща на Стемо в Габрово. Екипа беше сплотен и със страхотни колеги и шеф. Специални поздрави на Петя, Иван, Илия, Генчо, Теодора и всички от това време там.

Няколко години по-късно по мое желание бях изместен в софтуерната къща в София. Там попаднах също на изключителен екип вътрешни и външни проекти. В екипа се работеше лесно, всички си помагахме и бяхме доста сплотени, редовно някой носеше закуски за всички в офиса или дребни почерпки.

Относно заплащането - доста прилично, като имаше актуализации съвсем честно. Работих в Стемо 8 години и преводите се случваха или точно на датата или предишните дни, ако се пада почивен ден. Един единствен път аванса беше забавен с един ден, но тогава имеше нещо извънредно, не помня точно какво беше. Овъртайм се заплаща абсолютно коректно.

Социални придобивки - ваучери за храна, транспорт, здравна застраховка, паричен подарък за дете, рожден ден, масаж на работното място, тиймбилдинг и т.н.

Веселин Политов - шефът на софтуерната къща тогава - изключителен мениджър и човек. Впоследствие управлявайки своя фирма, винаги съм се старал да поддържам подобен модел на поведение - поне това, което съм видял към мен.

Като цяло имам много добри впечатления за работата си там. Участвах и се учих в атмосферата на много интересни проекти. Всички, с които съм имал удоволствието да работя - Данчо, Живко, Божидар, Митко, Ива, Тишо, Галя, Юлия и предполагам изпускам някой - поздрави за вас.


бивш служител

-45 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
-5
Фирмена сигурност
-5
Натоварване
-5
Потенциал
-5
Местоположение
-5
Колеги
-5
Работна среда
-5

Най-лошия избор за работодател. Мизерно заплащане. Фалиращ сервиз. Работят само некадърници там.


бивш служител

-13 точки

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-3
Привилегии
-3
Фирмена сигурност
-3
Натоварване
1
Потенциал
-5
Местоположение
3
Колеги
1
Работна среда
1

Имам стаж във фирмата над 7 години - в сервиза на фирмата, намиращ се на бул. Цариградско шосе 135. Започнах там през 2011г. като фронт офис сервиз, или иначе казано приемчик на рекламации на клиенти в сервизния център. Заплатата ми беше 767лв + 40лв ваучери за храна + 40лв за карта за градски транспорт + 100лв за зъболекар (годишно). Да, но фирма Стемо НЕ изплаща тези суми на работника, а ги вкарва към брутната заплата, която се облага с данъци. Оттам нататък зъболекаря се изплаща като 73лв, а картата за градски транспорт - 31-32лв. Това не са основните проблеми обаче.
Преди да прекратя отношенията си с тях бях на 750лв заплата (7 години по-късно) + процент от ремонтите, които с годините намаляха драстично. Формулата е така изчислена, че колкото и да се напъваш неможеш да вземеш повече от 1000лв заплата.
Шефовете на Софийския филиал обичат да казват, че "Увеличаването на заплатите не стимулира работника, а напротив - знаем го от опита си!" и любимите реплики от шефката на сервиза Теодора Найденова, когато попиташ за увеличение на заплащането - "Стемо няма практика да увеличава заплатите" и "Ако не ви харесва - напускайте". Постоянно се извинава, че е безсилна и заплатите не зависят от нея, а от някой си Христо Христов, подвизаващ се в Габровския филиал (главния HR на фирмата).
Преди няколко месеца имаше дори случай, в който сервиза искаше да изпрати колега, който прави ремонти на принтери в Австрия(ако не се лъжа), за да се обучава, но видиш ли хотела бил по-скъп отколкото те предполагали и затова въпросния Христо Христов предложил да изпратят колегата БЕЗ никакви джобни там, с репликата - "Той не отива там да пие кафе, а да учи", което е дори противозаконно. Естествено колегата се отказа от обучението.
Директора на филиала в София - Минчо Икономов, както Теодора Найденова, нямат абсолютно никаква представа как се ръководят хора. Когато не си на едно мнение с Икономов - започва да псува, мен лично ме нарече "боклук" право в очи, което е недопустимо за работодател.
В сервиза на фирмата има огромно текучество на хора - няма месец без да напуснат 2-3 служители. Постоянно взимат нови кадри, като нивото на обслужване върви стремглаво надолу. Немога да кажа добро и за главния сервизен специалист - Мирчо Мирчев, който е от 16-17 години там. Уж ти се прави на приятел, но ако споделиш нещо с него вече цялата фирма знае всичко.
Стемо е фирма с много вътрешни интриги. Там се толерират хора като Мирослав Атанасов, който не спира да се хвали как неговия приятел Иван го е уредил на работа там и не прави абсолютно нищо по цял ден. Когато и да влезеш в сервиза той е или с гръб към бюрото си или си избира часовници в интернет или говори за разни автосервизи и т.н., но не и за работа.
Фирмата няма никаква политика за спазване на външен ред - в сервиза се крещи по цял ден, шумна музика и т.н. А това пречи на някои от работниците дори да говорят с клиенти по телефона.
Както в повечето български фирми - обученията по безопасност по труда НЕ се случват - само се подписваш на някаква тетрадка, че си го минал, без да знаеш за какво става въпрос.
Стемо е фирма за хора, които са или току-що завършили университет и трябва да натрупат малко стаж и опит, но със сигурност няма да се задържат там дълго време.
Там цари шуробаджанащината и говоренето зад гърба на хората. Аз бях на процент от ремонтните услуги, но сега вкарват нова "схема" на заплащане, чиято формула е отново такава, че да неможеш да взимаш над 1000 лева заплата. Тази заплата в близките няколко години няма да мръдне нагоре със сигурност, но надолу е възможно. Когато започнеш да питаш Какво става със заплащането, може ли да се вдигне и т.н. Теодора Найденова все едно го приема лично и се усеща една лична злоба и омраза и започваш да й ставаш черен в очите.
Това, че с времето НЯМА увеличение на заплащането предполагам все още се пропуска да се каже на кандидатите за работа, защото виждам надеждата им, като разговаряме с новите колеги.
Няма абсолютно никакви изисквания за наемане на нови колеги - бил си футболист в треторазряден отбор или сервитьорка в кръчма - няма проблем нает си на 700лв за сервизен специалист.
По някое време решават, че те искат да те пращат на адреси да правиш ремонти или друга дейност, въпреки, че ти си кандидатсвал за работно място БЕЗ адреси, но като откажеш или питаш дали ще има допълнително възнаграждение - отново им ставаш черен в очите. Мен лично ме прецакаха - изпратиха ме на адреси и ми казаха сума, която ще влиза в моя оборот от който взимам процент на края на месеца. Е да де, ама обаче колежките които вкарват услугите в програмата някак си забравиха да ми вкарат работата за 2 дни, а след това за другите адреси вкараха цена за труда ми на половина, от това което бяха обещали устно.
Не съм и не бих препоръчал никой приятел или познат, който уважавам да започне работа в тази фирма.


бивш служител

1 точка

виж подробна оценка
Заплащане
-5
Уважение
-5
Привилегии
1
Фирмена сигурност
1
Натоварване
3
Потенциал
-3
Местоположение
3
Колеги
3
Работна среда
3

На първо място фирмата е българска, на второ габровска. Заплатите са малки, технически грамотни хора говорещи английски взимат заплатата на касиерка във Фантастико, ако си на процент, може и по-малко. Правото на уважение имат само отбрани кадри, които работят от 10 години за без пари и ако се налага ще работят още толкова. Привилегиите са безплатно кафе, безплатен паркинг (ако идваш по раничко, щото е обществен и в 8:30 е пълен), ваучери за храна, ваучери за подарък на рожден ден и едни 100-на лв за зъболекар годишно. Има тим билдинг и коледно парти на които можеш да се запознаеш с колегите от другите отдели, дискотека във вторник например, но пък си е аванта.. който иска. Има няква сигурност в смисъл ако прецакаш някоя клиентска машина, няма веднага да те изгонят, няма и да те глобят веднага. Имаш право на един-два фала. Ако прекалиш обаче ще усетиш как поръчките ти спират, пращат те на гадна работа някъде при клиент, имат си начини да те накажат.
Натоварване поне няма, можеш да си работиш спокойно, поради липсата на работа. Чувал съм, че преди години се работело много, ама в момента рядко има за всички. Респективно си цъкаш в нета, гледаш филми, играеш игри... Потенциала за развитие е да почнеш да се занимаваш с повече марки, респективно повече поръчки да взимаш, само че като сметнеш по тяхната формула излиза, че се натягаш като вол за 200-300лв отгоре и то ако има работа и си на процент. Местоположението е готино, извън центъра на града, в същото време не е далеч. Има метро на близо и паркинга е наистина безплатен, нищо че зимата е всичко в сняг и кал. Колегите са повечето веселяци, има колективен дух. Много често ги обединява общото недоволство от мениджмънта, лошата миризма от кенефа и липсата на перспектива. Някои пробваха да поискат по-добри условия за труда си и си намериха друга работа, други просто се примиряват. Има и такива който не разчитата на работата си за да отцеляват.
В общи линии Стемо е школовка, място за млади хора без опит. Хем да натрупаш малко опит, хем да се амбицираш малко. На хората които имат да хранят деца и да плащат сметки, не им препоръчвам да разчитат на Стемо.


кандидат за работа

0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Прочетох коментарите в темата и това което виждам е недоволството на вече бивши служители което аз лично намирам за нормално.Но ми се иска да прочета и малко по обективна информация за тази фирма ако е възможно?Колко по точно получава като заплащане Сервизният PC Техник в тази фирма?Дайте малко повече инфо за това дали се остава след работно време и ако се остава бива ли то платено в последствие?Дайте малко инфо за отпуски,бонуси и т.н....то е ясно че работата си е работа но ми е интересно и останалата част в тази фирма освен работата?


0 точки

виж подробна оценка
Заплащане
0
Уважение
0
Привилегии
0
Фирмена сигурност
0
Натоварване
0
Потенциал
0
Местоположение
0
Колеги
0
Работна среда
0

Факт е обаче, че бедите на фирмата идват от мениджмънта на средно ниво. Прекалено много доверие му е гласувано, а някои от тях не го заслужават. Превърнали са офисите в собствени вилаети, в които опорочават добрите практики на фирмата. Компрометирани до степен, че вече местния бизнес не иска да работи с тях. Млади, талантливи, амбициозни хора напускат след няколко месеца работа и никой не се интересува за истинските причини. Въртят, сучат, някак си все успяват да заблудят собствениците, а истината е че провалят техния бизнес. Първото нещо, което прави впечатление е, че способните хора са избутани в ъгъла, а посредствените окрилени. Информацията и в двете посоки се манипулира за удобство. Ако един месец, се наблюдава пряко и от първо лице работния процес- много глави ще фръкнат. Тази фима спешно се нуждае от свежа кръв, от млади, амбициозни и способно хора, които да работят проактивно, а не от заслапали чичковци с дълги езици. И би се превърнала в удесно място за работа. Факт е, че школа, сама по себе си работата е приятна, но не и атмосферата. Но както се казва бизнесът си е техен, като ги устройва някой да им го съсипва.

Фирми по азбучен ред:
Използваме бисквитки, за да броим посещенията в уеб сайта. В тях не съхраняваме никаква лична информация. АЗ РАЗБРАХ Какво са бисквитки?